serkann yazdı:
gönülden okumak gerekiyo demek ki...
Bu söylediğinize katılıyorum.Gönülden okumak gerekiyor. İşte o yüzden Rabbim Nur suresi 46. ayetinde şöyle diyor:
24:46 Andolsun ki Biz, biz açık-seçik bilgiler veren ayetler indirdik. Ve Allah dileyen kimseyi dosdoğru yola iletir.Rabbim'in Kuran ayetleri
açık seçik bilgi veren ayetledir demesine rağmen Kuran anlaşılmaz diyenler var. Oysa ayetin ikinci kısmında yine belirtiyor: İsteyen kimseyi, Allah, doğruya iletirim diyor. Yani gönülden okuyan anlayacaktır o açık seçik ayetleri.
6:39 Bizim ayetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklara gömülmüş sağır ve dilsizlerdir. Allah, dilediği/dileyen kişiyi şaşırtır, dilediğini/dileyeni de dosdoğru yol üzerine koyar.
8:22 Çünkü yeryüzünde debelenenlerin Allah katında en kötüsü, akıllarını işletmeyen sağır-dilsizlerdir.Rabbim'in "Ben size açık-seçik bilgi veren ayetler indirdim" demesine rağmen bizler "Hayır Kuran anlaşılmaz bir kitaptır, onu herkes anlayamaz" der isek Allahın ayetlerini yalanlamış oluruz. Böylece de
karanlıklara gömülmüş sağır ve dilsizler grubuna dahil olup Allah katında, "
yeryüzünde debelenenlerin en kötüsü" durumuna düşeriz.
43:44 Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.Bu ayette de Rabbim bizleri Kuran'dan sorumlu tutacağını söylüyor.
Hangi akıl Rabbimin bizlere anlaşılmaz bir bilmece kitabı indirip ondan bizi sorumlu tutacağını iddia edebilir?