ABAĞBA BAHADIR ÖZBAĞ'IN ŞEHİT OLUŞU HAKKINDA SEZAİ BABAKUŞ'UN 21 EYLÜL 1993'DE KADK'E GÖNDERDİĞİ NOT
TÜRKİYE’DE YAŞAYAN ABHAZ – KUZEY KAFKASYA DİASPORASINDAN ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞINA KATILAN GÖNÜLLÜLER HAKKINDAKİ SPEKÜLASYONLAR SONA ERSİN. 22/09/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri, Abhazya Kurtuluş Savaşına katılan Türkiyede yaşayan Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası Gönüllüleri hakkında çeşitli basın – yayın organlarında ve internet ortamında spekülatif açıklamalar yer almaktadır.
Abhazyam.com olarak yayın yaşamına girdiğimizde yayınlamış olduğumuz “Neden Abhazyam.com” yazımızda belirtmiş olduğumuz, gerçeklere olan bağlılığımızı sürdüreceğimizi bir kez daha belirterek. Özellikle Suhum’un Gürcü İşgalinden Kurtarılma Operasyunu sırasında şehit düşen A’bağba Bahadır ve Yeğoj Hanefi’nin şehit olmaları ile ilgili spekülasyonlar günümüzde de sürdürülmektedir.
Abhazyam.com olarak 1992 – 1993 Dönemine ait belgelerden elimizde olanları sizlerle paylaşmaya özen gösteriyoruz. Bu konuda ki ana amacımız özellikle günümüzde yaşları 20 -30 civarında olan ve Abhazya’ya gönül vermeyi canla başla sürdüren Abhaz Diasporası Gençliğinin 1992 -1993 Döneminde Türkiye’de ki Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası’nın savaş sırasında ki konumunu net olarak görmelerine yardımcı olmaktır.
Suhum’un Gürcü İşgalinden kurtarılma operasyonu ile ilgili olarak temelde siyasi görüşleri “Türk – İslam”, “Çerkes – İslam” ideolojisine yakın olan kesimler tarafından yayınlanan internet sitelerinde A’bağba Bahadır ve Yeğoj Hanefi’nin Gürcistan tarafından Rusya Federasyonu’ndan kiralanan uçaktan atılan bomba ile şehit oldukları sürekli olarak yayın yapılıyor.
Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri 1992 – 1993 döneminde Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi Üyesi ve Abhaz Diasporası’nın resmi temsilcisi olarak Abhazya’da bulunan Sn. Sezai BABAKUŞ tarafından A’bağba Bahadır’ın şehit oluşu hakkında KADK’e gönderilen bilgi notunu bugün sizlerle paylaşıyoruz ve dönemin araştırmasını yapanlara katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Bizler tarafından resmi bellge niteliğinde olan bu yazı haricinde A’bağba Bahadır ve Yeğoj Hanefi’nin ölümü ile ilgili olarak belge, bilgi bulunduranlar var ise açıklamalarını istiyoruz. Eğer yoksa, yapmış oldukları spekülatif açıklamalar ile Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası İnasnlarını rahatsız etmemeleri gerektiğine inanıyor ve sonsuzluğa kadar susmalarını istiyoruz.
“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMAZ” deyiminin doğruluğunda, yaşananların belge ve bilgiler ile desteklenerek GERÇEKLERİN toplumla paylaşılmasının en doğru hareket olduğuna inanarak Sn. Sezai BABAKUŞ tarafından 21 Eylül 1993 Tarihinde KADK’e gönderilen bilgi notunu sizlerle paylaşıyoruz.
Abhazyam.com Yayın Sorumlusu
Fatih ATAN (A’tanba) --------------------------------------------------------------------------------
DAYANIŞMA KOMİTESİ’NİN DİKKATİNE!
21 EYLÜL 1993 1 - Bahadır Özbağ (Abagba) şehit düştü. Savaşın patlak verdiği 14 Ağustos’tan hemen sonra Türkiye’den Abhazya’ya gelen ilk gönüllü grup içinde yeralan Eskişehir’li Bahadır, dün Suhum’da aldığı kurşun yaraları ile şehit düştü.
Arkadaşları ile birlikte görev bölgesine giderken uzaktan sniaper ateşine hedef olan Bahadır, daha önce de 28 Kasım’da Oçamçıra’da yaralanmıştı. Bahadır’ın şehit düştüğü saldırıda Ersin Özel (Eskişehir’den), Erkan Ersoy (Düzce’den), Ömer Atırşba (Balbalı – Adapazarı’ndan) ve Aydın …. (Pınarbaşı – Kayseri’den) hafif şekilde yaralanmış, tedavi altına alınmışlardır.
Bahadır Özbağ’ın cenazesi yarın (22 Eylül) düzenlenecek törenden sonra Gudauta’da toprağa verilecektir. Rusya – Abhazya sınırındaki zorluklar dikkate alınarak, şimdilik ailesinden kimsenin abhazya’ya gelmesinin pek mümkün olmayacağı belirtilmektedir. Gereğini bilgilerinize sunarım.
2 – dünden bugüne savaşın gidişatı konusunda söylenebilecek yeni şeyler yok. Bilgi aldıkça size aktarmaya dfevam edeceğim. Bu arada, şu sıralar Türkiye’den çıkacak ses (tepkinin) çok büyük önem taşıdığını, bir kez daha dikkatinize sunarım.
Sezai Babakuş. --------------------------------------------------------------------------------
(Kaynak: Fatih Atan (A’tanba) Arşivi. Fotokopi, Belgenin Aslı Sezai Babakuş’’ta bulunmaktadır)
www.abhazyam.com