Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 8:49 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 375 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ÇERKESLER BİR TÜRK BOYU MUDUR?
İletiTarih: Cum Arl 11, 2009 10:17 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

Kumuk,Avar,nogay bunlar türk.Ama artık kafkasyalılar
ne mutlu Kafkasım diyene ve Kafkasyalı olabilene Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 12, 2009 1:41 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Tekrar Selamlar Decenqua kardeşim!
İlginiz için teşekkür ederim.Bir an tartışma olumsuz yönlere gidecek diye korktum ve forumdan ayrılayım diye düşündüm ama beni teselli ettiniz.
O sözü onaylamadığınıza sevindim.Yazını o kısmını yanlışlıkla gönderdiyseniz özür dilemeniz gereksiz tabi.Zaten tüm Türkler adına ,özür için kabul mercisi ben değilim.Bu arada o kısmı silmeniz mümkün.

*İnsanlar çeşitli nedenlerle kavimler halinde yaşıyor.Bu eski çağların getirdiği bir şey.Şimdi iletişim daha kolay.Belki de kabileler yalnızken ,korkudan olsa gerek ,“öteki”ne karşı şiddete varacak ölçüde temkinlilik gösterebiliyordu.Bu içgüdüsel davranış gelenekselleşmiş te olabilir.Şimdi ise konuşabiliyoruz.
İnsan öbekleri tabiki yaşadığı çevreye uygun olarak zaman içinde özgün yaşayış biçimleri, kültürler geliştirmiş.Bunları zaten biliyorsunuzdur.
Şimdi dünya rengarenk bir yer.Kimi üremek,kimi karnını doyurmak,kimi de manevi hazlar duymak adına birşeyler yapıyor,hepsi bu.
Ancak bana göre de iki tür dünya var.Biri “Olan Dünya”, öbürü “Olması Gereken Dünya” (J.R.R Tolkien).Eğer herkes, “Olması Gereken Dünya Benim Dediğim Gibidir” diyorsa ,orası hala “Olan Dünya” dır bence.Çünki Dünya’nın hali ortada.Kimse parsel çekerek ve “Burası Benim” diyerek Dünya’dan ayrı tuttuğu bir alanda ,sadece kendine ait görebileceği, tam bir gönençlikte değildir.Çünki başka herşeyi olsa bile,inancında bir kusur vardır bence.
Coğrafya gereği ayrı kalmışlığımız olabilir.Öyle durabiliriz de.Ancak birbirimize de gelip gitmeliyiz artık.Bunu yaparken bazı “özellik” lerimizi yitirebiliriz.Irksal olanı zaten nerdeyse kalmadı.Bazı diller ve kültürler de yok olabilir ama bu insanın ilgisine de bağlı.Eğer amaç bir se bunun artık pek bir önemi de yok.Ancak şu bir gerçek ki,hükümranlık arzusunda sınır tanımayan güçler var ve dişine tırnağına kadar silahlanıyor,nedenini bilmedikleri bir kin ile saldırıyorlar.Buna karşı bizi bir arada tutan en önemli değerler,aynı zamanda bizim “ötekinden” özerkliğimizi kanıksamamıza neden olan değerler.İstesek te istemesek te,güzellikle ya da çirkinlikle,burnumuzu sürte-sürte hepimiz değişeceğiz.Çünki doğa bu dur ve biz de onun bir parçasıyız.Çektiğimiz acılara öykünmekten pek hazzetmiyorum bu yüzden.Her şey olacağına varacak bence.Bunu önemsiyorum.
Benim Türklük konusundaki idealis duruşum,bu görüşlerime temel olan Şaman’dan kaynaklı,o kadar.Ben de Türklüğü kanıksadım sadece.Görmesem,okumasam,bilmesem bunun adı başka bir şey olacaktı.Bunu ilk defa gerçekleştirenler ,örgütlü olarak davranmış,adına da Türklük demiş,olay bundan ibaret.Bu sadece bir yaşam felsefesi.Yani herkes kendi içselliğiyle buna zaten ulaşabilir mi?Tabiki evet.Adını da ne koyarsa koyar.Şimdi bir simge olarak bu adı,gelenek olarak ta uygarlığı sürdürüyoruz.Genetik olarak sürdürülen şeyler hayvanat bahçeleri,damızlık çiftlikler,labaratuvarlar,Antropoloji Ana Bilim Dalları vs dedir.Dediğim gibi İ.Ö 624 yılından beri Türk Uygarlığı çöküştedir.Daha sonra örgütlü,devletli olarak önemli 16 girişim oldu ancak başarılamadı.Böri Budun’un da sanırım bir yetkisi kalmadı.
* Bazı coğrafyalar savaşla alınmışsa da bazıları kendi gelmiştir.Kuzey Afrika gibi.
* Medeniyet,sadece teknoloji ve işsizlik sigortası değildir.En azametli teknolojilere sahip olup ta medeniyetten nasibini almayanlar var.
* Herkes kimliğiyle onur duyabilir ama kibirlenemez.
* Dediğim gibi ben Türkleri değil, “Türklüğü” anlatmaya çalışıyorum.Konu bazan kayıyor. *Türkler’in Anadoluya ilk defa 1071 ‘de gelmediği biliniyor.Tarihteki ilk devlet olan Bir Oy Bil,16-17 000 yıl kadar önce Finlandiya’dan Anadolu’ya’a kadar olan coğrafyada kuruldu ve küreselleşti.Bazıları açıkça .“Siz Buraya Sonradan Geldiniz,Öyleyse Defolun” diyor.Bunu diyenlerin başını bazı sözümona yazarlar,aydınlar çekiyor.Kimse bulunduğu yerden bitmedi ya da gökten zembille inmedi.Bana Türkler’in yok ettiği bir tane uygarlık söyleyebilir misiniz.İsterseniz “Roma” diyebilirsiniz.Ancak, onların yıkılmasıyla birçok toplumun kendi kimliğini "yeniden" kazandığına dikkatinizi çekerim.Ayrıca Roma,Akademik anlamda bir Uygarlık tanımını pek haketmez.Bir kere kendine ait bir alfabesi bile yoktur. Gerçi Yunan da öyle.Roma’nın belirgin kültür unsurları yoktur.Devlet geleneğini,bilim ve sanatını Rasena (Etrüsk) dan almıştır.
Bütün devletler gibi Türkler’de kan dökmüştür.Bunlar felsefenin dışındadır.
Devleti Tüccarlara,hem de göz göre göre eli kanlı,hırsız tüccarlara emanet etmeyi demokrasi sanmaktan vazgeçersek,dünya çok çok daha yaşanılası bir yer olacaktır.
*PKK çocukları ve kadınları hep öne sürer.12 yıl yaşadığım Güneydoğu ve Doğu’da bunu hep gördüm.Onları hem kindar yetiştiriyor,hem yem olarak kullanıyorlar.İstiyorlar ki içlerinden birisi öldürülsün,sonra onların bir kozu olsun.PKK kendine yardım etmeyen köyü yakar,Asker’ de edeni yakarsa ,halk PKK yı tutar.Çünki “Ya Devlet Başa,Ya Kuzgun Leşe” dir.Pkk’nın ilk yaktığı köyler kendilerine yardım etmeyenler değil,Kurtuluş Savaşı'nda Taşnak ve Hınçakları kovan köylerdir.Ayrıca Abdullah Öcalan denen zevatın resmi adının “Avek Agopyan” Olduğunu bildiririm.ASALA’nın dağıtılmasının ardından yerine PKK kurulmuştur.Ele geçirilen PKK mensuplarını önemli kısmı Ermenistan’lıdır.
Kürtler bu ülkenin sahipleri arasındadır,PKK ise ASALAK tır.DTP’ nin aldığı oy sa bellidir.
*Gelenekler konusunda çok tutucu değilim.Bazı gelenekler mevcut şartlara göre oluşur.Bunlar dünya görüşü dışındaki kültür unsurlarıdır.Bugünün şartları neyi gerektiriyorsa,öyle yada böyle değişeceğiz.Bu bizim kimliğimizi köreltmez,geliştirir bana kalırsa.Sırf “gelenektir” diye otağda yaşayacak,kılınç kuşanacak değiliz.Kimlikler, giderek yönetim teorilerine bağlanıyor.Artık daha çok ülke dünyanın yönetimi için aday ancak yönetimsel önermesi herkesi birleştirmek olan,önce kendi mevcut toplumunu küçük,kendine özel gruplara ve dikey katmanlara bölmeyen tek uygarlık hala Türk Uygarlığı'dır.

Saygılar ve Selamlar!
---------------
*Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
Önümden yürüme ! Seni takip etmeyebilirim.
Yanımdan yürü ki eşit olalım...

----------------
*Senin vicdanını senden başkası temsil edemez.Yanlışı gören ve önlemek için uğraşmayan,yanlışı yapan kadar suçludur.
Kızılderili Atasözleri

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 12, 2009 2:47 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

mahir öztürk kardeşim çok donanımlı ve çok farklı düşüncelerin var hayata dair,tarihi anlatıyor geleceği kurguluyorsun.Geleceği tain etmekte bir mücadele dolaysiyle hareketlilik....Sizde diyorsunuz şartların getirisine göre hepimiz değişeceğiz,kültürel olarak.(Konudışı ama beslenme alışkanlıklarının konsantre ve rafine haller almasıyla zaman gelecek fizik yapılarıda değişecek) Konu bu değil olacağına varacaktır, fakat konu şu olmalı değerlerine sarılan,değerlerinin yaşamasını,muhafazasını isteyenlerin önünde engeller olmamalı.Medenice nasıl benim değerlerim diye biliyorsak karşıdakinin değerleride önemlidir diyebilmeli,hassasiyet göstermeliyiz.Bir PKK olmayabilirdi.Mesela yasalarımızda şöyle bir madde olsaydı.Kendi kimliğinin kültürel özelliklerini geliştirmek,yaşatmak isteyenler vergilendirildikleri ülkelerinden teşvik ve yardım talep edebilirler'' Bir arada yaşama standartları medeni dünyada bu şekildede işliyor mahir öztürk kardeşim. (ABD-Avrupa Birliği-İsviçre-v.s) Bu gün misafirler vardı,geç girdim ve geçte oldu.Musadenle çıkıyorum ama konu bir şekilde devam edip gidecektir inşallah.Görüşmek üzere. Surprised

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 14, 2009 11:18 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Selamlar Decenqua Kardeşim!
Arkadaşın bir sorusu üstüne baya bir kafa patlattık Very Happy
İyi oldu gerçi;Beyin fırtınası iyidir.
Fikirlerimizi paylaşarak Çerkesler'in durumu konusunda umarım daha hayırlı işler yapabiliriz.Platformumuzun asıl amacı bu olduğuna göre az yada çok birikim elde edeceğiz ve ona göre davranacağız tabiki.
Uluslar kurulurken tarih tezleri sıkça ön plana çıkıyor.Benim ilgi alanım bu ve belki entelektüel açıdan ufak ta olsa bir katkım olur.Türklük meselesi artık çok çetrefilli.Önemli olan milletleşme ve birarya gelme amacı güderken bir takım yanılgılara düşmemek.Çerkes Çerkes'tir ve öyle kalmalıdır.Türklük ise "Evrensel Kültür Uygarlığı"dır ve herkes buna katılabilir.Sadece Çerkesler'in varlık nedenleri sıralanırken birtakım gelenekselleşmeye başlamış anlayışların evrensel nitelik taşımıyor olması,daha işin başında sorun yaratır diye düşündüm ki tecrübeleri çoktur.Çerkesler'in milletleşme çabaları tabiki milliyetçiliktir ancak milliyetçilikle ırkçılık aynı şey değil.Millet olma gerekçesi,yani varlık nedeni genetiğe dayandırılıyorsa orda büyük bir sorun var bana göre.
İnsanların ırklardan oluştuğunu tespit etmek ırkçılık değildir.Hatta bazı ırklar üstün vasıflara sahip te olabilir,bu tespit te ırkçılık değildir.Irkçılık,kişinin,ırkından dolayı kibir duyması ve "ötekiler" üstünde tahakküm hakkı olduğunu iddia etmesidir.Bunun yanında maddi ya da manevi alanlarda imtiyazlılığını savunmasıdır.Siyaset teorilerinde bu şekilde yer bulan Irkçılık (racism) olgusunun,toplumsal histeriye ve oradan toplumsal şizofreniye kolayca dönüştüğü ve veya dönüştürülebildiği hemen göze çarpmaktadır (Örn:Siyonizm,Nazizm...).
Neyse uzatmıyayım.
Görüşürüz sonra
Herkese selamlar Surprised

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 17, 2010 12:46 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
Flamspark

Herkese merhaba.
Bazı yazıları okudum,bazı alıntılar yapacağım, bir iki soru sormak istiyorum.
Sorumlarım size Mahir Öztürk bey.

Mahir Bey demiş ki: Türklüğün genetik bir tanım olmadığını,belirli bir millete mensup olmak olmadığını daha açık nasıl söyleyebilirim? (3. sayfa/MithatGaze beyin alıntısını yaptığı cevabın 3. paragrafı)
Mahir Bey demiş ki: TÜRÖK,sentaks olarak Göksel Tür=Tanrısal Varlık demektir.Semantik olarak İNSAN,DÜŞÜNEN,İNANMASI OLAN vb demektir. (3.sayfa/Tlepsh'in alıntısına yaptığı cevabın son cümlelerinden)
Madem Türklük genetik yani ırk tanımı yada milliyet tanımı değil, insan kelimesinin karşılığı, neden şunları yazdınız: Çin 4500 yıllık bir geçmişe sahiptir.Amerika’ya bilinen kadarıyla 34 bin önce göçenler Çinliler miydi ki Türk kültürü,yazısı ve dili o kıtada aynen yaşıyor?Yoksa Amerika’daki dil,yazı ve kültür “Çin Malı” mı? Çin tarih boyunca oturduğu yerden dünyanın dört bucağına aynı dili ve kültürü mü yaydı?Tarihte ilk kez İ.Ö. 221 yılında yedi hanlık birleşerek gerçek bir devlet oldular.Çinlilerin tarihte ilk kez 18 y.y. da girdikleri Türk bölgelerinde bulunan 5 bin yıllık yüzlerce piramit,12-16 bin yıllık Türkçe yazılı metinler,8 bin yıllık yer altı sulama kanalları,2500 yıllık porselen heykel ordusu ve sair ortada.Metinlerin Türkçe olduğu anlaşılınca birçoğunu yok ettiler ama dünya gerçeği çoktan öğrenmişti.Her fırsatta kültürünü öven Çin,şimdi oralara neden kimseyi sokmuyor dersiniz? Küçümsediğiniz Türk Uygarlığı’dır.Bunun için size 1.3 milyar Çinli bile aynı anda güler.
Şimdi, siz diyorsunuz ki, türk demek insan demek. Yazdığınız şu Çin ile alakalı paragrafta bulunan bütün "Türk" kelimelerini "İnsan" olarak yazmalıydınız, eğer ki "Türk" kelimesi ile bir "genetik tanım yada millet" tasviri yapmıyorsanız.

Mahir Bey demiş ki: Kızılderili konusunu açmışsınız.Kızılderililer galaksinin bir ucunda yaşayan uzaylılar değil:Buradalar.İsterseniz kendiniz de tanıyabilirsiniz.Onlarca obaları ,örneğin Çerokeler, Hopiler, Yörüklar, Siuxlar,Deneler,Na Deneler, Navaholar, Meluncanlar ve daha nicesi artık yaşadıkları şehir ve kasabalara,evlerine,işyerlerine Türk bayrağı takıyor.Dernekleri var.Türklük’lerini dünyaya da duyurmak için siyasi ve kültürel çaba harcıyorlar.İngilizce adı olanların bir çoğu değiştiriyor.Türk dünyasını tanıyorlar.Bazıları Anadolu’nun yerel kıyafetleriyle geziyor,hatta bazı belediye başkanları bile.Dilleri hala bugünün Eski Dünya’sı ile birebir lehçeler.Örneğin Uygur, Yakut, Çukçi, Suomen, Samoyet, Tatar, Kırgız, Kazak, Eskimo ,Moğol vs toplumları çevirmensiz anlaşıyor.Dil gruplarını ilk belirleyenler biz değil,16 yy da İspanyollar ve diğer Avrupalılar’dır.Zaten Amerika yerlilerinin dilleri de Ural-Altay öbeğinde sınıflandırılır.Orta ve Güney Amerika yerlileri de Türklük konusuna sıcak bakmaktadır ve katılanlar da olmuştur.Bütün bu oba ve boylar Türk Kurultayları’na da katılmaktadır.
Ek olarak,Google’den “Ey Dünya İnsanları,Hepiniz Türksünüz” diye bi arama yapabilirsiniz.Amerika yerlilerinin konu hakkındaki faaliyetlerini de takip edebilirsiniz.Sözlüklerini edinebilirsiniz.
Sorum şu: Kızılderililer, orta asyada bulunan Moğol/Uygur vs toplumunda yaşayan insalarlarla çevirmensiz anlaşıyorlarsa, bu onların atalarının aynı bölgede yaşadığına ve sonradan ayrı düştüklerine işarettir. Doğrumu? Doğru. Peki neden bir Anglo-Sakson kökenli kişi ile çevirmensiz anlaşamıyor? Yada bir Ostrogothla? Sebebini ben size söyleyeyim : Ataları aynı bölge insanı değil. Aynı bölge insanı değillerse, dilleri aynı olmaz, dilleri aynı değilse, ırkları aynı olmaz. Irkları aynı değilse, genetik farklılıkları olur. Anatomik olarak ve zihinsel olarak.

İnatla ısrar ediyorsunuz, biraz zorlasanız, azcık saf bulsanız, kazığı sokacaksınız. Kusura bakmayın kendimi zor tutuyorum, daha ağır konuşmamak için. Zira yaşınızı bilmiyorum. Açıkçası umurumdada değil. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Bir yandan "Türk" kelimesi "insan demektir" diyorsunuz, diğer yandan "türk bölgeleri" "türk dili" diyorsunuz. Şimdi öncelikle dikkatleri bir yöne çekmek istiyorum, uzun ve karmaşık, bilgi dolu yazıyorsunuz ki, bu güzel bir tekniktir, bende sık sık kullanırım. Okuyanın kafasını karıştırmak, 2 dakika önce okuduklarını unutturmak, ve o an okuduklarına dikkat etmek zorunda kalmasını sağlamak güzel bir yöntemdir. Arada tekrar okunmazsa bazı kısımlar akıldan çıkar. (Ne hikmetse sizin yazılarınızda bu kısımlar "iddia ettiğiniz" ve "bu böyledir" dediğiniz kısımlar oldukça iyi denk geliyor)
Bakın, ben burda görüyorum, çok güzel karıştırmışsınız forumun bu sayfasını. Masumane bir soruya verilecek masumane cevapların üzerinden çok güzel propoganda yapmışsınız. Yapın tabii, birşey demeye hakkım olamaz, zira konuşmak sizin hakkınız. Ancak siz, yazılı tarihin başlangıcı kabul edilen M.Ö. 3000 senesinden bile önce K.Kafkasyada bulunan atalarımın, sizin ilk iddianız ile "Türk" yani insan olduğunu söylüyorsanız, sonuna kadar haklısınız. Ancak ikinci iddianız ile "Türk" yani "Türk ırkına mensup bir kabile/boy vs" olduğunu söylüyorsanız, size tavsiyem biraz fransız arkeologların buluşlarını inceleyiniz. Bazı fransız arkeologları (isimlerini araştırma gereği görmedim bu kadar gereksiz iddialara yanıt vermek için) M.Ö. 3000 senesinden bile önce biz adige/abaza/wubıhların K.Kafkasyada yaşadıklarına dair kanıtlar bulmuşlardır. O dönemde Orta Asyada yaşayanlar sanırım hala orta asyadalardı doğrumudur? Doğrudur.
Peki Orta asya ırkları sarı ırkmıdır? Japonlar? Çinliler? Safkan(hala orta asyada bulunan) Türkler? Evet sarı ırktır. Peki o dönemde K.Kafkasyada bulunan insanlar için bilim adamları ne diyor? Beyaz ırk. Hatta bazı Germen inanışlarında "Beyaz ırkın doğum yeri" olarak, K.Kafkasya gösterilir. Bazı iddialar, 2.Dünya Savaşı sırasında Oşamafe (Elbruz) Dağının eteklerine gelen alman birliklerinin "beyaz ırkın doğum yeri olan" bölgenin merkezinde bulunan en kudretli dağın yamacında kutlama yapmışlardır diyor.
Kabul edin bu dünyada, bilimsel sınıflandırma adına bir "ırkçılık" var. Bu "ırkçılık" başka bir sınıflandırma methodu çıkana kadarda böyle kalacak.
Ha diyin ki; Biz hepimiz insanız, kökenimiz aynı! KABUL.
Ama derseniz ki: İnsan demek Türk demektir. KABUL ETMIYORUM. Neden? Çünkü şu andaki dünya düzeninde TÜRK kelimesi = IRK. Bir ırkı temsil eden kelimeyi, burda bu forumu karıştırarak, "yok efendim böyle, yok efendim şöyle, bakın kelimeler nasıl benziyor, bakın bakın kelimelerin semantiğinden bu çıktı, azcık zorlasam şapkamdan da tavşan çıkarıcam" diyerek, laf kalabalığı ile, ordan burdan tarihler vererek, zaten dünyanın bilimsel olarak kabul ettiği gerçekleri ( gerçek tersi kanıtlanana kadar gerçektir) , "belki bir ihtimal burayı okuyan genç kişileri inandırırımda ben türküm" dedirtirim" deme amacı ile yazmanızı (ki bu yazılarınızdan başka anlam çıkmıyor) açıkçası çok acı buldum.
Ve evet ben ırkçıyım, hatta bana kafatasçı faşist bile diyebilirsiniz. Çünkü ben ırkmın yüksek olduğuna inanıyorum. Benim ırkım kibar, kendisine dokunan olmadığı sürece sağa sola saldırmaz. Benim ırkım insalara değer verir, benim ırkım sebepsiz adam öldürmez, benim ırkım kadınları el üstünde tutar, benim ırkım saygılıdır, benim ırkım diğer ırklara saygı duyar. Aynen benim gibi. Bende diğer ırklara saygı duyarım ve onların düşüncelerine, inanışlarına yaşayışlarına saygı duyarım. Benim düşüncelerime, inanışlarıma yaşayışlarıma saygı duydukları sürece.
Kusura bakmayın laflarım ağır gelmiş olabilir. Büyüklerimden özür diliyorum. Ancak herkes yine herzaman olması gerektiği gibi kibar kalmışken ben dayanamadım.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 17, 2010 11:33 pm 
Acemi Üye
Acemi Üye

kutluyorum Surprised daha güzel anlatılamazdı
mantık çerçevesinde yazmışsın flamspark

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 26, 2010 8:37 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

_abhaz_ yazdı:
illa türkleştirecekler ne alakaysa Twisted Evil
bizmi anlatamıyruz yoksa anlamakmı istemiyorlar bilmem

bak
arkdaş bilmedii için bi soru sormuş
türkleştirmee çalışmamış
evet osmanlının çok geniş bi coğrafyada yayılmış olmasında ötürü
kafkasya,avusturya macaristan,türki cumhurietler arasında kalan gürcü,ermeni,iran,ırak gibi yerlerin hepsi için tarih bilgisi ya da ilgisi az olan herkeste böle bi durum sözkonusudur
yani merak eder türk mü die
bizden çok uzak olmasına rağmen ispanya endülüsündeki halk ve abd.daki kızılderililer için bile türk iddiası ortaa atılan bi ortamda kırmızı kırmızı msjlarla eleştirmenin yeri yoktur die düşünüorm

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 26, 2010 8:38 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

ayrıca soru çok güsel ve faydalı
soran arkdşa tşkr ederm

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 26, 2010 9:06 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

decenqua yazdı:
Bir zamanlar Mora Kan ağlarken diye bir kitap okumuştum.Zannedersiniz ki Türkler yüz yıllardır o topraklarda yaşadılar.İşgal edilen topraklar ve madur halk Türkler zannedersiniz kitabı okurken, yahut Mora Yarımadasını Asyada bir köşe zannına varır insan.Bir gün düşünceler kendiliğinden gelir akla.Sahi Türklerin mitolojik zamanlardan beri Yunanlıların olan bu topraklarda işi neydi diye.Ve kimin toprakları işgal edildide kim esasen madur diye düşünler içinde boğulur olurdum.

Mahir öztürk kardeşim yorumlar olduğu gibi kalmalıdır ilkesi işin en dürüstce tarafı, fakat sizi kıramam hem o kadar sert ve gereksiz ifade üslubun hakikatten yanlışlığını da hatırlatığınız içinde özürü hem sizden,nezdinizde de Türklerden dilemiştim.Genelleştirme yanlışlığı olmamalıydı.Ya okuduğumuz tarih yannış bir şeyler yazıyor,yada insanoğlunun devamlı tekerrür ettiği yanlışlar tarihi çok benzeşir yazdırtıyor.

Tarihteki madurluk ağıtının sürekli Türklere yazılmasını yannış buluyorum.Anavatandan sürekli batıya,başkalarının topraklarına ilerlemek bence işgaldir.Himayesinde yaşayan kavimlerin kavmi haklar istedi diye sürekli tokatlanması,resmi asimilasyona uğratılması,iç sürgünlere maruz bırakılması,bütün bunlara rağmen haklılık seneryolarıyla,komplö hadiseler oluşturma teorileriyle maduri duruma düşürülmeleri v.s bu da başkalarının maduriyetine acımasızlıktır diye düşünüyorum.

Fakat dediğim gibi bunu bir çok milletlerde yapıyordur.İnanıyorum ki Anavatanımızı işgal eden ve bizleri sürgüne uğratan Rusyanında bir çok maduriyet hikayeleri vardır.Veya 10.000 km uzaktan gelip Irakı işgal eden Amerikanın kitle imha silahları geliştiriyor diye kendi kamuoyu sıra,avrupa veya dünyayı inandıran psikolojik maduriyet seneryoları gibi.

Şimdi size soruyorum Moranın işgalinin sebebi nedir veya bizansın tarihten silinmesin sebebi,viyana neden kuşatılıyor......Toprakları,anavatanları işgal edilirken bir çok hikayeler yazılabilecek kadar acılar çekmiş bu insanlar madur deyillermiydi o yıllar?Yani tarihin mutaraflarını takdir etmiyorum ve insanoğlu (Türkoğlu Mr. Green ) bu acı tarihin tekerrüriyetini birdaha yaşamama mücadelesi vermelidir ve yaşamamak içinde açılımlar geliştirmeli uygulamalıdır.....

MİTATGAZE kardeşim sizdende çok ama çok özür diliyorum.O kelime olmadan cümle kursaydınız keşke.O kelime hariç esas demek istediğinize katılıyorum.Sade o kelimeyi çıkarıp bırakmak istedim ama bu sefer anlam tesiriyeti düşüyor.Başka bir şekilde cümleyi ifadeleyeyim dedim,o zamanda sizin zekanızla vurgulanan bir gerçeği sizin izniniz olmadan değiştirme densizliği yapıyor telaki ettim kendimi.Yani etik bulmadım...Çok özür dilerim mitadgaze....

"Şimdi size soruyorum Moranın işgalinin sebebi nedir veya bizansın tarihten silinmesin sebebi,viyana neden kuşatılıyor......Toprakları,anavatanları işgal edilirken bir çok hikayeler yazılabilecek kadar acılar çekmiş bu insanlar madur deyillermiydi o yıllar?Yani tarihin mutaraflarını takdir etmiyorum ve insanoğlu (Türkoğlu ) bu acı tarihin tekerrüriyetini birdaha yaşamama mücadelesi vermelidir ve yaşamamak içinde açılımlar geliştirmeli uygulamalıdır.....
"

decenqua, mora ve bizansın tarihten silinmesinin sebebi türklerin işgalci politikasından ziyade oralarda o dönem zenginin refahı fakirin sömürülmesi politikaları ve islamın girmedii yerde haksız ahlaksız uygulamaların halkı canından bezdirmesi ve türklerin yönetimi ele alması istekleriyle olmuştur
başka biyerde okuduum yorumlarnızdan hem bilgili hem objektif biri olduunuzu düşünüorm.türkler tarihten silici olsaydı bu kdr millet küçücük türkie coğrafyasında hala kendi kültürlerni yaşaamıor olurdu
bence bu tarz tartışmalar ybc destekli.çünkü onlar kavraamıor kardeşliimizi hem sdc çerkeslerle deil çerkes-kafkasıyla kırımıyla ermenisi arabı kürdü gürcüsü...daa pekçounun kardeşçe yaşamasını kavraamıolar
çünkü bakış açıları işte bu kardeş yaşaan soylar kdr geniş olamıor
çünkü onnarın köklü bir tarihi kültürü ahlakı görgüsü yok,olamaz da
bizdeki bu kardeşliin kaynaı ise insanın eşref-i mahlukat (yaratılmışların en üstünü)
olduu inancımızdır.Allahımıza çok şükür

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 26, 2010 9:19 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

flamspark haklısın
mahir bey meselei biraz karışık annatıor
tüm forumu henüz okuamadm
ilk4 sayfa ve son sayfaa göre mahir bey.in kafası esas türklük tanımıyla ilgili karışık
arada doğru arada yannış konuşuo
aslında soru çerkesler türk mü idi
cvbı hyr deil
kardeş ve birbirlerne saygılılar mı evet

Allah çeşitlilii sever
ırkçılık ii deildir ama vatan millet sevgisi ibadettir
bunnarda dengeli olmanın önemini en ii,ırkıyla övünen bilmeli bence
biri için ırkı kıymetlise karşısndakininki de kendisi için kıymetlidr elbet

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 375 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi