axakuyt aştıbj yazdı:
ama tahsin bey Yüce Rabbim şöyle diyor
DİYANET
Bakara(*) Sûresinin 178 . Ayetinde
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.
iSLAMDA KÖLELİK YOK İSE KÖLELİK İSLAMLA KALDIRILDIYSA ..BU HÜKÜM DEKİ KÖLE OLAN KİMDİR..
Tahsin,axakuyt aştıbj'ın yukarıda sorduğu soruya cevap vermiyorsunuz. İslam geldiğinde veya gelmeden önce köleliğin var olduğuna herkes hemfikir. Guantanamo'dakilerin köle veya köleden aşağı olduğunada hemfikiriz. Konumuz Kuran'da kölelik kavramı.
Hüre karşı hür,
köleye karşı köle, kadına karşı kadın diyen Bakara süresinin 178. ayetinin yukarıda verilen
mealini ele alacak olursak:
Bu meal açıkça şunu diyor:
Siz benim kölemi öldürürseniz bana ya köleme karşılık bir köle verirsiniz veya ben de sizin bir kölenizi öldürürüm.
Veya:
Siz benim kızkardeşimi öldürürseniz bende sizin kızkardeşinizi yahut ananızı yahut kızınızı öldürürüm.
Oysa bu ayette kadın kelimesi bile geçmiyor.
Oysa Rabbim diyorki:
53:38 Gerçek şu ki,
hiçbir günahkâr bir başka günahkârın yükünü sırtlamaz.
Nasıl olurda hiçbir günahı olmayan bir köleye başka bir köleyi öldüren caninin günahını yükleriz?
Ayetleri gelişigüzel meallendirmek işte böyle sorunlara sebep oluyor.