Tlepsh'e bu güne kadar cevap vermek istemedim. Nedeni ise diğer mesajlarda dediğim gibi insanların anlayış kapasiteleri aynı değildir ve bizden daha iyi-kötü anlayan insanlar vardır düşüncesinden yola çıkarak kendisinin bilgisine olan saygımdandır.
Çoğu konuda gördüğüm sıkıntı şu: Cımbızlayarak aradan cümleler kelimeler alarak bütüne bakmadan parça parça yorum yapmasıdır.
Şimdi Mezhep Liderleri sanki din düşmanı, islama karşı, onu yok etmeye çalışsan insanlarmış gibi yorumluyorsunuz.
Alıntı:
. Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tevbe etmesini teklif etmişlerdir. Tevbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tevbe edene kadar ta’zir cezâsı gündeme getirilmiştir. Ta’zîr cezâsı ise, yukarıda beyan ettiğimiz gibi, hâkimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir cezâ türüdür.
diyor mesela
biz ilk okuldayken öğretmenlerimiz bizi dövüyordu milli eğitimin kanunlarında öğretmenler öğrencileri dövebilir diye bir kanun yoktu o zaman ama bizi dövüyorlardı
nedeni ise şuydu akıllı uslu dersine çalışan terbiyeli bir öğrenci olalım diye... ve biz onun istediği gibi dogru yolda oluyorduk
şimdi kardeşime bakıyorum öğretmeni onu dövmeyi bırakın kızmıyor bile çünkü dönemim gereği döverek değil daha başka...
yorumlarınız da zaman kavramını, insan yaratılışındaki zaafları, insanların samimi duygularını dikkata almazsanız sadece robot gibi seri üretim yapan bir fabrika gibi görürseniz dünyayı o zaman işler zorlaşır :)