Ben Türk demedim diyen arkadaş varsa da bilmiyorum ha Çerkes diye Türk boyu vardır dedim ama Adigeler farklı bir millettir diye de belirttim siz neden geçmişteki kuyruk acılarınızı bırakıp günümüze bakmıyorsunuz ve hâlâ biz demememize rağmen kendinizi Türkden farklı bişi olarak ispatlamaya çalışıyorsunuz isterseniz size "Günaydın" diyeyim çünkü çoktan Türk olmadığınız ispatlandı hâlâ neden böyle dediğimizi söylüyorsunuz ve karşı çıkmak için can atıyorsunuz siz Adigesiniz biz Türk.
Malkarım eh tabii bu da Kafkas boyu sayılmaz. Ne de olsa sizin için sonradan yerleşti ama bilim tam tersini iddaa ediyor. M.Ö.'lerinden kalma bir toplum olduğu artık gene bilim çevreleri tarafından ispatlandı bence bunu inkar etmemelisiniz. Ben inkar etmiyorum Adigeler Türk diye. Çerkes bir Türk boyunun ismidir dedim. Dikkat edin Türk boyu dedim sadece dünya size ne derse desin.Biz, yanlışlıkla Kafkasya’dan gelen halkların neredeyse tamamına “Çerkes” adını yakıştırdık. Hatta Ruslar, bir dönem Ukraynalılara bile “haydut, eşkıya” anlamında “Çerkes” dediler.
Kazakların Küçük Cüzü içinde Çerkes, Çerkeş, Serkeş, Türkmenlerde Çerkesoğlu, Göçebe Özbeklerde Çerkes, Cehl-Kes, Çilkas, Çilkes ve yine Türkmenlerin Esrarı boyunda Çerkez adında oymak ve obalar vardır.
Bulgarların dolaysız torunları Karaçaylılara Kara Çerkes de denir.
Rus tarihçiliğinin babası sayılan Karamzin ve diğer Rus tarihçilerden P. P. İvanov, N. İ. Berezin “Karakalpaklılar”a çoğu kez “Çerkes” dendiğini belirtmektedirler.
Eski Türkçe “çar” “saç” anlamındadır. Hatta Rusça-Mordvaca sözlükte “Çer” kelimesinin anlamı saç olarak gösterilir. Altay destan kahramanlarından birinin adı Altın-Çarkas yani Altın-Saçlı idi. Eski Bulgarcada ise “Çer” kara, “kes” saç demektir. Buna göre “Çerkes” –Siyah saçlı anlamındadır. Karamzin, Çerkes de denilen Karakalpaklıların Hun, Hazar, Peçenek, Kuman ve Tatarların torunları olduğunu kaydetmektedir. Kısacası bir Türk boyu olan Çerkeslerin Kafkaslarda “Çerkes” denilen “Adıge”lerle hiçbir ilgisi yoktur.
Saygısız demeye çalışıyorsunuz ve bir Türk devletinden -her ne kadar yöneticileri Türk olmasada- kesitler veriyorsunuz. Bu da kötülemek değil zaten bu sevgi tarzı.Biliyorum hiç merak etme.

Açarım istediğin başlığı ve gene o smileydeki gibi ağzın açık kalır ama yüzünde tebessüm olmaz.
Sayın PauKaF, gidin bunları dünyayı Türk gören yerlere söyleyin de içinizdeki acılar bitsin bence.
Yeşil surat ha ? Hmm, Hatukay veya Şapsığ gibi Adige boyunu hatırlattı bana.