Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 2:39 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: HADİS-İ ŞERİFLERİ İNKAR
İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 1:35 pm 
Usta Üye
Usta Üye

hayırdır yava ne sıkıntın var gene..??

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 1:37 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Çok sıcak abrek....)))))))fenalık geçirceğim...bir yandanda sana yardımcı olmaya çalışıyorum.)tatil modundayım ya..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 1:50 pm 
Usta Üye
Usta Üye

e dedim sana patrona söyle paraya kıyıp bi klima taktırsın ofise diye dimi..:)benim için kendini bu kadar hırpalama kıyamam:))sen modundasın bense tatilde üzgünüm:) şaka biyana Allah kolaylık versin...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 2:01 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

bnede tatildeyim abrek antalya felaket sıcak..suyun içinde kalarak yaşayabiliyorsun..balıklarla akraba olacam yakında.))))))

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ağu 08, 2010 8:06 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Tirmizi bir taraftan tekbir getirirken seslerini yükseltenlere “Rabbiniz sağır değildir. Uzakta da değildir; O her yerdedir” derken diğer tarafta telbiyede insanların seslerini yükseltmelerini cebrailin emir buyurduğunu söylüyor!

CENNET HAZİNELERİNDEN BİR HAZİNE HANGİSİDİR?

Ebû Musa el Eşarî (r.a.)den rivâyete göre, şöyle demiştir:
Rasûlullah (s.a.v.) ile birlikte bir savaşta idik. Savaşı bitirince Medîneye döndük insanlar tekbir getirerek seslerini yükselttiler. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Rabbiniz sağır değildir. Uzakta da değildir; O her yerdedir. Ebû Musa dedi ki: Ey Abdullah b. Kays! Sana Cennetin hazinelerinden bir hazineyi haber vereyim mi? La havle vela kuvvete illa billah.
(Buhârî, Cihâd: 27; Müslim, Zikir: 17)
Tirmizî:
Bu hadis hasendir.
Ebû Osman en Nehdînin ismi Abdurrahman b. Müldür. Ebû Neame es Sadînin ismi Amr b. Absîdir.
İshâk b. Mansur, Ebû Âsım vasıtasıyla Humeyd b. ebûl Melihden, Ebû Salihden, Ebû Hüreyreden benzeri şekilde rivâyet etmiştir.

SÜNEN-İ TİRMİZİ
Dua bölümü
Bölüm 3 Hadis no 3374

TELBİYEYİ YÜKSEK SESLE GETİRMEK GEREKİR

Sâib b. Hallâd (r.a.), babasından rivâyet edip şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Cebrail bana geldi ve ashabıma ihlal ve telbiyede seslerini yükseltmelerini emretmemi emir buyurdu.” (Nesâî, Menasik: 55; İbn Mâce, Menasik: 16)

Bu konuda Zeyd b. Hâlid, Ebû Hüreyre ve İbn Abbâs’tan da hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî:
Hallâd’ın babasından rivâyet ettiği hadis hasen sahihtir. Bazıları bu hadisi Hallâd b. Sâib’den, Zeyd b. Hâlid’den rivâyet etmişlerdir ki sahih değildir. Sahih olan rivâyet Hallâd b. Sâib’in babasından yaptığı rivâyettir. Hallâd b. Sâib, Hallâd b. Süveyd el Ensarî’dir.

SÜNEN-İ TİRMİZİ
Hac bölümü
Bölüm 15 Hadis no 829
Tercüme: Abdullah Parlıyan

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 10:59 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Bu Hadise inanarak Eşşek eti yiyebilirmiyiz.

Ebu Katâde (r.a.) şöyle haber vermiştir:
Resulüllah (a.s.) ile beraber yola çıktık. Nihayet Kâha denilen yere vardığımızda bizden bir kısmı ihramlı, bir kısmı ihramsızdı. Bu arada arkadaşlarımın birbirlerine bir şey göstermeye çalıştıklarını gördüm ve hemen ben de o tarafa baktım. Birde ne göreyim bir yaban eşeği! Süratle atımı eğerleyip mızrağımla birlikte atıma bindim. Tam bu sırada kamçım yere düştü. İhramlı olan arkadaşlarıma: "Kırbacımı bana uzatıverin" dedim. Onlar cevaben: "Yemin olsun ki, bu av hususunda sana hiçbir şekilde yardımcı olamayız" dediler. Bunun üzerine kendim hayvandan inip kamçımı aldım ve tekrar bindim. Nihayet arkasından koşturarak yaban eşeğine bir tepe ardında yetiştim ve mızrağımı saplayıp onu öldürdüm. Daha sonra onu, arkadaşlarımın yanına getirdim. Bir kısmı onu yiyiniz, bir kısmı da onu yemeyiniz dediler. Peygamber (a.s.) ise önümüzde idi. Hemen atımı harekete geçirerek Peygamber'e yetiştim "O helaldır, onu yeyiniz" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2062

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 11:28 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

çok şaşırıyorum bunları okuyunca

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 11:49 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

axakuyt aştıbj yazdı:
çok şaşırıyorum bunları okuyunca

371- İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissâlatu vesselâm)’a zemzemden sundum ayakta olduğu halde içti.” (K.S. 2241 C.8 S.104 Akçağ, alıntıları: Buhâri, Eşribe 16, Hacc 76; Müslim, Eşribe 120,(2027); Tirmizi, Eşribe 12,(1883); Nesâi, Hacc 165, (5,237) )

372- İbnu Ömer (radıyallahu anhumâ) anlatıyor: “Biz, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) devrinde yürürken yer, ayakta iken içerdik.” (K.S. 2243 C.8 S.104 Akçağ, alıntıları: Tirmizi, Eşribe 11,(1881); İbnu Mâce, Et’ime 25,(3301). )

373- Kebşetu’l-Ensâri (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yanıma gelmişti. (Duvarda) asılı olan bir kırbanın ağzından ayakta su içti. Ben hemen kırbaya gidip ağzını kestim.” (K.S. 2247 C.8 S.107 Akçağ, alıntıları: Tirmizi, Eşribe 18,(1893); İbnu Mâce, Eşribe 21,(3423). )

Bu rivayetlerle, ayakta yemek yenebileceğini, su v.s. İçilebileceğini tahdis ettiler. Bu rivayetlerine rağmen, insanları bu konuda da şaşkın hale sokmak için şu rivayeti uydurdular.

374- Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular:
“Sizden kimse sakın ayakta içmesin. Kim unutarak içerse hemen kussun.” (K.S. 2246 C.8 S.106 Akçağ, alıntısı: Müslim, Eşribe 116, (2026).

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 12:56 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

derler ki..Kuranda olmayan geçmeyen konular için hadislere bakınız
Allah resulu ne yaptı..
benim de aklıma şu soru takıldı.Allah resulu 40 yaşında pegamber oldu..bilseydi daha öncedende herşeyi uygulardı..demek ki...onunda ölçüsü Kuran bizimde ölçümüz Kuran

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 12:58 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Eğer Muhammed Musa’dan üstün ise, onun tavsiyesine nasıl uyar?)

Allahın seçtiği bir peygamber diğerinden üstün müdür ..

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi