|
Taha Akyol
Abhaz kökenli gazeteci ve yazar. 1946 yılında YozÂgat'ta doÄŸdu. Yozgat Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1968). GazeteciliÄŸe "Hergün" gaÂzetesinde yazar olarak baÅŸladı (1967). MHP Yönetim Kurulu üyesi olarak 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonunda tutuklandı. Serbest bırakıldıktan sonra "Yankı" dergisinde araÅŸtırmacı-yazar ve baÅŸyazar olarak çalıştı. 1986'da "Tercüman" gazetesine geçerek gazetenin genel yayın yönetmenliÄŸini yaptı. 1988'den itibaren yöneticilik görevini bırakıp köşe yazarlığını sürdürdü. "Hergün", "Yankı" ve "Tercüman" dışındaki yazıları "Türk Edebiyatı", "Töre", "Hamle" ve "Türkiye Günlüğü" dergilerinde yer aldı. "Politika ve Åžiddet" adlı eseriyle Türkiye Yazarlar BirliÄŸi Ödülünü kazandı (1980).
Kitap halinde yayınlanmış eserleri:
"Sovyet Stratejisi ve Türkiye" (2 Cilt 1967),
"Leninsiz Komünizm" (1979),
"PoÂlitika ve Åžiddet" (1980),
"1980'lerde Türkiye" (1980).
"Tarihten GeleceÄŸe" (1982),
"Haricilik ve Åžia" (1988),
"Azerbaycan Sovyetler ve Ötesi" (1990).
-----------------------------------
Günümüz Türkiyesinde Kim Kimdir - Who'in Turkey S. 47. İstanbul 1988.
İhsan Işık: Yazarlar Sözlüğü. S. 29. Risale Yayınları. İstanbul 1990
_________________ Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski
|