Thursday, May 24th

Son Güncelleme:01:40:59 PM GMT

BuradasIn: Özel HABER Abhazya Devlet Başkanı'ndan AB Açıklaması

Abhazya Devlet Başkanı'ndan AB Açıklaması

E-posta Yazdır PDF

ankvab-fotoGürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın ''devlet başkanı'' Aleksandr Ankvab, ''Abhazya'nın, AB'nin yardımları olmasa da, dost ülkelerin desteğiyle idare edebileceğini'' söyledi

Çeşitli temaslar için Abhazya'yı ziyaret eden İngiltere'nin Tiflis Büyükelçisi Judith Gough'u kabul eden Ankvab, görüşmede, Abhazya ile AB ülkeleri arasındaki ilişkilere değindi ve ''AB ile ilişkilerimiz iyi sayılamaz, değişeceğinden de emin değilim. Dolayısıyla bu konuda hayal kurmuyorum'' dedi.

Abhazya ile ilgili Gürcü tarafının ''tanımadan işbirliği'' gibi hazırladığı ve AB ülkelerinin desteklediği projelere de değinen Ankvab, Gürcistan'ın siyasi ortamında hazırlanan projeleri hiç bir zaman kabul etmeyeceklerini bildirdi ve ''Abhazya'nın, Gürcü projelerini destekleyen AB ülkelerinin yardımları olmasa da, dost ülkelerin desteğiyle idare edebileceğini'' sözlerine ekledi.

Aleksandr Ankvab, ''Bizler oldukça karmaşık bir kalkınma sürecinden geçtik ve bu süreç, Avrupa'nın hayal bile edemeyeceği zorluklarla doluydu. Bizler, sizin gibi kendi kimliklerimizi korumak istiyoruz'' diye konuştu.

Ankvab, ayrıca AB ülkeleri ile gelecekte de yapılacak olan görüşmelerde hiç bir ortak nokta sağlanamayacağından emin olduğunu ve bu görüşmelerin yapılmasının da bundan böyle anlamsız olduğunu sözlerine ekledi.

Judith Gough ise, ilk kez Abhazya'yı ziyaret ettiğini belirterek, Abhazya ile ilgili bilgileri bire bir Abhaz yetkililerinden duymak istediğini ve Abhazya ile AB ülkeleri arasında olası işbirliği imkanlarını öğrenmeyi hedeflediğini bildirdi.

Bu tür toplantıların, toplumların kendi tutumlarını dünya kamuoyuna ulaştırmasına katkı sağladığına inandığını belirten Gough, ayrıca Abhazya ile AB arasında uzlaşma sağlanamayan konuları daha detaylı bir şekilde incelemeye çalışacağını kaydetti.

enerjigundem