Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 4:29 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: HATTİLER ÇERKESLERİN ATASI MIDIR?
İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 11:40 am 
Usta Üye
Usta Üye

ana babası belli olmayanlar için geçerli olur o ata aramak işi hz.ademe kadar dayandırmanında bi anlamı yok.ya verecek cevabınız yok yada soruyu anlamadınız soruyla karşılık verdiğinize göre......şuan ki bulunduğumuz durumun kırılma noktası bu mu yani hattiler atamız çıkarsa bütün bize yapılan baskı ve zulümler sürgünler zorunlu göçler sebebiyle tüm dünya iadei itibar mı yapacak bize..???neyi değiştircek yani böyle olması egomuzu tatmin mi etmiş olucaz yoksa gerçekten yok olmaya yüz tutmuş çerkezliğe çok olumlu katkılarımı olucak..??nerden başlayıp bayrağı nerde tutup nereye koşacağız hattiler atalarımızsa..??ya adamlar çıkıp ne hakkı zaten anadoludan oraya gittiniz bak şimdi gene anadoludasınız kesin sesinizi oturun yerinizde derlerse hatti atalarımızın bunu düşünerek yaptıkları(bize miras olarak)bişeyler varmıdır..??

ortada yok olmakta olan hızla(ve bilinçli politikalarla) asimile olan/edilen bir millet var.önceliğimiz zorla bize yurt kabul ettirilen bu toprakların bizden neleri aldığı ve bizlerin karşılığında neleri verdiğimiz..yada bunlara değer miydi....yoksa binlerce yıl evvelini kurcalamak yerine son 150 senenin tahakkukunu yapmak ve kendi ve evlatlarımızın geleceğine öyle yön vermek daha somut olmaz mı...??

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 12:09 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

verecek cevabım varda nie böle gergin bi şekilde başalayarak mesaj yazmışsınız anlamaım doğrusu Smile

her neyse.Hz ademe kadar dayandırmak değil bu bizimde bi geçmişimiz olduğunu bilmek anlamak.

Hattiler atamız çıkarsa bütün dünya iadei itibar mı yapar?böle bişey söz konusu değilki zaten.Hattiler atamız olduğu bilinince herşey bie anda yoluna gircek die bi vaatte bulunmadı kimse.Sadece bizimde bi tarihimiz var dedik hattiler zamanına kadar ve hatta hattilerden daha öncesine uzanan.

Tarihimizden bahsetmiyecek,araştırmıcak,bilmiceksek o zamann biz hangi halktan bahsediyoruz ? Hangi geleceği kurtaracağız? Tarihimizi bi kenara koyup sadece 1864 ten itibaren mi işe başlayacağız? 1864 den öncesini soranlara ne diceğiz?

Arkadaşlar biz dünkü çocuk değiliz.bizm çok eski bi tarihimiz var.Biz 1864 te var olmadık,asıl o zaman yok olduk,yok edildik.Ve şimdi tekrar vücut bulabilmk için bugünden başlayamayız,günübirlik bi şekilde yaşayarak bugünü kurtarmaya çalışarak yarına çıkamayız.Ben sadece tarihimizden,tarihimizdeki bi aralıktan bahsediyorum,hattilerden.Dünyayı değiştirecek bir çözüm önerisi sunuyorum demiyorumki.Geçmişimizi bilmemiz,araştırmamız gerek,bu yanlış mı?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 1:09 pm 
Usta Üye
Usta Üye

sen bakma bana be soydaş arada bi geliyo bana Laughing

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 4:31 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ben tarihten vazgeçtim 100 yl sonrada bizde tarih olucaz nasılsa.biz bugün birşey yapmassak bizden sonraki nesillere tarih olarak be bırakacaz o yüzden eylem zmanı.yeni birşeyler söylemek lazım

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi