Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:19 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: İSRÂ SURSİ 36. AYET
İletiTarih: Per Nis 29, 2010 12:22 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Aksine soruların çok güzel ve yerinde ... ama ben bilebildiğim ve bulabildiğim kadarıyla cevap veriyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 29, 2010 12:25 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

haa birde ..bilmek ne kadar önemli ki...?
kuranı yutsan..,Allahın tüm emir ve yasaklarını onun ne demek istediğine göre anlasanda..

asıl nokta..bilmek mi?
yaşamak mı?uygulamak mı?

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 29, 2010 12:47 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

45:29 Bu bizim kitabımız, karşınızda gerçeği söylüyor. Çünkü biz, yapıp-ettiklerinizin kopyasını çıkarıyorduk/yaptıklarınızı kaydediyorduk.

Bizler bildiklerimizden, bilmediklerimizden ziyade yaptıklarımızdan sorumluyuz.

2:272 Onların iyiyi ve güzeli bulmaları, senin üzerine bir borç değildir. Tam aksine, dilediğini/dileyeni iyiye ve güzele kılavuzlayan Allah'tır. Nimet ve imkândan başkalarına bağışladığınız, esasında sizin öz benlikleriniz lehinedir. Allah'ın yüzünü arzulama dışında bir şey için infak etmiyorsunuz. İnfak ettiğiniz her nimet size tam bir biçimde geri verilir. Ve siz, asla zulme uğratılmazsınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 29, 2010 2:27 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Tlepsh yazdı:
Onların iyiyi ve güzeli bulmaları, senin üzerine bir borç değildir. Tam aksine, dilediğini/dileyeni iyiye ve güzele kılavuzlayan Allah'tır

yaşamak ,uygulamak daha önemli o zaman..

iyi ve güzeli bulmak bizim elimizde.....ama yukardaki ayette iki cümle birbirine anlamca tezat değil mi..
iyi ve güzeli bulmak bizim elimizde..yani bizim irademizde =/ dilediğini iyiye ve güzel kılavuzlayan Allahtır..
?????????????

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 29, 2010 3:44 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

axakuyt aştıbj yazdı:
iyi ve güzeli bulmak bizim elimizde.....ama yukardaki ayette iki cümle birbirine anlamca tezat değil mi..
iyi ve güzeli bulmak bizim elimizde..yani bizim irademizde =/ dilediğini iyiye ve güzel kılavuzlayan Allahtır..
?????????????

Bu soruya şöyle bir soruyla karşılık vereyim:

Biz insanlar ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir şeyler dileriz. Mesela, Evimiz olsun dileriz. Arabamız olsun dileriz, İnsanlar bizi sevsin dileriz. Veya bir kıral halkının ona iteat etmesini diler.

Peki hiç bir şeye ihtiyacı olamayan Allah'ın dilemesi ne anlama gelir?

2:284 Göklerdekiler de yerdekiler de yalnız Allah'ındır. İçlerinizdekini açıklasanız da gizleseniz de Allah, ondan sizi hesaba çeker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Allah Kadîr'dir, her şeye gücü yeter.

"dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder"in keyfiyeti nedir?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 29, 2010 3:51 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Tlepsh yazdı:
Tam aksine, dilediğini/dileyeni iyiye ve güzele kılavuzlayan Allah'tır.

BU CÜMLENİN ANLAMI ..; Allah dilediğini güzele doğruya ulaştırır..BU DEĞİL O ZAMAN BEN YANLIŞ ALGILADIM...
öyle olsaydı mücadele etmenin anlamı kalmazdı..nasıl olsa Allah seçti doğruya güzele gidecek olan kullarını ...eğer biz onlardan değilsek..anlamı yok doğruyu aramanın...değil mi?ben bu şekil algıladım ilkten..o nedenle zıtlık var dedim

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi