Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per May 24, 2012 9:23 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: DİLLER VE MGK
İletiTarih: Çar Tem 15, 2009 8:18 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

devletin buyuklerinin mgk da konustugu vatandaki azınlık diller raporunda rumların,ermenilerin,gurculerin (ki bu ucu beni ilgilendirmiyor ornektir sadece) adigelerin,abhazların ve daha hatırlayamadıgım birkac dilin daha onumuzdeki 25 yıl içerisinde asimile olması bekleniyor ve konusuluyor bu bi hedef yani bi bakımdan turkiyedeki herkesi zorla turk yapma politikasının bir parcası bi bakıma özellikle cerkesler dışarıdan kız alıp verıyor bir şey söylenıldıgı zaman da hepimiz turkuz önemlı olan ınsan olmak dıyorlar pekı hepımız tek tıp bır ınsan tek bır kulture mı sahıp olmamız gerekır bız bu vatanı vatan bıldık ama kafkasyayı unuttuk yok saydık burada turk mıllıyetçiliği yaptık ve sonunda cerkesler haın ılan edıldı kurtler baş tacı oldu ama çeçen kardeşlerımızı unuttuk çeçen kızkardeşlerımıze saldıranlara ses cıkarmadık ama ben sahsen bu ulkeye bu kadar kulturel,ekonomik,sosyal ve turkiyede ki toplumun en ornek temellerini olusturan bizlerin neden boyle bir ihanete ugradıgını anlamamıs ve sindirememiş bulunmaktayım kimse beni vede kimligimi yok edemez 25 degil 1000 yıl ugrasmaları lazım
halen sessız mı kalacagız?dogru söyleyen neden dokuz köyden kovuluyor?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: DİLLER VE MGK
İletiTarih: Çar Tem 15, 2009 9:07 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bu yazılanlara ne yorum yapılabilir ki.Artık kendi vatanımıza dönmeliyiz , el için yapmadığımız kalmadı ama gelin görün hala ricacıyız..

Kafkaslardan bir feryat acı veriyor bana dinliyorum telaşla inliyor adiyağa

Bir köy kurmuş kaçaklar.İsviçre,italya sınırında.Adı garipler,Alplerin tepesinde.Gidiyorum,karşıma çıkıyor adiyağa.

Bir yıkım seziyorum sesi yok tozu yok.Bakıyorum dünyaya karşımda adiyağa

Top patlıyor sahrada.Diyorlar ki golanda.Bir tabut görüyorum bakıyorum içinde adiyağa

Ricacı var moskofta çıkarlar pazarlıkta.Can,ciğer veriliyor.Harcanan adiyağa

Yahudi arap kapışmada Nizahları kudüs ya Kahramanca ölüyorlar.O alay da adiyağa

Bir saray var mısırda davetliler gurur da.Dalıyor cellatlar.Doğranan adiyağa

Bölüşüyor domuzlar leş bulmuş sanki karga.merakla bakıyorum yine yerde adiyağa

Bir nehir avrupada.sürüklüyor kadavra.Soruyorum garipmiş.Bakıyorum adiyağa

Yeter artık ellere hizmetle yaranamazsın sen adiyağa.Kaymağını sürerler inciyen yerlerine.Atarlar sonra tarihin hainler bölümüne...

Geçmişi gördüm dinledim.İçe kapanıp inledim.Sana gönülden inan ki sitemim var adiyağa

Toplum dense horlarsın.Gurur,benlik katarsın.Bu millet birleşmez dersin.Sitemim var adiyağa.

Can,ciğerini ellere niçin çekinmeden veriyorsun.Vermiyorsun kendin için tırnağını adiyağa.

El içim yapımda usta,kendin için yıkım da.Bu nasıl haleti ruh ki , sitemim var adiyağa.

Devlet kurulur sen.Aile kurulur sen.Katalizörmüsün yoksa insanlığa adiyağa.

Yaranamazsın insanlığa vatanı da yapsan drahoma yeter artık gafletin , kendine gel adiyağa.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 15, 2009 4:36 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

biyere yok olmayacağiz allahın izniyle
şimdiye kadar ayakta kaldıysak şimdiden sonrada kalırız inş

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 22, 2009 5:06 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Bir istatistiki araştırma okumuştum. Kitapta Türkiye'de yaşayan çerkezlerle ilgili araştırma sonuçları yer alıyordu. İlginç olan Çerkezceyi bilenlerin oranı azalıyor diye seviniliyor, Çerkezceyi bilmeyen Çerkezler için "TÜRKLEŞMEKTE OLAN ÇERKEZLER" diyordu. Bizim aa, Çerkezcenin ne faydası var diyen, çocuklarına ana dillerini öğretmeyen büyüklerimize duyurulur, duyarlarsa...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi