Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:27 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: CAMİDE EŞİTLİK EYLEMİ
İletiTarih: Per Mar 11, 2010 1:05 pm 
Usta Üye
Usta Üye

iisgor yazdı:
Abrek80 ve saygı değer dostları zannediyorlar ki , ona ,bana , sana saldırarak , hakaret ederek , Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hatta Allah'a iftira ederek Kur'an-ı Kerim tek kılavuz olduğu gerçeğini ortadan kaldıracaklar.

Abrek80 bana ; " bozacı , hokkabaz , lan dangalak hokkabaz kudurup durmayın" diyerek hakaret edip terbiyesizlik edecek , saygı değer arkadaşı da bunları görmezden gelip bana; " iisgor haddini aşıyorsun " deyip aklısıra bana haddimi bildirecek!

Bütün bunlar sizlerin İslamiyet konusunda ne kadar bilgili olduklarınızı değil (ki zaten aslında bunu iddia edemiyorsunuz , gerçekleri başkalarının numaralı gözlükleri ile görmeye çalışıp , onların akılları ile dini uygulamaya kalkışırsınız.) ne kadar yobaz olduğunuzu , okumaya , öğrenmeye , düşünmeye , araştırmaya ne kadar uzak olduğunuzu göstermektedir.

Menemen'de Kubilay'ın boğazı kesip şehit edenler , sizden farklı yobazlar değildiler! Mezheplerinde , tarikatlerinde , ingilizlere , fransızlara uşaklık edenler , sizden farklı yobazlar değildirler.

Elinizden gelse , beni de , Tlepsh'i de katledersiniz , Erzurum'da , Yozgat'ta , Kayseri'de oruç tutmuyor diye okul arkadaşını öldürenler , sizden farklı yobazlar değildirler.

İpliklerinizi pazara çıkartan herkese öfke ve kininizi kusup , öldürmeyi düşünürsünüz..

Allah , o kadar gözünüzü kör etmiş ki , Tlepsh'in astığı resimlerde kadın erkek bir arada namaz kılan binlerce insanı görmez , her ne sebebten oraya çıkmış 2 genci görürsünüz!

Her şeyin doğrusunu , gerçeğini sadece Allah bilir. Acaba bildiklerim , öğrendiklerim , okuduklarım yanlış mı , bu insanlar niye tek kaynak , tek rehber Kur'an diye ısrarla yazıp çiziyorlar diye düşünüp , başka kaynaklardan araştırıp , anlamaya , öğrenmeye çalışmayıp , papağan gibi bildiğini zannetiğin ezberlerini bozmamak da ısrar ediyorsun ?

Tek kaynak Kur'an'dır diyen sadece ben miyim , haşa !!

Bunu söyleyen O Allah değil mi? Dini sadece Allah'a has kılın , diyen O Allah değil mi?

Allah'ı inkar ediyorsun , farkında değilsin !! Kur'an ı inkar ediyorsun , farkında değilsin !!

Ne diyelim , Allah , yollarınızı açık etsin...

sana son sözümü söyledim ben anladıysan ne ala.....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 11, 2010 2:46 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
HAMZATBEY

Tlepsh yazdı:
HAMZATBEY yazdı:
Sevgili Tlehps sizinle daha öncede özeldende görüşütük yazılarınızdada zaten belirtmiştiniz... Namaz diye bir şey olmadığını sadece salah yani Allahı (c.c) anmak olduğunu söylemiştiniz..... Bilmeyen arkadaşlar geçmiş konulara bakarak bu ifadeleri okuyabilirler...
Bilmeyen arkadaşlar” Başkaları bilemezler, anlayamazlar, birtek ben anlarım, Sala haklkında Tleps’in yazdıklarını ben anladım sizler anlayamazsınız aklınız küçük dikkat edin yanılmayın “salah yani Allahı (c.c) anmak” tır” Tlepsh’e göre deyip başkalarının aklını küçümseyen bir zihniyet.

HAMZATBEY yazdı:
Peki namazın olmadığına inanıyorsanız neden böyle bir başlık atma gereği duydunuz.... NAMAZDA EŞİTLİK EYLEMİ konusu neden sizi ilgilendiriyor nasıl olsa size göre namaz yok yani olmayan bir şeydeki eşitlik veya eşitsizlik sizi neden ilgilendirdi anlayamadım.....
Herşey benden sorulur. Benim iznim olmadan kimse hiç bir şey tartışamaz. Kimlerin ne ile ilgilenecekleri benden sorulur diyen bir zihniyet.

HAMZATBEY yazdı:
Eğer yapmak istediğiniz şeyler masumane ve Allah rızası içinse Allah Razı olsun deriz... Eğer yaptığınız şeyi bilinçli yapıyor ve Allahın dininde bir takım bozgunculuk yapmak istiyorsanız.... Rabbim bu dini bir şekilde koruyacaktır.... 1 Tlehps değil 1000 Tlehps de gelse Rabbim Nurunu tamamlayacaktır....
Yazılan fikirleri tartışmak yerine hiç bir delil ileriye sürmeden “sen yanlışsın, ben doğruyum, sen bozguncusun, ben islahcıyım” diyerek kendisinden başka doğru olmadığını iddia eden bir zihniyet.

Tlepsh yazdı:
Ayrıca yaptığınız şeyde arkanızdan sürüklediğiniz veya zihinlerde karışıklıklara sebep olduğunuz kardeşlerin 2 elleride mahşer gününde yakanızda olacaktır bilesiniz.... Demedi demeyin......
İnsanların akıllarının olduğuna duydukları şeyleri ölçüp biçebileceklerine bile inanmak istemeyen, kendini Allah’ın yerine koyup kimilerine mahşerde cezalarını kendisi veren, “Demedi demeyin” diyerek te tehdid savuran bir zihniyet.

Kuran’da Rabbim bizlere neler söylüyor acaba?” deme cesaretini bile gösteremeyen bir zihniyet.

25:1 BÜTÜN İNSANLIĞA bir uyarı olsun diye kuluna hakkı batıldan ayırıcı bir ölçü indiren (Allah) ne yüce, ne cömerttir!

Kur'an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak indirildiğine göre ölçütümüz Kuran’dır.

Sevgili Tlehps açıkcası sizinle ilgili artniyet taşımadan yazdığım yazıya bu tepkiyi beklemiyordum.... Neden beklemiyordum bu konularda yeterince teferruatlı bilgi ve deneyimim yok ayrıca donanımında mevcut değil edebiyat yapmayı ise sevmem zaten becerememde bu yüzden beni yanlış anlayan okuyucu kardeşlerimden yanlış anlamışlarsa özür dilerim... Fakat yukarıdaki sözlerinize çok kırıldığımı belirtmek isterim. Sözlerimi istemeyerek yanlışlıkla çarpıttığınızı yada yanlış anladığınızı düşünüyorum….

“Bilmeyen arkadaşlar” Başkaları bilemezler, anlayamazlar, birtek ben anlarım, Sala haklkında Tleps’in yazdıklarını ben anladım sizler anlayamazsınız aklınız küçük dikkat edin yanılmayın “salah yani Allahı (c.c) anmak” tır” Tlepsh’e göre deyip başkalarının aklını küçümseyen bir zihniyet. Diyorsunuz….

“Bilmeyen arkadaşlar” derken eski konuya vakıf olmayanları kasdetmiştim malum Konu başlıklarından “YAHUDİLİKTE NAMAZ” konusu baya eski orada sözünü ettiğiniz bazı sözcüklerden bahsetmiştim Mesela:

Tlepsh yazdı:
Ben namaz kılmıyorum Kuran'ı çalışıyorum (anlayıp uygulamaya çalışıyorum)
Daha önceleri kılardım. Haca da gittim.

Tlepsh yazdı:
Kuranda Salat var. Salat Allahın emirlerini yakından takip etmek uygulamak demek. Allaha yalvarmak, ondan istemek, bu yolda güç sarfetmeden olmaz. Belli bazı hareketleri yaparak Kurandaki sürelerin bir kısmını anlamlarını bile bilmeden Allah'a okumanın hiç bir yararı oladığına inanıyorum.

gibi

Diğer taraftan birini küçümsediğim falanda yok ne haddime senin bilgi ve tecrüben bende olsa uçardım herhalde…. Ama maalesef bilgi tecrübe tek başınada yetmiyor o bilgi ve tecrübenin Allah’tan (c.c) geldiği idrakini anlamak lazım (sakın buradanda alınacak bir şey çıkartmayın)

“Herşey benden sorulur. Benim iznim olmadan kimse hiç bir şey tartışamaz. Kimlerin ne ile ilgilenecekleri benden sorulur diyen bir zihniyet.”

Tövbe Haşa kibirlenmekten ve böbürlenmekten Allaha (c.c) sığınırım… Hala diyorum ve diyeceğimde sizin bilgi birikiminize hayranım ama bu sizinle aynı düşüncede olduğum anlamına gelmez….

“Yazılan fikirleri tartışmak yerine hiç bir delil ileriye sürmeden “sen yanlışsın, ben doğruyum, sen bozguncusun, ben islahcıyım” diyerek kendisinden başka doğru olmadığını iddia eden bir zihniyet.”

İşte burada beni tam onikiden vuruyorsunuz…. Nedenmi; Bilgi birikiminizin ve tecrübenizin size verdiği gurur sizi burada yanıltıyor…. Ben yıllarca Peygamber efendimizin ashabı ile beraber kıldığı NAMAZ dan bahsediyorum… Yapmayın bakın peygamber efendimiz (s.a.v) kılmış ashabı kılmış peki onlar damı yanılmı diyorum…. Siz ise benim Islahçı olduğumu isnad ediyorsunuzki… Böyle bir duruşu benimsemem mümkün değil…. Eğer bilmeden, istemeyerek bile böyle bir tutum sergilemişsem Rabbim beni af etsin Rabbim beni Islah etsin sizleride…

“İnsanların akıllarının olduğuna duydukları şeyleri ölçüp biçebileceklerine bile inanmak istemeyen, kendini Allah’ın yerine koyup kimilerine mahşerde cezalarını kendisi veren, “Demedi demeyin” diyerek te tehdid savuran bir zihniyet.”

Yapmayın Allah Aşkına yapmayın…. Biz kulluk görevini bile doğru dürüst yapamazken kendimizi tövbe haşa yaratıcının yerine nasıl koyarız nasıl bir suizan böyle bu kardeşim…. Ben seni uyarıyordum ama sen ise suizanda bulunuyorsun….

Ben hakkımı size helal ediyorum…. Bütün kardeşlerime varsa hakkımı helal ediyorum… bu yazıyı okumuş olmaları bile üzerimde haklarının olduğu anlamına gelirki sizinle farklı düşüncemizden dolayı kalbinizi kırmışsam sizdende helallik diliyorum….

Sevgili isgor Size gelince; Abrek80 ve bana saldıran dostları derken bende alınmalımıyım bilmiyorum ama benimki sadece siz kardeşimi cümle kurarken “senin gözün önündekindemi” yada “orda olan bayanlarda ne varsa evdeki eşinizde bacınızdada var” ben bunları yazmaktan haya ediyorum… yazıyı okuyan bacılarımdan özür diliyorum ama açıklama yapmam ve İsgorun düşmanı değil aksine dostu olduğum göstermem… yanlışdan dönmek erdemliktir sözü ile İsgorun yanlışından dönmesi amaci ile idi….

Ama Sevgili İsgor bu sözden çok alındı isen ben sözümü geri alıyorum…. Devam et kardeşim…..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 11, 2010 7:15 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

HAMZATBEY yazdı:
Sevgili isgor Size gelince; Abrek80 ve bana saldıran dostları derken bende alınmalımıyım bilmiyorum ama benimki sadece siz kardeşimi cümle kurarken “senin gözün önündekindemi” yada “orda olan bayanlarda ne varsa evdeki eşinizde bacınızdada var” ben bunları yazmaktan haya ediyorum… yazıyı okuyan bacılarımdan özür diliyorum ama açıklama yapmam ve İsgorun düşmanı değil aksine dostu olduğum göstermem… yanlışdan dönmek erdemliktir sözü ile İsgorun yanlışından dönmesi amaci ile idi….

Ama Sevgili İsgor bu sözden çok alındı isen ben sözümü geri alıyorum…. Devam et kardeşim

iisgor yazdı:
Abrek80 ve saygı değer dostları zannediyorlar ki , ona ,bana , sana saldırarak , hakaret ederek , Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hatta Allah'a iftira ederek Kur'an-ı Kerim tek kılavuz olduğu gerçeğini ortadan kaldıracaklar.

Abrek80 bana ; " bozacı , hokkabaz , lan dangalak hokkabaz kudurup durmayın" diyerek hakaret edip terbiyesizlik edecek , saygı değer arkadaşı da bunları görmezden gelip bana; " iisgor haddini aşıyorsun " deyip aklısıra bana haddimi bildirecek!

Hamzatbey , senin yazdıklarınla benim yazdıklarım çok farklı , değil mi?
Abrek80 , her iletisinde bana hakaretamiz ifadeler kullanmış ve sen bunu görmezlikten gelip bana; " iisgor haddini aşıyorsun .." diye uyarıda bulunuyorsun! Hakkaniyet anlayışınız bu demek ki! Abrek80 de kafkasyalı ya , tam kendisine yakıştırabildiği gibi , ailesinden aldığı terbiye seviyesine göre kaç kıratlık olduğunu gösterdi!

Tlepsh'in veya benim amacımız sizlere veya başkalarına kendi inandığımız dini öğretmek değildir. Zaten isteseniz de bizden değil , kimi okursanız okuyun dini öğrenemezsiniz! Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama tabii anlayana..

Ehli sünnet vel cemaat ile , hadis kitapları okuyarak ve hatta ilahiyat fakültesine gitmiş olsanız bile dini öğrenemezsiniz ..

Tek öğreten vardır o da Rabb olan Allah'tır.. Rabb yani öğreten , öğretmen!

Allah isteseydi seni veya abrek80'ni peygamber yapardı veya melaike yapardı.. Ama yapmamış , hatta arap bile yapmamış ki arapça bilip Kur'an okuyasın istememiş , demek ki! Ama her arap veya arapça bilen Kur'an okuyup dinini öğrenemez , değil mi?

Eğer dinini öğrenmek istiyorsan aklını kullanacaksınız , bunun başka yolu yok! Kur'an ı Kerim'im anahtarı akıl'dır.

Bunu ben söylemiyorum , Allah söylüyor ; "Hala aklınızı kullanmıyor musunuz ?" diye sorarak..

Bakara
(179) Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.

Bakara
(269) Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar.

Al-i İmran
(190) Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.

Maide
(100) (Ey Muhammed!) De ki: "Pis ile temiz bir olmaz. Pisin çokluğu hoşuna gitse bile." Ey akıl sahipleri Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.

Enam
(32) Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

Enfal
(22) Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.

Yunus
(42) Onlardan sana kulak verenler de vardır. Fakat sağırlara, hele akılları da ermiyorsa, sen mi işittireceksin?

Yunus
(100) Allah'ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

Abrek80 istediği kadar ehli sünnet vel cemaat diye haykırsın , hadis külliyatından sayfalarca meal yazsın.. NAFİLE!!!!!!!

Ne Diyor Yunus suresinin 100. ayeti:
Yunus
(100) Allah'ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

Demek ki iman için önce Allah’ın izni olacak... Ve dini öğreten sadece Rabb olan Allah’tır..

Bakara
(32) Melekler, "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin" dediler.

Yusuf
(101) "Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat."

Kime inanalım , Abrek 80’e mi , Allah’a mı?

Nisa
(146) Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah'ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah'a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü'minlerle beraberdirler. Allah mü'minlere büyük bir mükafat verecektir.

Araf
(29) De ki: "Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. dini Allah'a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz."

Zümer
(2) (Ey Muhammed!) Şüphesiz biz o Kitab'ı sana hak olarak indirdik. Öyle ise sen de dini Allah'a has kılarak O'na kulluk et.

Zümer
(11) De ki: "Şüphesiz bana, dini Allah'a has kılarak O'na ibadet etmem emredildi."

Mümin
(14) O halde, kâfirlerin hoşuna gitmese de, siz dini Allah'a has kılarak O'na ibadet edin.

Ne hadisinden , ne sünnetinden bahsediyorsunuz ? Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de söyledikleri bunlar!
İslam Dini sadece Allah’a has kılınan bir dindir , bunu böyle isteyen , emreden Allah’dır.

Ama isteyen istediği dine inanır ve gereğini yapar. Ama hadis diyen , ehli sünnet diyen , ben müslümanım diye ortaya çıkmasın. Zümer suresi 2 .ci ve 11.ci ayetler aklınızdan çıkmasın.

Gelelim kadın erkek bir arada namaz kılınması olayına...

Kur’an da bunu yasaklayan bir ayet yok , maalesef... Varsa buyrun yazın , dedim , aldığım yanıt hakaret oldu!!

Türkler , araplar veya başka milletler beni ilgilendirmez , ben kendi soyuma sopuma bakarım.
Hanginiz kafkas soyundan gelip yetiştiğiniz köyünüzde , yetiştiğiniz ortamda kadınların bel altına bakıp nefsinize hakim olamadınız? Yan gözle bakanınız oldu mu? Hepsi ananız , bacınız , akrabanız değil miydiler?

Bir kafkasyalının ; “ önümde namaz kılan bir kadın olursa , gözüm takılırsa , gözüm ilişirse ..” ile başlayan bir cümle kurması zuldür. Bizler önce insan sonra Kafkasyalıyız sonra belki müslümanız veya hristiyanız veya hiçbiri değiliz. Kimsenin neye inandığı veya inanmadığı hiçbirimizi ilgilendirmez. Ben müslümanım diyen birisini hiç mi hiç ilgilendirmez.
“Allah , dilediğini hidayete erdirir..” der geçer..

Burada kimse din tüccarlığı yapmaya kalkmasın. Kimse kimseye din öğretmeye kalkışmasın. Merak eden gider yüzlerce sitelerdeki bilgilere ulaşır , öğrenmek istediğini öğrenir. Bu forum kafkasyalılara özel , kafkasyanın ulusal ve yöresel sorunlarına eksenli , gerek müzik , gerek folklör , gerek siyaset , gerek ekonomi ve gerek herşeyi ile kafkasyaya özel bir forum olarak işlevini sürdürmeye çalışan bir forumdur. Ama hiçbir şekilde din eksenli , din formatında olan bir forum olmamalıdır..

Burada taklitçi bir zihniyet ile akıl yormadan , hadislerden , ordan burdan alınarak , copy paste yaparak kimse din bilgiçliği taslayıp , kişilere din öğretmeye kalkışmasın. En azından bunun yeri bu forum değildir.
Vladislav Ardzınba’nın cenaze tören fotoğraflarından görüldüğü üzere , kendisine İslam’ın gereklilikleri uygulanmamış , bu demektir ki ulusal kahramanız olan Vladislav Ardzınba müslüman değilmiş.

Ne olacak şimdi , müslüman olmadığına mı hayıflanacaksınız? Ya da hristiyan olduğu için rahmet mi okumayacaksınız? Saygıyla , minnet ile anmayacak mısınız , yad etmeyecek misiniz ?

Bütün ölçünüz din mi olacak ? Siz ümmet misiniz , Kafkasyalı mısınız , nesiniz?

Lütfen , Kafkasyalı iseniz bunun gereğini yapınız..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 11, 2010 8:47 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

HAMZATBEY yazdı:
Sevgili Tlehps sizinle daha öncede özeldende görüşütük yazılarınızdada zaten belirtmiştiniz... Namaz diye bir şey olmadığını sadece salah yani Allahı (c.c) anmak olduğunu söylemiştiniz..... Bilmeyen arkadaşlar geçmiş konulara bakarak bu ifadeleri okuyabilirler...

Sayın HAMZATBEY,
Geçmiş kunularımdan bir tanesi de şöyle idi:
Alıntı:
Şeyh Muzaffer Şukor Uluslararası Uzay İstasyonuna Rus kozmonotları ekibinin bir üyesi olarak giden Malezyalı bir doktordur.
Malezya Angkasawan uzay programına katılan Şeyh Muzaffer Şukor Rusyada 18 ay kadar bir sure eğitildikten sonra Eylül 2007 de Malezyanın uzaya çıkan ilk vatandaşı oldu.
Şeyh Muzaffer’in dinine bağlı bir Malezyalı olması onun için enteresan bir soruyu ortaya çıkardı. Şeyh Muzaffer uzay istasyonunda kaldığı günlerde nasıl namaz kılacaktı? Yerçekiminin olmadığı bu istasyonda nasıl secde edecek ve Dünyanın etrafında günde 16 defa dönen bu istasyonda namazını kılarken Mekke’deki Kabe’ye doğru nasıl yönelecekti?
Aylar süren tartışmalardan ve iki uluslararası konferanstan sonra Malezya Fetva Heyeti Müslüman astronotların uzayda nasıl ibadet edeceklerine dair 12 sayfalık bir kitapçık yayınladı.
Özet olalarak şöyle deniyor kitapçıkta:
Müslümanlar için günde beş defa Mekkede bulunan Kabe’ye yönelip namaz kılmak farzdır. Ancak dünya etrafında günde 16 defa dönen ve yerçekiminin olmadığı uzay istasyonunda Kabe’ye yönelmek ve secde etmek çok zor bir şeydir. Bu yüzden astronotlar namazlarında secde etmeyebilirler ve kendilerince mümkün olduğu kadar kıbleye yönelirler.
İlk Müslüman astronot Suudi Prensi Sultan bin Selman uzayda namaz kıldığını ancak namaz kılarken kıbleye yönelemediğini ve secde edemediğini söyledi.
KUALA LUMPUR (Reuters)
Resim

Evet Sayın Kardeşim HAMZATBEY,
Uzayda nasıl ibadet edileceğini kararlaştırmak için 2007 yılında Malezya’da "Uzayda İslam ve Hayat" isimli 2 gün süren bir seminer yapıldı. 150 bilim adamı, astronot, din adamı ve akademisyen katıldığı seminerde sizce bir sonuca varılabildi mi?

Rabbim insanların uzay istasyonları kurup bu istasyonlarda aylarca hatta yıllarca görev yapacaklarını (HAŞA) bilmiyormuydu? Yerçekiminin olmadığı uzayda yeryüzünde yapılan şekilsel secdenin yapılamayacağını (HAŞA) bilmiyormuydu?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 11, 2010 9:26 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Rabbim insanların uzay istasyonları kurup bu istasyonlarda aylarca hatta yıllarca görev yapacaklarını (HAŞA) bilmiyormuydu? Yerçekiminin olmadığı uzayda yeryüzünde yapılan şekilsel secdenin yapılamayacağını (HAŞA) bilmiyormuydu?
--------------------------------------------------------------------------------------------Tlepsh----------------- Surprised

Rabbim yürekten Salat (Namaz-Dua) edin diyor,şeklen demiyorki.Ayet ile şeklen (Namaz) bir emir olsaydı eğer,Müslümanların Uzay ilmiyle ilgilenmesinide dolaysiyle yasaklamış olmazmıydı?

Şöylede düşünülmezmi acaba?Yaw Uzayada gitmenin ne alemi var,orada namaz kılmak mümkün değil.Niçin toplanan bu İslam alimleri,bilim adamları benim gibi bir karar almadılar acaba?Yahut İlmi, İslamın (Farzın) önüne geçirmişmi oluyorlar?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karma Namazda ki bütün tartışmaların Arap,Fars ağırlıklı Ulamanın kadına bakış açısı kültürel ziniyet alt yapsıyla hazırlanmış hadis tesirleriyle mezhepleşmeler ölçüleri oluşumuyla gelişme göstermiş olamazmı?

Ben cemat halindeki Salat toplantılarında peygamberimizin cinsiyet ayrımı yapmadığına inanıyorum.Onun zamanında,müslümanlar,kuranı anlamak,Allaha dua etmek için karışık biçimde etrafındaydılar.

Fakat artık bin küsür yıldır gelenekleşmiş,kurallaşmış Namaz ibadetinde karma cemat oluşturmaya bende karşıyım.Çünkü nefis ensede bir Eşşek arısı,yürekte mikro metrekare misali bir leke.Tedbirin şart olduğunu düşünüyorum.Kafkas (Çerkes) ahlakının da hala mevcud kültürlere nazaran mükemmel oluşuna okey diyorum amma genelleştiremeyiz.Gelişen global kültürün kadını cinsel obje nazarı hallerde her türlü araç gereç,sanat ile fantastik metalaştırdığıda bir gerçektir.Anavatanda veya diasporada bu iğrenç bombardımana esir kalmış,zihniyet kirlemelerinin yürekteki o lekeyi büyütmeye,her an eşşek arısının iğnesine maruz kalmış,forsa iradeleriyle, her türlü cematlere iştiraki mümkündür.

Tertemiz İslam ahlakında veya Kafkas (Çerkes) ahlakındakileri muhakkak bilen Cenab-ı haktır.Tedbir herhalukarda şart...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 12, 2010 2:11 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Uzayda namaz kılmak ve kıbleye dönmek!

Uzun yıllar önce birlikte çalıştığımız bir kardeşim ile yaptığımız uzun seyahatlerde , yanımda 1 rekat namaz kılardı , ben araba kullanırken. Çoğu kez farkına bile varmazdım, namaz kıldığının , oturduğu yerde ellerini dizlerine koyar , gözü ile rükuya , secdeye varırdı.

Tabii haliyle onun namaz kılış esnasında araba hareket halinde olduğundan , viraj dönüşlerinde kıbleye yönelme filan kalmazdı. Yüzümüzü çevirdiğimiz yer kıbleydi. Her yer kıbleydi yani. Önemli olan insanın kendisini Allah'ın huzurunda hissetmesidir.

Uzayda da namaz kılmak istenirse , bu uzay gemisinde de olabilir , ayda veya bir başka yerdeki kolonide de olabilir , yüzünüzü çevirdiğiniz yer , sizin için kıbledir.

Salat'ı namaz olarak kabul edersek 33.Ahzab suresi 56. ayetine göre ;

56. İnnellahe ve melaiketehu yüsallune alen nebiyy ya eyyühellezıne amenu sallu aleyhi ve sellimu teslıma

56. Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin.

Allah ve melekleri , Peygambere namaz kılıyorlar ; demek olur ki yanlışlığı ortadadır. Salatı dua olarak kabul etmek de yanlıştır , bu ayete göre Allah , peygamberine niçin dua etmiş olsun!

Salat'ın en az 2 çeşidini Allah burada vaz etmiştir. İlki Kendisinden ve meleklerinden , Peygamberimize yönelen " yüssalluna alen " ve ikinci ise kullardan Peygambere yöneltilen , " amenu sallu aleyhi ".. İlkini Allah ve melekler , ikincisini dinin muhatabı olan kullar yapıyor. Her iki taraf bir diğerinin yaptığı "sallu" yu yapmaz , yapamaz.

O halde nedir sallu/salat?

Biraz araştırmaya , kafa yormaya değmez mi?

Tespitler , araştırma sonuçları yanlış da olsa buyrun yazın , bu alimlik sınavınız değildir , sadece araştırıp öğrenmek için kafa yormak , akıl kullanmaktır!

Sallu/salat'ın geçtiği başka ayetlerin anlamlarını , ne demek istenildiğini karşılaştırın , bir başkasının yapabildiğini mutlaka merak edip öğrenmek isteyen de yapabilir. Arapça bilip bilmemek önemli değildir gerçekten..

Arapça bilenler yüzlerce yıl ;"alak" kelimesini tıbbi bilgiden mahrum oldukları için yanlış tercüme ettiler ve dediler ki ;" Allah , insanı çamurlu sudan yaratmıştır." Oysa şimdi ki mealler ; " Allah , insanı embriyodan yaratmıştır." deniliyor.

Alak suresi;
1. Ikre' bismi rabbikelleziy halak
2. Halekal'insane min 'alak

Diyanet meali (ki hala alak konusunda karara varamamışlar!)
1, 2. Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı "alak" dan yarattı.

E.Hamdi Yazır meali ,
1. Oku O yaratan Rabbinin adıyla!
2. İnsanı bir kan pıhtısından yarattı!

Y:N:Öztürk meali (sakata gelmemek için en kapsamlısını yazmış!)
1. Yaratan Rabbinin adıyla oku/çağır!
2. İnsanı, embriyodan/ilişip yapışan bir sudan/sevgi ve ilgiden/husûmetten yarattı.

Görülüyor ki ALAK kelimesinde dahi hala genel bir ittifak sağlanamamış!

Sallu/salat kelimesinde ise kesinlikle ortak bir anlam yoktur. Araştırmaya girişirseniz , ne anlam yüklemeleri olduğunu göreceksiniz.

Bu kadar anlam çeşitliliği , farklılığı kimseyi şaşırtmasın. Kimse , Allah'ın sözünü dar anlam kalıbına sokmaya , uydurmaya çalışmasın. Böyle bir çaba , sadece o insanın Allah'ın hikmetini henüz farkedememiş olmasındandır. Kur'an ı Kerim'de yer alan Allah'ın her sözünün belki de yüzlerce anlamı , hatta daha da fazlası olabilir. Bir kelimenin bunca anlam zenginliği taşıması o kelimenin Allah'a ait bir ifade şekli olmasındandır.

Bakara
(23) Eğer kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz (Kur'an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).

Yunus
(38) Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah'tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.

Bir kelimenin bin anlamı olması , Allah’ın dil bilmezliğini , dili karıştırdığını göstermez aksine hikmetini , kudretini , ilmini gösterir. Kur’an ı Kerim , bir olaya anahtar olan bir kelam değil , kainatın fıtratına ait binlerce , milyonlarca olayın anahtarı , aynası olan Allah’ın eşi benzeri olmayan sözleridir. İnsanlığın ilmi ilerledikçe , bilimi arttıkça , gerek fizikte , gerek kozmolojide , gerek molekülerbiyolojide , velhasıl bütün bilim dallarında bilgisi , araştırması , eğitimi ve görgüsü arttıkça , bugün dahi saklı anlamlar birer birer ortaya çıkacaktır.

Bu nedenlerledir ki Peygamberimize ait olmayan ama hadis adı altında yüzbinlerce söz karmaşası yaratılarak , yok sünnetti , yok hadisti , yok aklınız ermez sözleri ile insanlar Kur’an’dan uzaklaştırılmışlardır. Sanki her inanan , iman eden müslümanın alim kadar bilmesi gerekirmiş gibi!

Allah ,isteseydi herkesi fizik profesörü yapardı , herkesi peygamber olarak yaratırdı veya herkesi hidayetine erdirirdi! Böyle bir şey O’na güç gelmezdi ama eksi sonsuzdan artı sonsuza kadar farklılığı yaratan , yaşamı dizayn eden , en büyük , en kudretli tasarımcı Kendi’sidir. Kimini müslüman , kimini ateist kimini de hristiyan veya musevi , budist yapmış. Kimi zengin kimi fakir , kimi sağlıklı , kimi hasta , yatalak , kimi ceylan gözlü kimi anadan doğma kör , kimi maratoncu , kimi felçli. Bütün bunlar sözlerinin anlam çokluğu gibi O’nun hikmetini , kudretini gösteren farklılık ve çeşitliliklerdir.

Bu kadar farklılığı ve çeşitliliği yaratırken tek kuluna da haksızlık , adaletsizlik yapmamış olan bir İlahi Güç...

İşte bütünün bir parçasına dahi akıl sır erdirmek için O’nun izni ile iman edip akıl kullanmak gerekir. Bin yıl öncesinin veya günümüze ait bir tefsire , meale bağlı kalmak , aklı kullanmayı devre dışı bırakıp yerinde saymak , doğru olan bir yöntem değildir.

Allah , sürekli ve kesintisiz olarak yaratmaya devam ettiğine göre , o halde Kur’an ı Kerim’in anlam çeşitliliği ve genişliği de yaratımına paralel olarak sürekli ve kesintisiz olarak gelişmektedir.

Günümüzdeki bilim yanlış hatırlamıyorsam , maddede 10 üssü eksi 15 seviye derinliklerindedir , renk kuarkları seviyesinde.. 10 yıl öncesine kadar bilgisayar teknolojisinde de 1 GB ‘ı 1 byte zipleyemiyorduk galiba! Hele maddede 10 üssü eksi 100 lere insin bilim , görsünler oradaki kainatta neler var , o zaman Kur’an belki biraz daha anlaşılır. Şeytanın vesveseleri olan notrinoların insanla ilintilerini yazan Kur’an ayetlerini okuduklarında biraz daha secdeye kapanacaklardır!

İsra
(107) De ki: "Ona ister inanın, ister inanmayın. Şüphesiz, daha önce kendilerine ilim verilenler, Kur'an kendilerine okunduğunda derhal yüzüstü secdeye kapanırlar."

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi