Gençler aileler bu konuda bir tembellik,itinasızlık umanına kendilerini bırakmışlar.
Onların kendi kendileşen bu tutumlarını da geri dönüştürmek imkansız gibi geliyor bana.Olayın vehametini kestirip bilinçleniş hassasiyeti gösteren ailelerin itinalılıktaki dönüşümselliği istisna.
Fakat bunlar sizlerin aileleri ve göz bebekleriniz.Allahtan sonra varoluşlarımızın yegane vesileleri.Annelerimiz,babalarımız ve de yaşlılarımız bu illahi görevlendirilmişliğin kutsallık tarafındalar makamları açısından.Onlara davranışlarımızda,ilgilerimizde en ince ehemmiyetlerimizi sergilemekte kusur etmeyeceğiz,etmemelisiniz.
Yalnız bu idealler sizlerin yoğun dikkatiyle,pratiğe geçirmesiyle hayat bulacaktır.Bu konuda kendi aranızda örgütlenin,anadil öğretim ve eğitiminde ısrarlı ve gayretli olun.Ebeveynlerinizle sizler konuşma aşamasına geldikçe onlarla da anadil dışında konuşmamalara dikkat edin ve onların unutulmuş anadil alışkanlığının geri dönüşümünü de sağlamış olacak ve pratikleşen anadil ortamlarının hayata geçirilişlerine şahit olacaksınız.
Gençler bu konuya ciddi bakın,kendi kültürüne duyarsız olanlara yaklaşma,arkadaşlaşma fırsatları oluşturun yaşadığınız yerleşkelerde.Aynı zamanda nüfusun beraberliklerini,iç içeliklerini oluşturma gayretindeki gönüllüler olun ve guruplar halinde çalışma porogramları oluşturun.Sıkıcılıklar,bir birinizin hayatını sürekli işgal ediciler olmama dikkatliliğiyle, yumuşak geçiş başlangıçlarıyla, kültürüne uzak yaşamanın alışkanlığındakilerde, kendi insanlarına sempati ve sevgiler oluşturur hale getirin bu çalışmalarınızı.
Kültürü,kültürünün akıbetinde,anavatanını ve tarihinin bilincinde nufus birlikleri sağlamak olsun amacınız.Hayatın eylendiriciliğine dönük birliktelik porogramları oluşturun,bu çalışmalar gençlik arasında daha çok çekim kuvveti arz ediyor.ilk önce nüfus potansiyeli sağlandımı kültürel dönüşüm gayretleri daha bir kök salacak ve beraberlikler içinde acı,tatlı günlerde,hayatı eylenceleştirirken samimiyetlerin temelleşmesi neticesinde bilinçli kültürel çalışmaların etkisindede kaybettiğimiz değerlerin geri dönüşümünü gördükçede dahabir mutluluk duyacak hep birlikte hayatın bu tarafını ihya etme gayretlerine dört elle sarılacaksınız.Bu gayretlerinizle çoğalacaksınız gençler ve haz alacaksınız sizler bu içlerin ucunu bırakmayın ve güncel hayatın içindeki bu işleri toparlamaya çalışan gönüllüler olun yaşadığınız yerleşkelerde.İlk işleriniz yeni Çerkes kökenli simaları,aileleri tanıştırma kaynaştırma, gençlerni bu oluşuma kazandırmalar birlikteleri olmalıdır yapılacaklar arasında.Esas en güçlü potansiyeli kazanmak olmalıdır amaç.Parti gönüllüleri gibi bir çalışma olmalıdır bu diye düşünüyorum
Hepinize selamlar gençler,azimleriniz daim olsun,ben inanıyorum gelecek sizlerle yeşerecek.Hadiyin İsa'nın havarileri gibi yaşadığınız yerleşkelerde adres tespitlerine,yeni arkadaşlıklar,dostluklar,genç dinamikler kazanımsallığına......................