Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 2:40 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 85 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: 3000 SEÇME FETVAA-MEHMED EMRE
İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 1:13 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Tlepsh annem bana oğlum oruç tut diye zorla oruç tutturdu. o zaman daha 12 yaşındaydım.

Bak sen şu annemin yaptığına yahu. Kuran'da koskoca ayet var Dinde zorlama yoktur diye o tutmuş bana zorla oruç tuturuyor.

Tlepsh ile o zaman karşılaşsaydık keşke şimdi oruçta tutmazdım anneme bak anne benı zorlama der çıkarır ayeti gösterirdim :)

İşte sizin mezhep liderlerinin zorlaması da benim annemin oruç tut diye beni zorlaması gibidir.

Ha bir de bizim karşı komşu vardı inanmadığı için oruç tutmazdı annemin hiç ona zorla oruç tutturduğunu da görmedim gidip hiç yakasına yapışmadı nedense hep beni zorladı :)

Annem suçlu mu Tlepsh?

Lütfen biraz daha ılımlı düşünün atın üzerinizdeki herşeyde hata arama fikrini

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 1:25 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Anneniz suçlu değildi. Kendince doğru bildiğini yapıyoydu. Aynı Pazar günleri çocuğunu zorla kiliseye götüren bir Hiristiyan anne gibi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 1:28 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Tlepsh yazdı:
Anneniz suçlu değildi. Kendince doğru bildiğini yapıyoydu. Aynı Pazar günleri çocuğunu zorla kiliseye götüren bir Hiristiyan anne gibi.

annemin suçsuz olduğunda anlaştıysak sizden rica ettiğim gözle bakmışsınız demektir

saygılarımla :)

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 1:32 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Teşekkürler Paukaf, sizinle güzel güzel tartışmak güzeldi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 2:19 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

kaberdeyoğuz ''Tlepsh sapkın fikirlerini'' cümleniz için demiştim.Dini tartışma ve Tlepsh Kuran Merkezinden hiç ayrılmıyorki.Dinde eğer Allah'ın (Kuran) sözleri ise burada sapkınlık nerede.Tlepsh Ayetlerle oynuyor,anlamlarını değiştiriyor demek istiyorsanız bunu ispatlamalısınız.Eğer İspatlayamazsanız Tlepsh bize Allah'ın Sözlerini anlatıyor apaçık.Cenab'ı Hak size Kuranı Apaçık anlayasınız diye gönderdim demiyormu.Çok güzelde anlıyoruz,hiç konuları Çin Akrobasisine çevirmiyor.Kendi adıma sizi okuyorum.Ya özür dilemelisiniz yada Sapkınlığını ispatlamalısınız değilmi?

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 3:18 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Kabardeyoğuz,
Bu formu takip ediyorum, decenqua'a katılıyorum Tlepsh Kuran merkezli firkirlerine sapkın demek çok yalnış. Tlepsh'in ayetlerin anlamını değiştirdiği idiasındaysan ispatlayacaksın, aksi halde özür dilemelisin.

Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, onu aramamak demektir. (Mevlana) Hakikatı kimin nerede aradığına bakmak gerekir.

Tlepsh Kuran ayetlerinde arıyor

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 11, 2010 10:12 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

axakuyt aştıbj ŞEFAAT YOK ÖYLEMİ ?
-----------------------------------------------kaberdeyoğuz-----

Yok.
Oh ne güzet.... et,yap benim peygamberim nasıl olsa şefatci olur ümmetine ve şehit akrabam şefatci olur veya şu olur bu olur.Orada bir tek Allahın şefaati ve Takdiri geçer, orada hiç kimsenin ayrıca sözü geçmez.
Amma Peygamberi Allah ile pazarlık konumuna kadar getiren hadisciler, Ümmete nasılsa benim peygamberim şefatci olur,haşa Allah'ı razı ederbilir bilinç altınada yerleştirme yapmış oluyorlar.

Yok öyle dava,buluğa erdinmi Allah'ın emirlerini,sözlerini (Kuranı)dinleyecek öyle yaşayacaksın.Yaş ilerledikce,idrak kabiliyetleri geliştikce,akıl melekeleri işledikce Kuranın peşini bırakmayacak anlamaya çalışacak ve Kurani olmaya,toplum oluşturmaya çalışacak,ahlaki,adaleti,hakkaniyeti inşa edeceksin,Allaha sığınacak ondan dileyeceksin,salat,siam edeceksin v.s...Ondan sonra Allahın takdirini bekleyeceksin orada.Yok öyle ondan bundan şefaat.

Dersi iyi çalışmadan sınıfı geçmek nerede görülmüş mesela.Hadi dünyada Rüşvet olayıyla,çeşitli entrikalarla oldu diyelim....Orada ne mümkün Allahaşkına...

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 12, 2010 7:04 pm 
Usta Üye
Usta Üye
kabardeyoguz

sapkınlık, ayet meallerini yazıp kendi kendine tefsir yapışında ve alimleri saymayıp sadece kendi temeli olmayan yani kaynak olarak herhangi bir tefsir göstermeyip kendini mezhep alimlerinden üstün görmesi hatta onları sapık olarak gösterici hareket tarzındadır.....

o bir mezhepsiz ve o bir sünnet tanımaz.....hadis veya sünnet ilmini boş ve yalancılık kaynağı gören bir mutezile yanlısı veya selefi olarak görülen veya vahhabi olarak bilinen bir gruptan bir şahıs .....

ne ben ondanım ne de o benden ....ne onunla ne de o fikir yanlısı birisiyle herhangi bir şekilde münakaşaya girmek istemem.....

ben elhamdulillah müslümanım....
itikatta maturidi ve amelde hanefi mezhebindenim......

herhangi birinden özür dileyecek bir hata da yapmadım ve kimseye de herhangi bir saygısızlığım ve haddi aşmam olmamıştır çok şükür ....

Allah cc a emanet olun....

"Andolsun ki o ağacın altında sana biat ederlerken Resim, o müminlerden razı olmuştur. Kalplerinde olanı bilmiş, onlara güven duygusu vermiş ve onları pek yakın bir fetihle ödüllendirmiştir.” (Fetih, 18)
Rasûlullah (sav) buyuruyor:
"Cihad amellerin zirvesidir; kubbesidir" (Tirmizî, Fezâilu'l-cihâd 22)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 13, 2010 5:04 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Rabbim diyor ki:

39:22-23 Allah'ın, göğsünü İslam'a açtığı kimse, Rabbinden bir ışık üzerinde olmaz mı? Allah'ın Zikri'ne/Kur'an'a karşı kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte onlardır, açık sapıklık içindekiler. Allah, sözün en güzelini, birbirine benzer iç içe ikili manalar ifade eden bir Kitap halinde indirmiştir. Rablerinden korkanların ondan derileri ürperir. Sonra da hem derileri hem de kalpleri, Allah'ın Zikri/Kur'an'ı karşısında yumuşar. Bu, Allah'ın kılavuzudur ki, onunla dilediğini/dileyeni hidayete erdirir. Allah'ın saptırdığına gelince, ona kılavuzluk edecek yoktur.

39: 3 "Gözünüzü açıp kendinize gelin! Halis din/arı-duru tertemiz din sadece ve sadece Allah'ındır. O'ndan astları Velîler/Yakınlar kabullenmek suretiyle, "Biz onlara yalnız bizi Allah'a yaklaştırmaları için kulluk ediyoruz" diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz."

39: 45 "Ve Allah, tek olarak anıldığında, öteki dünyaya inanmayanların kalpleri kasılır; ama Allah'ın astlarından olan kimseler anıldığında, bakarsın yüzleri gülüverir."

17:97 "Allah kime hidâyet verirse doğru yolu bulan o

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 13, 2010 7:12 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

kabardeyoguz yazdı:
sapkınlık, ayet meallerini yazıp kendi kendine tefsir yapışında ve alimleri saymayıp sadece kendi temeli olmayan yani kaynak olarak herhangi bir tefsir göstermeyip kendini mezhep alimlerinden üstün görmesi hatta onları sapık olarak gösterici hareket tarzındadır.....

o bir mezhepsiz ve o bir sünnet tanımaz.....hadis veya sünnet ilmini boş ve yalancılık kaynağı gören bir mutezile yanlısı veya selefi olarak görülen veya vahhabi olarak bilinen bir gruptan bir şahıs .....

ne ben ondanım ne de o benden ....ne onunla ne de o fikir yanlısı birisiyle herhangi bir şekilde münakaşaya girmek istemem.....

ben elhamdulillah müslümanım....
itikatta maturidi ve amelde hanefi mezhebindenim......

herhangi birinden özür dileyecek bir hata da yapmadım ve kimseye de herhangi bir saygısızlığım ve haddi aşmam olmamıştır çok şükür ....

DİN ALİMİ DEDİKLERİNDE ;BİR ZAMANLAR AYETLERİ YAZIP KAYNAK GÖSTERMEKSİZİN YORUMLADILAR..O ZAMAN ONNLARDAMI SAPIKKKKKKKKKK
Dişlinize dolamışsınız bir SAPIK kelimesi..bağlı olduğunuz tarikatlar yada cemaatler ne ise .onların sınırları sözlerine çıkamıyorlar

evet sen bizden değilsin..
ALLAHA İNANAN
PEYGAMBERİ VE PEYGAMBERLERİNİ TANIYAN
KURANI ÖLÇÜ BİLEN
İSLAMI SON DİN KABUL EDEN
KELİMEYİ ŞAHAADET GETİREN İNSANLARA SAPIK DİYEN BİRİ BİZDEN DEĞİLDİR..
SENİN GİBİ BİRİNİN ÖZRÜ KENDİSİNE KALSIN..

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 85 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi