Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:29 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 166 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: ÅžAPSIÄž NEDİR ?
İletiTarih: Cmt Mar 06, 2010 5:23 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Decenqua ikili oynuyorsun
------------------------------adigeGizem------------

Bunu açarmısın adigeGizem.Ne zaman olması gerekenin dışında bu da olsun dedim.Amma gerçeklere karşı hiç bir zamanda itici,kırıcı,öteleyici olalım demekte istemedim.Çünkü biz diasporada yaşıyoruz adigeGizem,bu tür karşılaşmalarla dünde rastlaştık,bu günde (bilhassa ben geçen haft bütün tutuculuğuma rağmen) ve görünen o ki yarında karşılaşacağız.Bu gerçekler üzerine yapılanmalar akıllılığında olalımadır bütün yazılarım,yorumlarım halkıma.Ben tecrübelerimden ortak hayatıma sunumlar yapmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi bütün konuşmaların,hoş tutucu tavırların,esasımız,olmalı gereken tutumlarımızın ifadesidir adigeGizem kardeşim.Bütün bu 10'larcaya varn sayfadaki konuşmalarının,tavırlarının %75'i böyle kararlı gençler,nesiller olsa keşke dedittiren haller.Fakat bu idellerinin bir yerde hüsrana dönüşmemesi içinde, en akıllı yaşam şeklini kurmalısın,çevreleşmeleri ihmal etmemelisin,çerkesce yaşamın arasına en ufak zaman boşluğu sokmamalısın.O zaman benim gibi bir 30'yıl sonra hüsranlar yaşamamak için, yaşam standarlarını şimdiden hayata geçirip,olmassa olmaslarını kesinleştirmelisin.Senden sonraki neslin için her türlü doğal yaşam alanını şimdiden düşünmelisin,hayat ihmalleri affedmiyor adigeGizem,seni takdir ediyorum,söylediklerini ömrün boyunca muhafaza et.

Sadece diasporadaki yaşanmış gerçeklere de esneklik geliştirmen lazım,aslında bu kadar kuru gürültü bundandı....

Herneyse bende bu son yorumumla THE END diyim Mr. Green en iyisi adigeGizem.Amma ben ikili oynamıyorum güzel kardeşim.Çünkü hayatı senden çok önce tatmaya başladım,gözlemledim acısıyla,hardalıyla,baklavasıyla.Sürekli sürüp giden çare bulunamayan serüven bu işler ne diyelim mukadderat....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 06, 2010 11:43 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

decenqua yazdı:
Decenqua ikili oynuyorsun
------------------------------adigeGizem------------

Bunu açarmısın adigeGizem.Ne zaman olması gerekenin dışında bu da olsun dedim.Amma gerçeklere karşı hiç bir zamanda itici,kırıcı,öteleyici olalım demekte istemedim.Çünkü biz diasporada yaşıyoruz adigeGizem,bu tür karşılaşmalarla dünde rastlaştık,bu günde (bilhassa ben geçen haft bütün tutuculuğuma rağmen) ve görünen o ki yarında karşılaşacağız.Bu gerçekler üzerine yapılanmalar akıllılığında olalımadır bütün yazılarım,yorumlarım halkıma.Ben tecrübelerimden ortak hayatıma sunumlar yapmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi bütün konuşmaların,hoş tutucu tavırların,esasımız,olmalı gereken tutumlarımızın ifadesidir adigeGizem kardeşim.Bütün bu 10'larcaya varn sayfadaki konuşmalarının,tavırlarının %75'i böyle kararlı gençler,nesiller olsa keşke dedittiren haller.Fakat bu idellerinin bir yerde hüsrana dönüşmemesi içinde, en akıllı yaşam şeklini kurmalısın,çevreleşmeleri ihmal etmemelisin,çerkesce yaşamın arasına en ufak zaman boşluğu sokmamalısın.O zaman benim gibi bir 30'yıl sonra hüsranlar yaşamamak için, yaşam standarlarını şimdiden hayata geçirip,olmassa olmaslarını kesinleştirmelisin.Senden sonraki neslin için her türlü doğal yaşam alanını şimdiden düşünmelisin,hayat ihmalleri affedmiyor adigeGizem,seni takdir ediyorum,söylediklerini ömrün boyunca muhafaza et.

Sadece diasporadaki yaşanmış gerçeklere de esneklik geliştirmen lazım,aslında bu kadar kuru gürültü bundandı....

Herneyse bende bu son yorumumla THE END diyim Mr. Green en iyisi adigeGizem.Amma ben ikili oynamıyorum güzel kardeşim.Çünkü hayatı senden çok önce tatmaya başladım,gözlemledim acısıyla,hardalıyla,baklavasıyla.Sürekli sürüp giden çare bulunamayan serüven bu işler ne diyelim mukadderat....

En son Cerkez_Style tarafından, Sal Mar 23, 2010 12:41 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 07, 2010 12:01 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Deqencua amca görüyorsun sana bile laf atıyor hakaret etmeyi aşşağılamayı sevmem ama bütün kötü ruhunu dökmüş burada özel olarak ilgilenmekmiş tayfuna da aynı şeyi dedin beni de tayfunuda tanımıyorsun tanımadıkların hakkında saçmalama
------------------------------------------------------------Cerkez_Style--------------

Neler saçmalıyorum Allah aşkına açık söyleyin.Şu çağın mendeburu aletle belki çok açık net sohbet etmeyi beceremiyor ve kendimi tam ifade edememe hallerine düşüyorum.Sanalın aczine uğramak bu olsa gerek.Bakın size kırgın,sitemkar laflar ettiğimi sanmayın,bir yannış anlamalardır gidiyor beni mazur görün.Sizlere,fikirlerinize saygı duyuyor,karşınızda ikilemleşen,ikilemlik yapar anlaşılan biri olmak istemiyorum.Saçmalamalarımı (zanedilişimi) açık net şuraya yazın ve kendimi tam ifade (düzeltme) şansını bana vermiş olun.

Teşekkür ederim.Yanlış anlamalar herhalde aldı başını gidiyor gençler.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 07, 2010 1:06 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Decenqua amca haşa ben öle bi saygısızlık yapmam hatta senin yazdığın yanlışsa bile doğru diyebilirim bu mütevazilim var yanlış anlaşılma olmuş özür diliyorum Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 07, 2010 1:32 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Estafurlah kardeşim,yannışımı söyleyin,samimiyetinize inanırım o zaman ve de yannış anlaşılmam var isede kendimi düzeltmeye,doğrusunu söylememe yardım etmiş olmuş olursunuz.

adige-gizem aslında Çerkesliği muhafazada çelikleşmiş bir yürek.Bize böyle gençler lazım ki Asimilasyon frenlesin.Sizlerin hepinizinde aslında ortak noktası bu olduğuna da inanıyorum.

Fakat geçmişte olanlar olmuş,olanların bir şekilde bizlere tesirine ve iştirakinede hoş görü geliştirmemiz ve dürüstlüklerine tavırlar daha çok geliştirmeliyiz.Geçmişte olanların olmaması için dikkatlerin hassasiyetinde yol almalıyız,almalısınız.
O zaman geçmişte olmuşları zaten bizler,sizler içinizde minumuma indirip asimilasyonu lehimize çevirmiş olacaksınız.Geçmişte olanlar zaten o zaman aramızda eriyip gidecek.Ben bunu anlatmak istedim.

adige-gizem kızımızın tavrı daha bir katı,tutucu.Hoş bir şeyde bu tavır esasta.Amma çok elemeye,ayrıştırmaya yönelik ve nüfusumuzu kaybetmeye sebepte.Potansiyel oluşturamama çıkmazlarına gireriz bu gün için,yarınlar için güzel bir tavır.

Aslında herkesin söylemek istediği aynı,yollar ayrı..........

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Nis 28, 2012 9:55 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

yorum yok:D (yanlış anlaşılmama adına)

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 166 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi