Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:15 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 71 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İSLAM TARİHİNDE BİR İLK
İletiTarih: Per Haz 10, 2010 6:11 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

İngiltere'de Cuma namazını ilk kez bir kadın kıldıracak. 60 yaşındaki Raheel Raza namaz kıldıran ve doğuştan Müslüman olan ilk kadın olacak.

Independent gazetesi Kanadalı bir yazarın, kadın erkek karışık kılınacak yarınki Cuma namazını yöneterek bu görevi üstlenen ilk Müslüman kadın olacağını yazdı.

TARTIŞMALARA SEBEP OLABİLİR

Gazeteye göre bu hayli tartışmalı girişim, İslamda kadının liderlik rolü konusunda hararetli tartışmalara sebep olabilir. Toronto'da yaşayan ve insan hakları savunucusu olan Raheel Raza'dan Oxford'daki sonradan İslam dinini seçmiş, küçük bir cemaati yönetmesi ve hutbeyi yapması istendi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMIŞTI

Raza, Toronto'da bundan beş yıl önce yine kadın erkek karışık bir cemaate hitap ettiğinde ölüm tehditleri almıştı. İngiltere'de aslında 2008 yılında, Amerikalı ve sonradan İslam dinini seçmiş bir kadın cuma namazını kıldırmıştı. Ancak Raza, bu görevi üstlenecek ve Müslüman bir aileden gelen ilk kadın. (Doğan Haber Ajansı) 10.06.2010 12:37 [2096480]

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: İSLAM TARİHİNDE BİR İLK
İletiTarih: Per Haz 10, 2010 9:03 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Kadın erkek karışık namazı (Cuma) bu şekilde kılarsa bence olmaz.Tlepş'e soralım o zaman,Cuma Salat'ı (Namazı) nasıl olmalı.Kadın Erkek bir arada sakıncası varmı?Benim anladığım Cuma Namazı (Salat'ı) kadınlarada farz.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 3:47 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

kadın imam ilkdefa duyorum olmaz heralde.yok olmaz şimdi aklıma geldi nedenini söylemiyorum üstelemeyinn Mr. Green

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 7:49 am 
Usta Üye
Usta Üye

ben dün tlepsden bekliyordum ama yava erken davrandı bu haberi buraya taşımakla....namaz kılması zor gelenlerde hemen değerli yorumlarını eklemişler.....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 8:03 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

mukakohakan yazdı:
kadın imam ilkdefa duyorum olmaz heralde.yok olmaz şimdi aklıma geldi nedenini söylemiyorum üstelemeyinn Mr. Green

Kadından imam olur,neden olmasın.Nedemek istediğini anladım Erkek imamlar rahatsızlandığı zaman ne yapılır mukakohakan.Cemat İmamsızmı kalır.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 8:09 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ama erkek imamlar her ay hastalanmaz Mr. Green

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 8:26 am 
Usta Üye
Usta Üye

kadından imam olur diyenler yazında gelmesiyle artık plajlarda bikinili güzellerin imam olduğu cemaatlerde bulunmak istiyceklerdir...zaten bu tür değişik olayların kaynağı nedense hep ingiltere ve kanada kaynaklı aynen hanif dincilerin beslendiği kaynak....bu arada bu konuyla alakalı mutlaka bi kaç ayet bekliyoruz yoksa şaşırırız bide sabah kahvaltısı yapamadık daha bununla alakalı bi ayette bekliyoruz......

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 9:06 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Kabe'de tavafı kadınlar ve erkekler bir arada yaptıklarında neden bir şey olmuyor?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 9:07 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

abresk80 bende namaz kıldırmıştım..
17 yaşındaydım..ramazandı.kadir gecesi.ben ablam ve komşu kızı saadet.onların evinde.o geceye has .100 rekat namaz kılmıştık.onlar benim arkamdaydı.vallaha kıldırdım..kabul olmaz diyorsanız..benim o gece kendim için ettiğim tüm dualarımı rabbim bana verdi..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 11, 2010 9:21 am 
Usta Üye
Usta Üye

axakuyt aştıbj yazdı:
abresk80 bende namaz kıldırmıştım..
17 yaşındaydım..ramazandı.kadir gecesi.ben ablam ve komşu kızı saadet.onların evinde.o geceye has .100 rekat namaz kılmıştık.onlar benim arkamdaydı.vallaha kıldırdım..kabul olmaz diyorsanız..benim o gece kendim için ettiğim tüm dualarımı rabbim bana verdi..

iyide zaten bunda bi beis yok ki kadınlardan oluşan bi cemaate kadın imamlık yapabilir evinde.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 71 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi