Çerkeslerin Sitesi

Çerkeslerin Sitesi

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Per Eyl 09, 2010 1:43 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Market  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Web Tasarim  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: KOZOKO TOLE: KBC ÜNİVERSİTESİ DIÅž İLİŞKİLER SEKRETERİ
İletiTarih: Pts Tem 26, 2010 4:24 pm 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

Resim

Bilindiği üzere Federasyonumuz, her yıl Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi'ne burslu ve paralı öğrenciler göndermektedir.

Federasyonumuz 2010 - 2011 öğretim yılında da Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Üniversitesine yine burslu ve paralı öğrenciler gönderecektir. Bunun için Federasyonumuza başvurular başlamıştır. Bu üniversitede okumak isteyen öğrencilerin http://www.kafkasfederasyonu.org internet adresindeki başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak ve ilgililere imzalatarak 1 Fotoğraf ve ÖSS sonuç çıktısı ile Federasyonumuza göndermeleri gerekmektedir.

Rusya Federasyonu içerisindeki en başarılı üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alan Kabardey Balkar Üniversitesi'nde okuyacak öğrenciler için bu yıl sevindirici bir gelişme de yaşandı. Dünya Çerkes Birliği'nden KAFFED'e gönderilen bir mektupla KBC'de öğrencilere yeni olanaklar sağlanacağının müjdesi verildi.

Mektupta, 5 Haziran 2010 tarihinde DÇB'nin destekleriyle, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arsen Kanoko'nun başkanlığında, bu yıl, KBC Devlet Üniversitesini ve KBC Devlet Ziraat Akademisini bitirecek hemşeri öğrencilerle bir toplantı yapıldığı anlatılıyor. Bu toplantıya üniversitelerdeki master ve doktora öğrencileri de katılmışlar. Cumhurbaşkanının burada, mezun olacak tüm öğrencilere cumhuriyette kalmaları halinde sürekli ikamet imkanı sağlamayı teklif ettiği anlatılıyor. Aynı zamanda kalıcı olarak yerleşeceklerin konut sahibi olabilmesi için mortgage kredisi temininde yardımcı olunacağı, Kanokov'un alınacak konutun mortgage kredisinin %50'sinin özel bir fondan karşılanacağı sözünü verdiği belirtiliyor. Yaşamlarını Moskova veya Adıgey Cumhuriyeti'nde sürdürmek isteyenlere de iş bulma konusunda yardım edilecek.

Toplantı sırasında, üniversitelerini bitirdikten sonra KBC'de kalmak ve yaşamlarını sürdürmek isteyen öğrencilerin isimleri belirlenmiş. Ayrıca, kalıcı öğrencilerle, Cumhurbaşkanlığı yönetimi ve Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde koordinasyonu sağlayacak yapılanma belirlenmiştir.

KBC Devlet Üniversitesi ve KBC Devlet Ziraat Akademisi bünyesinde okuyacak yabancı ülke hemşeri öğrencileri kotası sorununun da görüşüldüğü toplantıda Cumhurbaşkanı, yabancı ülkelerde yaşayan hemşeri öğrenciler için, 100 kişilik sürekli bir kontenjan temin etmeyi arzuladıklarını ifade etmiş.

KBC Devlet üniversitesinde okumak isteyen öğrenciler için, üniversitenin Dış İlişkiler sekreteri Anatoly Kozoko ile bir söyleşi yaptık. Öğrenci adaylarımızın üniversite hakkında merak edebilecekleri soruları yönelttiğimiz söyleşimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Resim
Filiz Kaplan - Kozoko Tole - Leyla Kandemir

Sayın Kozoko, bize üniversiteniz hakkında bilgi verebilir misiniz ve üniversitenizin Rusya'da başarı oranı nedir?

Üniversitemiz bünyesinde on iki Fakülte, iki Enstitü, bir Filoloji, bir Sosyal Bilimler bölümü ile iki yıllık teknik eğitim veren altı adet kolej bulunmaktadır.

Dışarıdan ve Rusya'dan eğitim için gelen 22 bin aktif öğrencimiz bulunmaktadır. Başarı oranına gelince, üniversitemiz son 5-6 yılda Rusya'da eğitim veren klasik üniversiteler arasında ilk on içerisinde bulunmaktadır. Kafkasya'da bulunan üniversiteler arasında ise kesintisiz olarak 1 ya da 2. sırada yer almaktadır.

Üniversitenizin yetiştirdiği ünlü kişiler var mı, bize birkaç örnek verebilir misiz?

Üniversitemizin yetiştirdiği ünlü kişilerin isimleri sayamayacağım kadar çok, o nedenle şu şekilde cevap vermek isterim; Adıgey'den, Kabardey Balkar'dan, Rusya'dan gerek yazar, gerek profesör, doktor, besteci, şair, ressam gerekse bilim adamı olarak birçok ünlü bizim üniversitemizden mezun olmuşlardır.

Federasyonumuz her yıl üniversitenize burslu öğrenci gönderiyor, buradan giden öğrencilerden sizlerin beklentileri nelerdir?

Bildiğiniz gibi bizler her sömestr de Türkiye'den gelen öğrencilerin ders notlarını federasyona bildiriyoruz. Gördüğünüz üzere tüm öğrencilerin başarıları eşit değil, okula düzenli gelen ve derslerine iyi çalışan öğrenci için başarı kaçınılmaz oluyor. Fakat, okula geliş gidişleri düzenli olmayan, derslerini çalışmayan öğrencilerin başarı oranları düşüyor.

Türkiye'den ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler 1 yıl boyunca hazırlık okuyorlar. Bu hazırlık eğitimi süresince 1. 2. ve 3. kurslarda adaptasyon ve dil öğrenimi konularında sıkıntı yaşıyorlar, ancak ortama alıştıktan sonra bu sorunlar aşılabiliyor. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz eğitimlerini iyi bir şekilde tamamladıktan sonra, master ve doktoralarını burada yapabilmek için kalabiliyorlar.

Buradan gidecek öğrenciler nelere dikkat etmeliler?

Gelecek öğrencilerin korkacakları hiçbir problem yok. İlk geldiklerinde hazırlık eğitimini önemseyerek, düzenli çalışıp bitirdikleri takdirde başarılı olmamaları için hiçbir neden yok. Her şeyden önce başvuruda bulunacak olan öğrenciler hedeflerini iyi belirlemeli ve belirledikleri hedefleri doğrultusunda disiplinli bir çalışma yürütmeliler. Aksi bir durumda başarısız olmak kaçınılmaz olacaktır.

Son olarak, orada kalmak isteyen öğrencilerimize RF oturum izni veriyor mu?

Bugün Rusya gerek ikametgah izni, gerekse pasaport vermek için ilk olarak orada eğitim alan insanları tercih ediyor. Ben oraya geri dönülsün diyorum, orada iş bulmak isteyenler için gerekli eğitim veriliyor. Gelsinler, eğitimlerini alsınlar kalmak isteyenler kalabilirler.

Bize zaman ayırdığınız, sorularımızı yanıtladığınız için teşekkürler.

Resim

http://www.kafkasfederasyonu.org/roport ... kozoko.htm

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Cerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Video - Sohbet

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi