Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 3:50 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: HATTİLER ÇERKESLERİN ATASI MIDIR?
İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 1:06 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

HATTİLER ÇERKESLERİN ATASI MIDIR?

Hattilerin Çerkeslerin atası olma konusunda neler düşünüyorsunuz? ve bu konuda bilgisi olanlar var mı?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: HATTİLER ÇERKESLERİN ATASI MIDIR?
İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 4:25 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

HATTİ=HATKO=BEN Sad

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 10:28 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

bu konu ile ilgili bazı bilgiler

ADİGELERİN KÖKENİ VE BAŞLANGIÇLARI

KANİŞ / NEŞA ADI ÜZERİNE

HİTİTLERİN İZİNDE

ADİGE-ABAZALARIN HİTİT KÖKELİ OLDUĞUNU ANLATAN VİDEO

ADIĞE ADI NEREDEN GELİYOR?

diğerlerini de sonra yazarım :)

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 3:27 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

Ben aslında bu konuyu çok araştırdım ve araştırıyorumda Smile benim merak ettiğim adigelerin,adige arkadaşlarımızın bu konudaki görüşleri.Yani bizim tarihimiz geçmişimiz hep herkes tarafında 1864ten başlıo hep ordan alınıyor ondan ötesini pek fazla soranda yok bilende.oysa 1864 Çerkes tarihinde henüz son saniyelere bile denk gelmemekte . . .

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 15, 2010 4:03 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

adiGErkan çerkesler tarih anlamında savunmaları gereken o kadar yakın şey var ki hattilerin bizim atamız olduğunu araştırmaya sıra geleceğini sanmıyorum, o nedenle şu durumda hiç bir önemi yok, tarihimizde sürgün ve soykırım gibi bir gerçeği bu kadar yakın ve kesin olmasına rağmen kabul ettiremedikten sonra hattiler bizim atamız dersek dünya bize güler herhalde

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 12:41 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

PauKaF yazdı:
adiGErkan çerkesler tarih anlamında savunmaları gereken o kadar yakın şey var ki hattilerin bizim atamız olduğunu araştırmaya sıra geleceğini sanmıyorum, o nedenle şu durumda hiç bir önemi yok, tarihimizde sürgün ve soykırım gibi bir gerçeği bu kadar yakın ve kesin olmasına rağmen kabul ettiremedikten sonra hattiler bizim atamız dersek dünya bize güler herhalde

ben tam tersini düşünüyorum çünkü bence sondan değil baştan başlayarak gitmeliyiz.İlk önce bizim kim olduğuımuzu bilmeden kimse zaten sürgünü soykırımı dinlemez.Ayrıca hattiler bizim atalarımız dersek buna gülenler elbet olacaktır ama avrupadan olmayacağı kesin.ÇÜnkü bunu avrupalı tarihçiler sölüyor.Atalarımızı bilmeden bildirmeden o gücü tanımadan ve tanıtmadan çıkacağımız her yolda çok güçsüz ve çok eksiğiz bence.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 4:35 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

yok ben ata felan aramıyorum artık . atamızı aramaktan kendimizi unuttuk.önce biz bişiyler olalımki 200yıl sonra birileride atamız kimdi diye araştırma yapmasın. çerkesliği şimdi yazacam anlamsız maddelerden kurtarmalıyız.
1-çerkes ethem hainmi vatansevermi(ama hangivatan) Mr. Green
2-ünlü çerkesler kimlerdi(türkan şoray çerkesmiş) Mr. Green
3-kurtuluş savaşında m.kemalin arkadaşları çerkeslermniş
4-hitiler çerkeslerin atasıymış
5-sülalen ne boyun ne
belki hepsi tek tek çok öenmli konular ama hayatım botyunca hep bunları duymaktan gına geldi. artık yeni bişiyler söylemek lazım örneğin tarihi araştırmayı artık biraz mola verip.çerkeslerin kafasyada birleşip özerk adıge cumhuriyrtini kurmalarını konuşmalı desteklemeliyiz. artık biraz güncellşelim. yoksa atalarımızı ararkeen günümüzü olayları takip etmeden yokolup gidecez kelaynaklar gibi olucaz.dünaydaki gelişmeler iletişim çok hızlı.ADIGE,KARAÇAYÇERKES,KABERDEY birleşme olayı çok önemlidir ama Allahın bir kulu sülale armasını aramaktan bu konuya yorum bile yapmıyoruz bırakalım artık eskiyi güncelleşelim. sülale armasını bilsen nolacak onu bilince dahamı çerkes olucaz.millet gitmiş aya biz hala yaya Sad

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 11:46 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

tarihimizi bırakalım kısmına kesinlikle kaatılmıyorum.Asıl dediğiniz o sorunlar tarihimizi bilmediğimizden kaynaklanıyor zaten.

Жьым щытхъуи, щlэр къащтэ.

Eskiyi öv,yeniyi al

Зи бзэ умыщlэм, уи хабзэ кlэрумыщlэ.

Dil bilmediğinden, xabze bekleme

Зи тхыдэ зымыщlэжыр лъэпкъ хъуфкъым.

Tarihini bilmeyen halk olamaz

bunları söleyenler bizim atalarımız.ve bencede söledikleri çok doğru.Tarihimizi bilmeden neyi nasıl birleştircezki,tarihimizi,dilimizi bilmeden hiç kimseye hiç bişeyimizi ispatlayamayız.Bizim her zaman geçmişimize bakacaklar kim ne derse desin.Her giriştiğimiz işte bize atalarımızı soracaklar.Tarihimizi bırakalım artık demek çok garip geliyo bana.Her millet ilk önce tarihinden
başlar işe.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 12:31 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

adiGErkan geçmişten başlamak konusuna katılıyorum da bu kadar da uzak bir geçmişe insanları inandırmak pek kolay olmasa gerek, daha yakın bir geçmişten başlayıp bu tarafa gelsek daha iyi olmaz mı

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 4:37 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hiç bilmiyelim anlamında değil tabiii. ama bugün sıcak gelişmeler dururken yapılması gerekenle varken sadece geçmiş tarihimiizi zzman harcamak bize bişiy lkazanndırmaz. tarihimizi bilecez tabiiki ama bugünümüüzü kaybetmeden

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi