Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 5:12 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: İSLAM COÄžRAFYASINDA
İletiTarih: Cum Oca 29, 2010 11:14 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

İslam Coğrafyası üzerinde Ezan Sesleri hiç eksilmemeli.Hatta on vakit, yüz vakit hiç dinmemeli.Çünkü Economik dağılım eşitsizliğinin,adalet sorunun,cinsel porblemlerin,çarpıklıkların,bağımlılıkların sürekli arttığı (Alkol-uyuşturucu) bir çok sorunların yumaklaşarak büyüdüğü,her türlü sosyal dengesizliklerin yaşandığı bir topluluğun yaşadığı ülkelerde,beldelerde,köylerde,kentlerde şehirlerde Ezan sesleri hiç durmamalıdır.

Çünkü Salatta eksik vardır demektir.Bu yerleşkelerdeki sosyal hayatı çöküntüye götürebilecek olan bu derin ve vahim sorunların, o yerleşkelerdeki devlet başkanından tutun,belediye başkanından,iş verenlerinden,zenginlerinden , ve en ufak kamu görevlisi muhtara kadar,konu komşu her Müslümanın işte burada Camileri,Mescitleri veya devlet binalarını doldurması lazım.Hatta daha çok katılım sağlanması için daha büyük-geniş mekanlar tercih edilmesi lazım (Devlet binası-camiler gibi veya Statlar v.s.)

Ve burada; çarpıklaşan,toplumu sosyal çöküşe götüren mevcut her konuların tartışılması,çözüm üretilmesi,tesbitler ve tedbirler geliştirilmesi lazım.Adalet üzerine,hakkaniyet ve paylaşımlar üzerine.Her sorunun ferdi,kavmi,mekansal,iş,aş,hane olabilme (evlilik),eğitim,sağlık,güven,ihtiyaci talepler üzerine v.s. her konunun halli için çözümler üretilmesine,araştırılmalı çalışılmalıdır Kuranın emri üzerine bu problemlerin çözümüne çalışılmalıdır.Yani salat edilmeli-yapılmalı-verilmelidir.Müslüman sosyal olması lazım,sorunlarını el birliğiyle halledip temiz,adil tolum olması lazım.Açını,aşsız işsiz olanını koruması,sorunlarını gidermesi lazım,halkının eğitim,sağlık,cinsel,economik sorunlarının helal yollarla halline çalışması lazım.Bir birinin nefsinin Allahın rızası doğrultusunda muhafazasının disipline etmesi lazım v.s.

İşte bu sorun hığınlarının ayuka çıktığı benim-bizim İslam coğrafyamızda Ezan Seslerinin hiç ama hiç bir dakika bile eksilmemesi gerek Ezan Salata çağrıdır.Ne kadar çok çağrı yapılıyorsa poroblemler okadar çok çoğalmış ve azalmamış demektir.Ezan seslerinin 3-5 vakite düştüğü yerleşkelerde benim coğrafyamda bu sorunlar halledildi demektir ancak Ezanlar inanları Namaz vaktine (duaya) davet ediyor demektir....

Ben birde böyle düşünüyorum,İslami (Kurani) yaşamı.Müslümanlık böyle olmalı (mıdır)...

Hadiyin bu da yeni bir başlık ve tartışma konusu olsun...

Cümlemiz Allah'a emanet.....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: İSLAM COÄžRAFYASINDA
İletiTarih: Cum Oca 29, 2010 11:59 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

Sevgili Recep Abi, kimi insanlar da 'teknoloji çağı'nda artık ezanın bir işlevinin kalmadığını, özellikle sabah okunan ezanın kendilerini rahatsız ettiğini söylüyor.

Bir de bu açıdan bakanlar var..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 29, 2010 12:19 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Değerli Bramkhan kardeşim.Teknoloji marifetleriyle Ezanı dinlemek,evimizde,iş yerimizde huzur hazzına kapılırcasına dinlemek bu başka bir şey okey.Ezanın sosyal aktiviter gerekliliğini çok önemsemeli.Yazıda bir sosyal sorunların halline çağrı için Ezanın önemliliğine değinmek istedim.

Bir beldede inanmayanlar,başka inançlarda olanlar çoğunluktaysa ve onlar olabilirki rahatsız oluyorlarsa,onlarında Adalet haklarına saygı gereği Ezanın o beldede okunmamasına bende tarafım.Adalet anlayışının Tebliğ hassasiyeinide önemsemeliyiz.Belkide o gibi belde,şehir ve muhitlerde Referandum çok gerekli olabilir diye düşünüyorum.

Alevi kardeşlerimizin çok gündemleşen halleri gibi bir konu bu.Alevi kardeşlerimizden çok duymuşuzdur.Talep etmediğimiz halde köylerimize Cami yapıyorlar diye.

İnançları çakıştırmamaya dikkat etmek bazen Adil davranışların hassasiyetinden,hoş görülü anlayışlı olmanın Tebliğ hale dönüşmüşlüğüne şahidimdir mesela.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 29, 2010 10:06 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

öyle isteniyorsa bu ülkede CHP,MHP ve Cuntacıların ve Darbecilerin iktidar olmaması lazım ki Darbecilerin ve Cuntacıların ilk hedefi DİNİ İSLAMI bu topraklardan kazımaktır...
Ergenekon bunun en bariz alametidir.. eski 1. ordu komutanı general de İslamı gericilik olarak tesbit ediyor...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi