Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:09 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 29 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ADEMİN NISYANI
İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 2:15 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

ÂDEMİN NISYANI (TÖVBESİ)

Hatırla ki âdem de yasak meyveyi yemişti. Hem de öyleki Şeytan cennette dolaşan hava anamıza ve Âdem babamıza:
-Ben sizin dostunuzum bu meyve ölümsüzlük meyvesi eğer bu meyveden yerseniz ölümsüz olacaksınız rabbiniz bunu istemiyor demişti de.
Âdem babamız onu yanından kovmuştu. Ama o Havva anamızı bu konuda daha zayıf görmüş ve bir yolunu bularak ona yasak meyveyi yedirmiş, o da: Bak bana bir şey olmadı diyerek Âdem babamıza yasak olan meyveyi yedirmişti.
Allah(c.c.)” sen ne yaptın ey Âdem! Size o meyveyi yasak etmemiş miydim? Siz de inin yeryüzüne bir vakte kadar. Orada tutulacaksınız.”
Ama Âdem babamız demedi ki:
-Bize bunu iblis yedirdi. Demedi ki:- Bana bunu Havva yedirdi. Suçu hiç başkasına atmadı. Hele hele demedi ki; -Senin kesin emrin olabilir ama cennetteki bütün meyveler serbestse bu meyveyi yerim kimse yasaklayamaz, karışamaz. Demedi ki: -Ben hayatımı kendi başıma doğrularımı kendim bence diyerek seçerim.
Dedi ki:” Ey rabbim ben kendine kötülük edenlerden oldum senin emrin kesin ve haktı ben bu emri çiğnedim beni sen bağışlamaz ve affetmezsen benim halim nice olur.”
Hemen secdeye kapandı ve af diledi. Özür beyan etti. Allah’ın büyülüğünü azametini ve kudretini kabul etti ona boyun eğdi. Allah da onun tövbesini kabul buyurdu ve o inan mümin ve Allah’ın kurallarına teslim olan Müslümanlardan oldu. Kurtuluşa erdi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: ADEMİN NISYANI
İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 7:55 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

BAYBARS DEMİRAĞ yazdı:
Âdem babamız onu yanından kovmuştu. Ama o Havva anamızı bu konuda daha zayıf görmüş ve bir yolunu bularak ona yasak meyveyi yedirmiş, o da: Bak bana bir şey olmadı diyerek Âdem babamıza yasak olan meyveyi yedirmişti.

Ademe yasak meyveyi Havva'nın yedirdiği. Havva'nın zayıf olduğu. Havva'nın Ademin kaburga kemiğinden yaratıldığı. Bunların hepsi sözde "KUTSAL KİTAP"tan alınmış hikayelerdir. Bunlar Kuran'da bu şekilde anlatılmaz. Kuranda Havva kelimesi bile yoktur.

Kitab-ı Mukaddes'te bu konuyla ilgili pasajlar şunlardır:

Tekvin 11./9:

BÖLÜM 2

1- Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı. 2- Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi. 3- Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi.

Âdem ile Havva

4- Göğün ve yerin Yaratılış öyküsü: RAB Tanrı göğü ve yeri Yarattığında, 5- yeryüzünde yabanıl bir fidan, bir ot bile bitmemişti. Çünkü RAB Tanrı henüz yeryüzüne yağmur göndermemişti. Toprağı işleyecek insan da yoktu. 6- Yerden yükselen buhar bütün toprakları suluyordu. 7- RAB Tanrı Âdem`i topraktan Yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Âdem yaşayan varlık oldu. 8- RAB Tanrı doğuda, Aden`de bir bahçe dikti. Yarattığı Âdem`i oraya koydu. 9- Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı. 10- Aden`den bir ırmak doğuyor, bahçeyi sulayıp orada dört kola ayrılıyordu. 11- İlk ırmağın adı Pişon`dur. Altın kaynakları olan Havila sınırları boyunca akar. 12- Orada iyi altın, reçine ve oniks bulunur. 13- İkinci ırmağın adı Gihon`dur, Kûş sınırları boyunca akar. 14- Üçüncü ırmağın adı Dicle`dir, Asur`un doğusundan akar. Dördüncü ırmak ise Fırat`tır. 15- RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Âdem`i oraya koydu. 16- Ona, "Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin" diye buyurdu, 17- "Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün." 18- Sonra, "Âdem`in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir Yardımcı Yaratacağım." 19- RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan Yaratmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Âdem`e getirdi. Âdem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı. 20- Âdem bütün evcil ve yabanıl hayvanlara, gökte uçan kuşlara ad koydu. Ama kendisi için uygun bir Yardımcı bulunmadı. 21- RAB Tanrı Âdem`e derin bir uyku verdi. Âdem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı. 22- Âdem`den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın Yaratarak onu Âdem`e getirdi. 23- Âdem, "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik, etimden alınmış ettir" dedi, "Ona `Kadın denilecek, çünkü o adamdan alındı." 24- Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak. 25- Âdem de karısı da çıplaktılar, henüz utanç nedir bilmiyorlardı.

BÖLÜM 3

1- RAB Tanrı`nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, "Tanrı gerçekten, `Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin` dedi mi?" diye sordu. 2- Kadın, "Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz" diye yanıtladı, 3- "Ama Tanrı, `Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz` dedi." 4- Yılan, "Kesinlikle ölmezsiniz" dedi, 5- "Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız." 6- Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi. 7- İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar. 8- Derken, günün serinliğinde bahçede yürüyen RAB Tanrı`nın sesini duydular. O`ndan kaçıp ağaçların arasına gizlendiler. 9- RAB Tanrı Âdem`e, "Neredesin?" diye seslendi. 10- Âdem, "Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim" dedi. 11- RAB Tanrı, "Çıplak olduğunu sana kim söyledi?" diye sordu, "Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?" 12- Âdem, "Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim" diye yanıtladı. 13- RAB Tanrı kadına, "Nedir bu yaptığın?" diye sordu. Kadın, "Yılan beni aldattı, o yüzden yedim" diye karşılık verdi. 14- Bunun üzerine RAB Tanrı yılana, "Bu yaptığından ötürü bütün evcil ve yabanıl hayvanların en lanetlisi sen olacaksın" dedi, "Karnının üzerinde sürünecek, yaşamın boyunca toprak yiyeceksin. 15- Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, sen onun topuğuna saldıracaksın." 16- RAB Tanrı kadına, "Çocuk doğururken sana çok acı çektireceğim" dedi, "Ağrı çekerek doğum yapacaksın. Kocana istek duyacaksın, seni o yönetecek." 17- RAB Tanrı Âdem`e, "Karının sözünü dinlediğin ve sana, meyvesini yeme dediğim ağaçtan yediğin için toprak senin yüzünden lanetlendi" dedi, "Yaşam boyu emek vermeden yiyecek bulamayacaksın. 18- Toprak sana diken ve çalı verecek, yaban otu yiyeceksin. 19- Toprağa dönünceye dek ekmeğini alın teri dökerek kazanacaksın. Çünkü topraksın, topraktan yaratıldın ve yine toprağa döneceksin." 20- Âdem karısına Havva adını verdi. Çünkü o bütün insanların annesiydi. 21- RAB Tanrı Âdem`le karısı için deriden giysiler yaptı, onları giydirdi. 22- Sonra, "Âdem iyiyle kötüyü bilmekle bizlerden biri gibi oldu" dedi, "Artık yaşam ağacına uzanıp meyve almasına, yiyip ölümsüz olmasına izin verilmemeli." 23- Böylece RAB Tanrı, yaratılmış olduğu toprağı işlemek üzere Âdem`i Aden bahçesinden çıkardı. 24- Onu kovdu. Yaşam ağacının yolunu denetlemek için de Aden bahçesinin doğusuna Keruvlar ve her yana dönen alevli bir kılıç yerleştirdi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 8:42 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Ta Ha Suresi; Ayetler 115-123:

Ve şüphesiz Biz bundan önce Âdem’e ahit verdik (ondan söz aldık). Fakat o aklından çıkardı ve Biz onda bir azim bulmadık.
Ve bir zaman meleklere: “Âdem için secde edin” demiştik; İblis hariç hepsi secde ettiler, o dayattı.
Biz de: “Ey Âdem! Şüphesiz bu (İblis) sana ve eşine düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın, sonra bedbaht olursun, kesinlikle senin acıkmaman ve çıplak kalmaman oradadır (cennettedir). Ve sen orada ne susarsın, ne de güneşin sıcağında kalırsın.” dedik.
Sonunda şeytan ona vesvese verdi. Dedi ki: “Ey Âdem! Sana sonsuzluk ağacı ve eskimez / çökmez mülk / saltanat için rehberlik edeyim mi?
Bunun üzerine ikisi de o ağaçtan yediler. Hemen çirkinlikleri kendilerine açılıp görünüverdi. Ve üzerlerine cennet yaprağından örtüp yamamaya başladılar. Âdem Rabbine asi oldu ve şaşırdı.
Sonra Rabbi, onu seçti de tövbesini kabul buyurdu ve ona doğru yolu gösterdi.
O (Allah), (o ikisine) “Birbirinize düşman olmak üzere hepiniz oradan alçalın. Artık Benden size bir kılavuz geldiği zaman, kim Benim kılavuzuma uyarsa işte o, sapıklığa düşmez ve mutsuz olmaz.” dedi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 8:46 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Bakara Suresi; Ayetler 35-38:

Ve Biz, “Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yiyin ve fakat şu ağaca yaklaşmayın (mal / altın gümüş vs tutkunu olmayın), yoksa zalimlerden olursunuz.” dedik.
Bunun üzerine şeytan onları oradan kaydırdı, içinde bulunduklarından çıkardı. Ve Biz: “Birbirinize düşman olarak alçalın, orada belirli bir vakte kadar sizin için bir karar yeri ve bir yararlanma vardır.” dedik.
Derken Âdem Rabbinden birtakım kelimeler aldı (kendine vahyedildi). Sonra da O (Allah), onun tövbesini kabul etti. Muhakkak O, tövbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir.
Biz dedik ki: “Hepiniz oradan alçalın. Size Benim tarafımdan bir kılavuz geldiğinde, kim kılavuzuma uyarsa, onlar için hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 8:50 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Bakara Suresi; Ayetler 18-24:

(Allah) “Haydi, sen, yerilmiş ve itilmiş olarak oradan çık. Onlardan sana kim uyarsa, ant olsun ki, sizin hepinizden cehennemi dolduracağım.” dedi.
Ve (Allah) “Ey Âdem! Sen ve eşin cennette iskân edin, dilediğiniz yerden de yeyin ve şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.” (dedi).
Derken o (İblis), onların kendilerinden gizli kalan çirkinliklerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi. Ve “Rabbiniz, başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikinizin de birer melek / melik olmanız ya da ebedî kalıcılardan olmanız için sizi şu ağaçtan men etti.” dedi.
Ve “Elbette ben size öğüt verenlerdenim.” diye onlara yemin etti / kanıtlar ileri sürdü.
Böylece onları aldatarak zillete düşürdü. Ağacı tadınca, çirkinlikleri kendilerine belli oldu ve cennet yapraklarından üst üste yamayıp üzerlerine almaya başladılar. Rabbleri onlara seslendi: “Ben sizi o ağaçtan men etmedim mi ve size ‘Bu şeytan kesinlikle sizin için apaçık düşmandır.’ demedim mi?”
(Onlar; her ikisi) “Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik ve eğer bizi bağışlamazsan ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak zarara uğrayacaklardan oluruz!” dediler.
(Allah) “Birbirinize düşman olarak alçalın, sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalmak ve faydalanmak vardır.” dedi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 10:35 pm 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Tlepsh yazdı:
Bakara Suresi; Ayetler 18-24:

(Allah) “Haydi, sen, yerilmiş ve itilmiş olarak oradan çık. Onlardan sana kim uyarsa, ant olsun ki, sizin hepinizden cehennemi dolduracağım.” dedi.
Ve (Allah) “Ey Âdem! Sen ve eşin cennette iskân edin, dilediğiniz yerden de yeyin ve şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.” (dedi).
Derken o (İblis), onların kendilerinden gizli kalan çirkinliklerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi. Ve “Rabbiniz, başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikinizin de birer melek / melik olmanız ya da ebedî kalıcılardan olmanız için sizi şu ağaçtan men etti.” dedi.
Ve “Elbette ben size öğüt verenlerdenim.” diye onlara yemin etti / kanıtlar ileri sürdü.
Böylece onları aldatarak zillete düşürdü. Ağacı tadınca, çirkinlikleri kendilerine belli oldu ve cennet yapraklarından üst üste yamayıp üzerlerine almaya başladılar. Rabbleri onlara seslendi: “Ben sizi o ağaçtan men etmedim mi ve size ‘Bu şeytan kesinlikle sizin için apaçık düşmandır.’ demedim mi?”
(Onlar; her ikisi) “Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik ve eğer bizi bağışlamazsan ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak zarara uğrayacaklardan oluruz!” dediler.
(Allah) “Birbirinize düşman olarak alçalın, sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalmak ve faydalanmak vardır.” dedi.

Bu son cümleden yola çıkarsak;yaşadığımız bu fani dünyada insanların,kavimlerin birbirine düşman olmasının,birbirlerini öldürmelerinin,Adem ve Havva'nın yasak meyveden yemesinin sonuçları olarak gösterildiğini söylebiliriz o zaman?

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 11:26 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

“Birbirinize düşman olarak alçalın, sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalmak ve faydalanmak vardır.” dedi.
---------------------------------------------------------------

Bu son cümleden yola çıkarsak;yaşadığımız bu fani dünyada insanların,kavimlerin birbirine düşman olmasının,birbirlerini öldürmelerinin,Adem ve Havva'nın yasak meyveden yemesinin sonuçları olarak gösterildiğini söylebiliriz o zaman?
----------------------------------------------------------------konfederat-------------

Ve tıpkı Adem ve Havva annemize (ikisine birden) şöyle denmedimi''Ve Biz, “Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yiyin ve fakat şu ağaca yaklaşmayın (mal / altın gümüş vs tutkunu olmayın), yoksa zalimlerden olursunuz.” dedik.
Ve ikisi birden nefislerine hakim olamayarak o ağaca yaklaşmadılarmı.Ve ondan sonra Rabbimiz onları yer yüzüne gönderdi (İmtihan yerine),''(Onlar; her ikisi) “Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik ve eğer bizi bağışlamazsan ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak zarara uğrayacaklardan oluruz!” dediler.Bunun içinde yer üzünde tekrar Cenneti kazana bilmeleri için Allah onlara (İkisine birden ve daha sonra çoğalan züriyetlerine) imkan tanıdı.Bu sınıfı geçenler ve geçmeyenlerin hikayesi gibi.Ve Rabbimize ''bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak zarara uğrayacaklardan oluruz!” diye yalvardıkları için Adem babamıza hayatlarını bir nizam üzerine idame ettirsinler diye vahiy gönderdi ve de daha sonra şartlara,uğradıkları sapkınlıklar durumlarına görede defalarca Peygamberler ve Kitap gönderdi.İnsanoğlu her rotadan çıkışında Rabbimiz bizlere Rahmetinle muammele etti aslında ve en son Peygamberimiz aracılığıyla Kuranı Kerim indirildi.Tıpkı tehlikeli olan o ağaca yaklaşmamak gibi her türlü fena alışkanlıklara,huylara,haksızlıklara,müsrifliklere yaklaşmama uyarılarını maddeleştiren ders kitapları gibidir şu imtihan yeri dünyada.

kavimlerin birbirine düşman olmasının,birbirlerini öldürmelerinin olmaması için o ders kitabına göre hareketler edeceğiz,sosyal nizamlar kuracağız sınavı geçeceğiz bu dünyada,tıpkı o yasak ağaca yaklaşmama emrini yerine getirmiş olacağız.Bu da Bireyler,kavimler,milletler,inançlar arasında en mükemmel adaleti,hakkaniyeti,güzel ahlakı sağlayarak olacak.

Ben de böyle anladım konfederat...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 05, 2010 11:53 pm 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Barış ve huzuru dünyaya egemen kılmalıyız,iyi de inanmayanları ne yapacağız,sanırım önce güzellikle onları İslam'a davet edeceğiz,azgınlıklarına devam ederlerse de onlarla İslam'a boyun eğene kadar savaşacağız?
-----------------------------------------------------------------------
Aklıma kan dökmek,sapkınlık,kötülük vb. gelince:
Yanlış bilmiyorsam,Rabbim bir zamanlar Yahudileri alemlere üstün kılmış sonra da sapkınlıklarından dolayı onları lanetlemiştir.

Merak ediyorum;neden Rabbim Yahudileri üstün kıldı,amacı neydi?

Ayrıca,dünyaya örümcek ağı gibi yayılan siyonistlere karşı nasıl mücadele edeceğiz?

Demem o ki,şu Yahudileri bir masaya yatıralım?

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 06, 2010 12:11 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Demem o ki,şu Yahudileri bir masaya yatıralım?
--------------------------------------------konfederat--------- Mr. Green

Bilhassa Yahudileri masaya yatırma zamanı geldi bence.Hayatta kısasa kısasta var zannedersem.Azanlara azdıkları anda müdahale şart.Çünkü dur durak bilmiyorlar ve kendi şeriatlarında diretiyorlar.Öbürlerinin inaçlarına değerlerine saygılı değiller,yaşama haklarını ellerinden almaya çalışıyorlar.Evet Yahudilerin masaya yatırılma zamanı geldi.Fakat nasıl olacak,yahudiler kadar Kavimdaşları araplarda zulüme batmış durumda.
Bakın Erdoğanın vanminıtına Arap dünyasından resmen kim destek verdi Allahaşkına.İşte Mısır koçanı öküzler,af buyur.Sınırlarını kapattı Gazzelileri soluklandırmıyor.Türkiyenin yardımlarını Vanminıt gıcığın alt yapılı kararla İsrail Gazzeye sokmuyor.Ürdün hıyarı nerde,bufolo salağı olmuş sudilere nedersin ve Körfezin cariyeleri olan o zengin dangalak Arap şeyhlikleri...Belkide biraz bu Arapların cezalandırılması belkide o ağaç gibi yasaklamalar ciğnemelerinden kaynaklanıyor.Araplar yüzyılımızın özellikle dinimizin yüzkarası haline gelmiş bir toplum.Mısır kapıları kitliyor hadi siyasiler böyle bir zalimlik yapıyor,halka ne demeli,70 milyon mısırdan kaç bin kişnin porotestoları yansıdı mitingler halinde ekranlara,medyaya.Veya Suudi denen saftirik uyuyan güzellere ne demeli.Bunlar hazıra alışmış ve duyarsızlaşmışlar,yok biraz duyarlılar,Erdoğan vanminıt dedi sokaklara döküldü öküzler onlardan gerisi gelmedi,Osmanlı bunları alıştırmış,hep onlar için savaşmaya,tepkiler gelişememiş saksağanlarda.Bunun için biz öncelikler yapalım konfederat,hazırlıklı olalım Gürcistan azarsa onu nasılmasaya yatırırız.Bu araplardan adam olmaz,güvende olmaz.Biz Abhazlarımıza bakalım oraya dikkat edelim.Orta doğu bir batak.Akıllı adam yokki,pardon Arap yokki.......

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 06, 2010 12:35 am 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

İyi geceler Recep abi,

Yahudiler,şu an resmen insanlığa yön veriyorlar,birçok bilimadamı çıkardıkları gibi birçok cani de çıkardılar;Kur'an'da da yer verildiğine göre çok önemliler belli.

Araplara gelirsek,emirliklere,yapay sınırlara,devletlere ayrılmış durumdalar;birbirlerine destek olmuyorlar.Tam ortalarında önce üstün kılınıp sonra lanetlenmiş bir halkın siyonistleri tarafından kurulmuş bir kale var,onları iyice parçalayıp kan kusturuyorlar.

Bu normaldir;her kavmin çöküş,gerileme ve yükselme zamanları olur;inş'Allah ayağa kalkar İslam'ı tekrar yüceltenlerden olurlar.

Erdoğan orda şov yaptı,bir de dayanamadı ne kadar istese de,sanırım fıtratımızdan gelen bir husus,kendisinden haz etmem.Bu ayrı bir konu,Abhazlara gelirsek,durumları iyiye gidiyor,saatin ibresi bizlerden yana dönüyor şimdilik,bu zamanı iyi değerlendirmeliyiz,kendimizi sağlama almalıyız,daha çok ülke bizi tanımalı,özellikle Türkiye,önceliklerimiz içinde nüfusumuzu artırmak ve savunmayı güçlendirmek olmalı ki Abhazya devlet politikası da bu yönde.

Gürcistan artık Abhazya ve G.Osetya'ya karşı yıldırım savaşı taktiğiini uygulayamaz;sınırda onları FSB bekliyor olacak,arkada da Rus hava ve deniz kuvvetleri;iş şimdi yeniden politikaya dönüyor,kartları iyi oynamak lazım,en az zararla en çok faydayı elde etmek için çabalamak lazım.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 29 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi