Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 4:04 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 85 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: 3000 SEÇME FETVAA-MEHMED EMRE
İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 11:01 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

kabertayoguz bencede Tlepsh, axakuyt aştıbj'den özür dilemelisin.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 11:07 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

varmı diyeceğin ..
mezheplere inanmıyorum..uymuyoruymda..
namazda mezheplere uymak zorunda değilim..diğerlerinde de
yok efendim..fatihayı sen sesli oku ben sessiz okurum
ne saçma ne bölücü bir şey bu be..
aynı hristiyanlar gibisiniz..
yoksa sen onlarda kaç mezhep vardı..yoksa..mezhepleri ordan kopyala yapıştırmı yaptınız..
Resul bizim öreneğimiz..onun mezhep diye bağlı yoktu. zavallılaşma
O ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHA BAĞLIYDI..ATALARININ DİNİNİ TERKETYTİ İSLAMI ANLATTI BİZE
sen mezheplere ve atalarına uymaya devam et

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 11:58 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

mesajlarının tamamını okumaya vaktim yok ancak çoğu kısmına göz attım

hakaret dediğiniz kısın sanırım silinmiş göremedim

kabardeyoguz a bu kadar yüklenmenizi anlamıyorum. yüzde 99 unuz bir mezhebe mensupsunuz bunu inkar ettiğinizi sanmıyorum burya gelince kendinizi herşeyi bilen entellektüel görünüşlü olarak tanımlıyorsunuz. mezhep diyeni geri kafalı olarak görüyorsunuz

bütün insanlar aynı derecede zeka bilgi ve anlayışa sahip değildir. bu nedenle her zaman birileri yol gösterici, lider yani imam olmuştur

burda da durup bana içinde biz kuranı herkes anlasın diye apaçık bir kitap olarak indirdik geçen ayetler yazabilirsiniz ama bu insanların tamamının aynı derecede anlayışa sahip olduğunu ispatlamaz. ordaki sır başkadır.

eğer sizin dediğiniz gibi imamlara yani liderlere ihtiyacımız olmasa peygamberlere de ihtiyaç olmazdı insanlar zaten dümdüz bir yolda olurlardı.

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:03 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

peki ilyas...kabardeyoğuza sorduğum soruyu sanada sorayım..
bu sonuca yıllar önc akşam namazını kılmak için camiye girdiğimde vardım..
fatiha yı hanifi mezhebine göre sesli okumak zorunda değilsin..
ben sesli okudum..ne oldu şimdi namazıma..
içime sinmedi..olmadı..kendimi saçma sapan bir iş yaptığımı düşündüm..biri benim yerime okuyor..:)))))))
Resulun ve o zamandakilerin mezhebi varmıdı dedim kendime..yoktu..onlar Allahın kitabına göre yaşadılar.Resul O nun kitabını okudu..
eee..Hristiyanlarda mezheplere ayrıldı..hani şu kafir dediğimiz..ve asla onlardan olmayacağklarımızda..
ne kadar benzerlik göstermeye başlamışız farkındamısınız

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:14 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

axakuyt aştıbj zaman kavramını tamamen iptal eidyorsunuz

o zaman hz ebubekir halife olduğunda o dönemki insanlar hz muhammed'in halifesi kimdi biz halife kabul etmeyiz hepimiz açar kuran'ı okur anlar ve doğru yolda devam ederiz demeliydiler

değil mi?

insanların liderlere her dönem ihtiyacı olmuştur

siz ideal olan durumdan bahsediyorsunuz ama bir de insan yaratılışı (fıtratı) ve kapasitesi var.

robot değiliz.

ikinci sıkıntı sanki liderler kuran'ı sünnet'i bir kenara bırakmış kendi kafalarından uyduruyorlarmış imajı veriyorsunuz.

o insanlar kuran ile bütünleşmiş insanlar

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:28 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

ama farkında olmadan yada bilinçli olarak arkadaşlar..atalarım dediklrinin sözlerini din alimi dediklerinin sözlerini Kuranın önüne geçiriyorlar..
bunlarda insan ..hata yapar..hatalı yorum yapar demiyorlar..
15 gün önce Sakaryada doğu mahallesinde oturanlar caminin imammını bizim mezhebimizden değil diye ordaki görevinden uzaklaştırdılar..
bizim mezhepten değil..??????????iyi oku İlyas..bİzim DİNİMİZDEN DEĞİL DEMEDİLER..

MEZHEPLER İSLAMI BÖLMEK İÇİNDİR..fikrimi bu

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:38 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

PauKaF yazdı:
o insanlar kuran ile bütünleşmiş insanlar

Hanefi mezhebinde namaz kılmaya başlamayan dövülür, Hanbeli, Şafi ve Maliki mezheplerinde ise aynı şahıs namaz kılmaya başlamazsa öldürülür.

Paukaf,
Kuran'ın neresinde Kuranla bütünleşmiş dediğiniz kimselerin iddia ettiği gibi namaz kılmayan öldürülür diye yazıyor gösterebilir misiniz?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:40 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

axakuyt aştıbj

şurda anlaşıyoruz sanırım:

1.bütün insanlar konuları aynı mükemmelliyetlikte anlamaz ve yorumlayamaz

2.insanların liderlere (her konuda) ihtiyaçları vardır.

şöyle düşünelim kahvaltı yapmak zorundayız tüm mezhepler bunu kabul eder evet kahvaltı yapmak zorundayız der. bunu kurana bakarak söyler

sonra biri der ki biz ticaretle uğraşıyoruz işler sabah dokuzda başlıyor o zaman biz kahvaltıyı sekizde yapalım bu uygundur

diğeri derki biz işçiyiz sabah yedi de işe gitmemiz lazım saat 6 da kahvaltı yapalım

bir bakarsın aynı kural "kahvaltı yapmak zorundayız" diyoruz ama biri 6 da diyor biri 8 de diyor

manyak mı bunlar din birdir kurallar birdir hiç biri sekizde biri altıda olur mu bölücü bunlar diyor...

sence olmaz mı?

sakaryadaki durumda böyle sen sabah 6 da kahvaltı yapmayı kendine adet edinmiş adamlara 8 de kahvaltı yaptıran bir aşçı gönderirsen onlarda istemezüükk der :)

ama burdaki sıkıntı bunu bir çatışma haline getirmeden uygun bir tavırla ve birbirine saygı duyarak anlayış göstererek yapmaktır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 12:55 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Tlepsh'e bu güne kadar cevap vermek istemedim. Nedeni ise diğer mesajlarda dediğim gibi insanların anlayış kapasiteleri aynı değildir ve bizden daha iyi-kötü anlayan insanlar vardır düşüncesinden yola çıkarak kendisinin bilgisine olan saygımdandır.

Çoğu konuda gördüğüm sıkıntı şu: Cımbızlayarak aradan cümleler kelimeler alarak bütüne bakmadan parça parça yorum yapmasıdır.

Şimdi Mezhep Liderleri sanki din düşmanı, islama karşı, onu yok etmeye çalışsan insanlarmış gibi yorumluyorsunuz.

Alıntı:
. Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tevbe etmesini teklif etmişlerdir. Tevbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tevbe edene kadar ta’zir cezâsı gündeme getirilmiştir. Ta’zîr cezâsı ise, yukarıda beyan ettiğimiz gibi, hâkimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir cezâ türüdür.

diyor mesela

biz ilk okuldayken öğretmenlerimiz bizi dövüyordu milli eğitimin kanunlarında öğretmenler öğrencileri dövebilir diye bir kanun yoktu o zaman ama bizi dövüyorlardı
nedeni ise şuydu akıllı uslu dersine çalışan terbiyeli bir öğrenci olalım diye... ve biz onun istediği gibi dogru yolda oluyorduk

şimdi kardeşime bakıyorum öğretmeni onu dövmeyi bırakın kızmıyor bile çünkü dönemim gereği döverek değil daha başka...

yorumlarınız da zaman kavramını, insan yaratılışındaki zaafları, insanların samimi duygularını dikkata almazsanız sadece robot gibi seri üretim yapan bir fabrika gibi görürseniz dünyayı o zaman işler zorlaşır :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 1:03 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

PauKaF yazdı:
Alıntı:
. Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tevbe etmesini teklif etmişlerdir. Tevbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tevbe edene kadar ta’zir cezâsı gündeme getirilmiştir. Ta’zîr cezâsı ise, yukarıda beyan ettiğimiz gibi, hâkimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir cezâ türüdür.

diyor mesela

Kuran da diyor ki:

2:256 Dinde baskı - zorlama - tiksindirme yoktur. Doğru ve güzel olan, çirkinlik ve sapıklıktan açık bir biçimde ayrılmıştır. Her kim tâğuta sırt dönüp Allah'a inanırsa hiç kuşkusuz sapasağlam bir kulpa yapışmış olur. Kopup parçalanması yoktur o kulpun. Allah, hakkıyla işiten, en iyi biçimde bilendir.

Şimdi iddia edilen bir şeye bu şey Kuranın öğretisine terstir demek "Mezhep Liderleri sanki din düşmanı, islama karşı, onu yok etmeye çalışsan insanlarmış gibi yorumlamak" mı oluyor?

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 85 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi