Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:23 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: OSMAN ÇELİK
İletiTarih: Pts Nis 21, 2008 6:30 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Resim
1864 sürgününde Kuzey Kafkasya’dan Anadolu'ya yerleşen Hakhurat sülalesine mensup olarak 1934’te Afyon’a bağlı Yapağlı Köyü’nde doğdu. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ni bitirerek çeşitli yerlerde görev aldı. Orman Genel Müdür Yardımcılığı ve Orman Köy İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. Öğrencilik yıllarından itibaren cemiyet ve yazı faaliyetlerine başladı. İstanbul’daki "Kafkas Kültür Derneği", "Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği", "Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı" ve Ankara’daki "Kuzey Kafkasya Kültür Derneği", “Birleşik Kafkasya Konseyi Derneği”nin çalışmalarına iştirak etti. Kuzey Kafkasya diasporasının en etkin kişiliklerinden biri olarak Birleşik Kafkasya, Kuzey Kafkasya Kültür Dergisi, Kafkasya Kültürel Dergi gibi yayın organlarında makale ve hikayelerini yayınladı. 25 Şubat 2003 Salı günü tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi ve 26 Şubat 2003’te Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yapağlı Köyü’nde defnedildi.

http://www.tr.kafpedia.org

osman çelik biyografi kimdir biyografisi hayatı yaşamı çerkez sözleri çerkes sözü adige söz adiga abhaz abaza çeçen oset karaçay dağıstan kabardey besleney sağsığ hatkoy site sitesi söz sözü sözleri

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi