Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:33 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: CİN
İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:02 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

CheChen_Kiz yazdı:
ben rasulullahın sözlerini hiçe sayan

çatışılan nokta ve karşınızdakini imansızlıkla suçladığınız nokta bu
resulun her sözü değil..sonradan Kuranla bağlantısız olarak ortaya resulun sözü diye çıkanları kabul etmiyorum..
çünki bu yılların birikimi..
akşama eve gidince hangi hadis kitabında yazıyor yeniden bakacam..
en basit örnek ,saçını gösterirsen abdestin bozulur diye yazan bir hadisin peşine takılıp senelerce her namazda yeni abdest aldım.. Confused kışın eziyetten başka bir şey değildi...
çünki okumuyorsun ki doğru dürüst..ruhun aç..bağlanmaya ihtiyacın var..
Allahın Resulun adının geçtiği her kelimeyi bize İslan diye yutturdular ya..bravo onlara..
hele cübbeliyi tutanların açmış olduğu bir kitapçıdan nafile ibadetler kitabı aldım..aman Allahım nasıl eklemeler var..sanki yeni bir akım başlatmışlar..
akşam namazından sonra nafile kılayım dedim..fatihadan sonra 40 tane ayetel kürsi oku yazıyor..bende saf gibi okumaya başladım..şüphesiz yaklaşıyoruz ya olaya..
fena olmaya başladım..tansiyonum düştü.. Laughing Laughing bunlardan hadis destekli yazılmıştı

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:12 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

axakuyt aştıbj yazdı:
Tlepsh yazdı:
Tlepsh in hiç bir yazısına yorum yapmamaya
karar versin.bence sizde öle yapın..
yazıları okudukca YAŞAR NURİ ve EDİP YÜKSEL geliyor aklıma...
ne demek istediğim anlaşılmıştır inş..

edebiyatta romantik akım var...o akımın özellikleri iyiler su katılmamış iyi dört dörtlük..
kötülerde safkan kötü..
sizde Tlepse bunu yapıyorsunuz...
bende onunla namaz konusunda..cin ler konusunda aynı fikirde değilim..ama sapkın demedim hiç..
kendinizle aynı fikri paylaşmayan insanarı görünce edep sınırları dışına çıkıyorsanız..tartışmaycaksnız..
ve en önemlisi..=imanınız bu kadar bu zayıf ki..farklı bir fikir çıkınca karşınıza..onu susturun diye bağırıp..
kendinizi mübarek bir insan ..karşısınızdakini imansız olarak niteliyonuz..
imanları ölçen tartınız mı var?

sewgili emel dinimize giren hurafeler dinle alakası olmayan
batıl inçlar gibi herkesinde kabul ettiği gibi bir takım uydurma hadislerin olduğunu
biliyoruz ..bunu solemek ayrıdır
ama benim takıp ettiğim kadarıyla tüm yazılarıda neredeyse toptan sünnete
karşı olduğu anlaşılan bir kişi war karşımızda.ne yapmaya çalıştığını açık seçik solesin o zaman.yada biz onun
enteresan fikirlerini kabul etmek zorunda değiliz.kabul etmek isteyen buyursun.ben etmiyorum.

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:17 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

Tlepsh yazdı:
_abhaz_ yazdı:
Tlepsh in hiç bir yazısına yorum yapmamaya
karar versin.bence sizde öle yapın..
yazıları okudukca YAŞAR NURİ ve EDİP YÜKSEL geliyor aklıma...
ne demek istediğim anlaşılmıştır inş..

Kendi aklını başkalarına kiraya vermiş olanlar ille de birilerine bağlanmak zorunluğunda hissederler kendilerini. Kenileri nasıl başkalarının aklıyla amel ediyorlar ise diğer insanlarıda öyle zannederler malesef. Bazıları Yaşar Nuri'nin, bazıları Edip Yükselin, bazıları Cüppelinin, bazıları Mehmet Ali Demirbaş'ın, vs. vs. peşine düşer. Peşine düştüğü kişileri putlaştırır. Onlara Allah'ın Kitabından ayetler getirdiğinizde o ayetlerde ne yazdığını anlamak için en küçük bir zahmete bile girmezler. Nasıl olsa Başkaları onlar için bu ayetin ne yazdığını söyler.

tıpkı sizin başkalarının akıllarını kıralama çalıştığınız gibi değilmi
habire soru sorarak ınsanları köşeye sıkıştırıp kendi doğrularınızı kabul ettirme çabasındasınız..

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:21 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

dediğin doğru..ama dünki konulardan biri namazın kıslatılması ile ilgili..
Kuranda kısaltılması gereken yeri belirtmiş..
ama hadislerde yolculuk esnasındada diye yorum yapılmış..çelişki yok mu
şu an şafi mezhebine bağlı kişilerin %95 şi namazda sünneti terkediyor..sünneti kılmıyorlar
buna ne diyecez..sünneti terketmekle ilgili hadisleri düşününce..bu insanlara bir kafir mi diyecez şimdi

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:29 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

axakuyt aştıbj yazdı:
dediğin doğru..ama dünki konulardan biri namazın kıslatılması ile ilgili..
Kuranda kısaltılması gereken yeri belirtmiş..
ama hadislerde yolculuk esnasındada diye yorum yapılmış..çelişki yok mu
şu an şafi mezhebine bağlı kişilerin %95 şi namazda sünneti terkediyor..sünneti kılmıyorlar
buna ne diyecez..sünneti terketmekle ilgili hadisleri düşününce..bu insanlara bir kafir mi diyecez şimdi

canımın içi
ben müslümanım diyen imanın şartlarını
yerine getiren hiç kimseye k.....r denmez. fakaaat islam imanın şartşarıyla butundur
bunlardan bir tanesine inanmayan tam anlamıyla iman etmiş sayılırmı..ortada yanlış bir inanış varsa insan uyarılır yaptığım budur sadece..

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:37 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

biliyorum canım...bende sadece hayat yolunda ilerlerken etrafımda olanlara bakıyorum..
hadis diyor ki sünneti terkeden şöyle olur,benden değildir vs vs.
6 sene kürtlerin içinde çalıştım..hepsi namazda sünneti terkediyor..düşündüm..hadisle ters düşünüyor..bir insan namaz da sünneti hiç yere terkederse..normal yaşamındada çok önem vermez.
şimdi bunca şafi mezhebine bağlı olanlara ne diyecez biz.?
aslında öğrendikçe kolaylaşması gereken dinimizi ,öğrendikçe çıkmazlara mı giriyoruz..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:37 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Buhari'ye, Tirmizi'ye, ve başkalarına inanmayı imanın şartı gibi göstermeye çalışmayınız. Peygambere innanmakla başkalarının peygamber hakkında yazdıkları rivayetlerin sağlamasını Kurana'la yapmadan gözü kapalı almak başka birşey.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 15, 2010 2:49 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Sünen-i Darimi
MUKADDİME
49. Sünnet Allah'ın Kitabına Hükmedicidir

593. “Bize Muhammed b. Uyeyne, Ebû İshak el-Fezâri'den, (O) el-Evzâ'î'den, (O da) Yahya b. Ebî Kesir'den (naklen) haber verdi (ki, Yahya) şöyle dedi:”
“Sünnet Kur'an'a hükmedicidir. Kur'an ise Sünnet'e hükmedici değildir.”

Alın görün Sünnet Kuran'a hükmedicidir Allahın Kitabına hükmedicidir diyerek Allahın Kitabını birkenara itenlerin peşine düşenler ne oluyorlar acaba "ben müslümanım diyen imanın şartlarını yerine getiren hiç kimseye k.....r denmez." diyerek -abhaz-ın başkalarına yakıştırdığınımı yakıştıralım.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi