Decenqua ikili oynuyorsun
------------------------------adigeGizem------------
Bunu açarmısın adigeGizem.Ne zaman olması gerekenin dışında bu da olsun dedim.Amma gerçeklere karşı hiç bir zamanda itici,kırıcı,öteleyici olalım demekte istemedim.Çünkü biz diasporada yaşıyoruz adigeGizem,bu tür karşılaşmalarla dünde rastlaştık,bu günde (bilhassa ben geçen haft bütün tutuculuğuma rağmen) ve görünen o ki yarında karşılaşacağız.Bu gerçekler üzerine yapılanmalar akıllılığında olalımadır bütün yazılarım,yorumlarım halkıma.Ben tecrübelerimden ortak hayatıma sunumlar yapmaya çalışıyorum.
Dediğim gibi bütün konuşmaların,hoş tutucu tavırların,esasımız,olmalı gereken tutumlarımızın ifadesidir adigeGizem kardeşim.Bütün bu 10'larcaya varn sayfadaki konuşmalarının,tavırlarının %75'i böyle kararlı gençler,nesiller olsa keşke dedittiren haller.Fakat bu idellerinin bir yerde hüsrana dönüşmemesi içinde, en akıllı yaşam şeklini kurmalısın,çevreleşmeleri ihmal etmemelisin,çerkesce yaşamın arasına en ufak zaman boşluğu sokmamalısın.O zaman benim gibi bir 30'yıl sonra hüsranlar yaşamamak için, yaşam standarlarını şimdiden hayata geçirip,olmassa olmaslarını kesinleştirmelisin.Senden sonraki neslin için her türlü doğal yaşam alanını şimdiden düşünmelisin,hayat ihmalleri affedmiyor adigeGizem,seni takdir ediyorum,söylediklerini ömrün boyunca muhafaza et.
Sadece diasporadaki yaşanmış gerçeklere de esneklik geliştirmen lazım,aslında bu kadar kuru gürültü bundandı....
Herneyse bende bu son yorumumla THE END diyim

en iyisi adigeGizem.Amma ben ikili oynamıyorum güzel kardeşim.Çünkü hayatı senden çok önce tatmaya başladım,gözlemledim acısıyla,hardalıyla,baklavasıyla.Sürekli sürüp giden çare bulunamayan serüven bu işler ne diyelim mukadderat....