Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:23 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: NERELİYİZ
İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 3:29 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bizi kendi çıkarları uğruna süren Rusya, Bizi kabul edipte mermi yemi yapan Osmanlı Atamı kendi Ulus devlet'inin çıkarları uğruna Hain ilan eden Türkiye benim vatanım olabilirmi Benim vatanım kaf dağının ardında mı bir gün oralara gidip adigece şarkı dinleyebilecek miyiz....

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: Nereliyiz
İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 4:47 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Biz Adiğece (Çerkesce) şarkımızı ister burada, ister orada söyleriz.Söyleyebilmeliyiz.
Biz burada 146 yıldır Osmanlı zamanında da,Cumhuriyetin Kurtuluşu,Kuruluşu ve günümüze kadar her döneminde vardık,can,kan,alın teri,sadakat ile sevgi kattık.Yok öyle yağma,haklarımız var,açılım maçılım neyse bu hakların imkan-i soluklanması verilmeli ve biz ister orada,ister burada şarkılarımızı söyleyebilmeliyiz.

Biz beleşten hak istemiyoruz zaten istemeyiz.Demokratik Açılım Kürt Açılımı olduğu kadarda Çerkes Açılımıdır....Yok öyle yağma.....

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: Nereliyiz
İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 5:56 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

Decenqua açılıma ne oldu? Anzor Keref (Yalçın Karadaş) çerkeslerin yalnızca kendileri için değil, diğr bütün halklar için özgürlük ve demokrasi istediğini belirtt.
Durum nedir? Gündemden kalktı mı ne?

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: NERELİYİZ
İletiTarih: Çar Mar 03, 2010 10:29 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Açılım bir kanadıyla yürüyo.Mesela Anadilde yayın ve Basım da sorun kalmadı.Evet economisi güçlü olanlar ve anadilde her yayının tutacağına kanat getiren halkların burjuvaları yatırımlarına başladı mesela.Zazalar,Kürtler ve Araplar kendi dillerinde radyo,Tv teşkilatlanmalarını gerçekleştirdiler hatta bir kaç kanal kurulma aşamasında.Tabi bu işler arz-talep-kar üzerine işler.Anadilde (Çerkescede) filimlere,reklamlara,açık oturum ve belgesellere ne kadar alaka gösterir ve izler Çerkesler.Yani Türkçe porogramlardanmı yoksa Çerkesce porogramlardanmı keyif alır,vakit ayırır.Bunun reting ve traj tespitleri vardır yatırımında.Hiçbir iş verende sermayenin kara dönüşümü olmayan rik alanına girmez.Neden girsin,büyük bir yatırım,ayrıca economik çöküşe sebep olmazmı?TV'ler reklam ile ayakta durur.Şampuaz,Çamaşıt makinası,Çamaşır tozları ve bayan maskaralarını Çerkesce marka tanıtımlarını yapan TV'ler ne kadar tutar.Veya banka reklamlarının kar kazandırışlarını açıklayan Çerkesce mevzuatları ne kadarımız anlar ve sabırla seyreder.Bakın burradada kaybetmeye mahkümuz.Tv ve Radyo kanalları Anadil işlerliğine muaffak toplumlarda tutar.

5-10 bin kişiye bu ticari hizmet verilemez.Ha şu olur.Çok popüler Tv özel kanllarıyla anlaşmalar yapılır,nlara saat üzerinden ödemeler yapılır bu kanallar yayın akışlarının 2-3 saatini anadilde (Çerkezce) yayın yapmaya ayırır.Tabi bu Çerkeslerin STK'larıyla gönüllü olarak ayrıca bu işin ticaretini yapan ve daha çok pek popüler olmayan kanallarla anlaşma,ticari sözleşmlerle gerçekleştirilir.Çok popüler olan,çok izlenen Tv kanalları buna pek yanaşmaz.

Annaşma yapılan ve 2-3 saatlik veya daha fazla saatlik yayın yapan kanallar Anadilde farz edelim filim gösteriyor,alt yazılarıda Türkçe olarak geçer.Bunu güven vermeyen dillerde genellikle yaparlar.Hayatı eylenceleştirirken anadili öğretme gayretidir gaye.V.s. yani böyle oluyor bildiğim kadarıyla.Mesela İskandinav ülkelerinde Laponca bu şekilde TV yayınları gerçekleştiriyor.Tabi Avrupada Güven vermeyen (Unutulmaya yüz tutmuş anadiller) dillerin bütün yayın masrafları devlet tarafından karşılanıyor.Ta ki o dil ait olduğu halk tarafından pratizmi edilene kadar.Belki Türkiyedede bu iş yasalaşır bir gün.

Kürtce ve Zazacada poroblem yok tam gün yayın yapan dillerde Reklem saatleride anadilde olsa (Kürtce) reklam amacına tam isabet oluyor çünkü.Bilmem annatabildimmi adigeGizem kardeşim.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 12:14 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Bu hükümet bu kadar demokrasi ve tabii haliyle insan hakları müptalası ise , demokrasi açılımı pardon kürt açılımından sizin ne anladığınız değil kürtlerin ne anladığı ile ilgili serbestilere yol vermesi gerekmez mi? Aslında bunu sadece kürtler de istemiyorlar!!

Önceleri İngilizler , Musul petrolleri diye diye mezhepleri , tarikatleri sardılardı Lozan hükümetine ama günümüzde Saddam'ın Irak'ına demokrasi ihraç edip Talabani'yi cumhurbaşkanı , Barzani'ye kürt hükümeti kurduran Usa , kanser gibi sarıyor Ortadoğu'yu ve Kafkasya'yı! İktidar partisinin ideologları millete değil ümmete düşkün olduklarından doğu ve güney doğu Anadolu'da demokrasi ve insan hakları açılımından en ileri anlayışlarla bağımsızlığını tek taraflı ilan eden Kürt devleti ortaya çıktığında şaşmamak lazım.

Gürcistan , Ermenistan , Anadolu Kürt devleti , K.Irak Kürt devleti, Irak , Azerbaycan , Türkiye , Süriye , Lübnan ,Ürdün , İsrail'den müteşekkil Büyük Orta Doğu Devleti'nin , demokrasi ve insan haklarından her türlü nasibini almış ve medeniyetler ittifakını pardon dinler arası diyologlarını tamamlamış halkların kaynaştığı , barış ve huzurun bitip tükenmediği ! , eş başkanlar tarafından yönetilen bir devletcik işte!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 12:36 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

iisgor farklı boyutlara götürdün işi.Ben Demokratik açılım ne durumda diyen adigeGizem'e açılımın ne aşama durumunda olduğunu kendimce annattım ve oyunun kapitalist sisteme göre işlediğini ve bizler (Çerkesler) bu haklardan da faydalanamayacağımızı,çünkü güçlü zenginler lobimiz olmadığını,olsada arz-talep ve kar üçkeninden cazibesinin olamayacağını,onun içinde bunu başaracak cesaretli zenginlerimiz çıkamayacağını söyledim.

Siz geniş anlamda ve emparyelist güçlerin bölge oyunlarından girdiniz işe.Doğrudur amma harbi fikrimi söyleyeyimmi bana ne bunlardan,yahut bize ne?Türkiye düşünsün.Ben kendi derdimdeyim,yahut biz kendi derdimize bakalım diye düşünüyorum....

Bakın ben Avrupa birliği kreterlerine önem veriyorum,bir başkası İsrailde Çerkeslerin durumu kültürel haklar yönünden daha iyi diyor veya Anavatandakilerin durumu bizden daha iyi diyor.Bizim derdimiz bu olmalı iisgor kardeş.Artık ben (biz) kendimize bakmalıyız,yetmezmi başkaların derdi için at koşturup,kılıç kuşandığımız.Tarih bize bunu ispatlamadımı.Bizim için ne yaptı at koşturup kılıç kuşanıp yanlarında yürek olduklarımız.Onun için bu anlattıklarınız benim için hiç önemli değil.Ben Açılımlar sunan vaad edenlerin yanındayım....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 1:10 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Kafkas diasporasının hayalperestleri , demokratik açılımın kendilerini ilgilendirdiğini ya da en azından bazı demokratik hakları talep ettiklerinde alabileceklerini zannediyorlar.

Açılım sürecinin en traji komik yanı , açılımı deklare eden hükmetin bile , henüz bu sürece hazır olmadığıdır ki hatırlarsanız 3-5 pkk lının gelişini bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Demokratik açılım , kürtlerin talebi değildir ki ortaya atıldığı kadarı ile kafkas diasporasının veya romanların veya arnavutların , boşnakların , lazların , vb. 'ların taleplerini karşılasın.

Avrupa birliği , demokrasi ve insan hakları eşitlemesinde sıkışan hükümetin , yürütme organlarını bile hazırlayamadığı bir müzakere süreci için timeout 'dır.

Tatlısu kurnazlığı ile de bu sürecte bazı mozaik unsurlarını da ka'ale alıyorlarmış gibi açılımı siyasi yatırıma dönüştürme çabasındadırlar. Gerek kürtlerden , gerek alevilerden , gerek bizlerden , gerek romanlardan , gerek , gerek kimler kaldıysa bunlardan siyasi rant sağlama hesabındadırlar. Kimseye öncelik sağlayamayacaklarından , demokratik çalıştaylar bir kaç iktidar dönemini kapsayacaktır ,en azından onların hesabına göre. Talepleri karşılarlarsa Türkiye , Usa'nın yönetimine döner , en azından 2 fedaratif devlet. Benzeri Irak'ta uygulanmaya çalışılıyor!!

Bu nedenledir ki kürtlerden gayrisine siyasi otonom kazandıracak herhangi bir demokrasi açılımı söz konusu değildir ve diğer halkların da zaten böyle bir talepleri yoktur..

Başka demokratik hak taleplerimiz var mı ?

Çerkez Ethem'in itibarının iadesi midir , demokratik talebimiz?
2-3 Üniversitede seçmeli Kafkas dilleri midir , demokratik talebimiz?
Seçme seçilme haklarımız mı yoktur ?
Nedir demokratik hak beklentilerimiz ? Bir kaç tv kanalında kafkas dilleri ile yayın yapılması mıdır?
Nedir?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 9:39 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Kafkas diasporasının hayalperestleri , demokratik açılımın kendilerini ilgilendirdiğini ya da en azından bazı demokratik hakları talep ettiklerinde alabileceklerini zannediyorlar.
---------------------------------------------------------------------------------------

Bende biliyorum iisgor,zaten bitmiş,tükenmiş bir kültür.Fakat açılımın yanındayım,benim (bizim )kaderimize hiç olmasa dipdiri olan diğer kültürler benzemeyecek.Onların yaşama şansı olacak.(Kürtce,Zazaca,Arapca)....

Biz dost kazıklarına kendimizi feda ettik,dost bildiklerimizi Allaha havale edelim iisgor.Kim sadıktı,kim ihanete bulaşmadı,kim canıyla kanıyla verici oldu.Ve kim bu kadar hakikatliliğe rağmen iade-i şevkat gördü Allah takdir edecek mesela,ben orada davacıyım mesela.

Ama diğer kardeşlerim için,kendim kadar heyecan verici buluyorum demokratik açılımı.Bir önceki yorumunuzda bölge oyunlarında,emparyelistce paylaşımlardan bahsettiniz ya,bundan dolayı hiç endişeli değilim ve tekrar bana ne diyorum iisgor kardeşim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 04, 2010 9:47 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Çerkez Ethem'in itibarının iadesi midir , demokratik talebimiz?
----------------------------------------------------------------

Bununda verilmesini pek önemsemiyorum,o gerçek dünyada zamanın tarihi şahsiyetleriyle ve beraber yaşadığı sürecin muhataplarıyla gerçek adalet ve gerçek yargı karşısında.Orada adaletin huzurunda birinin diğerine hükmetme şansıda yok çünkü hepsi gerçek hükümdarın huzurunda.İşte o adaletin tecellisi nihayetinde iade-i itibarı yapacaktır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 06, 2010 4:38 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

decenqua yazdı:
Biz dost kazıklarına kendimizi feda ettik,dost bildiklerimizi Allaha havale edelim iisgor.Kim sadıktı,kim ihanete bulaşmadı,kim canıyla kanıyla verici oldu.Ve kim bu kadar hakikatliliğe rağmen iade-i şevkat gördü Allah takdir edecek mesela,ben orada davacıyım mesela.

Ama diğer kardeşlerim için,kendim kadar heyecan verici buluyorum demokratik açılımı.Bir önceki yorumunuzda bölge oyunlarında,emparyelistce paylaşımlardan bahsettiniz ya,bundan dolayı hiç endişeli değilim ve tekrar bana ne diyorum iisgor kardeşim

İşimizi Allah'a havale etmek , işimizi Allah'a bırakmak teslimiyetçiliktir , yılgınlık ve bezginliktir.. Bu karakter ise Kafkasyalılıkta yoktur. Teslimiyetçilik ,bu güne kadar gözünü kırpmadan canını vermiş şehitlerimizin ruhlarını incitir. Yöntem doğru veya yanlıştı belki ama Kafkasyalı olduklarını için canlarını verdiler. Kafkasyalılık , üzerinde yaşadığı topraklara olan can borcunu ödemektir. Bu toprak Kafkasya'da olabilir , Anadolu'da veya başka bir yerde...

Bu bize özgü , Kafkasyalılara özgü bir karakterdir. Canıma yazıklar olsun , üzerinde yaşadığım toprağa sadakatten dönersem.. Dile gelmemiş bu söz nedeni ile gerek Kafkasya'da gerekse Anadolu'da milyonlarca şehit vermişizdir.

Birileri bize aferin desin , takdir etsin gerektiğinde şefkat göstersinler diye canlar feda edilmedi. Kafkasyalılar tarihin hiçbir gününde aferin budalası olmamışlardır.
Bana ne diyerek geleceğe sırtımı dönemem , çoçuklarım ve torunlarım bu topraklar üzerinde nesillerini devam ettireceklerdir.

Kafkasyalılar asaletlerinden dolayı RTE hükümetinden demokratik taleplerde bulunmamalılardır. Bir kürt değiliz , arnavut , laz , boşnak hiç değiliz. Ne bağımsızlığımızın ne de demokratik haklarımızın dilencisi olamayız. Kürtlerin , romanların arkasına kuyruğa girip demokratik haklarımız gibi bir takım taleplerde bulunamayız.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi