Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:51 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 55 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: HADİYİN TARTIŞILSIN
İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 12:31 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

''İstanbul elbet fetholunacaktır. Ne güzel kumandandır o kumandan ve ne güzeldir o askerler"
Peygamberimizin bu hadisi doğrumudur?Hadislerin gerçek veya gerçek olmadığının çok tartışıldığı günümüzde bu Hadis'i nereye koyabiliriz.

Bilinen bir şeydirki Fetihler acıları da beraberinde getirmektedir.Zaferi kutlayanlar için Fetihtir, fakat vatanını ,ülkesini kaybedenler için İşgaldir,mesela biz Çerkesler için anavatanımız (Ülkemiz) işgal edilmiştir,Rusya için fetihtir,bu boyuttan bakarsak benim (bizim) peygamberim böyle trajedilere hedef göstermez diye düşünüyorum.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: HADİYİN TARTIŞILSIN
İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 12:36 pm 
bence şu açıdan bakılmalı ''islamiyeti götürüyorsa o ülkeye fetihtir , eğer aksi durum varsa işgal olur''şeklinde söylenmiş olabilir Wink

Sayfa başı

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 12:58 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

''islamiyeti götürüyorsa o ülkeye fetihtir ,
---------------------------------------

Yani İslamiyeti götürmek için Kan,Barut,Ateş,Can Hıraşlık,Öldürmek;Bebeleri Annesiz Bırakmak,Vatanını Savunanları inşaa ettiği surlara gömmek bunlar o zaman mübahmı oluyor.

Yahut Sevgi dini olan dinmiz İslamın peygamberi Gönüllerin Fethiyle İstanbula girmeyi hedef göstermiş olamazmı.Yani Misyonerlik gibi İslam elçilerinin Önce Konstantipolisin etrafındaki Rum köylerine dini tebliğyle nüfus edinmeyi,bunlarında Bizansın içinde İslamı kale içindeki halka tanıtım yaymalarını,gönüllerin rızasıyla ilk önce Bizans halkını İslamlaştırmayı işaret etmiş olamazmı peygamberimiz.Her şeyi en kolay haliyle algılayan ve icrate geçiren müslümanlar ve o günün müslümanları Fethi Savaşla algılayıp gerçekleştirmiş olamazmı?

Ben zannetmiyorum, benim peygamberimin o günün son teknolojisi olan silah gücüyle (Orantısız güçle) bir ahalinin üzerine cullanılmasını ifadelendirsin.

Tıpkı Iraka Afkanistana Orantısız güçle ABD'nin çöreklenmesi gibi veya İsrailin Gazzeye,Filistine Çullanması gibi bir şey olmuyormu bu?

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

En son decenqua tarafından, Pts Arl 21, 2009 1:25 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 1:13 pm 
Yani İslamiyeti götürmek için Kan,Batur,Ateş,Can Hıraşlık,Öldürmek;Bebeleri Annesiz Bırakmak,Vatanını Savunanları inşaa ettiği surlara gömmek bunlar o zaman mübahmı oluyor.
----------------------------

Peygamber efendimizin savaşlarında da ölenler olmuştur yani kan dökülmüş ateş açılmış vs vs peki burda katil mi olunmuş olunuyor ?

ayrıca savundaukları vatanda insanlara zulüm vardı Wink

Sayfa başı

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 1:20 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

ayrıca savundaukları vatanda insanlara zulüm vardı
-----------------------------------------------------

Bakın siz cevabı verdiniz aslında.Zulüm olan bir şehri askerleri,halkı karşılarındaki çağın en büyük teknolojisine karşı 1 ayı geçkin bir zaman canla başla savunurmu,yoksa zulümden dolayı düşmanı (?) kurtarıcı addedip ülkesini hemen teslimmi eder,Irak ordusu gibi mesela ?

Peygamberimiz ve Sahabe zamanındaki Müslümanlara sokulup inançlarından dolayı onlara eziyet edenlere karşı savaşlar hariç tabi.Orada Müslümana eziyet ve zulüm vardı,Cihad şarttı.

Fakat Bizansa doğru devamlı hızla ilerleyen,sokulan Osmanlı değilmiydi?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 1:22 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

''İstanbul elbet fetholunacaktır. Ne güzel kumandandır o kumandan ve ne güzeldir o askerler"
Bence böyle bir şeyi peygamberimiz asla söylememiştir. Her şeyden önce bu gelecekten haber vermektir. Bunu peygamberler dahil hiçbir varlık yapamaz. İnsanlar ellerindeki verilerle geleçeğe dair tahminler yürütebilirler. Yarın hava durumunun nasıl olacağı eldeki bilimsel verilerle tahmin edilebilir. 10 gün sonrası da tahmin edilebilir. Ama bir gün sonrası için yapılan tahmin doğruya 10 gün sonrası için yapılan tahminden daha yakındır.

İslam; anlamı "o barış içinde oldu", "o esenlik içinde oldu", "o huzur içinde oldu" olan SE-LE-ME kök kelimesinin bir türevidir. barış, esenlik, huzur, anlamına gelir. Bir yere "fetih" ile barışı, esenliği, huzuru götürebiliyorsanız fethedin.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 1:45 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Tarihte yaşanmışlar yaşanmıştır.Artık tarih olduğu gibi tabi kalmalıdır.Atatürk'ün şu lafı ne güzeldir.
''Yurtta Sulh,Cihanda Sulh''......
Fethlere kutsallık giydirilmesi ve ordularının motife edilmesi için çok baş vurulan bir yötemdir bu tür yakıştırmalar,şefk kazandırtmalar.

Buna benzer ifadelerlede Haçlı Seferleri kutsal söylemlerle moral takviyelendirmesine maruz bırakmıştırlar halklarını,ordularını inanıyorum.

Ve balık baştan kokar tabiriylede bir halka işgalcilik ruhu aşılanmış oluyor bence.
Bakın 6 Aydır Fatih semtindeyim.Ve dostluklar,komşuluklar geliştirdim.Her konuyu konuşuyoruz sohbetlerde,yaşlılarıyla ve uzun yıllardır,3-5 kuşaktır bu semtin müdavimleriyle sohbet bu.Balat ve Ayvansaraya doğru eski Rum evleri bir işgalin neticesiyle yerli halkın edindiği mekanlar.Yıllar önce yaşananları anlatıyorlar kuşaktan kuşağa torunları.Yıldırılan,hayatından bezdirilen Rumların semtlerinden pür telaş kaçışları,dayyak yiyenler v.s bir sürü hikayeler.Gidenlerin yerine beleşten oturanlar.

İnceliyorum.Osmanlıdan kalan camilerin %40'ı Rum mimarisi ve Kiliseden Camiye Çevrilmiş....Aslında bunlar İşgalin ip uçları ve halkın gelenekleştirdiği,Fethin başka versiyoner halleri....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 2:05 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

5:32 İşte bu yüzden biz, İsrailoğulları üzerine şunu yazdık: Kim bir kişiyi, bir kişiye karşılık yahut yeryüzünde bir fesat sebebiyle olmaksızın öldürürse, insanları toptan öldürmüş gibidir. Ve kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir. Andolsun, resullerimiz onlara açık-seçik kanıtlar getirmişlerdir. Ama onlardan birçoğu bunun ardından da yeryüzünde zulüm ve azgınlığa sapmaktadır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 2:37 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

''Yurtta Sulh,Cihanda Sulh'' çok güzel bir sözdür, ama "Bir Türk dünyaya bedeldir" de bir okadar kötü

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 4:22 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Araf sur.188: De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. Eğer gaybı biliyor olsaydım iyilik ve güzelliği elbette çoğaltırdım. Bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim.

Enam 50. Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vah yedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 55 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi