Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:34 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ÇOK YÖNLÜ MAHALLE BASKISI
İletiTarih: Cmt Oca 09, 2010 4:45 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Bu gün hafta sonu.Aile bireyleri bir arada ve bir haftalık yaşanmışlığın hikayeleriyle anlatılan sohbet eşliğinde sabah kahvaltısı.

İşten çıktım.Akşam karanlığının erken çökmüşlüğü ve oturduğum semte aktarmasız gidebileceğim son vesaite yetişme telaşıyla E5 caddesi üzerindeki üst geçit merdivenlerini acaleyle arşınlıyorum.Köprüyü geçtim ve her çıkışın bir inişi misali aynı telaş ile merdivenlerin hemen bitimindeki Otobüs durağına her adımda yaklaşmanın farkındalığıyla aşağıya doğru iniş arz ediyorum.Aklımın iş yorgunluğuyla bir an önce vesaitime yetişip evime gidebilme gayreti adeptasyonluğu ruh halimdeyken, mırıldanmalarla etrafıma bakındım.Mırıldanmalar en azından yabancı değil, hemcinsimi çağrıştıran ses tizliğindeydi.Ben nasıl aşşağı inmeler teşebbüsü halimdeysenm sesin sahibi bayan, hem bana bakıyor hemde elleriyle beni bana işaret ederek konuşmasını sürdürüyordu.Nedemek istediğini anlamıyor, ama bana hitapta buldunduğunu kavrayabiliyordum.Sadece o ve ben vardık ve gittikce bir birimize yaklaşıyorduk.Dikkatle onabakıyordum ve oda benim gözlerimin içine bakıyordu.Bir an durdum.Benim üzerimde bir aykırılıkmı görüyorda dostca ikaz ediyor acaba diye kendi üstümü başımı dikkatle inceledim.Bir tuaflık göremedin üzerimde.Tekrar ona baktım bu arada yan yana gelmiştik.35-40 Yaşlarındaki ablamıza gülümseyerek.

-Buyur abla banamı diyorsunuz dedim.

_Kime diyeceğim tabi sana diyorum.Şu halinize bakın,yeni nesile de örnek oluyorsunuz,Ne ahlak bıraktınız ortalıkta,nede edep.

Şok oldum,suratımın kasıldığını,kaşlarımın anlımdan düşecekmiş gibi üst göz kapaklarımın omuzlarında ağırlaştığını hissettim.Tekrar bir üstüme baktım,başımı önüme eğerken çenemin kazağımın yakasıyla temasını hissettim.Dizlerime kadar olan kabanımı ve dizlerimle buluşan çizmelerimin sınır noktasını farkettim.Birde çicmem ile kabanım arasında diz kırmalarımda renk ayrılığı fark ettiren kot pantolonomu.Ürimde bir tuaflık olmadığına tekrar kanat getirdim.

Yetişirkenlikte edindiğim saygı ve hürmetenliğimden durupta sorma tenezzülü gösterdiğim bu ablamıza bu sefer sertleştirdiğim surat ifademle baktım.Benim münaimliğimden cesaret almışlığın daha bir kükrer tavrı haliyle,patlamış olduğu bana bakan gözlerinin içine bakarak.

_Bende bana bir şeyler demek istiyorsunuz zannettim.Bu ne terbiyesizlik,ne var benim halimde,giyimimde kuşamımda.Hem bu ne cürret utanmazlığı.Sizin üzerinize giydiğiniz Kot pradüsü benim kabanımın altında pantolonum,tıpkı sizinde pardesünüzün altındaki pantolon gibi.Ha başörtüsü yok bir tek bende, o da benim tercihim değil, fakat sizdeki başörtüsüde beni rahatsız edecek, yadırganacak bir şey değil.Yolunuza gidin, akşam akşam densiz halinizle moralimi bozmayın Allahaşkına.

Onun ilk önce hareket etmesini bekledim ve hakikatten ilk yürüyerek uzaklaşan o oldu.Fakat hala birşeyler mırıldanıyordu.La Havle çektim ve otobüsümü kaçırmaya sebep olan bu ablamız yüzünden yarım saat sonra ancak, Tütünçiftlik arabasına bindim ve oradanda direk kendi muhitime giden son arabamı kaçırdığım için ikinci bir aktarma yaptım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet iki bayanın olduğu dört kişilik ailemizde başörtülü yoktu, fakat komşularımız arasında, eş dostlarımız arasında,kızımın arkadaşlarının belkide çoğunda başörtülüler mevcuttu.Ben kızımın anlattığı bu hikaye sonrasında ''Ya Rabbim kızımı başörtülü bayanların iç pazarlıkları farklıymış demekki hissiyatına düşürme,onu başörtülülere karşı tavır alanların taraflarına geçiş kararlılığına uğratma Ya Rabbim'' diyebildim....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: ÇOK YÖNLÜ MAHALLE BASKISI
İletiTarih: Cmt Oca 09, 2010 6:09 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

decenqua yazdı:
-Buyur abla banamı diyorsunuz dedim.

_Kime diyeceğim tabi sana diyorum.Şu halinize bakın,yeni nesile de örnek oluyorsunuz,Ne ahlak bıraktınız ortalıkta,nede edep.

Şok oldum

24:23 O birşeyden habersiz iffetli mümin kadınlara iftira atanlar, dünyada da âhirette de lanete çarptırılmışlardır. Büyük bir azap vardır onlar için.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi