decenqua yazdı:
Biz dost kazıklarına kendimizi feda ettik,dost bildiklerimizi Allaha havale edelim iisgor.Kim sadıktı,kim ihanete bulaşmadı,kim canıyla kanıyla verici oldu.Ve kim bu kadar hakikatliliğe rağmen iade-i şevkat gördü Allah takdir edecek mesela,ben orada davacıyım mesela.
Ama diğer kardeşlerim için,kendim kadar heyecan verici buluyorum demokratik açılımı.Bir önceki yorumunuzda bölge oyunlarında,emparyelistce paylaşımlardan bahsettiniz ya,bundan dolayı hiç endişeli değilim ve tekrar bana ne diyorum iisgor kardeşim
İşimizi Allah'a havale etmek , işimizi Allah'a bırakmak teslimiyetçiliktir , yılgınlık ve bezginliktir.. Bu karakter ise Kafkasyalılıkta yoktur. Teslimiyetçilik ,bu güne kadar gözünü kırpmadan canını vermiş şehitlerimizin ruhlarını incitir. Yöntem doğru veya yanlıştı belki ama Kafkasyalı olduklarını için canlarını verdiler. Kafkasyalılık , üzerinde yaşadığı topraklara olan can borcunu ödemektir. Bu toprak Kafkasya'da olabilir , Anadolu'da veya başka bir yerde...
Bu bize özgü , Kafkasyalılara özgü bir karakterdir. Canıma yazıklar olsun , üzerinde yaşadığım toprağa sadakatten dönersem.. Dile gelmemiş bu söz nedeni ile gerek Kafkasya'da gerekse Anadolu'da milyonlarca şehit vermişizdir.
Birileri bize aferin desin , takdir etsin gerektiğinde şefkat göstersinler diye canlar feda edilmedi. Kafkasyalılar tarihin hiçbir gününde aferin budalası olmamışlardır.
Bana ne diyerek geleceğe sırtımı dönemem , çoçuklarım ve torunlarım bu topraklar üzerinde nesillerini devam ettireceklerdir.
Kafkasyalılar asaletlerinden dolayı RTE hükümetinden demokratik taleplerde bulunmamalılardır. Bir kürt değiliz , arnavut , laz , boşnak hiç değiliz. Ne bağımsızlığımızın ne de demokratik haklarımızın dilencisi olamayız. Kürtlerin , romanların arkasına kuyruğa girip demokratik haklarımız gibi bir takım taleplerde bulunamayız.