Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:31 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: SİZCE ÇERKESLER ANA ERKİL Mİ YOKSA ATA ERKİL BİR TOPLUM MU?
İletiTarih: Pzr Oca 17, 2010 2:32 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Flamspark setanay mitolojik bir hikaye ve dünyada bir çok bu türde (setenay gibi bilge kadınların olduğu) hikayeler vardır. O nedenle gerçekliğinden emin olduğumuz tarihi dikkate almak daha mantıklı diye düşünüyorm

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 17, 2010 2:36 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Flamspark

tabii orası öyle, o yüzden "gördüğüm bildiğim ataerkildir" dedim ancak işte soru işareti bırakmasının sebebi, sonuç olarak destanlar. yani şöyle açıklalayım, "bir yaşayış biçmini, bir olayı, bir durumu" anlatıyorlar. her ne kadar hikaye olsalarda, yine her hikayede olduğu gibi bir gerçeklik payı vardır diye düşünüyorum. bu sebeple kafamda soru işaretleri oluştu. yoksa ataerkiliz canım Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 17, 2010 8:15 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

abazaları,ya da diğer kafkas kökenlileri bilemem ama biz çerkeslerde kadına değer verilir.Her ne kadar atarerkil denilse de hiç bir millettte kadına bu kadar değer verilmez.
Çerkes babaları çok ilgilidir,kızlarına daha yumuşak davranır.Okuyan kesim bizden çıkar.Diplomat,sanatçı(gerçek sanatçılar teşhirciler değil tiyatro sanatçıları),öğretim görevlisi,milletvekili vs...
Ataerkil olabilir ama benim gördüğüm kadarıyla evde anne-baba eşit.şuna da dikkat ettim çerkesle evlenen bayanlar eşlerinden hiç dayak yediğini söylemiyor.Hiç şikayetleri yok.Erkekler eşlerine uygarca davranıyor.Çerkes erkekleri diğer milletin erkeklerinden çok farklı.Benim gözlemim bu.Evlenseniz de evlenmeseniz de evinizde kraliçe gibi yaşıyorsunuz.İsterseniz evlat,isterseniz eş olun.Bunlar benim gözlemim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 01, 2010 1:19 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

ataerkildir

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 2:41 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

Çerkesler şuan ataerkil bir toplum.Halbuki geçmişte bu böyle değildi.Geçmişte Çerkesler ana erkil bir toplumdu ve bence sorunlarda ataerkil toplum düzenine geçilince çıkmaya başladı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 3:47 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hiçbir erkeğin çerkesler ana erkildir demiyeceğini biliyorum.bu çok yanlışanlamadığım bayanlarımızın ata erkil durumu çok kolay kabullenip olayı tastik etmeleri.eğer bir toplumda kadınerkil değilse hiç birşey olmaz.hayat paylaşım ve eşitlik üzerine kurulmuştur.ama bu psylaşımı eşitliği herkes kullanamaz. anne karnı yaşam alanımızdı, evlerimizde yaşam alanımız yani bir nevi anne karnı gibi.yani sonuç olarak dünyaya geldikten ayaklarımızın üzerine durana kadar annelerimizin kanatları altındayız ama sonra nedense ata erkil oluyoruz. bence eşitir anave ata. hatta bazı anneler babalık vasfına haiz olamyan bir çok babadanda ileridirler.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi