Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:09 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 15 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: KARŞINIZDAKİ İNSANIN KAFKAS OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?
İletiTarih: Cmt May 16, 2009 1:14 am 
Uzman Üye
Uzman Üye

KARŞINIZDAKİ İNSANIN KAFKAS OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Mesela ben konusmasından gıyımınden, kuşamından saygı'da kusur etmeyişinden

Ben Bir Sürgünle Doğdum Kendimi Yalnız Bir Dağın Yamacında Buldum Başta Küçücüktüm Şimdi İse Kocaman Bir ABHAZYA'LI OLDUM ...

DİLİM BENİM SES BAYRAĞIM !

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: KARŞINIZDAKİ İNSANIN KAFKAS OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?
İletiTarih: Cmt May 16, 2009 11:22 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
ratKo_pşaşe

duruşundan duruşunda bi asillik vardır herzaman dik yürür kafayı yere eğmes

EN BÜYÜK ASKER BENİM ASKER =)) HADİ BAKALIM İSTANBUL SEN Mİ BÜYÜKSÜN YOKSA O ^ MU

Resim

Çerkes Müzikleriçerkez adige abaza çerkes kafkasya kuzey indir dinle mp3 haber tarih site

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 16, 2009 12:09 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

görünüşü %90 belli eder, davranışlarına gelince %99 anlaşılır...

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 16, 2009 1:31 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Kültürel özelliklerinin yetişirken verilmişliğinden dolayı; hal,hareket,davranış şekline monte edilmişliği fark etmek hakikatten kolay.Fakat birde bilhassa şehirlerde 2. kuşaklaşmış hatta 3. kuşakları fark etmek zorlaşıyor.Çerkez olduğunu bilipte bu sayılan özelliklere vaakıf olmayanlar tabiki çok.Tamamen global kültürün hal ve gidişine yaşam haline ki doğal ve kaçınılmaz donanımsallığın yaşam görselliğindeki Çerkezleri fark etmek zorlaşıyor.Bana çok ama pek çok tesadüf etti.Bir kaç saat ve bir kaç günlük beraberlikten sonra bir birimizin Çerkez olduğunu anladığımız tesadüfler bunlar.Mesela bundan 30 yıl önce falan hiç konuşmasam dahi simalardan bile Çerkezleri tanıyıp direk muhabbetleşmelerimi hatırlarım.Artık no.....Karma evliliklerde ayyuklaştı bunun sebebide bu acı ama bir başka gerçeğimiz.Gençler poroblemler poroblemler poroblemler.Asimilasyonun gerçekleri bunlar ve çözüm sizlerde.................Selamlar.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

En son decenqua tarafından, Cmt May 23, 2009 4:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 16, 2009 6:54 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
tuğrul

görünüşü ve konuşmaları kendini belli etmesi icin yeter

21 Mayıs 1864 sürgün sürgünü soykırım hakkında 144 yıl 145. 2007 2008 2009 çerkez adige çerkes adige cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih circassian community kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset çeçen siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt May 30, 2009 10:19 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

durusu hareketleri ve her cumlesinde 'yavv' diyerek baskılı konusmasından rahatlıkla anlayabilirim Wink

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 03, 2009 2:56 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

durusu hareketleri ve her cumlesinde 'yavv' diyerek baskılı konusmasından rahatlıkla anlayabilirim
--------------------------------------------gushagan---------------------

Arkadaşlar 40 yaş üstü ve Çerkes potansiyelin çok olduğu bölgelerden bahsediyorsunuz herhalde, yoksa benmi yanılıyorum.Bunlar bitmiş durumda .Yok artık böyle şeyler ve daha çok dernek müdavimlerini,çok az da olsa köylerden yeni ayrılmışları baz alıyorsunuz sanırım.Gerçekçi olmak lazım, bu dedikleriniz Türkiye genelindeki Çerkezlerin %70 şinde kalmadı.

Şive de öldü o üzerine basılarak telaffuz edilen yaaw.waolahı gibi şeylerde yok.

Gerçekleri devamlı çoğunluk olarak dillendirirseniz işin vehametini vijdanlara nakş eder, herkesi bir yok oluşun çaresel arayışlarına sevk edersiniz.

Benim belki sivri çıkışlarım işin gidişatını ısrarla hatırlatma gayesi kendimce.Çünkü bu siteler tavsiyelerle bir çok kişilercede takip ettirilmeye çalışılıyor,uyarıcı,uyandırıcı,yönlendirici,çaresellik içine girmeleri çoğaltıcı olunmalıdır.

Hiç unutmam Çeçen savaşının ilk yıllarında Avrasya feribotu kaçırılmıştı.Televizyona canlı bağlantı kurulmuştu ve sipikerle yorumcu şu hayretlerini dile getirmişti.
''Bunların bir çoğu Türkiyeli Çerkezler,görüyorsunuz sayın seyirciler hepsi bir sipiker kadar güzel diksiyona sahip ve muntazam Türkçe konuşuyorlar, şaşılacak bir şey, başka bir halka mensup demeye şahit lazım,çok güzel Türkçe konuşuyorlar'' Ve bende seyretmiş ve dinlemiştim mükemmel bir Türkçe, bu tür üzerine basılarak konuşulan bize ait tellafuzlar yoktu. 15 yıl önceden bahsediyorum. Biraz abartıyorsunuz halkımızı çok sevmeden ötürü sanırım.Nostalji bunlar artık........

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 03, 2009 8:28 am 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

decenqua buyuğume katılıyorum gençlerde malesef konusmadan hiç anlasılamıyor yanlızz 40ın 35in üstudekilerin konusmalarından tanımasanız bile hemen anlasılıyor bazen istisnalar cıkıyor aytac abi gibi genc olan ve turkçeyi cerkesceye yakınlastırarak konusanlar ama istisna... o yaslardaki insanlarımızın sadece konusmalarından değil yürüyüşünden oturusundan kalkısından giyiminden hemen anlasılıyor ama gençlere gelincee sadece dernege giden arkadaslarımızdaa yada devamlı düğünlerde aktif rol alanlarda durusundaa sanki halkada el cırparak beklermiş gibi normal hayattada oyle bir pozisyondaa duruyo yuruken özellkile psaseler sankii leperuj oynarmıs gibi seke seke yuruyoor erkek arkadaslarıız ise dik duruslarıyla kendini belli ediyo ama gozlemlediğim kadarıyla dediğim gibi sadece derneklerde ve düğünlerde aktif olanlar ha birdee xabzeyle buyuyenlerdee birisi geldiğinde cocukta olsaa mutlaka ayaga kalkıyolarr ki bu cok guzell bişey inşalllah bizleredeo 40lık abilerimiz amcalarımız gibi bir bakısta cerkes oldugumuzu anlatırızz bildiğim kelimelerle devamlı evde konsuyorum ve devamlıda anne şıvem dedeminki gibi olmusmu diyorum ama malesef olmamıs olmzsda diye cevap alıyorum inşallah olur inşallah dedem gibi konusurum turkçeyi Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 04, 2009 10:21 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

orta yaş ve ustu bayanları siyah uzun etekleri
saçlarının yarısını açık bırakan önden bağlamalı baş örtüleriyle on kişinin arasından
rahatlıkla seçerim Smile beyleride özellikle kaberdeyleri ve hatıkoyları bir grupta sürekli herşeye
muhalefet edip yaww yaw diyosa o da kesin çerkesdir Smile esnaflık yapan biiri için çok kolay alışiyo zamanla Smile

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 05, 2009 10:30 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

ben decenguaya sonuna kadar katılıyorum metropollerde anlamak nerdeyse imkansız bazen şivesinden farkedebilirsiniz yada telefon müziğinden yada taktığı takılardan olabilir yeni nesili tanımak sahiden zor
Alıntı:
saçlarının yarısını açık bırakan önden bağlamalı baş örtüleriyle on kişinin arasından

ankarada genellikle alevi bayanlar öyle bağlıyo saçını yani oda yeterli bir şey değil sorunca anlarsın en basiti:)

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 15 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi