Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:39 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 70 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: DİN DÜŞMANLARININ TAKTİKLERİ
İletiTarih: Pts Şub 15, 2010 12:30 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

zekat mesela malının
-------------------------------

Senede bir kere şartı niye,adam belki yarısını verecek, yahut bir kaç kere olamazmı?Bu konuda işlendi sanırım burada.

kendin için istediğini müslüman kardeşin içinde iste..
----------------------------------------------------------
Kuran İnsanlığa indiyse (arada savaş söz konusu değilse) neden Müslüman Kardeş sınırlaması sadece.Sevdirmek,tanıtmak v.s.

asıl olarak neyi değiştirmek yada günümüze uyarlamak istiyoruz açıkca yazalım nedir yani devir değişti artık namaz kılmayın gereksiz mi denmesi bekleniyo günümüz alimlerinden...
------------------------------------------------------------------------------------

Bunu günümüzün İslam alimleri belirleyecek,Namaz (Salat) konuşuldu burada.Dua demekse?

endülüsteki el yazmaları ve o devirdeki yazılan ve halen avrupa ve amerikada üniversitelerde ders olarak okutulan kitaplar matbaa olsa bu kadar değerli olurmuydu yada korsanı mı çıkardı:)
-----------------------------------------------------------------------------------------

Endülüsteki o muhteşem Camilerinde Kuranın çalışıldığı,ilim tahsil edildiğini batılı tarihçiler de ifade ediyor.Endülüslüler sanırım ilime ve muazzam sosyal hayatın sürekli ihyasına çalışan müslümanlardı.Evet Endülüsten kalan bir çok ilmi kitapların çoğunun yakılmış olmasaydı bu gün uzayda gezegenler arası yolcu otobüsleri işletirdik diyen yine batılılar.Matba sanırım çok sonraydı.Mükemmel şehirleşmelerini,kanalisasyon ve su kanallarıyla hanelere taşınan sistem geliştirmişliklerini,bahçe sanatı v.s. bunları batı çok tattir ediyor.Mimari,matematik,geometri v.s v.s.

Bu güne bakacağız abrek80 kardeşim..Çünkü yine batılılar sürekli düşmanca yaklaşımlarımızdan dolayı, Avrupanın hemen yakınandaki çağın Newyorkundaki (ABD),Tokyosundaki(Japonya) medeniyetten 150-200 sene faydalanamadık diyor.

Ben Kuran esasının dışındaki, 1000 yıl önceki hayatı yorumlayan ve insanlara manevi kıstaslar sunan diğer kitaplara değinmek istedim.

Fakat bereket ki şimdi her şeye rağmen batı medeniyeti yine de örnek teşkil etti.Sadece ahlaki ve örfi yaşantılarının çok etkisindeyiz,bu da aşılacaktır,manevi çöküşlerin acı tecrübesiyle,bir heves ve modernlik şartlanmasıyla yaşanan acı tecrübeler yeni nesilleri düşündürmüyorda değil.Süreç geçmişten alınması gerekenle, batılılaşma adına fena olanları terk etme kararlılığı sonrasında, güzel bir dengeye vesile olacaktır,öyle zannediyorum.Tabi iki üç nesil sarsıntıları yaşayacak.İşte burada manevi erezyonların hafif atlatılması için, ilahiyatcıların,ulamanın (Tebliğcilerin) yüz yıllar öncesi yaşam tarzlarının kabulenemez (Kurani olmayan) hallerinin din (İslam) böyle istiyor dayatmalarını yapmamalıdır.Yeni nesile Kuranın esasının en doğru,en kolay yoluyla,zorlaştırmadan anlatılması,tanıtılması,sevdirilmesi gerek diye düşünüyorum.

Din arayış olarak ihtiyaç, fakat hayatta her alanın rekabet alanıysa, sanırım bununda dikkatliliği gerek.Türkiyemiz içinde bu geçerli.Poretestanların nüfusu artıyor neden acaba ?

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 15, 2010 2:13 pm 
Usta Üye
Usta Üye

zekat mesela malının
-------------------------------

Senede bir kere şartı niye,adam belki yarısını verecek, yahut bir kaç kere olamazmı?Bu konuda işlendi sanırım burada.

kendin için istediğini müslüman kardeşin içinde iste..
----------------------------------------------------------
Kuran İnsanlığa indiyse (arada savaş söz konusu değilse) neden Müslüman Kardeş sınırlaması sadece.Sevdirmek,tanıtmak v.s.

parası çoksa kişinin sadaka verebilir bunda bi sınırlama yokki hayırda yarışınız...

aynı kitaba inananları kardeş kılmış.din kardeşliği söz konusu bu demek değil ki diğer insanlar düşmanımız..diğer kitaplarda insanlığa indirildi ama çok övülen batı hristıyan medeniyetiden kimseyi duymadım ben müslümanlar kardeşimizdir dediğini...yada kendileri için olanı bizim içinde istediklerini.
aksine haçlı savaşları olsun halen devam etmekte olan bin türlü entrika olsun kinlerini kusuyorlar.

neden protestan oluyorlar da katolik olmuyorlar oda işte dinde reformcu geçinen zevatların zaten araştırıp öğrenme alışkanlığı olmayan mc donalds levis kültürüyle büyüyen gençlerden oluşuyor.adam zaren ana babasından görmemiş ki kasıtlı olarak öcü gibi gösteridiği için dinimiz çokta büyük bi sapma olmuyor o kişiler için ne aradığını kendide bilmiyor zaten..

Bu güne bakacağız abrek80 kardeşim..Çünkü yine batılılar sürekli düşmanca yaklaşımlarımızdan dolayı, Avrupanın hemen yakınandaki çağın Newyorkundaki (ABD),Tokyosundaki(Japonya) medeniyetten 150-200 sene faydalanamadık diyor.

düşman olan düşmanca davranan hiçbir zaman müslümanlar olmamıştır olmazda olamazda..aksine batılılar haçlı zihniyetiyle herşeyi çözmeye çalıştıkları için bütün zulüm ve yakıp yıkma onlar tarafından müslümanlara uygulandı uygulanmaya devam ediyor..çok medeniyet çağdaşlık timsaliyse batı bugüne kadar en çok kim kan dökmüş ortada tarih daha bosnada yakılan yıkılan katledilen müslümanlar avrupanın batının göbeğinde değilmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 15, 2010 3:30 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Güzel olan köşeden niye bakmıyoruz.Okey olumsuzlukları dillendireceğiz tabi.Çarpıklıklar,zulümler,haksızlıklar bunlar tabiki takip edilecek dillendirilecek,adalet,hakkaniyet adına talep edilecekte.

Almanyada üç eyalet günde beş vakit ezanı ve sela verilişleri kabul etti.İngiltere ve Hollanda müslümanların kendi oluşturdukları meclisler kararıyla,talepleriyle hukuk genişletmeleri yapmıyorlarmı? Ortodokslar hala onlarda klasik din anlayışları altındalar, Adalet anlayışları sürekli gelişen AB'liğine nazaran.Bulgaristan mesela yada Romanya bir sirbistan gibiler diye bilirmiyiz hala.Hatta Yunanistan.Bakmayın devamlı gerilimi taze tutmaya çalışan milliyetci cenaha,dini ve kavmi hakları çokta sürüm sürüm değil.

Daha 15 gün önce Batı Trakyalı bir Pomak şöförle konuştum.Bizim dini ve Kültürel sorunumuz yok Yunanistanda dedi.2 Sene önce kendi dilimizde ve kültürümüzde eğitim hakkı istedik Yunan meclisinde.O zamana kadar bizi Türk kabul ediyorlardı ve Türkçe eğitim yapıyorduk.Sonra Pomakçamızın gerilediğini gördük (Aynı bizim Çerkesler gibi) ve bu sorunumuzun halli için Yunan meclisinden talepte bulundk.Vay siz ayrımcılık yapıyorsunuz,din kardeşliğimize çomak sokuyorsunuz diye Batı Trakyalılar olarak içimizde böyle bir poroblem yaşadık.Niye bizimde kendi dilimiz var,tamam dinimiz İslam burada bir sorun yok fakat bu yüzden Türk azınlık bize tavır aldı...

Yani onlarla çok dost,kardeş değiliz ama iyi ilişkilerde örnek alabileceğimiz adalet tarafları var,hala haçlı zihniyetindeler örneklemeleri ne kadar doğrudur,yada tarihin acı izi olan haçlı (lar) psikolojisiyle sürekli ön yargılarla yaklaşmak ne kadar doğrudur.Tabi unutulmayacak,unutulmayan tecrübelerle temkinli olunacak,fakat sürekli bu düşüncede olmak, bir gerçekki ellerindeki medeniyettende faydalanamamak olmazmı?

Bakın kendi Kurani medeniyetini bir türlü inşa edemeyen,bir araya gelemeyen Müslümanlar, bu örneğide ihmal etmemelidir. Çok cüzi olmasına rağmen nesli muhafaza,emeği muhafaza,adaleti muhafaza,sağlığı,eğitimi,ilmi,aile ve özgürlüğü muhafazada çok örnek alınacak sistemleri mevcut bana göre.(Ahlak ve örf adatleri onların tabi,hariç tutarsak)

Müslümanlar din (İslam) denince bir sürü nafile ibadetler çoğaltmada çok mahirler.Kuranın %90'ı sosyal nizamı emrediyor Ayetlerle.

Bu böyle malesef, ben dinin daha çok bu tarafındayım,yani (İslami) İslam birliği devleti.Mezhebi çakışmalar tehlikesi olmadan tabi,o da çok zor,bir sürü mezhebi yorumlarla nasıl olur bilmem ?

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 15, 2010 3:36 pm 
Usta Üye
Usta Üye

batının örnek alınacak bi tarafı yok eksik olan taraf bizim dinimizi doğru ve hakkıyla yaşamıyor olmamız ve özentiliğimiz önümüzdeki en büyük engel ondan gerisi teferruat......

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 15, 2010 3:50 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

batının örnek alınacak bi tarafı yok eksik olan taraf bizim dinimizi doğru ve hakkıyla yaşamıyor olmamız ve özentiliğimiz önümüzdeki en büyük engel ondan gerisi teferruat......
----------------------------------------------------------------- Surprised Surprised Surprised

Aynen katılıyorum bu sözleriniz ruhumu okşamadıysa na merdim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 17, 2010 12:18 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Flamspark

abrek80 yazdı:
kitap okumakla dediğim kısım yalnız Kuranı okumakla yani herkes alsın eline okusun kendi yorumunu yapsın diye bişe olmaz yani tek kaynak Kuran değil asıl kaynaktır Kuran onu demek istedim.anlatamadıysam benim hatam kusura bakma.

tabiki elimizdeki şu an mevcut kaynaklar geçmiştekiyle aynı ki zaten aynı kaynakları takip ederek o doğrultuda gerçek olanı öğrendiğnde sahabelerin aksi bi yorumda bulunmaz bilirki onların yaptığı doğrudur tersi yanlıştır.beslendiği kaynak çok önemli.güneş o zamanda aynıydı şimdide aynı(içindeki ısı değişimleri fiziki değişimleri söylemiyorum gerçekcilikbakımından söyledim)zaten islama karşı yapılacak saldırılar tefrikalar peygamberimiz zamanında yapıldı cevapları ve karşı önlemleri alındı bu zamandaki yapılan tüm saldırı ve tefrikalarda geçmişin izlerini taşıyor.şimdinin ehli sünnet insanları geçmişin sahabeleri şimdinin din düşmanı münafık müşrikleri geçmişin ebu cehilleri.....

Burada yazdıklarınızın hiçbirisi üzülerek söylüyorum benim sorduğum sorulara cevap olmamış. Yanlızca düşünce yapınızı ve dine yaklaşım biçiminizi öğrenmiş oldum o kadar.
Şimdi, öncelikle tekrar sormalıyım, kur-an tek kaynak değilse, insanı sahabeler kadar kabul gören bir duruma gelebilmesi için gereken diğer kaynaklar nelerdir? (Hadisler ve sünnetleride bu kaynaklara eklemiş olduğumu daha önceki yazımda görmüşsünüzdür.Lütfen bu üçü dışında kalanları belirtiniz.)
İkincisi, tüm din faktörlerini devreden çıkartarak düşünelim, diyelimki, bir toplumda piyano çalmak çok ayıp birşey. Ancak başka bir toplumda bu ayıp olarak görülmüyor. Bunun sebebi sanırım sizinde kabul edebileceğiniz gibi sosyal yapı veya düşünce yapısıdır değil mi?
Dinler genel olarak, mucize ve geleceğe yönelik kehanetler yada uyarılar dışında baktığımızda, bir ahlak modelidir. Yasakların önerilerin ve emirlerin olduğu çok kapsamlı bir ahlak modeli.
Şimdi yukarıdaki piyano örneğini değiştireyim ve işin içine din faktörünü katayım. Genel olarak her dinde, bir insanın canına kıymak en büyük günahlardan birisidir, sanırım bu konuda hepimiz hemfikirizdir. Ve bu olayın tam zıttı olan, bir insanın hayatını kurtarmak, yada insanların hayatlarını kurtarmak için elinden geleni yapmak, sizinde kabul edeceğiniz gibi, en büyük iyiliklerden, sevaplardandır. Bu noktaya kadar hemfikir olmadığımız bir yer yoktur umarım.
Şimdi bir doktor düşünelim, kök hücre terapisi ile insanların büyük hastalıklarını iyileştiriyor, insanların yaşam sürelerini uzatıyor. Gayet güzel birşey değil mi?
Peki aynı doktor kök hücre yöntemi ile klonlama yaparsa? Dünya şokta! Herkes adamı suçluyor. Sebep? Örnek ahlaka aykırı, dine aykırı vs vs.
Ancak aradan bazı ülkeler yada toplumlar çıkıyor, diyorki adama, gel bizim ülkemizde devam et, sana ses çıkarmayacağız, yeterki bu projeni sonuçlandır. Tabii burda çıkarları maddi de olabilir, sağlık açısından önemli de olabilir. Konumuz ise şu: Aynı dine mensup, aynı şekilde yönetilen iki ülkeden birisinin lideri adamı eline geçirse kurşuna dizecek iken, ötekisi kapılarını açıyor ve gel benim ülkemde çalış bende sana kaynak sağlayayım diyor.
Bir lidere soruyorsunuz, diyor ki, Dini olarak günah, suç. Yanlış yapıyor. O yüzden benim ülkemde barınamaz.
Diğeri diyor ki; Benim dinim bana araştır öğren diyor, insanları kurtarmak, onlara daha iyi bir yaşam sunmak daha kaliteli sağlık hizmeti vermek hem dini olarak hemde bir lider olarak benim görevim.
E şimdi ikiside haklı? İkiside aynı din kuralları içinde kendilerine göre hareket ediyorlar?
Din içerisinde farklılıklar olması gayet normaldir. Eğer insanların yorum yapmaları, din düşmanlığı olsaydı, bir kere kafadan Mezhepler çıkmazdı.
Günümüzün gelişen değerlerinin de 1300 sene evvel ortaya çıkan islam dinini o günkü koşullara göre yorumlayarak insanlara yol gösteren, doğru yola sevketmek için ellerinden geleni yapan sahabelerinde, gelecekte olacakları görme güçleride en iyi ihtimal 400 senedir 500 senedir.
Yani burada tutupta "sahabelerin dediklerine yanlış diyen kişi din düşmanıdır" yada "sahabelerin dediklerinin tersini kimse demez, diyemez" gibi cümleler kurmak saçma. Nasıl ki insanlar 700 sene evvel "dünya yuvarlak" diyenleri idam ettiler diye, "ne kadar yanlış davranmışlar, çok iyi bir bilim adamını harcamışlar" diyebiliyorsak, şu günümüzde islam dininin biraz gelişmesi, biraz daha günümüze uygun, diğer toplumlar tarafından geri kafalı görülmemesi için canını dişine takarak, bir nevi islam dinini modernize ederek günümüz dünyasında bir merkez güç olarak tutmaya çalışan bir takım yenilikçi insanlara, "yapamazsın, edemezsin, kabul etmezsen kafirsin, din düşmanısın" dememeliyiz.
Ancak tabii saf olupta herşeye inanmak bambaşka birşey.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 17, 2010 8:39 am 
Usta Üye
Usta Üye

sen anlamak istemedikten sonra ben sana yüz kere anlatsam gene de anlamazsın kardeş yazdıklarından bende senin dine bakış açını gördüm o yüzden sana lazım olmıyan pek kullanmadığın bi konu olduğu için vs vs ....senin duymak istediğin cevaplar bende yok kardeş

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 17, 2010 1:28 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Gençler Kuranı okuyun,anlamaya çalışın,Ayetlerin ne demek istediğini tartışın,çünkü bu Kuran bizden ne istiyor,nasıl hayatımızın her merhalesini İslami düzenlememizi istiyor anlamında,anlamak ve idrak etmeye yönelik bir çalışmadır bu.Geçmişteki Mezhep kurucuları,tarikat ehlileri Kuranı çalıştılar, bir nizam oluşturdular,o mubarekler aslında bir noktadan, sonra sonsuza kadar kendi yorumladıkları nizamiyetin olduğu gibi kalmasını belkide istemezlerdi.Çünkü yaşadıkları çağla zamanımızın çağı,anlayışı çok farklı olduğunu,olacağını tahmin etmişlerdir veya edememişlerdir.

Bizler sunulan mezhebi veya tariki hazır sunuşların üzerine Kurani anlayışlar geliştrememenin çıkmazlarını,acı hallerini yaşıyoruz bu gün coğrafyalarımızda. .Sureleri dualaştırdık,ibadetleri artırarak rıtuelleştirdik (Kolaycılaştık) ve bunların dışında Müslüman Müslüman,fert fert kuran ne istiyor bizden (anlamak anlamında) çalışmalarını,araştırmalarını ihmal edip tembelleştik.(Yetinir olduk,gari ifasından muaf görür olduk kendimizi)Ve bu gün çok ifade edilen bir hale geldik.Kuranı duvarda asılı bir torbaya hapsettik veya Kütüphanedeki bir çok kitaplar arasında istiflenmiş terek üzerinde kalır eyledik.Ezbercilik maf etti (Sadece dualaştırıp okumak) müslümanları.Mealleriyle okumak,anlamak,anlamaya çalışmak,hayatımızı Kuranın istediği gibi düzenlemek,arkadan gelen nesilleri bunun üzerine terbiye edip,onlarıda sürekli Kuranı çalışıp işin ciddiyetine vakıf etmektir Kuranı çalışmak,okumak.Salatta budur.Buna fırsat buldukça ailece,cematler oluşturarak günde bir veya beş veya daha çok vakitler ayırmaktır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 17, 2010 1:56 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

4:94 Siz ey iman edenler, Allah yolunda (sefere) çıktığınız zaman karşılaştığınız durumu açıkça kavramaya çalışın ve size barış teklif edene bu dünyevi hayatın gelip geçici kazançlarına duyduğunuz (özlem ve) istekle- "Sen mümin değilsin!" demeyin. Çünkü asıl kazanç Allah katındadır. Siz de bir zamanlar aynı durumdaydınız, ama Allah size karşı lütufkar davranmıştı. Öyleyse muhakemenizi kullanın: Şüphesiz Allah, yaptığınızdan her zaman haberdardır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 17, 2010 3:39 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Nisa Suresi ;

102. (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü'minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında (bir rekat kıldıklarında) arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. İnkar edenler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah inkarcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

103. Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah'ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü'minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır. (Diyanet meali )

veya ;

102. Sen içlerinde olup da onlara namaz kıldırdığında içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun, silahlarını da yanlarına alsınlar, bunlar secdeye vardıklarında diğer kısım arkanızda beklesinler, sonra henüz namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunup silahlarını da yanlarına alsınlar. Kafirler silahlarınızdan ve eşyanızdan gafil bulunsanız da size ani bir baskında bulunsunlar diye arzu ederler. Eğer yağan yağmurdan bir güçlüğe uğrarsanız veya hasta olursanız, silahları bırakmanızda bir mahzur yoktur. Bununla beraber ihtiyatı elden bırakmayın. Çünkü Allah kafirler için alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

103. O korkulu zamanda namazı kıldınız mı gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarken hep Allah'ı anın. Korkudan kurtulduğunuz da namazı tam erkanı ile eda edin. Çünkü namaz müminlere belirli vakitlerde yazılı bir farzdır. (E:Hamdi Yazır meali)

Yukarıya aldığım Nisa Suresinin 2 ayetinden ne anladığınızı sorabilir miyim! Veya hangi din alimi veya uleması bu iki ayeti okuduklarında ne anlamıştır , araştırmalarınızda varsa bunları yazar mısınız , lütfen...

Ama anlamlarını veya araştırmalarınızı yazarken , dönüp pardon şunu yazmayı veya düşünmeyi unutmuşum demeden yazmanızı rica ediyorum. Yanıtları aldıkça yeni sorularımı sıralayacağımı da belirtmek isterim.

Ekiyme(tüs)salateye gelsin sıra , sonra ;
Hud 114. Ve ekımıs salate tarafeyin nehari ve zülefem minel leylv innel hasenati yüzhibnes seyyiat zalike zikra liz zakirın ..

Tarafeyin nehari ile zülefem minel leylv'i anlamaya öğrenmeye çalışalım.

Yolumuz yönümüz şaşmaz ise açık Kur'an ayetleri nediri araştıralım , din nedir , ibadet nedir , dua nedire yanıt bulmaya çalışalım.

Sıkılmazsanız zaman nedir , lineer zaman nedir , noktasal zaman veya zamansızlık yani geçmiş ve geleceğin olmadığı an , biz kimiz , kaderimiz nedir , Allah nedir (kim'dir diye bilhassa sormuyorum) , yaşam nedir'i anlamaya çalışalım , birlikte bulalım.

Taha 14. İnnenı enallahü la ilahe illa ene fa'büdnı ve ekımıs salate li zikrı

Vaktimiz kalırsa mezhepleri , tarikatleri , tacirleri anlatalım biribirimize...

Bütün bunları öğrenmek , yazmak konuşmak , araştırmak bizi bölmesin ayırmasın. Önce insan ve sonra kafkasyalıyız. Kafkasya için varlığımızı , birliğimizi , beraberliğimizi koruyup kollayalım.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 70 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi