Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 2:47 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: KURAN HANGİ DİLDE OKUNUR
İletiTarih: Per Ağu 26, 2010 6:10 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Okuduğunu anlamasanda okumanın bir anlamı var aslında

Oda inanç oluyor

Yani inancın göstergesi, emeği bir nevi.

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Ağu 27, 2010 11:09 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

3:138 Bu, insanlara bir açıklama, korunup sakınanlara da bir öğüt ve kılavuzdur.

6:126 Rabbinin yolu işte budur; dosdoğru, kıvamında... Biz öğüt alan bir topluluğa ayetleri ayrıntılı bir biçimde açıkladık.

10:57 Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, inananlara bir kılavuz ve bir rahmet geldi.

20:3 Saygıyla ürperene bir hatırlatma/düşündürme/öğüt verme olsun diye indirdik.

21:10 Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?

54:17 Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?!

43:44 Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

68:52 Oysaki o Zikir/Kur'an âlemler için bir öğütten başka şey değildir.

74:55 Dileyen düşünür onu, öğüt alır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 18, 2010 9:10 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Hadis-i şeriflerde (Benden sonra peygamber gelseydi, Ömer olurdu), (Osman’ın şefaati ile Cehennemlik yetmiş bin kişi sorgusuz Cennete girecektir) ve (Ben ilmin şehriyim Ali de kapısıdır) buyuruldu. Her üçü de bu derece yüksek olduğu ve Arabiyi çok iyi bildiği halde, Hz. Ebu Bekir’e anlatılan tefsiri bile anlayamadılar. Çünkü Peygamber efendimiz herkese derecesine göre anlatıyordu.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(İnsanlara akıllarına, anlayışlarına göre söyleyin, onlara [dinin hükmünü] inkâr ettirecek şekilde söylemeyin ki, Allah’ı ve Resulünü yalanlamasınlar.) [Buhari]

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 18, 2010 9:20 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Ey Araplar, Kur’an-ı kerim, sizin lisanınızla indi. Bugüne kadar birçok edebiyatçının, şairin sözünü dinlediniz. Hiçbirisine benzemiyor. Bunun insan sözü olmadığını, İlahi bir kelam olduğunu düşünürseniz, anlarsınız.

Demek ki âyetteki anlamak, bunun ilahi kelam olduğunu anlamaktır. Yoksa ahkamını anlamak değildir. Eğer öyle olsaydı, (Ey Resulüm, Kur’an-ı kerimi insanlara açıklaman için indirdik) mealindeki âyet-i kerimeye zıt olurdu. (Nahl 44)
Yani arkadaşlar konu dinimiz ve ebedi cennetlik oluruz inşallah.
şu yalan dünyada 2 blinmiyenli denklemlere ayırdımız vaktin çeyreni ayırsak bi kısmını anlarız en azından...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Eyl 19, 2010 9:51 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

serkann yazdı:
Demek ki âyetteki anlamak, bunun ilahi kelam olduğunu anlamaktır. Yoksa ahkamını anlamak değildir.

Hangi ayet bu ayet?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 21, 2010 9:42 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Hangi ayet olduğunu bilmiyorum güvenilir bi yerden kopyaladım... sizin kadar bilgim de yoktur belkide ben sadece şunu demek istiyorum okumak yada arabçayı bilmek yetmiyo gönülden okumak gerekiyo demek ki...
Taktir edersiniz ki bi ayette binlerce anlam yatıyo yoksa yaradan koca evreni nasıl toplaya bilirdi?
Bu bile insanın tüylerini tiken tiken ediyo...
saygılarımla...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 22, 2010 11:20 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

serkann yazdı:
gönülden okumak gerekiyo demek ki...

Bu söylediğinize katılıyorum.Gönülden okumak gerekiyor. İşte o yüzden Rabbim Nur suresi 46. ayetinde şöyle diyor:

24:46 Andolsun ki Biz, biz açık-seçik bilgiler veren ayetler indirdik. Ve Allah dileyen kimseyi dosdoğru yola iletir.

Rabbim'in Kuran ayetleri açık seçik bilgi veren ayetledir demesine rağmen Kuran anlaşılmaz diyenler var. Oysa ayetin ikinci kısmında yine belirtiyor: İsteyen kimseyi, Allah, doğruya iletirim diyor. Yani gönülden okuyan anlayacaktır o açık seçik ayetleri.

6:39 Bizim ayetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklara gömülmüş sağır ve dilsizlerdir. Allah, dilediği/dileyen kişiyi şaşırtır, dilediğini/dileyeni de dosdoğru yol üzerine koyar.

8:22 Çünkü yeryüzünde debelenenlerin Allah katında en kötüsü, akıllarını işletmeyen sağır-dilsizlerdir.

Rabbim'in "Ben size açık-seçik bilgi veren ayetler indirdim" demesine rağmen bizler "Hayır Kuran anlaşılmaz bir kitaptır, onu herkes anlayamaz" der isek Allahın ayetlerini yalanlamış oluruz. Böylece de karanlıklara gömülmüş sağır ve dilsizler grubuna dahil olup Allah katında, "yeryüzünde debelenenlerin en kötüsü" durumuna düşeriz.

43:44 Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

Bu ayette de Rabbim bizleri Kuran'dan sorumlu tutacağını söylüyor.

Hangi akıl Rabbimin bizlere anlaşılmaz bir bilmece kitabı indirip ondan bizi sorumlu tutacağını iddia edebilir?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 22, 2010 4:21 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Beni tamamen yanlış anladınız...
Ben bilmece demedim anlam yatıyo dedim...
YARADAN bize bi cok şeyi doğada bile sunuyo isbatı da kitabı mız...
Sizin kadar bilğili değilim tekrar söylüyorum... Amacım eleştirmek te değil sadece bildiğim kadarıyla katkıda bulunmak...
Bilmediğim yani eksik konuları da siz ve sizin gibi arkadaşlardan öğrenmek sayğılarımla...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 03, 2010 5:10 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

KURAN İNSANLARA REHBERDİR ONA UYMALARI İÇİN İNDİRİLDİ. ONU ANLAMADAN OKUMAK İÇİN DEĞİL.

6.155 Bu da bizim indirdiğimiz bir kitaptır. Kutsal ve bereketli. Artık ona uyun ve sakının ki size rahmet edebilsin.

33:2 Rabbinden sana vahyedilene uy! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır

6.106 Rabbinden sana vahyedilene uy! O'ndan başka ilah yoktur. Müşriklerden yüz çevir!

10:109 Sana vahyedilene uy ve Allah hüküm verinceye kadar sabret. O, hâkimlerin en hayırlısıdır.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi