Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:43 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ASHEMEZ
İletiTarih: Pts Nis 21, 2008 11:14 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

ne biliyoruz??????*

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: ASHEMEZ
İletiTarih: Pts Nis 21, 2008 1:32 pm 
Yönetici
Yönetici
cagatay

ashemez:mitolojide müzik ve doğa tanrısı.
ilk olarak kayseride 2000 yılında kurulan kafkas halk dansları topluluğudur.
bu kadar biliyom:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 21, 2008 1:41 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Nart Mitolojisinden Bir Karakter

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 22, 2008 9:56 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Çalışmalarına 1999 yılında, Kabardinka Akademik Dans Topluluğunun yıllarca koreograflığını yapmış olan DUMANİŞ Avledin ile başlayan Kaf-Der Kayseri Şubesi AŞEMEZ Kafkas Halk Dansları Topluluğu kurulduğu günden bu yana çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. İlk olarak 2000 yılında, 2.Uzunyayla Festivalinde sahne alan Aşemez, Kayseri, İstanbul, Çorum, Konya gibi kentlerde de gösterilerini sergilemiştir. Şu an kadrosunda yaklaşık 60 kişi bulundurmaktadır.
Topluluk adını, mitolojide müzik ve doğa tanrısı olan Aşemezden almıştır. Amatör bir vizyona sahip olan Aşemezin amacı; doğal olarak, kendi toplumunun sahip olduğu folklorik değerlerin özünü ortaya koymak ve bu biçimiyle gelecek kuşaklara aktarmaktır.
Aşemezin gösteri giysileri Kabardey-Balkar Cumhuriyetinden gelen, Kabardinka Akademik Dans Topluluğunda profesyonel kostüm sorumlusu olarak çalışmış, Adıge Fashenin (giysi) gerçek formu konusunda uzman olan Hasş Asiyat tarafından hazırlanmıştır. Bu giysileriyle topluluk, Adıge-Abhaz kültürünü ve dansını en iyi biçimde yansıtmaya çalışmaktadır.
Koreografileri arasında: Kabardey Work Kafe, Kabardey Yislamey, Mezdegu Yislamey Bjeduğ Yislamey, Wuıc, Apsuwa, Leperıfe, Kafe Kuanşe, Zıgaleth ve Yegoj Hanefi Tiyatro Topluluğu ile sergilediği Adige Ceug (Salonda Adige Düğünü) bulunmaktadır. Bu koreografi Türkiyede tek olması bakımından ayrıcalıklı bir özelliğe sahiptir.

www.kayserikafkas.org

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi