HAMZATBEY yazdı:
Sevgili isgor Size gelince; Abrek80 ve bana saldıran dostları derken bende alınmalımıyım bilmiyorum ama benimki sadece siz kardeşimi cümle kurarken “senin gözün önündekindemi” yada “orda olan bayanlarda ne varsa evdeki eşinizde bacınızdada var” ben bunları yazmaktan haya ediyorum… yazıyı okuyan bacılarımdan özür diliyorum ama açıklama yapmam ve İsgorun düşmanı değil aksine dostu olduğum göstermem… yanlışdan dönmek erdemliktir sözü ile İsgorun yanlışından dönmesi amaci ile idi….
Ama Sevgili İsgor bu sözden çok alındı isen ben sözümü geri alıyorum…. Devam et kardeşim
iisgor yazdı:
Abrek80 ve saygı değer dostları zannediyorlar ki , ona ,bana , sana saldırarak , hakaret ederek , Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hatta Allah'a iftira ederek Kur'an-ı Kerim tek kılavuz olduğu gerçeğini ortadan kaldıracaklar.
Abrek80 bana ; " bozacı , hokkabaz , lan dangalak hokkabaz kudurup durmayın" diyerek hakaret edip terbiyesizlik edecek , saygı değer arkadaşı da bunları görmezden gelip bana; " iisgor haddini aşıyorsun " deyip aklısıra bana haddimi bildirecek!
Hamzatbey , senin yazdıklarınla benim yazdıklarım çok farklı , değil mi?
Abrek80 , her iletisinde bana hakaretamiz ifadeler kullanmış ve sen bunu görmezlikten gelip bana; " iisgor haddini aşıyorsun .." diye uyarıda bulunuyorsun! Hakkaniyet anlayışınız bu demek ki! Abrek80 de kafkasyalı ya , tam kendisine yakıştırabildiği gibi , ailesinden aldığı terbiye seviyesine göre kaç kıratlık olduğunu gösterdi!
Tlepsh'in veya benim amacımız sizlere veya başkalarına kendi inandığımız dini öğretmek değildir. Zaten isteseniz de bizden değil , kimi okursanız okuyun dini öğrenemezsiniz! Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama tabii anlayana..
Ehli sünnet vel cemaat ile , hadis kitapları okuyarak ve hatta ilahiyat fakültesine gitmiş olsanız bile dini öğrenemezsiniz ..
Tek öğreten vardır o da Rabb olan Allah'tır.. Rabb yani öğreten , öğretmen!
Allah isteseydi seni veya abrek80'ni peygamber yapardı veya melaike yapardı.. Ama yapmamış , hatta arap bile yapmamış ki arapça bilip Kur'an okuyasın istememiş , demek ki! Ama her arap veya arapça bilen Kur'an okuyup dinini öğrenemez , değil mi?
Eğer dinini öğrenmek istiyorsan aklını kullanacaksınız , bunun başka yolu yok! Kur'an ı Kerim'im anahtarı akıl'dır.
Bunu ben söylemiyorum , Allah söylüyor ; "Hala aklınızı kullanmıyor musunuz ?" diye sorarak..
Bakara
(179) Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.
Bakara
(269) Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar.
Al-i İmran
(190) Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.
Maide
(100) (Ey Muhammed!) De ki: "Pis ile temiz bir olmaz. Pisin çokluğu hoşuna gitse bile." Ey akıl sahipleri Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.
Enam
(32) Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?
Enfal
(22) Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.
Yunus
(42) Onlardan sana kulak verenler de vardır. Fakat sağırlara, hele akılları da ermiyorsa, sen mi işittireceksin?
Yunus
(100) Allah'ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.
Abrek80 istediği kadar ehli sünnet vel cemaat diye haykırsın , hadis külliyatından sayfalarca meal yazsın.. NAFİLE!!!!!!!
Ne Diyor Yunus suresinin 100. ayeti:
Yunus
(100) Allah'ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.
Demek ki iman için önce Allah’ın izni olacak... Ve dini öğreten sadece Rabb olan Allah’tır..
Bakara
(32) Melekler, "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin" dediler.
Yusuf
(101) "Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat."
Kime inanalım , Abrek 80’e mi , Allah’a mı?
Nisa
(146) Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah'ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah'a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü'minlerle beraberdirler. Allah mü'minlere büyük bir mükafat verecektir.
Araf
(29) De ki: "Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. dini Allah'a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz."
Zümer
(2) (Ey Muhammed!) Şüphesiz biz o Kitab'ı sana hak olarak indirdik. Öyle ise sen de dini Allah'a has kılarak O'na kulluk et.
Zümer
(11) De ki: "Şüphesiz bana, dini Allah'a has kılarak O'na ibadet etmem emredildi."
Mümin
(14) O halde, kâfirlerin hoşuna gitmese de, siz dini Allah'a has kılarak O'na ibadet edin.
Ne hadisinden , ne sünnetinden bahsediyorsunuz ? Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de söyledikleri bunlar!
İslam Dini sadece Allah’a has kılınan bir dindir , bunu böyle isteyen , emreden Allah’dır.
Ama isteyen istediği dine inanır ve gereğini yapar. Ama hadis diyen , ehli sünnet diyen , ben müslümanım diye ortaya çıkmasın. Zümer suresi 2 .ci ve 11.ci ayetler aklınızdan çıkmasın.
Gelelim kadın erkek bir arada namaz kılınması olayına...
Kur’an da bunu yasaklayan bir ayet yok , maalesef... Varsa buyrun yazın , dedim , aldığım yanıt hakaret oldu!!
Türkler , araplar veya başka milletler beni ilgilendirmez , ben kendi soyuma sopuma bakarım.
Hanginiz kafkas soyundan gelip yetiştiğiniz köyünüzde , yetiştiğiniz ortamda kadınların bel altına bakıp nefsinize hakim olamadınız? Yan gözle bakanınız oldu mu? Hepsi ananız , bacınız , akrabanız değil miydiler?
Bir kafkasyalının ; “ önümde namaz kılan bir kadın olursa , gözüm takılırsa , gözüm ilişirse ..” ile başlayan bir cümle kurması zuldür. Bizler önce insan sonra Kafkasyalıyız sonra belki müslümanız veya hristiyanız veya hiçbiri değiliz. Kimsenin neye inandığı veya inanmadığı hiçbirimizi ilgilendirmez. Ben müslümanım diyen birisini hiç mi hiç ilgilendirmez.
“Allah , dilediğini hidayete erdirir..” der geçer..
Burada kimse din tüccarlığı yapmaya kalkmasın. Kimse kimseye din öğretmeye kalkışmasın. Merak eden gider yüzlerce sitelerdeki bilgilere ulaşır , öğrenmek istediğini öğrenir. Bu forum kafkasyalılara özel , kafkasyanın ulusal ve yöresel sorunlarına eksenli , gerek müzik , gerek folklör , gerek siyaset , gerek ekonomi ve gerek herşeyi ile kafkasyaya özel bir forum olarak işlevini sürdürmeye çalışan bir forumdur. Ama hiçbir şekilde din eksenli , din formatında olan bir forum olmamalıdır..
Burada taklitçi bir zihniyet ile akıl yormadan , hadislerden , ordan burdan alınarak , copy paste yaparak kimse din bilgiçliği taslayıp , kişilere din öğretmeye kalkışmasın. En azından bunun yeri bu forum değildir.
Vladislav Ardzınba’nın cenaze tören fotoğraflarından görüldüğü üzere , kendisine İslam’ın gereklilikleri uygulanmamış , bu demektir ki ulusal kahramanız olan Vladislav Ardzınba müslüman değilmiş.
Ne olacak şimdi , müslüman olmadığına mı hayıflanacaksınız? Ya da hristiyan olduğu için rahmet mi okumayacaksınız? Saygıyla , minnet ile anmayacak mısınız , yad etmeyecek misiniz ?
Bütün ölçünüz din mi olacak ? Siz ümmet misiniz , Kafkasyalı mısınız , nesiniz?
Lütfen , Kafkasyalı iseniz bunun gereğini yapınız..