Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 2:36 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: HADİS-İ ŞERİFLERİ İNKAR
İletiTarih: Cmt May 15, 2010 1:48 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

o zaman bir sürü soru çıkar ortaya
vucuda herhangi zararveren şeyi..resulun bu hadisinden yola çıkarak ,ana fikir budur diyerek terkedebilimiyiz..
öreneğin ben serebral venöz tromboz hastasıyım...başörtüsü boğazımı terletiyor ve boğazlarım şişiyor..kanıma iltihap gitmemesi lazım..
terkedeyim mi başörtüsünü

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

En son axakuyt aştıbj tarafından, Cmt May 15, 2010 4:14 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 1:57 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

axakuyt aştıbj yazdı:
ben sana örenek verdim...kesin yargı budur demedim..deme hakkınada sahip değilim..ben bunun tamamen nefisle ilgili olduğunu düşünüyorum..
CheChen_Kiz yazdı:
altın ve ipeğin içinde bir madde vardır erkekler için zararı olcak

neymiş bu madde kimyası neymiş açıklarmıısn bende öğrenmek istiyorum..

rasulullah bu maddeden dolayı yasakladı demiyorum biraz önce yanlış ifade etmiş olabilirim onların içindekide erkeklerin hanımlara benzemesine sebeb olduğu içindir bunun bi ara bilimsel açıklaması yapılmıştı diğer sebebide alimelere göre değişiyor kibre sebebiyet verdiği için diyenler var
bir başka sebebi ise Ayrıca, altın kadına ait süs eşyası olduğundan, erkeğin şahsiyeti üzerinde menfî tesiri düşünülebilir. Nasıl ki kadının erkek elbisesi giymesiyle kadınlık şahsiyetinde menfî değişmeler oluyorsa, erkeğin de kadınlara ait kıyafet ve süs eşyalarını giyip takmasıyla da erkeklik şahsiyetinde menfî tesir bıraktığı psikolojik bir gerçektir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:01 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

axakuyt aştıbj yazdı:
o zaman bir süür soru çıkar ortaya
vucuda herhangi zararveren şeyi..resulun bu hadisinden yola çıkarak ,ana fikir budur diyerek terkedebilimiyiz..
öreneğin ben serebral venöz tromboz hastasıyım...başörtüsü boğazımı terletiyor ve boğazlarım şişiyor..kanıma iltihap gitmemesi lazım..
terkedeyim mi başörtüsünü

hayır terkedemezsiniz tabikide ben ana fikir
odur demedim bildiğim bi fikri açıkladım biraz evvelde diğer alimlerin fikirlerini saydım zaten yazım içindede Allahualem dedim farkındaysanız....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:08 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

CheChen_Kiz yazdı:
bana bu hadisin kaynağını getir ravisini getir geçtiği bölümğ söyle inşaAllah daha önce senden başka kimseden duymadı.

صحيح مسلم - ج 14 / ص 291)
5326 - حَدَّثَنَا هَدَّابُ بْنُ خَالِدٍ الْأَزْدِيُّ حَدَّثَنَا هَمَّامٌ عَنْ زَيْدِ بْنِ أَسْلَمَ عَنْ عَطَاءِ بْنِ يَسَارٍ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيِّ
أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ لَا تَكْتُبُوا عَنِّي وَمَنْ كَتَبَ عَنِّي غَيْرَ الْقُرْآنِ فَلْيَمْحُهُ وَحَدِّثُوا عَنِّي وَلَا حَرَجَ وَمَنْ كَذَبَ عَلَيَّ قَالَ هَمَّامٌ أَحْسِبُهُ قَالَ مُتَعَمِّدًا فَلْيَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنْ النَّارِ

Sahih Müslim
53 — ZÜHD VE RAKÂİK BAHSİ

Bize Heddûb b. Hâlid El-Ezdî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Hemmam, Zeyd b. Eslem'den, o da Ata' b. Yesâr'dan, o da Elû Sa-îd-i Hudrî'den naklen rivayet etti ki, Resûlüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)

Benden bir şey yazmayın. Her kim Kur'ân'dan başka benden bîr şey yazarsa, onu hemen silsin (yok etsin). Benden söz edin, zararı yok. Ama her kim benim üzerimden( —Hemmam zannederim şöyle buyurdu, demiş — kasden) yalan söylerse, cehennemdeki yerine hazır olsun.» buyurdular.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 5:30 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

az önce aklıma bir şey geldi..
matbaanın icadı ve osmanlıda arap yarımadasında kullanılmaya başladığı tarihlere baktım..şöyle bir metin ile karşılaştım

islam dünyasında kurulan ilk matbaa, 1490'larda İstanbul'da musevilerce kurulan matbaadır: II. Selim devrinde (1566-74) İstanbul'da en az üç musevi matbaası bulunduğu bilinmektedir. Bunlara 1567'de, yine İstanbul'da ilk Ermenice matbaa ve 1620'lerde ilk Rumca matbaa katılmıştır.
Buna karşın Osmanlı matbaayı ilk önce azınlıkların açtıkları matbaalar aracıyla tanımıştır ve [color=#FF0040]azınlıkların matbaayı Batı’da kullanıldığına benzer bir biçimde kullanmaları Osmanlı’nın matbaaya belli bir mesafede yaklaşmasını belirlemiştir. Bu açıdan değerlendirildiğinde azınlık matbaalarının yayın faaliyeti tamamıyla dini propagandaya yöneliktir ve Osmanlı’da II. Mustafa (1695-1703) döneminde çıkarılan matbaa yasağı, yine azınlıkların propaganda faaliyetlerine yöneliktir. Söz konusu olay katolik mezhebinin Ermeniler arasında yayılmak istenmesiyle başlamış ve bu gayret Osmanlı devleti tarafından basımcılığın yasaklanmasıyla sonuçlandırılmıştır.(Kabacalı,1987,21)[/color]
Kuranı Allah ben koruyacam dedi..ona şüphemiz yok..
ama diğer İslam alimlerinin eserlerini düşününce .

Tirmizî'nin doğum yeri ve yılı konusunda farklı rivayetler vardır. Buna göre Tirmizî ya da Mekke'de 200 (815), 206 (821) veya 209 (824) yılında doğdu; Tirmizî'de 270 (883), 275 (888) ya da büyük ihtimalle 279 (892) yılında öldü.
Buharî, 870 yılında Ramazan Bayramı gecesi vefat etti
diğerlerinede bakalım...(doğdukları ve öldükleri zamanı bile tam tespit edememişler..böyle büyük bir islam aliminlerinin ölüm zamanları bile rivayet varken..eserlerinin deforme olma..değiştirme yada düzenlenirken ekleme veya azalta olmadığının güvencesini verebilirmisiniz bana
maatbaanın İslam dünyasında kullanılmaya başlaması ve din alimlerinin yaşadıkları asırların arasında ki mesafeyi düşünce..sonradan hadislere kuran dışı eklemeler olduğunu düşünmek zorunda bir kez daha kalıyorum

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr May 16, 2010 6:22 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

CheChen_Kiz yazdı:
Bir Müslüman, kendi mezhebine göre ibadet yaparken, bir meşakkat hasıl olursa, başka bir mezhebe uyarak, bu işi kolayca yapar. Birkaç örnek verelim:

Şafii’de, kadın eline dokunmak abdesti bozar, Hanefi ve Maliki’de bozulmaz. Hacda bu iki mezhepten birisi taklit edilirse, abdest bozulmadan tavaf yapılır. Bu bir rahmettir

Seferde iken, üç mezhepte iki namazı cem etmek caizdir. Namazlarını kaçırma tehlikesi varsa, Hanefiler, bu 3 mezhepten birini taklit ederek iki namazı cem ederek kılabilir. Bu da bir rahmettir.

Hanefi mezhebinde namaz kılmaya başlamayan dövülür,
Hanbeli, Şafi ve Maliki mezheplerinde ise aynı şahıs namaz kılmaya başlamazsa öldürülür.

Siz hangi eylemi taklit edersiniz? Döver miziniz? Yoksa öldürür müsünüz?

Mesela Hanefi mezhebine mensup biri olarak; namaz kılmamakta inad eden birisini hergün dövmek meşakketine katlanmaktansa Hanbeli, Şafi ve Maliki mezheplerinden birine uyarak bu işi kolayca halletmek için bir de rahmet olsun diye bu şahsı öldürüverelim mi?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr May 16, 2010 8:43 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Herkesi benim mezhebime çağıryorum.Zorlama yok,sevgi var,dövmek öldürmek yok,herkesin anladığı kadarıyla dinini yaşama kolaylığı,özgürlüğü var,uzaklaştırma yok, yakınlaşma var,Allahın dediğinden ziyade, dinin esası budur diye ayrıca oluşturulmuş katı kurallar,ürkütücü-korkutucu yaptırımlar yok.Şart olan bir tek Güzel Ahlaka uymak,Adil Olmak,Hakkaniyetlilik ve hakikatlilik,haramdan sakınmak,yaşama hakkı tanımak,okuma hakkı tanımak var....Yani insanlık için güzel,helal,ahlaki değerlere önem veren bir Mezhep benim Meshep.Apaçık net.İnasanın aklını karıştırmıyor,insanı fırkalara bölmüyor,dinini anlamak yaşamak için teferruatcılara bağlı bırakmıyor.Direk insanın kendini muatap alıp ona sesleniyor bu Meshep.Benim Meshepim bu KURAN.....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 02, 2010 8:42 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Buhari önce Gümüş kaptan su içeni CEHNENEME YOLLUYOR. Sonra da Peygambere Gümüş bardaktan su içiriyor: Gelin bu "HADİS-İ ŞERİFLERİ" İNKAR etmeyin...

Peygamber’in zevcesi Ümmü Seleme’den (o şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “Gümüş kaptan bir şey içen kişi var ya, muhakkak o kişi karnına ancak (curp curp diye) cehennem ateşini göndermektedir”. (Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H.57 C.12 S.5678 Bâb 27 Ötüken 1988. )

Enes ibn Mâlik(R)’ten: Peygamber (S)’in su bardağı kırıldı, akabinde kırık yerine gümüşten bir bardak edindi dediğini tahdis etti.
Râvi Âsım el-Ahvel: Ben bu kadehi gördüm ve (teberruken içine su koyup) ondan su içtim, demiştir. (Buhâri, Kitâbu’l-Humus H.18 C.6 S.2895 Bâb 5 Ötüken 1987.)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 7:46 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Sünen-i Ebu Dvut
3. Bölüm
126-127 Öğle-İkindi Namazlarında Kıraatin Mikdarı

808. ...Abdullah b. Übeydillah dedi ki: Beni Haşim gençlerinden oluşan bir toplulukla beraber Ibn Abbâs'ın yanma vardım. İçimizden bir gence dedik ki:
Sor (bakalım) İbn Abbâs'a Peygamber (s.a.) öğle ve ikindi namazlarında (Kur'ân) okur muydu? (O genç bu soruyu sorunca İbn Abbâs); "hayır, asla!" diye cevap verdi. Bunun üzerine İbn Abbas'a; "Belki de içinden okuyordu" denildi. O da "Tuh sana bu birincisi (olan hiç okumamak) dan daha fena! (Çünkü) O (s.a.) kendisine gönderileni tebliğle memur idi. Üç özelliğin dışında bizi diğer insanlardan ayırmadı:
1. Bize abdesti güzelce almamızı; 2. Sadaka yemememizi; 3. Eşeği ata çekmememizi emretti"
dedi.

• Bu rivayette, peygamberin öğle ve ikindi namazlarında asla Kur’an okumadığını tahdis ettiler. Bunun manası hiç kimsenin öğle ve ikindi namazlarında Kur’an okumaması gerektiği demektir.

• Söz arasında konuyla hiç ilgisi olmayan “Eşeği ata çekmemek gerekir sözü” gerçeği ifade etmediği gibi, abestir de.

• Haşimi sülalesi dini konularda diğer insanlardan üç konuda dahi olsa neden farklı olsun ki?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 04, 2010 12:10 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Tlesph bir şık daha var
ceyhanın c si olan c şıkkı
abrek80 alıp beyin naklimi yaptıralım..
belki sıfırdan başlarsa öğrenmeye kara göründü demektir..yoksaaaaaaa
anlat dur ..değişen birşey olmadıktan sonra

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi