Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 1:37 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ARVASILERIN ŞECERELERİ
İletiTarih: Pts Ağu 30, 2010 12:01 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

ARVASILERIN ŞECERELERİ
1. ADEM Aleyhisselam, (safiyullah)
2. ŞİS (ŞİT) Aleyhisselam,
3. Enuş,
4. Kiban,
5. Muhlail,
6. Yerd,
7. Ahnuh,
8. Metuşleh,
9. Lemk,
10 NUH Aleyhisselam, (Neciyullah)
11. Sam,
12. Erfehşad,
13. Şalih,
14. Ayber,
15. Falih,
16. Rağu,
17. Şaruh,
18. Nahur,
19.Taruh,
(İbrahim aleyhisselamın babası budur.
Azer isimli nasipsiz amcası idi ve kâfir idi)
20. İBRAHİM Aleyhisselam, (Halilullah)
21. İSMAİL Aleyhisselam,
22. Sabit,
23. Kahtan,
24. Ya'rib,
25. Yeşceb,
26. Yerh,
27. Nahur,
28. Makum,
29. Add,
30. Aded,
31. Adnan,
32. Me'ad,
33. Nizar,
34. Mudar,
35. İlyas,
36. Mudrike,
37. Huzeyme,
38. Kinane,
39. Nadr,
40. Malik,
41. Fihr,
42. Galip,
43. Lüvey,
44. Ka'b,
45. Mürre,
46. Kilab,
47. Kusay,
48. Abdimenaf,
49. Haşim,
50. Abdulmuttalib,
51. Abdullah
ve (alemlerin efendisi, gelmişlerin ve
geleceklerin en üstünü, rahmeten lil alemin)
52. MUHAMMED ALEYHİSSELAM,
1. Hazreti Fatıma (dolayısı ile Hazreti Ali)
2. Hazreti Hüseyin (radıyallahü anhüm)
3. İmam-ı Zeynelabidin
4. Muhammed Bakır
5. Cafer-i Sadık
(Annesi Ümmi Ferve binti Muhammed bin Ebubekr-i Sıddık olduğundan, Arvasiler, anne tarafından Ebubekr-i Sıddık Radıyallahu teala anh efendimizin torunu olma şerefi ile de zinetlenmişler. Her şey Allahtan. Allah-u tealaya sayısız nimetleri için sonsuz hamd-ü senalar ve şükürler olsun)
6. İmam-i Musa Kâzım
7. İmam-ı Ali Rıza
8. Musa
9. Ali Cevad
10. Muhammed
11. Ali
12. Hasan
13. Muhammed
14. Hasan
15. Abdullah
16. Mehdi
17. Murad
18. İsmail
19. Ahmed
20. Ma'ad
21. Nizar
22. Abdulaziz
23. Mansur
24. Ebu Abdullah
25. Hasan Tahir
26. Hacı Kasım
27.Abdullah
28. Haydar
29. Cemalüddin (Alimüddin, Abdulkadir-i Geylani
Hazretlerinin rahmetullahi aleyh dayısı)
30. Abdulcebbar
31. Hacı Kasım-i Bağdadî
32. Abdulvehhab
33. Abdulaziz
34. İzeddin Abdullah
35. Hacı Kasım-i Bağdadî (Şirvanî)
36. Kutb-i Arvas Muhammed-i Veli (ARVAS Köyünün kurucusu)
37. Kemaleddin
38. Cemaleddin (Alim-i Rabbanî)
39. İbrahim
40. Muhammed Şehabeddin
41. Muhammed Veli
42. Abdullah
(Diğer oğlu Seyyid Abdurrahim Arvasi, Büyük Mütefekkir Rahmetli Seyyid Ahmed ARVASI’ nin dedesidir
43. Seyyid Abdurrahman Kutb-i Arvasî
Türkiye Gazetesinin hazırladığı Evliyalar Ansiklopedisi birinci cilt sayfa 198 ve 199 da; sonraki baskıları olan Doğu Anadolu Evliyaları 2 nci ciltte Van Evliyaları bölümünde Abdurrahman Arvasi (rahmetullahi aleyh) maddesinde aynen şunlar yazılı:
(9 oğlu vardı. Üçünün nesli yok. Nesli devam edenler 6 tane olup şunlardır:
1.Seyyid Abdullah (Büyük alim olup Arvas’ta müderris idi. Orada medfundur. Oğlu Abdulcelil Efendi Zugoh-Daldere Köyüne yerleşti. Site sahibinin dedesidir.)
2. Seyyid Lütfullah olup Sıbgatullahi Arvasi hazretlerinin dedesidir.
3. Molla Abdulhamid, seyyid Fehim hazretlerinin babasıdır.
4. Molla Muhammed, Abdulhakim Arvasi hazretlerinin dedesidir.
5. Muhammed Efendi ve
6. Seyyid Ubeydullah.

44. Abdullah
45. Abdulcelil-i veli
(Gavsi Hizanî Seyyid Sıbğatullah-i Arvasi hazretlerinin kayın pederi)
46. Abdullah
47. Halid
48. Abdulcelil
49. Zeynelabidin
(kardeşleri Hikmetullah ve Abdulmenaf)
***Rahmetullahi aleyhim ecmain) **********
50. Mehmet Salih Arvas

(Abisi Muhsin, kardeşi Mehmed Şerif)
51. Ömer ile Muhammed Arif. (Kızkardeşleri Rabia ile Nefise hanımlar)
Kaynaklar:
1. Ehl-i Beyt ve Bazı Secereler. S. Koku.1988.
2. Evliyalar Ansiklopedisi cild bir sayfa 198-199
3. İslam Alimleri Ansiklopedisi
4. Eshab-i Kiram. H. Hilmi Işık.
5. Devlet arşivlerinden alınan 32 sayfalık secere. Bu belge Osmanlıca orijinali ile sitede yayınlanacaktır.
6. Arvasın Kurucusu (banisi) Muhammed Kutup ve Mubarek Nesli. Prof Dr. Seyyid Battal Arvasi. Ank. Üniv. Dil Tarih C. Fak. Öğretim üyesi. 2008.
7. O ve Ben. N. Fazıl Kısakürek
8.Seyyid Kasım-ı Bağdadi- Nesep ve Nesli.Malik Ejder Arvas. Ankara. 2008. sayfa 88

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: ARVASILERIN ŞECERELERİ
İletiTarih: Pts Ağu 30, 2010 12:15 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

konu taşındı

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 30, 2010 12:17 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

nereye taşındı..hani benim yazdığım cevap

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 30, 2010 12:19 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

sayın yava senin yazdığın cevap uçtu arada :)

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 30, 2010 12:27 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

tamam yeniden yazayım
Kuranı kerimde bir çok yerinde
kimsenin kimseden Allah istemedikçe şefaatçi olamacağı yazar..
bunu daha açarsak..soyadınız hangi soydan geldiğiniz değil önemli olan.olsaydı Rabbim üstünlük takvada demezdi..
arvasi olmak şu olmak bu olmak ne kadar öenmliki..bi birey olarak hesaba çekileceğiz..soyadlarımız bizi kurtarmayacak..
Türkler istedi değişmeyi moernliği bilimde değil zıvanadan çıkan hayatlarda aradılar..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 1:10 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Bu uydurma şecereye göre 1. sırada olan ADEM Aleyhisselam ile 52. sırada olan MUHAMMED ALEYHİSSELAM arasında sadece 52 nesil vardır. Ortalama insan ömrünü 100 yıl kabul edersek bu ikisi arasında sadece 5200 yıl olduğu ortaya çıkar.

Eski insanların ömürlerinin daha uzun olduğu söyleniyor. Otalama yaşı 10 ile çarpıp 1000 yıl yapsak. aradaki yıl farkı 50 000 yıl oluyor.

Oysa dünyada bulunan insan iskelet kalıntılarının ömrü milyonlarca yıl.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24998758/

Kendilerine seyyid gibi uydurma özel isimler takarak insanlara tepeden bakmaya alışık olan bu kimselerin ne kadar cahil oldukları ortada.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 9:50 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

bütün peygamberlerin hepsi bir soydanmı?tamam hepsi sami ırkıda..hz.muhammed araptı mesela ama diğerleri?bu listede hz.ibrahimi gördüm..benim bildiğim kadarıyla o o urfalı bir aramiydi(bugünkü süryaniler).hatta anadili de süryaniceydi..ama hepsi sami ırkından olduğu için kökleri bir..neyse kafam karıştı :oops:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 11:44 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Ben Bu Listede Mehmet Ali Erbili Görmedim.Bir Porogramında Biz Seyyidiz demişti.Aile Seçeremiz var hatta demişti Milyonların Huzurunda,atmasyon yapamaz ya...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 13, 2010 12:32 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

decenqua yazdı:
Ben Bu Listede Mehmet Ali Erbili Görmedim.Bir Porogramında Biz Seyyidiz demişti.Aile Seçeremiz var hatta demişti Milyonların Huzurunda,atmasyon yapamaz ya...

abi kusura bakma aklıma birşey geldi bu makaleyi okuyunca gece vakti onu yazayım...biz izmirliyiz ana tarafım balkan göçmeni girit -makedonya(üsküp)..fakat şu güne kadar izmirde kaç tane balkan göçmeni tanıdıysam hepsinin ucu selaniğe gider :P hep derdim kendi kendime yahu bu selanik ne kadar büyük ne kadar uçsuz bucaksız bir yer olmalı ki içinde bu kadar insan yaşamış olsun(hele de 100 kusür yıl evvelinde) :mrgreen: hatta çok zaman evvel esprili bir makale okumuştum şöyle diyordu'selaniğin üzerinden bir kere teyyareyle uçanlarda herhalde kendine selanikliyim diyor'diye :mrgreen: atatürk nedeniyle gurur yapıp sahipleniyorlarmı yada selanikli olunca her kapı ardına kadar açılırda rant mı sağlarım diyorlar çözemedim..bu seyyitlik işide aynen ona benzemiş..

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi