Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:03 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: GENÇLİĞİMİZİN HAYELLERİ
İletiTarih: Sal Haz 23, 2009 10:36 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

Gençler ben sanırım üç aydır sizlerle paukaftayım.

Yazılarıma ve yorumlarıma geleceğe dair hayellerimi yükledim.Gelecek için yapılması gerekenler adına fikir ve görüşler ürettim, üretmeye çalıştım.

Elli yaşımda olmama rağmen sizler kadar sürekli tarihin tekerrürüne tenezzül etmedim.Tamam tarihimiz, bileceğiz, fakat tarihin sürekli hafızaları işgal etmesi sanırım geleceğin ihmaline de sebep oluyor.

Ders almak için,tecrübeler edinmek için, ileriye doğru sağlam adımların atılması için, ruhi dinamizmin dopinki olan tarih, sürekli hatim edişliğe dönüşünce, dimağların ileriye dönük üretkenliğini uyuşturuyor diye de düşünüyorum.

Sorunlarımız var.Sahiplenmemiz gereken sürekli yitirilen bir nüfus ve de bunun beraberliğinde kimlik bilincini sarsan, mum gibi eriyen bir kültür.

Ve de 21.yüzyılın, aynileştiren global kültürün çetin tehdidi.Yerel kültürler bile bu tehdit karşısında ayakta kalmalar adına örgütlenişler çalışmalığında.

Ki bizler 5000 yıllık bir kültürün tarihten silikleşmesi tehdidiyle karşı karşıyayız.Bir halkın ortak karekterini besleyen, alyuvar ve akyuvarların sayılarının eksilerek, esas ruhun defn-i atisinin sürecindeyiz.

İşte bu gerçekçilikten yola çıkarak, gençliğimizin sürekli tarihin ezberletilmişliğinden kurtularak, geleceğe dair, bu site-satırlarında bol bol hayellerin kurulması gerekmiyormu.Sosyal,kültürel yapılanmalar,örgütlenmeler adına plan,projeler doğaçlamalarının yorumları,mesajları,yazıları daha ağırlıklı olması gerekmiyormu gelecek adına.

Anladığım kadarıyla hepiniz yüksek tahsil yapan gençlersiniz,çocuklarımız kardeşlerimizsiniz.

Sosyal peşmurdeliklerimizi; ihyaya dönük, bir çok geleceğe dair toparlanmalar,oluşumlar çizelgelerinizle,tezlerinizle dolmalıdır bu satırlar,köşeler.Hayelleriniz geleceğe dair olmalıdır.Unutmayın geçmiş geçmiştir, fakat gelecek muhakkak gelecek, ya acı getirecektir,ya sancı, geleceği akılcı,üretken karşılarsak, güven getirecektir,mutluluk daha sonraki yıllara kalıcık.
İşte o zaman sahiplerinin ellerinde, kendi tarihini taşımışlık mutluluğu getirecektir.Yoksa asurlular,hititler,frigler gibi sadece tarih kitaplarına, başka halkların taşıyıp yazdığı bir halk olacağız, kendi esameleri kalmayan.

Ben ilk derneklere gittiğimde, Kafkas savaşlarını anlatan dergilerimiz vardı ve Türkiye Cumhuriyetimizin oluşumunda Çerkes şahsiyetleri anlatan diğer bir tarihimiz.Bir de Folklorumuz ve bakıyorum yıllar sonra ağırlıklar aynı, hala tarihin ezberi,anavatanla ilişkilerin rahatlığından Folklor repertuarımızın biraz daha çeşitliliği.

Duyarız ABD'de ve AB'de sınavlara giren çocukların tarihi ve coğrafi bilgileri sıfır.Liseyi bitiren çocuklar ülkelerinin komşularını haritada bulamayacak kadar sıfırdırlar.Hatta tarihlerindeki Şahsiyetleri bilemeyecek kadar da sıfırdırlar.Fakat bu ülkelerin nesilleri ilimde,teknolojide depar halindedir.Neden?

Çünkü çocukları geleceğe hazırlıyorlar,hayata dair hayellerini test ediyorlar.Oradan notlar veriliyor.Çünkü gelecek çok önemli.Bizler sanki tarihimizi ve şartlardan dolayı silikleşen geleneklerimizi tabulaştırıp, hala onun ekseninde dönen birer semazenler gibiyiz.

Ben böyle düşünüyorum gençler nedersiniz.Hadiyin sorunlarımız üzerinden, geleceğe dair plan,projeler hayelleriyle dolsun bu satırlar,köşeler.Tarihi biraz boş verin, kendilerinizi Tarih yazmaya aday birer neferler namzeti eyleyin.....................

Ben geleceğe dair bir şeyler söylemeye çalıştım, ne olur demek istediğimi idrak buyrun...............

Selamlar...........

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: GENÇLİĞİMİZİN HAYELLERİ
İletiTarih: Sal Haz 23, 2009 11:45 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

recep abi...geleceğe dair düşlünceler kitlelerin özelden genele doğru birlik içinde olmasıyla vucud bulur..söz fiilata dönemdikten sonra gelecekteki hayaller sadece hayal olmaktan ileri gitmezler..
geçmiş geçti..bunun bizde farkındayız..ama bizde her toplum gibi geleceğimi geçmişimizin izlerinide yüreğimizde taşıyarak geleceğişekillendirmek istiyyoruz...biliyorsunuz ki Türkiye coğrafyasında çerkesler dağınık halde yerleştirildiğinden zaten birbirimizden kopuklaşmışız..zamanın getirdiği ekonomik şartlarda bunun üzerine tuz biber olmuşken ..zayıflamak ve kültürürel olarak yok olmaya bşlamak kaçınılmaz bir süreç olmuştur.
ben şimdiki gençlerin Tükiye de yaşarken kendi özlerini unutmamasını,gençliklerini yaşamalarını aile kurmalarını çocuklarını çerkes kültürüne göre yetiştirmelerini..derneklere götürmelerini..çerkes şairler yazarlar olmasını bunlarının bizler tarafından desteklenmesini istiyorum..biz hep eleştiriyoruz..neden se..aramızda dil konusunda yetenekli insanların yazmalarını eserlerine destek vermeliyiz...diasporada da çerkes toplumunun içinden Naxım hikmetler,Necip fazıllar..Ahmet Arifler çıkmalı..ama desteklemezsek..NE maddi destek nede manaevi destek vermeyiz...

oysaki bir toplum eğitim .dil..sanat alanında sivrilmeli..yayınlanan çerkes dergileri var..sigaraya verilen parayı görmeyiz..onları almayız ama...kilitlenmeliyiz..sen kabardey sen abzeh sen ubıh..seb abhaz..vs vs ayrımlarından çıkmalıyız..

şu anlık aklıma gelen bunlar..iş saati yemek molası..yine yazarım..saygılar

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 23, 2009 12:37 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

ben hayel ediyorum umudumdaa var gelecek çerkeslerin olacak biliyorumm gençlerden umutluyum onlar mutlaka bişeyin farkındalar belki dil öğrenmeye kültür hakkında daha fazla bilgi edinmeye vakit bulamıyolar dünya meşguliyeleri sebebiyle yani iş okul vs vs am buldukları en ufak bir vakit te bence cerkeslik için uğraşıyolar hele burda bi bilgi alışverişiyle kırbaçlanan geçleri hiç sormayın eminip tüm geçler güzel işler becereceğiz tabiki başımızdan eksik olmaması gereken büyüklerimizin ve engin bilgilerinin sağlam tecrübelerinin eşliğinde önderliğinde Smile

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 23, 2009 2:16 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

kafkasyaya dair tek hayalim bütün çerkeslerin
tek çatı altında toplanmaları
diaporadaki çerkeslerinde asimilasyon çarkından kurtulup biran önce kendi
özlerine dönmelri başta ben olmak üzere

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi