Vallahi o zaman esas,öz kız kardeşine ne kadar değer verdiğini her kese nasıl hissettiriyorsa damat adayınada onu hissettirecek.
Kızın sevilen biri olduğunu,yanlız olmadığını,cevresi tarafından değer verilen bir kişilik olduğunu hissettirecek.Aynı zamanda damat adayınada nezakette,incelikte samimi duruşta da ihmal göstermeyecek.
Evlilik kurumu konularında da her iki tarafın bir birine dürst, saygılı olmasını ifadelendirecek nasihat babında.Her iki tarafında kendi ailelerine aynı mesafede,saygılı ve içten olmalarını söyleyecek.Evliliğin çok önemli ve kutsal bir kurum olduğunu anlatacak.Mesuliyet boyutları olduğunu ve bu mesuliyetleri omuz omuza vererek iyi günde kötü günde kararlı beraberliklerle,yılmadan,sabırla ve huzuru mutluluğu inşa gayretiyle yürütülmesi gerektiğini söyleyecek. Bir ömür boyu beraberliklerde hayatın inişli çıkışlı olabileceğini anlatacak.
En önemlisi bütün bunlara ilk tanışmada değil,arkadaşlık süreci içersinde beraberaberlikler esnasındaki vakitlerde anlatması,ima etmesi önemli.İlk karşılaşmada bunları porogramlanmış şekilde diskete bilgi yükler gibi yaparsa sıkıcı,ukalalıklada düşünselliğe maruz kala bilir.
Kadim Dostunuz aslında bu ilk tanışmada, normalcesine üçüncü bir göz olarak damat adayını incelesin.Normal bir tanışma,arkadaş olma havasında olmalıdır bence.Kişilik,karekter,hayat görüşü hakkında kendince bilgiler edinsin.Herkesin artıları eksileri olabilir,fakat eksiler daha fazlamı, değilmi bunları üçüncü göz olarak dağarcığında biriktirsin,gözlemlesin.
Büyütülecek anlamda eksiler fazlalığı yoksa dostluk ilerledikçe,kardeşçe,ağbice her neyse müdahil olup sohbet ve müdahalelerde yönlendirici,ikaz edici,nasihat verici olmayı denesin.Yani herşeyi birden yapmak yerine, zamana dağıtmak ve bırakmak lazım.
Ayrıca bu kadim dostunuz bu bayan kardeşimizi kardeşçe değer verecek kadar seviyorsa,bayanın ve damat adayının haberi olmadan,hatta kimsenin haberi olmadan çocuğu (damat adayını),çevresinde,iş yerinde ayrıca araştırsın.İnsanlar aktör gibidir,şeytan iken, melek rolünü her yerde uzun sürede oynayabilir.Yani kimse için kesin böyledir diyemeyiz ama böyle bir zamanda olabilir şüpheciliğinide ihmal etmemeliyiz.Bu anlamda ağbilik yapmak istiyorsa, bu taraflarda da büyüklüğünü,kardeşliğini göstermelidir.
Kendimce bunları yazdım ama kızımız neden bir Çerkesle evlenmiyorki,

her neyse her şeyin hayırlısı.