Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:19 pm


Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC




Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 161 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Cmt Kas 21, 2009 12:29 pm 
Çevrimdışı
Acemi Üye
Acemi Üye
HATTAB

Kayıt: Sal Haz 24, 2008 6:24 am
İleti: 158
Gündelik hayatta karşımıza çıkması muhtemel bir mesele olduğu için paylaşıyorum.
Mutlaka okuyunuz :


Alıntı 1 diyor ki :


Bazı arkadaşlar Nur suresinde başörtüsünün geçtiğini iddia ediyorlar.. Bununla ilgili güzel bir yazı buldum ve paylaşmak istedim..

Nur Suresi, 31. ayet (24:31)


KİŞİSEL olarak ne başörtüsü ile ne de türban ile herhangi bir sorunum var. Ama örtünmeyle ilgili yalan, safsata ve hurafe yayanlarla kavgam var. Türbancılar, bu örtünme tarzının Kuran’ın tartışılmaz buyruğu olduğunu ileri sürüyorlar. Ama Azháb Sûresi’nin 59. ayeti; Nûr Sûresi’nin 30, 31 ve 60. áyetleri dışında Kuran’da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap’da yer almamaktadır.

İKİYÜZLÜLER

Bunu öğrendiğim için: Faiz ve kredi kartının İslam’a aykırı olmasına karşın türbancılar tarafından kullanıldığını; türbancıların, İslám’a ters düşmesine karşın, Cumhuriyet’in yapı ve kurumlarına, yasalarına ve özellikle Devrim Yasaları’na uymak zorunda kaldıkları halde nasıl olup da dinden çıkmadıklarını soruyorum. Bu işte bir ikiyüzlülük var!

İkiyüzlülük sadece türbancılarda değil! İkiyüzlülüğün en tepesinde Kuran çevirmen ve yorumcuları bulunuyor. Bunun en çarpıcı kanıtını, Mustafa Sağ, "Evrensel Çağrı, Kur’an Meáli" (Final Pazarlama Yayını) çevirisine yazdığı önsöz ve açıklamalarda veriyor. Mustafa Sağ’a göre geleneksel çevirmen ve yorumcular Nûr Sûresi’nin 31. ayetini geleneğe uyarak ve birbirlerini taklit ederek yanlış çeviriyorlar. Müthiş bir iddia! Mustafa Sağ’ın açıklamasını olduğu gibi aktarıyorum.

HIMAR = ÖRTMEK

"Kuran ayetinde ’başörtüsü’ diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen tüm Kuran tefsirlerinde ve çevirilerinde Kuran ayeti ’başörtüsü’ olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen "HIMAR’ kelimesi ’Baş örtmek’ anlamında değil, sadece ’örtmek’ anlamına gelmektedir. Eğer, herhangi bir şey örtülecek ise. O şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, başörtüsü dendiği zaman da "örtmek" ("hımar") kelimesinin yanına "baş" ("re’s") kelimesinin ’hımarü-re’s’ şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki ’hımar’ (’örtü’) kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime ’cuyub’ kelimesidir ki, ’yaka’ veya ’göğüs’ anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime ’cuyub’ bir başka ayette (28:32) Hz. Musa’nın ’göğsüne/koynuna elini soktuğu’ şeklinde geçer. Yani, ’cuyub’ kelimesi, ’hımar’ örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman ’bihumûrihinne ala cuyubihinne’ başını örtmek değil, ’göğsünün üzerini örtmek’ anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur’an ayetini bilimsel bakışla değil de, birbirlerini taklit edip, ’Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler’ diyerek ’Felyedribne’ fiilini de ’örtsünler’ diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular ’DaRaBe’ kökünden gelen bu kelimeyi burada, ’Başörtülerini örtsünler’ derken, bir başka yerde aynı ’DaRaBe’ kelimesini ’Kadınları DÖVÜN’ (Bak. 4:34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kuran’ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan başörtüsü, Kuran’ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleşmesinden kaynaklanmaktadır." (S. 373)

GERİSİ ALİMLERİN İŞİ

Mustafa Sağ’ın iddialarını Arapçadan denetleyecek durumda değilim. Ancak Nûr Sûresi’nin 31. áyetinin Fransızca ve İngilizce çevirileri onun iddialarını desteklemektedir.

Ben bu çok önemli iddiayı sütunuma aktararak kamusal-toplumsal görevimi yerine getiriyorum. Gerisi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve İslam alimlerinin işi!..

ALINTI 2 cevâben diyor ki :

1500 senedir geLen giden aLimLerin ve müsLümanLarın farkına varamadığı bi inceLiği yakaLamış Özdemir İnce...Bu kadar aLim ve müsLüman anLayamamış o anLamış bak..Gerçi ''ben değiL başkası yazıyor, ben aktarıyorum sadece'' diyor ama..TutarLıLığı oLan bi inceLeme değiL..Tesettür konusu bu kadar basit değiL..Hicab'ı da içermektedir..Hem bu memLEkette müsLümanLarın eskiden beri faizci sisteme karşı mucadeLe verdiğini inkar ediyor..Hangi müsLüman faizci sistemi sever ve ister..Ama iLikLerimize kadar buLaştırmışLar bu faizciLer her türLü pisLiği..Sonra da utanmadan ''siz faize buLaştınız..Bu ne?'' diyorLar..Utanmadan..MeseLa okuLLarda başörtüsünü yasakLadıLar..Sonra da utanmadan ''Başını isteyen örtebiLir..biz bi şey demeyiz..'' diyorLar..Utanmadan..

Şimdiye kadar kendi araştırmamla gördüm ki tesettür farzdır. Sizde yazılanları artniyetsiz önyargısız okursanız gerçeği göreceksiniz …

Kuran-ı Kerim eksiksiz bir kitaptır . Hüküm vermediği konularda da Resullah (sav) e tabi olunmasını emrederek eksiksiz olduğunu kanıtlamış bir kitaptır.

Şimdi Kuranı Kerimde Mealen buyuruluyor ki ; ‘ Sakın ana babana öf deme ‘’ (isra suresi )
Şimdi artniyetli biri buradan ana babaya öf denilmez ama onlara dayak atılamayacagı azarlanamayacağı anlamı çıkmaz, sadece "öf" demek yasaktır, "dümdüz gitmek serbesttir" dolayısıyla ben yaparım derse cevabınız ne olur ?

Bu ayetten Anne Babaya Öf demenin dahi günah oldugu anlamı cıkarılması gerekirken ki sağlıklı insan böyle düşünür aksi fikir beyan edene karşı eger ki art-niyetliyse hiçbirşey yapamazsınız ….

Dolayısıyla Kuranı Kerimi tefsir etmek gibi bir işe girişiyorsanız bütün ideolojilerinizden ve art-niyetlerinizden ön-yargılarınızdan arının …. !!! Hatta en sıhhatli yol Kendi Nefsinden Birsey Soylemedigi ALLAH (CC) tarafından teminat altına alınan Resullallah (SAV) İ dinlemek hepimiz icin en hayırlısıdır.



Mümin Kadınlara Söyle : Sakınsınlar , ırzlarını korusunlar , görünen kısmı hariç ziynetlerini göstermesinler , başörtülerini yakalarına kadar örtsünler

Nur Suresi ayeti Mealen


Simdi Bu ayete bakacak biri eger ki artniyetli ise ve Kuranı anlamak yerine Kuranı kendi düsüncelerine uydurmak peşindeyse soracagı sorular bellidir ??

ALLAH (CC) ziynetle neyi kastedmistir? Irzla kastederken buna ne gibi sınır koymuştur?

Ben Diyorum ki gelin Resullallahı dinleyelim ;

‘’Kadının yüz ve elinden başka bütün bedeni avrettir ‘’



Kadın Avrettir : tesettürü farzdır. Bilerek, sırf savunduğu ideoloji için inkar eden de kafirdir ….
Bunu biz değil bizzat Kuran söylüyor.

Başı açmakla kafir olunmaz. Dindarlara yöneltilen en acımasız eleştirilerden biride budur . Dindar kesimin başı açıklara kafir dediği yönündedir …. Halbu ki bu koskoca bir yalandır . Baş açmak, insanı günahkar yapar ;
eğerki "tesettür gereksizdir" dersen o zaman sen gereksiz olursun!
…..,


Gelelim Diyanetin bu hususta kararı yok diyenlere


Arkadaslar buraya uzun uzun kararları yazmaya gerek duymadım . Merak edenler bakabilir .
Başörtmenin farz olduğu yonundeki diyanet kararı
Din İşleri Yüksek Kurulunun 3 şubat 1993 tarihli kararı
Ayrıca başka karar isteyende 30,12,1980 tarihli imam hatip liselerinde okuyan kız öğrencilerin kıyafetleri konulu yazıya göz atabilir ….

Yine mi sizi kesmedi o zaman alo fetva hattına basvurun kardeşlerim


Biraz da ayetin Arapçasından sözedelim ;

Tercüme Edilen Kelime ve çarpıtılan kelime humur kelimesidir . hımar kelimesinin çoğuludur . Bu kelimeninde kökü hamr dır . Anlamı bir şeyi örtmektir . Hımar kelimesinin anlamıda ki bu Arapça sözlüklerde yazılıdır . Başı Örten örtüye verilen isimdir ….

Bazı Kimseler diyorki ALLAH (CC) eğer başörten örtüden bahsetseydi bunu vurgulardı . Kuranın Diline biraz hakim olanlar bilir ki ALLAH (CC) hicbir zaman gereksiz lafız kullanmamıştır.

Örneklendirelim şimdi eşarp ne demektir . Eşarp bir örtüdür fakat sağlıklı akla sâhip her insan bilirki eşarp başı örten örtüdür yani eşarpla ilgili bir cümle kurarsak misalen ; ayşe teyzem başına eşarbı bağladı sonra da gezmeye çıktı. Biraz Türk-Dili bilgisi olan kişi bilirki, cümledeki başına ifadesi gereksizdir anlatım bozukluğu oluşturmuştur . Şimdi siz ALLAH (CC) dan boyle bir gereksiz lafız kullanmasınımı bekliyorsunuz . Kuranın neresinde gereksiz boş ifadelere rastladınız ….


Hımar ; başörtüsü dür
Bunu mevcut hadislede delillendirelim ;
ALLAH(CC) ın Elçisi (sav) e ipekli kumaşlar getirilmişti . Ömere bir parça gönderdi . Üsame ye bir parça gönderdi . Ali bin Ebu Talip e bir parça gönderdi ve dedi ki ; Onu kadınların arasında başörtüsü olarak ayır ( (Müslim-Libas-7-2068) Hadisin Orjinalinde başörtüsü ‘’Hımar’’ diye geçmiştir ….


Eğer Kurana uymak yerine Kuranı Kendinize uydurma yoluna gidersiniz Kurana verebileceginiz bir zarar yoktur . Ancak Kendinize yazık edersiniz .:::!!!


Kişi Haddiini bilecek . Açaçak sözlüklere bakacak ;

1-Burka : Bütün yüzü örter
2-Nikab : Bütün yüzü örtmeyip iki gözden birini açarak bağlanan başörtüsüdür .
3-lifam : Her iki gözüde burun üstünden itibaren açık bırakan başörtüsüdür .
4-Lisam : burun açıkta kalacak şekilde ağız uzerinden örtme şeklidir
5-Nasif : Hımarın daha büyüğüdür
6-Mikne’a: Nasiften daha büyüktür Bel altına kadar uzanır
7-Cilbab : Yüz Hariç baştan ayağa her tarafı örten örtüdür
8-Hımar : Yüz Hariç başın ve boynun tamamını örten Kuranda da emredilen Örtüdür .

Ayrıca Cilbab da emredilmiştir ki böylece tesettür etmekten maksadın "örtülere bürünmek" olduğu gün gibi tebârüz etmiştir :

<< Eyy (sevgili) Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına hep söyle de, çarşaflarını üzerlerine giysinler, cilbâblarından (asıl elbisenin üzerine büründükleri islâmî dış örtülerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu, onların (temiz /sâlihâ Müslüman kadınlar olarak) tanınmalarını / bilinmelerini ve rahatsız edilmemelerini te’min eder.>> Ahzâb 59

_________________

İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Hazreti Ömer (r.a)

Resim


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Cmt Kas 21, 2009 1:06 pm 
Çevrimdışı
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Kayıt: Cum Ağu 01, 2008 8:09 am
İleti: 4520
yutabub şeyşa Surprised

_________________
SOYLU SEVDAM....
CAPA CAпсуоуп
cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Cmt Kas 21, 2009 2:54 pm 
sadece şunu söylemek istiyorum diyelim ki örtünmek farz değil ,

örtündüğüm için bu dünyada ne kaybım var ki hiç bir kaybım olmadığı gibi artıları var ona göre saygı görüyorum ona göre davranılıyorum benim yanımda daha dikkatli oluyorlar benim gözleimlediğim.

öbür dünya açısından bakalım örtündüğüm için yanmaktan kurtulucam Exclamation

diğer taraftan bakalım örtünmedim belki bu dünyada kaybım yokmuş gibi görünücek , diyelim ki bu dünya da kaybım yok Exclamation

ya öbür dünya ki sonsuz olan zamandan bahsediyoruz yanacaksın...


bu ikisini karşılaştırdığımızda ;

diyelim ki farz değil ben ne kaybetmiş olurum örtünen olarak görüldüğü gibi hiç bir şey kaybetmiş olmam örtünmeyende kaybetmiş olmaz ,

peki ya örtünme farzsa, ben yine bir şey kaybetmiş olmam ama örtünmeyen o söylediğim sonsuz zamanda yanmakla cezalandırırlır Exclamation


Sayfa başı
  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 12:26 pm 
Çevrimiçi
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Çar Mar 25, 2009 10:05 am
İleti: 2393
öbür dünya açısından bakalım örtündüğüm için yanmaktan kurtulucam
----------------------------------------------------------------

Örtünmenin sınırlarını nasıl çiziyorsun gözde batgiray kardeşim.Yanmamak için işin içide baş örtüsüde varsa eşim ve kızım yandı,bunu onlara okutacağım akıllarını başlarına alsın Mr. Green

_________________
Çerkes İsimleri Çerkes Kimdir

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 2:48 pm 
Çevrimiçi
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Çar Mar 25, 2009 10:05 am
İleti: 2393
Onu kadınların arasında başörtüsü olarak ayır
------------------------------------------------

Başörtüsü İslamdan öncede Arap toplumunda vardı.Kadının süslenme aksesuarı olan geleneksel bir parçaydı.Değerli kumaşlarla başa konan örtü bir zenginlik gösterişiydi aynı zamanda.Kadın başından aşşağı örtüsünü salardı fakat omuzları,hatta kısa kollu ve göğüsleri açıktada kalırdı.Onu bağlamanın bir ölçüsü yoktu.Altın veya değerli taşlarla süslü pazılıkları kısa kollu kıyafetle ön planda olacak şekilde giyinirlerdi.Ona keza bir tarafı uzun, diğer tarafı kısa modelli etekler, giyerler halhallarınıda gösterirlerdi.Dizlere kadak sarmalanan süslü deri iplerli, şatafatlı sandalet ayakkapları zenginlik lüks alameti olarak gösterişe sebebdi.Halhalları ufak çanlar biçminde altındandı ve yürürlerken ıslık çıkarır tarzdaydı.Göüğsleri üzerlerinde kolyeler,değerli taştan gerdanlıklar takarlardı.Küpelerin gösterişli ve değerli taşlardan olması ona keza.Ve aynı değerli taşlarla süslü,altın halka başlığa tutturulmuş ipekli baş örtüleri v.s. Aksesuarlarla beraber cinselliklerini ön plana çıkaracak giyim tarzları söz konusuydu.

Cilbab; kadının boynundan itibaren vucud hatlarını belli etmez tarzda, ayak bileklerine kadar örtünme şeklidir diye bende bu şekilde biliyorum.(Bilhassa Hambeli mezhebi bunda karar vermişlerdir diyede bilirim)

Peygamberimizinde bu tarz ifade kullanmış olması, baş örtüsünün gelenek olduğu bir toplumun kadının ne için bir kumaşı daha çok değerlendireceğiyle ilgili pratik ifade şeklinin alışkanlığı olamazmı?

_________________
Çerkes İsimleri Çerkes Kimdir

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 5:30 pm 
decenqua söylemek istediğinizi anlamadım sizce farz değil midir ?


Sayfa başı
  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 6:15 pm 
Çevrimiçi
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Çar Mar 25, 2009 10:05 am
İleti: 2393
decenqua söylemek istediğinizi anlamadım sizce farz değil midir ?
------------------------------------------------------------------
Bence örtünmek farz.

Başörtü farz deyebilirmiyiz, zaten tartışılan konu bu değilmi?Bildiğim bileli de buna bir ölçü getirilememiş (Karar) anladığım kadarıyla.Genel anlamda başörtünün bağlanış şeklinden kaynaklanan süregelen münakaşa bir bakıma.

Fakat herkes takvasından mesul denir ya.Bağlayan veya bağlamayan,ölçülerini istediği gibi belirleyen bayanlara müdahele etmemek en güzeli diye bir karardayım ben şahsen.Takdir Allah'ındır tabi.Yine fakat,durmuyor bu tartışmalar yıllardır hatta belki yüz yıllardır.

İşin enteresanı da daha bir müdaheleci olan,ölçüler üzerinde fikir yürüten baylar.Yeşil yazıda dendiği gibi ''Dolayısıyla Kuranı Kerimi tefsir etmek gibi bir işe girişiyorsanız bütün ideolojilerinizden ve art-niyetlerinizden ön-yargılarınızdan arının …. !!! Hatta en sıhhatli yol Kendi Nefsinden Bir
Soylemedigi ALLAH (CC) tarafından teminat altına alınan Resullallah (SAV) İ dinlemek hepimiz icin en hayırlısıdır.''buna birde kadının kadınla ilgili ayetleri tefsir etmesi gerektiğini eklemek lazım.Çünkü ideolojilerden,art niyet,ön yargılardan arınlaşmamışlık tehlikesi olabileceği gibi, erkeğin kadını istediği gibileştirmek kaygısıda olabilirliği söz konusu olamazmı?

Elli yıla yakındır imam hatiplerin faal olduğu ülkemizde, kadın tefsircilerin bu konularda kendileriyle ilgili ayetler üzerinde, kendi genel kanatlerini açıklamalarını daha sağlıklı buluyorum.Yahut bizim sitelerimizde mi yok bu aşamaya gelmiş bayanlarımız bilmiyorum tabi.

Ben daha çok kadının boyundan itibaren,bol şekilde vucud hatları belli olmayacakşekilde örtünmesi,giyinmesi tarafındayım.Daha çok buna inanıyorum.Ayrıca Kadının kendi örtünme tarzına,nasıl karar verdiyse kesin karışmama taraftarıyım.

_________________
Çerkes İsimleri Çerkes Kimdir

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 6:35 pm 
Çevrimdışı
Emektar Üye
Emektar Üye

Kayıt: Pts Nis 06, 2009 6:41 pm
İleti: 2234
Nur suresi 31. ayette Allah’ın emir şöyle:

“vel yadribne bi humuri-hinne alâ cuyûbi-hinne”

Kadınlar “humurlarıilecuyublarınınüzerini örtsünler.

humur “hamr”ın çoğulu
cuyub “ceyb”in veya "cewb"in çoğulu


Örtülecek olan “CEYB”dir. CEYB’in anlamı “baş” veya “saç” olsaydı başı örtmek Allahın emiri olurdu.

CEYB = yaka yırtmacı
CEWB = Özellikle çocuk emziren kadınların giydiği sütyen cinsinden bir giyecek.

_________________
... О уиІэшІагъэ пае пљэпкъ ыцІэ раІуагъэмэ, ащ нахь насыпыгъэ сэ сшІэрэп…


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 7:40 pm 
Çevrimdışı
Acemi Üye
Acemi Üye

Kayıt: Cmt Ekm 24, 2009 5:18 pm
İleti: 169
merhabalar.Dini bilgim zayıftır.Kimseyle tartışamam.Kimsenin ne giydiği de beni ilgilendirmez.
Yalnız iki arkadaşımı örnek vermek istiyorum
Bir arkadaşım türbanlı bayan.Çok jan janlı örtü takıyor.Kıpkırmızı,makyajı ona göre,parfümü ona göre buram buram...Sorsanız doğrusuu o yapıyordur.Türbanlıdır.Vücuduna daracık kıyafetler giyer.Ayağına terli giyer,topuğu gözükür ama başı kapalıdır.

Başka bir arkadaşım kapalı.ama türbanlı değil.Başını normal örtüyor.Yalnız yere kadar kapalı.Makyaj yapmaz,balkona çıkmaz,hep siyah pardesü giyer,parfüm olarak gülsuyu kullanır.Namaz kılar.İmrenirim kendise.Nasıl bir inancı var,nasıl bir korkusu var

Kendisiyle bir konuşmamızda bana o türbanın günah olduğunu söyledi.Şaşırdım.Dedi ki kafalarını yumurta gibi yaparlar.Bacakları açıktır.Kot giyerler.Bu tür kadınlar saygı göreceklerini mi zannederler?
Kendisi Kur anda kadının kafasının deve hörgücü gibi yapmasının,topuz yapmasının günah olduğunu,kafalarını sıkı sıkı saran kadınların putperest kadınlar gibi değerlendirileceğini söyledi.Kadının tırnağının ucu gözükmemeliymiş.

Bana da bunlar söylendi.Zaten hiç bir zaman şu renkli örtü takanları samimi bulmadım.Dahası topuz yapıp örtü takanları samimi bulmadım.Komik geliyor.Kafaları sıkı sıkı kapalı,dar ceketler,pantolon giyerler.Saygı gördüklerini zannederler

_________________
En büyük sorun Türkleştirilen,Türkleştirilmeye çalışılan Çerkesler
Asimilasyona hayır!


Sayfa başı
 Profile bak  
 
 İleti başlığı: Re: BAŞÖRTÜSÜ
İletiTarih: Pzr Kas 22, 2009 7:46 pm 
Çevrimdışı
Acemi Üye
Acemi Üye

Kayıt: Cmt Ekm 24, 2009 5:18 pm
İleti: 169
Ayrıca Gözde hanımefendiye şunu söylemek istiyorum.Başı açık olan bayanlar da saygı görüyor.Dar giyinmeyerek,Ölçülü giyinerek.Vücut hatlarını belli etmeyerek.Daha bol kıyafetlerle,hanım hanımcık giyiniyorlar.


Siz örtülüyüm diye saygı görüyorum diyemezsiniz.Örtülü ya da değil.Başınız kapalıysa diğer yerleriniz açıksa,dar ceket,kot pantalon giyiyorsanız aldatmayın kendinizi.Yerlere kadar kapanıp,düz siyah manto,siyah örtü olay budur.

23 nisan gibi renkli giyinenler var.

saygılarımla

_________________
En büyük sorun Türkleştirilen,Türkleştirilmeye çalışılan Çerkesler
Asimilasyona hayır!


Sayfa başı
 Profile bak  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 161 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye
[ Time : 0.140s | 10 Queries | GZIP : On ]


Sitemizin hicbir kurum ve kurulusla iliskisi bulunmamaktadir.