Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:37 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: TÜRKÜ DİNLEMEK ASİMİLE OLMAK MIDIR?
İletiTarih: Cmt Ekm 09, 2010 6:48 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

ratKo_pşaşe sensin süper :)

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 09, 2010 6:51 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
ratKo_pşaşe

=)) teşekkür ederim abim senin yolundan gitmeye çalışıyorum =)) :o

EN BÜYÜK ASKER BENİM ASKER =)) HADİ BAKALIM İSTANBUL SEN Mİ BÜYÜKSÜN YOKSA O ^ MU

Resim

Çerkes Müzikleriçerkez adige abaza çerkes kafkasya kuzey indir dinle mp3 haber tarih site

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 09, 2010 7:53 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

ratKo_pşaşe yazdı:
=)) teşekkür ederim abim senin yolundan gitmeye çalışıyorum =)) :o

ALLAH başka dert vermesin... :))

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 09, 2010 7:58 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

amin :)

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 09, 2010 9:44 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
ratKo_pşaşe

ammiiiinnn :D

EN BÜYÜK ASKER BENİM ASKER =)) HADİ BAKALIM İSTANBUL SEN Mİ BÜYÜKSÜN YOKSA O ^ MU

Resim

Çerkes Müzikleriçerkez adige abaza çerkes kafkasya kuzey indir dinle mp3 haber tarih site

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 10, 2010 8:59 am 
Yönetici
Yönetici

Evet ne dinlerseniz yada ne izlerseniz ne kadar 'hayır ben etkilenmiyorum' denilsede kişiler ve toplumlar üzerinde etkili olur.Düşünün tv kanallarını daha düne kadar uygun olmayan bir görüntü esnasında herkes yere dogru yada saga sola bakardı, bugun kişiler camın içine girecek En uygunsuz diziler reytingi en fazla olan diziler değilmi.Vadi denilen bir dizi yayınlandı sokaklar bilhassa liseler kendini polat,memati vb zanneden kişiliklerle doldu.. dizi adı altında yayınlanan rezillikleri burada yazmakta bize yakışmaz.

Bu konuda kendi açımdan en üzücü olan Mert'e gözlerimin önünde başka kültürler aşılanması.2009 Yılı yaz ayları boyunca çerkes agbileri ve ablalarının arasına daima gitti onlarla beraber oldu.Evde parmaklarının üzerinde duran, dinlediği adiga müziklerinden paragraflar tekrarlayan çocuk şimdilerde eğitim adı altında her daim kendisine dinletilen hop tek mop tek gibi saçma sapan bir müzik ve hareketlere kendini kaptırdı.Ben ise çaresiz seyrediyorum

Herneyse bana göre dinlediğin herneyse( pop,mop,türkü ,mürkü) o senin asimilasyonunun ilk basamağıdır.İkinci üçüncü basmaklara gecmemeyi başarabiliyorsan ne mutlu sana ... Dinle dinleyebildiğin kadar ama dikkat etmektee fayda var bi bakmışsın basamagın sonunda kendini bulmuşsun...

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 10, 2010 12:18 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Çok hassas olunması gereken konular.Asimilasyonun ilk basamaklarını tespit etmek, son basamağa yönelmemekte oluyor.Mümkünse ilk basamağa adım dahi atmayabilmek.Veya ilk basamakta kalabilmek.

En büyük sorunumuz asimilasyonla başedebilmemiz gençler.Buda Kendi aranızda Çevre oluşturmakla ve bu çevreyi Çember misali sürekli genişletmekle mümkün.Hayata dair her aktivetiyi bu çevrenin/çemberin içersinde basamaklaştırabilmek.Dışarda ki makul/cazip olan basamaklarla kendimize ait hayat grafiğini yükseltebilmemiz lazım.

Kendimden örnek vereyim.Dört kişilik aileyiz.Anne,baba ve iki çocuk.Hadi yetişme çağındaydılar,ailece karar verdik,dışarda heves ve özenerek yaşamak istedikleri olabilecek hayatın giderilmesi/geçiştirilebilmesi için hep yanlarında olalım bari dedik.Hani dünyanın bu zamanda binbir türlü hali varya.Herneyse bir yazlık geleneği edindik.Ailece hep bir arada olmak ve bunun devamında çocukların yaşlarıyla messemma diğer heves ve özençlerinde beraber olmaktı maksat.Başardıkta amma en büyük ve en yürek acısı durumlar hasıl oldu idealimiz olması gereken konuda.Neydi bu?

Bu heveslerini makul ve sorunsuz geçiştirmenin başarısını yakalarken edindikleri çevreyle daha hasbihal arkadaşlıklar,dostluklar geliştirmelerine sebep olduk.

Evet Çocuklarımız Çerkez oldukları bilincini edindirdik,sürekli beraberliklerimizle çağdaşca diyeceğimiz bu aktivasyonlarla beraber geleneklerimizi (Xabzeyi) edindirdik fakat oralardan aldıkları kültürlede oralaştılar.Yani aynı zamanda iş yerime yakın olsun,hafta sonları gidip gelmem kolay olsun diye seçtiğim yazlık mekanı Tekirdağ aynı zamanda geliştirdikleri Çevre ilişkileriylede Tekirdağlılaşmalarına sebep oldu.

Gönül arenalarıda tabiki bulundukları Çevreyle daha alakalı gelişme gösteriyor.Ve Kızım bir Tekirdağlıyla İzdivaç kurdu.Oğlum deseniz Arkadaşlıklarının %90 sanı Tekirdağlılardan.Umarım evlilik mabeti Ablası gibi olacak veya bir türlü küçüklükten yetişirken temeller oluşturamadığı Çerkezlerle olma ihtimali çok düşük,olursa süpriz olacak.

Yani şunu demek istiyorum.Çerkezler olarak oluşturacağımız,geliştireceğimiz ve genişleteceğimiz inşası muhakkak Çevre Ortamlarıda yaşamın içersinde tercih sebebi olacak her türlü Yaşam kesitlerine hitap etmelidir.

Ben Yazlık konusunda bir türlü Çerkez yoğunluğun tenezzül ettiği bölgeler ve beldeler bulamadım o yıllar.Bunun gibi Çeşitli yerleşik veya gezmelik/Görmelik Aktivasyonist kurumlaşmalar dahi bizim içimizden olması lazım.Hatta dini öğretim merkezleri dahi bizim içimizde teşkilatlanmalar göstermeli.Aynı şekilde benim gibi İslami Kesimden olan ve Kız/Erkek olsun çocuklarını yatılı Okullara gönderen bir çok aile tanıyorum,onlarda o aktivasyon içersinde çocuklarını benim Kızım örneği versiyonu hesabı Asimilasyona teslim etmişlerdir.

Gençler;Asimilasyonu ciddi bir sorun görüyorsanız eğer, ki sorun ve bu sorunun gidişat hızını düşürmek istiyorsanız vede samimiyseniz bu konuda,çok geniş düşünüp,çok ciddi çalışmaların plan projelerini yapmalısınız.Bu ilk önce bir araya gelmenizle,içiçelikler,beraberlikler sağlamanızla,sürekliliklere önem vermenizle başarılabilecek konulardır.

Bizim olan Çevremizde,Muhitlerimiz,Eylence Merkezlerimiz,Kültürel-sanatsal Kurumlarımız,dini,sosyal bütün aktivasyonlarımızın bölgesel oluşturulması bizim Çevremizde,bizlerin olduğu nüfusun içersinde buluna bilmesini sağlayıp,giderebilme yapılanmalarını başara bilmeliyiz.

Hayatımızda %80 heyecan veren bütün aktivasyonlar bizim olursa,arasıra türküler dinlenmiş,filimler seyredilmiş,poplar,hi paplar dinlenmiş Asimilasyona sebep olmayacaktır.Çünkü bu heveslerini gidermek isteyenler yaşamın diğer aktörlerini/partnerlerini seçerkende ister istemez kendi insanını kolayca bulabilecektir.

Hadiyin gençler,bu biyik fakat önemli konumuz sizler sayesinde çözümlenecektir,istikbal sizlersiniz ama samimiyseniz eğer tabi....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 12, 2010 11:53 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

bir şeyden nekadar çok korkarsan okadar çok korkularına yenilirsin . ben kendimi bildim bileli ahmet kaya dinlerim şimdi hala şu dakika bile ahmet kaya çalıyor dinliyorum yani. ama işte abzah olmanın verdiği bir özellikmidir nedir bilmem asimilasyona maruz kalamıyorum tam tersi çevremizi lapakoları asimile ediyoruz tam tersi durum söz konusu bizdee. :mrgreen:

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi