Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:48 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: HADİS-İ ŞERİFLERİ İNKAR
İletiTarih: Cmt May 15, 2010 8:54 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

CheChen_Kiz yazdı:
araf157.ayetullah opeygamberki pis şeyleri haram temizleri helal kılar!!
araf 158 rasulüme uyunki doğru yola eresiniz

7:157 Onlar, yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helâl, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

7:158 Onlar, yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helâl, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Rabbim burda da Resule indirilen Nur'a ,Kuran'a uyyulması gerektiğini açıkça belirtiyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 8:59 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

CheChen_Kiz yazdı:
necm 4.onun sözü vahiyden başka bir şey değildir
rasulullahın sözleri vahiydir
zira allah insana sadece bir şekilde vahyetmez bir peygamber yoluyla
2 perde arkasından
3 ilham yoluyla
vahyeder...

42:51 Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip, izniyle ona dilediğini vahyeder. Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir.

42:52-53 İşte sana da, emrimizle, bir ruh (kalpleri dirilten bir kitap) vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola eriştireceğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz ki sen doğru bir yola iletiyorsun; göklerdeki ve yerdeki her şeyin sahibi olan Allah’ın yoluna. İyi bilin ki, bütün işler sonunda Allah’a döner.

53:3 O, nefis arzusu ile konuşmaz.
53:4 (Size okuduğu) Kur'an ancak kendisine bildirilen bir vahiydir.
53:4 Ona (bu Kur'an'ı) üstün (oldukça çetin) bir güç sahibi öğretmiştir.

Rabbim bu ayetlerde de açık açık Rasule vahyedilen Kuran'dan bahsediyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:03 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

6:57 De ki: "Ben Rabbimden gelen bir beyyine üzerindeyim. Ama siz onu yalanladınız. Acele istediğiniz şey benim yanımda değil. Hüküm yalnız ve yalnız Allah'ındır. Hakkı o anlatır. Ayırt edip çözüm getirenlerin en hayırlısı O'dur."

6:57 De ki: “Şüphesiz ben, Rabbimden (gelen) kesin bir belge üzereyim. Siz ise onu yalanladınız. Sizin acele istediğiniz azap benim elimde değil. Hüküm yalnızca Allah’a aittir. O, hakkı anlatır. O, hakkı batıldan ayırt edenlerin en hayırlısıdır.”

10:109 (Ey Muhammed!) Sana vahyolunana uy ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır.

39:46 De ki: “Ey göklerin ve yerin yaratıcısı olan, gaybı da, görünen âlemi de bilen Allah’ım! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında sen hükmedersin.”

Rabbim tekrar tekrar "Hüküm yalnız ve yalnız bana aittir' diyor biz ona inatla Aliyi veliyi Allahîn hükmüne ortak koşmaya kalkışıyoruz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:07 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

decenqua yazdı:
ama nasıl namaz kılınacağı buyrulmaz namazın farzları namazı bozanlar bunlar nerdne öğreniyoruz hadisi şeriflerden hadisi şerifleride alimler açıklamıştır Bunun için Kur'an-ı kerimin hakiki manasını anlamak, öğrenmek isteyen bir kimse de, meal değil, İslam âlimlerinin kelam, fıkıh ve ahlak kitaplarını okumalıdır. Bu kitapların hepsi, Kur'an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden alınmıştır
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu sözler sizin değilmi CheChen-Kızı kardeşim.

Peki Burada ne demek istiyorsunuz?

peygamber namazın nasıl kılınacağını peygamberden öğrenmiştir rasulullahın öğrettiğiniedemi kabul etmiyorsun sen ne dediğimi iyice oku anla sonra cevap yaz kardeşim
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben Kuranda Namazın Nasıl kılınacağına dair Allah açıklama yapmamış diyorum.Siz diyorsunuz demiyorum.Peygamber efendimizde Namaz Şöyle Kılınır diye yazdırmamış ayrıca,Yazdıramazmıydı.Yoksa yazdırdı da benmi yannış biliyorum.Birde mezheplere göre değişiyor diyorsunuz,neden çocuk oyuncağımı bu?

Kimseye iftira atmıyorum,hiddetlenmenizede gerek yok.Birde Mezheplere göre değişiyor diyorsunuz bu çocuk oyuncağımı.Allah Şafiye göre şöyle kılın,Hanefiye göre şöyle Kılınmı diyor?
Müslüman Kurana Uyacak Efendin,Mezheplere değil.

yahu onlar Alimlerin görüşleridir bende kendi anlatımımla size yazdım kardeşim bütün alimler açııın bakın hiçmi kitap okumuyorsunuz siz neler okuyorsunuzda bu sapık fikirleri alıyorsunuz...bak tekrar güzelce yazıyorum iyi oku ve anla inşaAllah şimdi namaz ayetleri geliyor değil mi ama Allah kuranda namazın nasıl kılınacağını bildirmiyor eğer bildirmişsse aç baaaak banada söyle tamam mı...o yüzden cebrail aleyhisselam peygamberimize geliyor ve ona namazın nasıl kılınacağını gösteriyor bu olay kuranda değil hadislerde yer alır sen şimdi hadisleri kabul etmez sadece kuran dersen bu olayı alamazsın namazın nasıl kılınacağınıda bilemezsin.evet Allah yazdıra bilirdi fakat yazdırmadı şimdi Alah teala yazdırmamış namazın nasıl kılınışı diye ben sorgulayacakmıyım sümme haşaaa Allah niye yazdırmamış diye .cebrail resulullah s.a.v. e öğretiyor rasulullahta ümmetine öğretiyor ve diyorki benim kıldığım gibi namaz kılınııız

şimdi mezheplerin neden farklı şeyler söylediğini açıklıcam çok iyi oku inşaAllah birde hangi mezheptensin sen kardeş
m söyle hele bir mezhepleridemi kabul etmiyorsunuz siz?
neyse anlatayım inşaAllah her mezhep bazı konularda farklı görüşler söylemiştir mesela abdest konusunda şafide kan abdesti bozmazken hanefide bozar şafide bir hanımın ve erkek kocası bile olsa eli değerse eline abdesti bozulur ama hanefide bozulmaaaz şimdiii bu insanlaaar niyee böyle demiş farklı görüşler söylemişler sebebi şudur rasulullahın zevcesi hz.aişe annamz rasulullahın elini tutar ve o esnada rasulullahın eli kanıyordur rasulullah demiştir ki abdestim bozuldu imam-şafi hz.aişe anamız elinden tuttuğu için bozulmuştur der hanefide hayır kanadı için der işte görüşlerin farklı olmasının sebebi budur şimdi al burdaki örneği vuuur sana yazdığım mezheb görüşü konusuna bak nasılda mezheplerin oyuncak olarak görmediği anlaşılacak ve o kadar ciddi alıyorlarke bböyle küçücük ayrıntıları bile kaçırmıyorlar elhamdulillah kendi kafalarına görede tevil etmiyorlar onlar kadar ilminiz var mı ki onların ilmine laf söyleyip beğenmiyorsunuz ki sahabeden seleften kişileri görmüş onlardan dinlemiş insanlar
sadece kurana uyarsan sapıklıktan kurtulamazsın kuranda göster bana o zaman mağdem sadece kurana uyuyorsun ipek kumaşın haramlığını ve altının haramlığını erkeklere aç kurandan

mezhebleri kuran dışı bir unsurmuş gibi göstermeyin..kuranda ne diyor bilmiyorsanız ehline sorunuz bu konularıda herkes bilemiceğine göre avamdan bu mezheblere başvurulacak tabikide İlimden nasipsiz bir kimsenin kendisini alim sanması ve İslam alimlerine uymayı nefsine yedirememesi ve illa da ‘benim ilmim, benim fikrim, benim aklım’ demesi, dini anlama ve yorumlama hakkını sadece kendisinde görmesi, bu insanın açık bir dalalet içerisinde olduğunun işareti değil de nedir? Çünkü, hiçbir gerçek İslam alimi diğerlerini reddetmemiş, ilmi ve fikri farklılıklarını korumakla beraber, karşılıklı saygı ve hürmeti elden düşürmemişlerdir.

“Ömer b. Hattab (ra)'dan rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur: "(Öyle bir zaman gelir ki) İslam galip olur, hatta tüccarlar güven altında korkmadan deniz aşırı ticaret yaparlar ve süvariler Allah yolunda savaşa dalarlar. Sonra bir kavim çıkar, Kur'an okur ve şöyle derler: ‘Kim bizden daha iyi okur? Kim, bizden daha iyi alimdir? Kim, bizden daha fazla fıkıh bilgisine sahiptir?’ Sonra Hz. Peygamber (asv) : ‘İşte, bunlar sizden, bu ümmettendir ve onlar cehennemin yakıtıdırlar." (Taberani ve Bezzar)

Aklı karışan bazı kardeşlerimiz “Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şerifler varken içtihada neden gerek duyuldu?” diye sormaktadırlar.

Bilindiği gibi, dünya hadiseleri sonsuz olmakla beraber Kur'an’ı Kerim'in ve Hz. Peygamber (sav)'in hadislerinde kelimeler sınırlıdır. Her hadisenin açıkça hükmünü beyan etmez. Bunun için ortaya çıkan bir hadisenin hükmünü anlamak için önce Kur'an-ı Kerime, sonra Hz. Peygamber (sav)in hadislerine baş vurulur.

Bunlardan birisinde kesin olarak hüküm beyan edilmiş ise mesele tamamdır. Hadisenin hükmü Kur'an ve hadiste açıkça belirtilmemişse içtihada gidilir. Bu içtihadın örnekleri de Hz. Peygamber (sav) zamanında belirmeye başlamıştır. Mesela; Hz. Peygamber (sav), Ahzab savaşından sonra: "Kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa, Kurayzaoğullarının bölgesine varmadıkça ikindi namazını kılmasın." buyurmuştu.

Güneş batmaya yüz tutunca, ashab-ı kiram bu sözün ifade ettiği anlam hakkında farklı görüşler savundu. Bir kısmı: “Resulullah bu sözüyle, çabuk yol almamızı istedi." şeklinde görüş belirtirken, bir kısmı da: "Hayır, Resulullah bu sözüyle, güneş batmış olsa bile, biz ancak Kurayzaoğulları bölgesinde ikindi namazını kılabiliriz demek istemiştir." diye görüş belirtmişler ve namazı güneş battıktan sonra kılmışlardı.

Her iki gurubun davranışı Hz. Peygamber (sav)e haber verildiğinde, hiçbir guruba sert tepki göstermemiştir. Bu, Hz. Peygamber (sav)in yapılan içtihadları onayladığı anlamına geliyordu. İşte bu müslümanlar arasındaki ihtilafın (görüş farklılığı) ilk sebebiydi. (Buhari, Müslim)

Bazı kelimelerin aynı oranda hem gerçek, hem de mecazi bir anlam ifade etmeleri muhtemeldir. İmamlardan biri kelimenin hakiki anlamını esas alırken, diğeri mecazi anlamını esas alır. Allah-u Zülcelal'in şu kelamı buna örnektir: "Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç aybaşı hali beklerler." (Bakara; 228)

İfadenin genel anlamında geçen "Kur'u" kelimesi, farklı şekilde algılanmıştır. Dilde, bu kelimenin ‘aybaşı hali’ anlamına geldiğine ilişkin kanıtlar olduğu gibi, aybaşı halinden temizlenme anlamına geldiğini gösteren kanıtlar da vardır.

İşte müçtehid imamlar, bu ve buna benzer kelimelere ilişkin dilsel açıklamalara bağlı olarak farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bu kelimeye İmam-ı Azam, hayız manasını, İmam-ı Şafii ise temizlik manasını vermiştir. İşte bu iki mana farklı hüküm verilmesine sebep olmuştur. Her iki mezhebin görüşü de bir delile ve içtihada dayanmaktadır. Bunun için her ikisi de doğrudur.

Allah-u Zülcelal başka bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur; "Ey İman edenler! Namaz kılacağınız zaman yüzünüzü ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın. Başınızı meshedin ve ayaklarınızı topuklarına kadar yıkayın." (Mâide; 6)

Şafiilere göre abdestte başın çok az bir kısmını meshetmek, Hanefilere göre dörtte birini meshetmek, Malikilere ve Hanbelilere göre ise başın tamamını mesh etmek gerekir. Bu mezheblerin her birinin görüşü de içtihada dayanır. Ayette meshedilmesi gereken miktar belirtilmediğinden dördünün görüşü de doğrudur.

Buradaki içtihadların hikmeti, Allah-u Zülcelal'in kullarına karşı rahmet ve merhametidir. Ayetlerin farklı farklı anlaşılması, bunun neticesinde hak mezheblerin ortaya çıkması, ümmet için bir rahmet olmuştur. Eğer Rabbimiz her şeyi açık olarak Kur'an-ı Kerim’de bildirseydi, öyle yapmak artık farz olurdu. Yapmayanlar günaha girer, inkar edenler ise dinden çıkardı. Oysa içtihad neticesinde verilen hükmü kabul etmemek, kişiyi dinden çıkarmaz. Kişi, dört hak mezhebten birinin görüşüyle amel edebilir.

Bazı insanları görüyoruz ki, yalnız Kur'an-ı Kerimin getirdiği İlâhî hükümleri kabul edip, dinin diğer temel kaynakları olan sünnet, icma ve kıyas'ı reddediyorlar. Maksatları ise halkın itikadını bozmak ve saptırmaktan ibarettir.

Bunlar, Kur'an'ı tek mezheb kabul edip, Hz. Peygamber (sav)'in sünnetini ve İslâm'ın diğer delillerini hafife alırken işlerine gelen hadisleri kabul edip, gelmeyenleri reddederler. Şuurlu müslümanları aldatamadıkları gibi takdir de göremezler. Malumdur ki, müslümanlar Kur'an-ı Kerim'de nazil olan İlâhî hükümlere inanıp onlara uymaya mecbur oldukları gibi, hadislerle buyrulan dinî hükümleri de kabul etmeye mecburdurlar.

Bunlar asırlardan beri tefsir, hadis, fıkıh ve diğer sahalarda yazılmış olan bütün ilim ve fikir ehlinin takdirini kazanan çok kıymetli eserleri hiç dikkate almazlar. Evet, Kur'an-ı Kerim'in gölgesine sığınarak yanlış yönlendirmede bulunan bir kimse, hiç olmazsa şunu bilmelidir ki, bir müslüman ne kadar bilgisiz de olsa Kur'an'ı Kerim'in Allah kelamı olduğuna katiyyen şüphe ve tereddütü olmadığı gibi sünnet-i seniyyenin de İslâm'ın ikinci bir delili ve dayanak noktası olduğunu kesin olarak bilir ve öyle de inanır.

Şu halde; "İslâm dininin esası yalnız Kur'an'dır, biz yalnız onda olan hükümler ile amel ederiz, onun haram dediğine haram, helal dediğine helal deriz." diyerek sünneti dikkate almamak ona kıymet vermemek, Hz. Peygamber (sav)'in değerini ve görevini idrak etmemektir. Kur'an'ı tebliğ eden ve en başta tefsir eden O'dur.

Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır: "Ey İnsanlar! Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarılırsanız, hiçbir zaman dalalete düşmezsiniz. Onlar; Allah'ın kitabı ve peygamberinin sünnetidir." (İmam Malik)
Bazı alimler; Kur'an ile yetinme fikrine sahip olanların sünnetten ayrılan nasipsiz kişiler olduğunu söyledikten sonra; "Bid'at ehlinden bir çoğu hadisi terk edip Allah'ın kitabını yanlış yorumlayarak hem kendileri sapıttı, hem de başkalarını sapıttırdılar." demişlerdir.

Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede Hz. Peygamber (sav) hakkında şöyle buyurmuştur: "O kendiliğinden konuşmamaktadır." (Necm; 3) Allah-u Zülcelal başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyurmuştur: "Resulüm size neyi verdiyse (ve emrettiyse) onu alıp yapın, neden nehyetti ise ondan da sakının." (Haşr; 7)

Bazı müfessirler bu ayet-i kerimeyi şöyle tefsir etmişlerdir: "Peygamber size her ne verdiyse onu alın, almayın dediğini almayın, yapmayın dediğini yapmayın ve Allah'tan korkun da Allah'ın ve Peygamberin emirlerine karşı gelmekten ve birbirinizin hakkını yemekten, hıyanet eylemekten sakının..."

Şu hale göre Kur'an ve sünnetten birini ihmal etmek, İslâm dinini anlamamaktan doğan bir hastalıktır ve bir dalalettir, dinin aslından sapmadır.

inşaAllah anlamışsındır anlata bilmişizdir...vesselam veddua

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:13 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

CheChen_Kiz yazdı:
vallahi bu sözlerinizle beni çok güldürdünüz kardeşim emin olun((((((((((=
evet yeni üye oldum bu konuya yazdım başka sitelerde de hadisleri inkara kalkışanlara sadece kuranı alanlara kendi üç kuruşluk bilgisiyle muctehidlik taslayanlara kendi bilgilerimle değil Alimlerdne aldığım onların görüşlerini anlatttım burda yazdığım hiç bir yazı kendi kafamdan uydurup muctehidlik yapmamla olmadı bir ebu hanefi imam-ı şafi ve en güvenilir hadis alimlerini sözleridir yaptığınız kötü zandan ötürü teşekkürler sayenizde günahlarımı eksiltiyorsunuz size bu söylediklerinizin karşılığında ne kadar güzel söz söylesem bu dediklerinizin bu zannın karşılığını veremem vesselam

gülmeye devam et...
hadisleri inkar edenler derken iftira atıyorsunuz..dikkat edin..yoksa sisizn kilerde iftira ile ilgili hadis yok mu Laughing Laughing
kur anla çatışan hadisleri inkar ediyorum..var mı diyeceğin..ben sana mı hesap verecem..o üç kuruşluk aklım bana bu dünyada Allah sevgisi buldurduysa ..geriside gelir..
ve ben inanmıyorum sizin çeçen kızı olduğunuza..çeçen olabilirsiniz belki ama ..cinsiyetiniz bayan değil Laughing Laughing
hislerim beni yanıltmaz ..kardeşşşşşşşşşş

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:18 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

Tlepsh yazdı:
CheChen_Kiz yazdı:
Allah ve rasulüne karşı gelen apaçık sapıklıktadır(ahzab 36.ayetullah) yine görüldüğü gibi sadece Allah'ın emrine değil rasulün sözlerinede karşı gelen sapıklıktadır da farkında değildir!!

33:34 Siz evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın. Şüphesiz Allah en gizli şeyi bilendir, hakkıyla haberdardır.

33:35 Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.

33:36 Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır.

Rabbim "Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır." derken yine iki ayet önce "Siz evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın" diyerekten yine Kurandan bahsediyor. Hadislerden değil.

öyle denir çünki rasulullah kurana ters düşecek sözler söylememiştir Allah kendi ayetleriyle diyor rasulüme uyunki bana uymuş olasınız rasulullahın dedikleri haktır çünki o bir ayaklı kur'an idi bu sözün mahiyetini kavraya biliyosunuz değil mi ayaklı kur'an ne demektir yahu böyle bir peygamber kurana ters düşecek bir laf mı söyler sümme haşaaa

rasulümün size yasak kıldıklarından uzak durun diye niçin diyor o zaman Allahutela o zaman söyle bana peygambere ne gerek vardı Allah kuranı toptan kabenin damına indirseymiş herkes okuyup kendi kafasına göre yorumalayıp uysaymış Allahın rasulünde sizin için güzel bir örneeek vardır
bende şimdi senin karşına rasulullah uyulması konusunda onun yaptıklarını inkar edenlerin kafir olduğu konusunda bissürü ayet çıkarırım ama yazmayacağim çünki sen hakikatlere kulaklarını tıkamışsın ben seni güzel bir sözle uyardım ve tebliğ ettim şüphesiz sen hakka tabi olmadın diye ben kendimi harab edecek değilim ve üzerinizde zorlayıcıda değilim senin işin Allah'a kalmıştır eğer hideyeti samimi olarak istersen şüphesiz Allah hdidayeti isteyene veriri bundan böyle sana selam der geçerim zira furkan suresinde cahiller haddini bilmezler size bir sölediğinde selam de geç buyuruyor hadi kardeşim esselam

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:20 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

axakuyt aştıbj yazdı:
CheChen_Kiz yazdı:
vallahi bu sözlerinizle beni çok güldürdünüz kardeşim emin olun((((((((((=
evet yeni üye oldum bu konuya yazdım başka sitelerde de hadisleri inkara kalkışanlara sadece kuranı alanlara kendi üç kuruşluk bilgisiyle muctehidlik taslayanlara kendi bilgilerimle değil Alimlerdne aldığım onların görüşlerini anlatttım burda yazdığım hiç bir yazı kendi kafamdan uydurup muctehidlik yapmamla olmadı bir ebu hanefi imam-ı şafi ve en güvenilir hadis alimlerini sözleridir yaptığınız kötü zandan ötürü teşekkürler sayenizde günahlarımı eksiltiyorsunuz size bu söylediklerinizin karşılığında ne kadar güzel söz söylesem bu dediklerinizin bu zannın karşılığını veremem vesselam

gülmeye devam et...
hadisleri inkar edenler derken iftira atıyorsunuz..dikkat edin..yoksa sisizn kilerde iftira ile ilgili hadis yok mu Laughing Laughing
kur anla çatışan hadisleri inkar ediyorum..var mı diyeceğin..ben sana mı hesap verecem..o üç kuruşluk aklım bana bu dünyada Allah sevgisi buldurduysa ..geriside gelir..
ve ben inanmıyorum sizin çeçen kızı olduğunuza..çeçen olabilirsiniz belki ama ..cinsiyetiniz bayan değil Laughing Laughing
hislerim beni yanıltmaz ..kardeşşşşşşşşşş

inanmazsan inanma hem sanane kardeşim bayan veya erkeğim bu seni ilgilendirmez fikir tartış şahıs değil neye göre uymuyor diyosunki hadis konuyla alakasız hadis koyarsan tabi uymaz eyyy insanlar siz hiç mi akletmiyorsunuz gül bakaalım iyi gül ben iftira etmedim sizler in verdiği hadis konuyala alakalı değildir diyorum ve o hadis sahihtir siz alakasız hadis verdiğiniz ve sahih olan hadisi reddettiniz ben sizi uyardım hesabı bana değil Allaha vereceksiniz hesabı bana vermicek olmanız benim sizi uyaramıcam tebliğ etmicem anlamına gelmez ben vazifemi yaptım şimdi ağlanacak halinize gülünüz

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:23 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

_abhaz_ yazdı:
ÇEÇEN KIZI hoş geldin Surprised

Allah razı olsun kardeşim hoşbulduk(=

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:24 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
CheChen_Kiz

kabardeyoguz yazdı:
axakuyt aştıbj yazdı:
ben bir şey diyecem ama yanlış anlamayın...siz siteye yeni üyesiniz anlaşılan bu..ve birden bu konuya yazmaya başlıyorsunuz..
ben sizib bilinçli geldiğinizi düşünüyorum...kim yönlendirdi sizi..?

siz iki sapkın eski üyesiniz ...sizi kim yönlendiriyor.... ?????

kızcağızın üstüne gelip abuk sorular sormayın kardeşim... o hak ve doğru olanı söylemiş....

eski üye olunca korunduğunuzdan siz iki şahıs bu denli sapkın yazılar yazıyorsunuz...mezhepsiz ve mesnetsiz yolunuzu insanlara aşılamaya çalışmayın.....o savunduğunuz şahsın yazıları ancak mezhep ve müctehit tanımaz bir şahıs....neyini savunuyorsunuz o şahsın....

kardeşim şüphesiz ki hak batıla galip gelecektir elhamdulillah sorularına verecek cevaplarımız vardır kuran ve sünnet yolunda

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 9:37 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

işte bak bu süper..Kuran neden indi..hak ile batılı birbirinden ayırtetmek için..
aynı fikirde bir araya geldik..
ama yüzlerce kişinin tek bir cümle katıp yorum yapması için inmedi...ben o aciz aklımla her duamda yarrabbi bana doğruyu buldur dedim..
2003 yılında yanlış hatırlamıyorsam..ruyamda resulu gördüm..bizim evin bahçesinde bana Kuranı uzattı..
benim fikrimi değiştiremezsin..o nedenle tartışmayalım..kalp kırmaktan hoşlanmıyorum...içime sıkıntı girdi bu atışmalarla...yazmak istemiyorum

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 100 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi