|
Herkese merhaba. Bazı yazıları okudum,bazı alıntılar yapacağım, bir iki soru sormak istiyorum. Sorumlarım size Mahir Öztürk bey.
Mahir Bey demiş ki: Türklüğün genetik bir tanım olmadığını,belirli bir millete mensup olmak olmadığını daha açık nasıl söyleyebilirim? (3. sayfa/MithatGaze beyin alıntısını yaptığı cevabın 3. paragrafı) Mahir Bey demiş ki: TÜRÖK,sentaks olarak Göksel Tür=Tanrısal Varlık demektir.Semantik olarak İNSAN,DÜŞÜNEN,İNANMASI OLAN vb demektir. (3.sayfa/Tlepsh'in alıntısına yaptığı cevabın son cümlelerinden) Madem Türklük genetik yani ırk tanımı yada milliyet tanımı değil, insan kelimesinin karşılığı, neden şunları yazdınız: Çin 4500 yıllık bir geçmişe sahiptir.Amerika’ya bilinen kadarıyla 34 bin önce göçenler Çinliler miydi ki Türk kültürü,yazısı ve dili o kıtada aynen yaşıyor?Yoksa Amerika’daki dil,yazı ve kültür “Çin Malı” mı? Çin tarih boyunca oturduğu yerden dünyanın dört bucağına aynı dili ve kültürü mü yaydı?Tarihte ilk kez İ.Ö. 221 yılında yedi hanlık birleşerek gerçek bir devlet oldular.Çinlilerin tarihte ilk kez 18 y.y. da girdikleri Türk bölgelerinde bulunan 5 bin yıllık yüzlerce piramit,12-16 bin yıllık Türkçe yazılı metinler,8 bin yıllık yer altı sulama kanalları,2500 yıllık porselen heykel ordusu ve sair ortada.Metinlerin Türkçe olduğu anlaşılınca birçoğunu yok ettiler ama dünya gerçeği çoktan öğrenmişti.Her fırsatta kültürünü öven Çin,şimdi oralara neden kimseyi sokmuyor dersiniz? Küçümsediğiniz Türk Uygarlığı’dır.Bunun için size 1.3 milyar Çinli bile aynı anda güler. Şimdi, siz diyorsunuz ki, türk demek insan demek. Yazdığınız şu Çin ile alakalı paragrafta bulunan bütün "Türk" kelimelerini "İnsan" olarak yazmalıydınız, eğer ki "Türk" kelimesi ile bir "genetik tanım yada millet" tasviri yapmıyorsanız.
Mahir Bey demiş ki: Kızılderili konusunu açmışsınız.Kızılderililer galaksinin bir ucunda yaşayan uzaylılar değil:Buradalar.İsterseniz kendiniz de tanıyabilirsiniz.Onlarca obaları ,örneğin Çerokeler, Hopiler, Yörüklar, Siuxlar,Deneler,Na Deneler, Navaholar, Meluncanlar ve daha nicesi artık yaşadıkları şehir ve kasabalara,evlerine,işyerlerine Türk bayrağı takıyor.Dernekleri var.Türklük’lerini dünyaya da duyurmak için siyasi ve kültürel çaba harcıyorlar.İngilizce adı olanların bir çoğu değiştiriyor.Türk dünyasını tanıyorlar.Bazıları Anadolu’nun yerel kıyafetleriyle geziyor,hatta bazı belediye başkanları bile.Dilleri hala bugünün Eski Dünya’sı ile birebir lehçeler.Örneğin Uygur, Yakut, Çukçi, Suomen, Samoyet, Tatar, Kırgız, Kazak, Eskimo ,Moğol vs toplumları çevirmensiz anlaşıyor.Dil gruplarını ilk belirleyenler biz değil,16 yy da İspanyollar ve diğer Avrupalılar’dır.Zaten Amerika yerlilerinin dilleri de Ural-Altay öbeğinde sınıflandırılır.Orta ve Güney Amerika yerlileri de Türklük konusuna sıcak bakmaktadır ve katılanlar da olmuştur.Bütün bu oba ve boylar Türk Kurultayları’na da katılmaktadır. Ek olarak,Google’den “Ey Dünya İnsanları,Hepiniz Türksünüz” diye bi arama yapabilirsiniz.Amerika yerlilerinin konu hakkındaki faaliyetlerini de takip edebilirsiniz.Sözlüklerini edinebilirsiniz. Sorum şu: Kızılderililer, orta asyada bulunan Moğol/Uygur vs toplumunda yaşayan insalarlarla çevirmensiz anlaşıyorlarsa, bu onların atalarının aynı bölgede yaşadığına ve sonradan ayrı düştüklerine işarettir. Doğrumu? Doğru. Peki neden bir Anglo-Sakson kökenli kişi ile çevirmensiz anlaşamıyor? Yada bir Ostrogothla? Sebebini ben size söyleyeyim : Ataları aynı bölge insanı değil. Aynı bölge insanı değillerse, dilleri aynı olmaz, dilleri aynı değilse, ırkları aynı olmaz. Irkları aynı değilse, genetik farklılıkları olur. Anatomik olarak ve zihinsel olarak.
İnatla ısrar ediyorsunuz, biraz zorlasanız, azcık saf bulsanız, kazığı sokacaksınız. Kusura bakmayın kendimi zor tutuyorum, daha ağır konuşmamak için. Zira yaşınızı bilmiyorum. Açıkçası umurumdada değil. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Bir yandan "Türk" kelimesi "insan demektir" diyorsunuz, diğer yandan "türk bölgeleri" "türk dili" diyorsunuz. Şimdi öncelikle dikkatleri bir yöne çekmek istiyorum, uzun ve karmaşık, bilgi dolu yazıyorsunuz ki, bu güzel bir tekniktir, bende sık sık kullanırım. Okuyanın kafasını karıştırmak, 2 dakika önce okuduklarını unutturmak, ve o an okuduklarına dikkat etmek zorunda kalmasını sağlamak güzel bir yöntemdir. Arada tekrar okunmazsa bazı kısımlar akıldan çıkar. (Ne hikmetse sizin yazılarınızda bu kısımlar "iddia ettiğiniz" ve "bu böyledir" dediğiniz kısımlar oldukça iyi denk geliyor) Bakın, ben burda görüyorum, çok güzel karıştırmışsınız forumun bu sayfasını. Masumane bir soruya verilecek masumane cevapların üzerinden çok güzel propoganda yapmışsınız. Yapın tabii, birşey demeye hakkım olamaz, zira konuşmak sizin hakkınız. Ancak siz, yazılı tarihin başlangıcı kabul edilen M.Ö. 3000 senesinden bile önce K.Kafkasyada bulunan atalarımın, sizin ilk iddianız ile "Türk" yani insan olduğunu söylüyorsanız, sonuna kadar haklısınız. Ancak ikinci iddianız ile "Türk" yani "Türk ırkına mensup bir kabile/boy vs" olduğunu söylüyorsanız, size tavsiyem biraz fransız arkeologların buluşlarını inceleyiniz. Bazı fransız arkeologları (isimlerini araştırma gereği görmedim bu kadar gereksiz iddialara yanıt vermek için) M.Ö. 3000 senesinden bile önce biz adige/abaza/wubıhların K.Kafkasyada yaşadıklarına dair kanıtlar bulmuşlardır. O dönemde Orta Asyada yaşayanlar sanırım hala orta asyadalardı doğrumudur? Doğrudur. Peki Orta asya ırkları sarı ırkmıdır? Japonlar? Çinliler? Safkan(hala orta asyada bulunan) Türkler? Evet sarı ırktır. Peki o dönemde K.Kafkasyada bulunan insanlar için bilim adamları ne diyor? Beyaz ırk. Hatta bazı Germen inanışlarında "Beyaz ırkın doğum yeri" olarak, K.Kafkasya gösterilir. Bazı iddialar, 2.Dünya Savaşı sırasında Oşamafe (Elbruz) Dağının eteklerine gelen alman birliklerinin "beyaz ırkın doğum yeri olan" bölgenin merkezinde bulunan en kudretli dağın yamacında kutlama yapmışlardır diyor. Kabul edin bu dünyada, bilimsel sınıflandırma adına bir "ırkçılık" var. Bu "ırkçılık" başka bir sınıflandırma methodu çıkana kadarda böyle kalacak. Ha diyin ki; Biz hepimiz insanız, kökenimiz aynı! KABUL. Ama derseniz ki: İnsan demek Türk demektir. KABUL ETMIYORUM. Neden? Çünkü şu andaki dünya düzeninde TÜRK kelimesi = IRK. Bir ırkı temsil eden kelimeyi, burda bu forumu karıştırarak, "yok efendim böyle, yok efendim şöyle, bakın kelimeler nasıl benziyor, bakın bakın kelimelerin semantiğinden bu çıktı, azcık zorlasam şapkamdan da tavşan çıkarıcam" diyerek, laf kalabalığı ile, ordan burdan tarihler vererek, zaten dünyanın bilimsel olarak kabul ettiği gerçekleri ( gerçek tersi kanıtlanana kadar gerçektir) , "belki bir ihtimal burayı okuyan genç kişileri inandırırımda ben türküm" dedirtirim" deme amacı ile yazmanızı (ki bu yazılarınızdan başka anlam çıkmıyor) açıkçası çok acı buldum. Ve evet ben ırkçıyım, hatta bana kafatasçı faşist bile diyebilirsiniz. Çünkü ben ırkmın yüksek olduğuna inanıyorum. Benim ırkım kibar, kendisine dokunan olmadığı sürece sağa sola saldırmaz. Benim ırkım insalara değer verir, benim ırkım sebepsiz adam öldürmez, benim ırkım kadınları el üstünde tutar, benim ırkım saygılıdır, benim ırkım diğer ırklara saygı duyar. Aynen benim gibi. Bende diğer ırklara saygı duyarım ve onların düşüncelerine, inanışlarına yaşayışlarına saygı duyarım. Benim düşüncelerime, inanışlarıma yaşayışlarıma saygı duydukları sürece. Kusura bakmayın laflarım ağır gelmiş olabilir. Büyüklerimden özür diliyorum. Ancak herkes yine herzaman olması gerektiği gibi kibar kalmışken ben dayanamadım.
|