decenqua yazdı:
kabardey55 dostum uydu haritasına girdim,benimki merak severim böyle araştırmalarıda, Kaberdeye baktım.Dediğin paciniski yada pajiniski diye yerleşm yerleri bulamadım.Yalnız Adiğey'de şöyle yerler var.''Pshıcho,Pshizo,Peschany,Psabay'' bunlar haritaya göre yerleşim noktaları.Acaba telaffuz değişimi olabilirmi sana gelene kadar bu kelimeler.Adiğeyde 3-4 tane Kaberdey köyü varmış,bunuda biliyorum.Bundan 10 sene önce Adiğeyli Kaberdey misafirlerim olmuştu,onlardan dinlemiştim.Dedelerin Adiğey Kaberdeyi olabilirmi?
Tabi benimki öylesine araştırma ve yorum.Sen yine Araştırmana bak.Kaberdeye gidenler gelenler çok artık,bir bilen,yardımcı olan çıkacaktır muhakkak.
bu ismi büyükbabamın nüfus cüzdanından hatırlıyorum hatırladığım kadarı ile de böyle yazılışı vardı , sizin de söylediğiniz artık eskisi gibi değil giden gelen çok var belki bir bilen çıkar adige olup olmadıkları konusunda da bir bilgim yok daha doğrusu bize hiç bu konuda bilgi de vermediler keşke verselerdi bir de sülale ismi yok soyadı burada alınmış ve bu konudada bir bilgi yok , bir kabardey arkadaş anlatmıştı sülale adı olmayanlar köledir diye acaba gerçekle alakaıs varmı , zahmetlerin için teşekkür ederim kardeşim