Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 4:29 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: HATTİLER ÇERKESLERİN ATASI MIDIR?
İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 4:43 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

araştırma yaptığım söynemez ama hattilerin bizim atalarımız olduğuna inanmıyorum.çünkü onlarda ki devlet anlayışı tarihin hiç bir döneminde bizde olmamıştır.hattiler yayılımcı politika izlerken biz olduğumuz yerde saydık.ayrıca hattilerde kabilecilik anlaışı bizim ki kadar değildi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 6:59 pm 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

Çerkesler Hititlerin soyundan geldiklerini söylerler. Tıpkı Kürtlerin Sümerli, Süryanilerin Asurlu olduklarını söylemeleri gibi. Bu halklarla ortak noktamız sanırım ortada. Yani ben bu konuda İlyas'a katılıyorum, bizim önceliklerimiz olmalı. Ben de Hititlerin atalarımız olduğuna inanırım, ama bu konuda bilimsel hiçbir çalışmam olmadı, halkımdan başka bir insanın da olmadı. Sadece iddia ediyoruz işte.

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 8:19 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

hadi bizimkilerin dediklerini inandırıcı saymıyoruz o zaman ben size bizden olmayanlardan birinden örnek vereyim. Fransız tarihçi Morgan(1857 - 1924) :

''Giyim kuşam ve donanımlarına gelince;Hattilerin başında tüylü birer başlık/serpuş/kalpak vardır.Belden kemerle sıkılmış ve diz kapaklarına kadar,bazende topuğa kadar uzanan,birer ceket giyerlerdi.Ceketin üzerinden sğ omuza bir kopça ile iliştirilmiş,dikişsiz ve yalnız bir tarafı boydan boya açık,uzun bir palto/pelerin taşırlardı.Ayaklarındaki kundura ve çizmenin burunları yukarı kalkıktı ve genellikle bellerinde kemer bağlı bir kama eksik olmazdı.Hattilerin birçoğu mızraklı olarak gösterilmiş olduğu gibi atlılarıda çoktu.Hattilerin başlarında uzunca ve bir tutam kadar saç bıraktıkları anlaşılıyor.Bu özellikleriyle şaşırılacak derecede kafkas kavimlerine benziyorlar''

Jacques de Morgan -Kafkas Halklarının Kökeni (cild.2,sayfa.66-67)

Bu yüz yılı geçik bir süre öncesinde yazılmış bir eserden alıntıdır mesela ve Çerkeste değil adam

bir diğer alıntısı :

''Hatti dilinin yapılan ayrıntılı incelemeler sonucunda tümüyle kafkas dillerinden olduğu kesin bir biçimde kanıtlanmıştır ''

Jacques de Morgan - Kafkas Halklarının Kökeni

Sizi anlayabiliyorum ilk başlarda bende böle düşünüyodum ama artık ispatlarını ve gerçkleri görünce gerçekten anlaşılıyor.Bizim çerkesler bu iddiayı son senelerde yapmaya başladı ama bu çok öncelerden zaten avrupalılar tarafından bilinen birşey.Burda size sadece giyim kuşamı anlattım hele dile girildiğinde asıl o zaman onların bizim atalarımızdan başka bişey olmadığı daha iyi anlaşılıyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 10:36 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye
sskp

olabilir aslında...

birçok sülale ismi ha.... ile başlıyor, mesala hape, haqaşe, ha'cuq, haqare, hamoqe, haşır,vb. ...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 16, 2010 11:58 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hatko hatuşaştan türeme olmasın Mr. Green

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 17, 2010 11:55 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

ayrıca bugünkü çerkes sülale armalarında kullanılan semboller arasında çok fazla hattilerin fonetik alfabelerinden harfler var.Bu semboller nerden gelmiş peki? niye hattilerin harfleri var? Heralde bizimkiler wunafe yapıp en güzel alfabe hattilerinkisiymiş onların harflerini sülale arması olarak kullanalım dememişlerdir Smile bu sülale armalarının ne zaman ortaya çıktığıda bilinmiyor çok eskiye ait.Bu kadarıda rastlantı,tesadüf olmaz heralde?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 7:55 am 
Usta Üye
Usta Üye

peki öyle farz edelim diyelim ki hattiler bizim atamız...peki şu an içinde bulunduğumuz ortamda bu neyi değiştirir..?? artısı yada eksisi nedir..??

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 10:09 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

Hattiler bizim atalarımız olmuş olur. Öyle işte Smile

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 10:53 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

Ben buna şöle bi soruyla cevap vereyim o zaman anası babası belli olmayan bi çocuğun anası babası belli olunca ne olur?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 10:54 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi