Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:24 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: PEÇİÇİ NEREDEN BULABİLİRİM?
İletiTarih: Pzr Kas 02, 2008 7:55 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

adige12 yazdı:
kardes ben kastamonulu hiç bilmeyen bir marangoza üni ikidyken tarif etmiştm... oda yapmişti...

ama olculeri suan aklimda degil ve van ercişteyim peçeçten çok uzagim yani Smile
Kaberdey kardes sana olculeri verirse internetten de resimlerini incelersen marangoz sana fazla bir ucret almadan yaptiracaktir...

inÅŸAllah guzel bir alet olur... selamlar...

ha birde tutma sitilini ogrenmen gerek... yoksa baş parmagin ile işaret parmagin arasi yara bere içinde kalabilir dikkatli ol bence....
ölçüler önemli değil elime göre yaptırıım ama bende hiç görmedim sesini biliyorum güzel bir sesi var marangozun alacağı ücrette önemli değil peki ben bunun resminide aradım ama bulamadım sizin bildiğiniz bir site varmı yada siz bana sizinkini tarif edermisiniz

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 02, 2008 10:00 pm 
Yönetici
Yönetici

Pheç'ıç

Pheç'ıç' Adıge müzik aletlerinin en eskisidir. Adıgeler her zaman için Pheç'iç'e büyük değer vermişlerdir. 0, düğünlerin neşesine neşe katan, müzikten duyulan hazzı doruğa çıkaran bir enstrümandır. Ancak Pheç'iç'in önemini yalnız bu sözlerle anlatmak yetersiz kalır. Pşınavo'nun (Pşıne sanatçısı) çaldığı müziğin inceliklerine vurgu yaparken müziğin derli toplu, net hale gelmesini sağlar. Pşıne ile çalınan müzik, özellikle dans müziği Pheç'iç' olmadığı sürece insana pek haz vermez. Yüzyıllardır halkın bestelediği dans müziklerinde Pheç'iç'in de sesini duymak mümkündür. Nasıl ki ezginin içinden birkaç notayı aldığımızda bestenin bütünlüğünü bozmuş oluyorsak Pheç'iç'siz Yıslamiy, zefak'u, zıhalhat ve vıc'ın bütünlüğünü ve estetiğini bozmuş oluruz. Kheşo voredi (dans müziği) Pşıne ve Pheç'iç' ile birlikte dinlerken kulak zevkimizi okşayan ve ruhumuzu dinlendiren müzik gençlerin kanını kaynatırken, yaşlı birini de gençleştirmektedir. İşte Pheç'iç'in gücü ve yeteneği burada ortaya çıkar. Başka bir deyişle, müzik kültürünün özünde şarkı notaları ile birlikte müzik aletlerinin güzel bir uyumu vardır.

ben de googleda kesin bulurum diye düşünerek aradım ama resmini bulamadım, bunu buldum.. Smile

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 03, 2008 5:47 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

teşekkür ederim bena baska bir arkadasım adresi verdi ben baktım öğrendim en kısa zamnda yapıcağım peçiçi çok güzell tanıtmıssınız allerinize sağlık şu adreste var
http://www.resimarsiv.net/depo/8c27e1169516755.jpg

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 03, 2008 6:30 pm 
Yönetici
Yönetici

Surprised bulmuÅŸsunuz...

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 09, 2008 9:50 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

7 tahta var en alttaki tutmak için tutmak için digerleri sesi verenler

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 09, 2008 10:00 am 
Usta Üye
Usta Üye

bahar aslinda bende bi tane orjinal sayıla bilecek peçiçi var resmini atayım . Kendi imalatım bana özel Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 09, 2008 10:15 am 
Usta Üye
Usta Üye

Resim Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi