Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pts Şub 06, 2012 2:20 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 369 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ÇERKESLER BİR TÜRK BOYU MUDUR?
İletiTarih: Per Tem 29, 2010 7:40 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

burda anlaşılması gereken şey şu

aslında türkler haklı, tüm dünya türk

neden çünkü hz.adem türk'tü :)

hz.adem in türk olduğunu nasıl ispatlarız peki: çok basit, bizim türk bir arkadaş var adı adem

ee adı adem olan bir türk varsa o zaman hz. ademde türk oluyor

yani ne demekmiş tüm dünya türklerden geliyor :)

işte çerkeslerin türk olduğunu savunurken yapılan yorumlar bunun gibi :)

o nedenle bir çerkes buna ancak güler geçer

sen türksün türk olarak kal yaşasın senin türklüğün
ben çerkesim bırakta ben de çerkes olarak kalayım yaşasın benim çerkesliğim

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 7:57 am 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

yeşil surata bayıldım..acep bu Türklerin hangi boyundan

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 12:07 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Ben Türk demedim diyen arkadaş varsa da bilmiyorum ha Çerkes diye Türk boyu vardır dedim ama Adigeler farklı bir millettir diye de belirttim siz neden geçmişteki kuyruk acılarınızı bırakıp günümüze bakmıyorsunuz ve hâlâ biz demememize rağmen kendinizi Türkden farklı bişi olarak ispatlamaya çalışıyorsunuz isterseniz size "Günaydın" diyeyim çünkü çoktan Türk olmadığınız ispatlandı hâlâ neden böyle dediğimizi söylüyorsunuz ve karşı çıkmak için can atıyorsunuz siz Adigesiniz biz Türk.
Malkarım eh tabii bu da Kafkas boyu sayılmaz. Ne de olsa sizin için sonradan yerleşti ama bilim tam tersini iddaa ediyor. M.Ö.'lerinden kalma bir toplum olduğu artık gene bilim çevreleri tarafından ispatlandı bence bunu inkar etmemelisiniz. Ben inkar etmiyorum Adigeler Türk diye. Çerkes bir Türk boyunun ismidir dedim. Dikkat edin Türk boyu dedim sadece dünya size ne derse desin.Biz, yanlışlıkla Kafkasya’dan gelen halkların neredeyse tamamına “Çerkes” adını yakıştırdık. Hatta Ruslar, bir dönem Ukraynalılara bile “haydut, eşkıya” anlamında “Çerkes” dediler.
Kazakların Küçük Cüzü içinde Çerkes, Çerkeş, Serkeş, Türkmenlerde Çerkesoğlu, Göçebe Özbeklerde Çerkes, Cehl-Kes, Çilkas, Çilkes ve yine Türkmenlerin Esrarı boyunda Çerkez adında oymak ve obalar vardır.
Bulgarların dolaysız torunları Karaçaylılara Kara Çerkes de denir.
Rus tarihçiliğinin babası sayılan Karamzin ve diğer Rus tarihçilerden P. P. İvanov, N. İ. Berezin “Karakalpaklılar”a çoğu kez “Çerkes” dendiğini belirtmektedirler.
Eski Türkçe “çar” “saç” anlamındadır. Hatta Rusça-Mordvaca sözlükte “Çer” kelimesinin anlamı saç olarak gösterilir. Altay destan kahramanlarından birinin adı Altın-Çarkas yani Altın-Saçlı idi. Eski Bulgarcada ise “Çer” kara, “kes” saç demektir. Buna göre “Çerkes” –Siyah saçlı anlamındadır. Karamzin, Çerkes de denilen Karakalpaklıların Hun, Hazar, Peçenek, Kuman ve Tatarların torunları olduğunu kaydetmektedir. Kısacası bir Türk boyu olan Çerkeslerin Kafkaslarda “Çerkes” denilen “Adıge”lerle hiçbir ilgisi yoktur.

Saygısız demeye çalışıyorsunuz ve bir Türk devletinden -her ne kadar yöneticileri Türk olmasada- kesitler veriyorsunuz. Bu da kötülemek değil zaten bu sevgi tarzı.Biliyorum hiç merak etme. ;)

Açarım istediğin başlığı ve gene o smileydeki gibi ağzın açık kalır ama yüzünde tebessüm olmaz.
Sayın PauKaF, gidin bunları dünyayı Türk gören yerlere söyleyin de içinizdeki acılar bitsin bence.
Yeşil surat ha ? Hmm, Hatukay veya Şapsığ gibi Adige boyunu hatırlattı bana.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 12:27 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Corin yazdı:
Ben Türk demedim diyen arkadaş varsa da bilmiyorum ha Çerkes diye Türk boyu vardır dedim ama Adigeler farklı bir millettir diye de belirttim siz neden geçmişteki kuyruk acılarınızı bırakıp günümüze bakmıyorsunuz ve hâlâ biz demememize rağmen kendinizi Türkden farklı bişi olarak ispatlamaya çalışıyorsunuz isterseniz size "Günaydın" diyeyim çünkü çoktan Türk olmadığınız ispatlandı hâlâ neden böyle dediğimizi söylüyorsunuz ve karşı çıkmak için can atıyorsunuz siz Adigesiniz biz Türk.

alkışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş...

kuyruk acımız yokki..ama sizin burun acınız var galiba..herşeye burnunuzu sokuyorsunuz :lol: :lol:

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 12:35 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Adigelerin Türklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu cümleyi desteklediğinize göre sprun yok corin

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 12:53 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

corin anlayamadığn konu şu:malkarlar nasıl oluyorda hem kafkas yerlisi hemde türk olabiliyorlar?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 1:44 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

axakuyt aştıbj yazdı:
Corin yazdı:

alkışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş...

kuyruk acımız yokki..ama sizin burun acınız var galiba..herşeye burnunuzu sokuyorsunuz :lol: :lol:

Hmm, sizin kuyruk acınız yoksa bizim de burun acımız yoktur. Boşuna kasma.

Sayın PauKAF, evet destekliyorum ve sorun olmaması güzel bişi bence yani.

kafkas-adige hemen açıklim, Proto-Türk ve Hun,Bulgar,Kıpçak,Hazar gibi Kafkasyada yaşamış Türk kavimlerinin birleşimi sonucunda oluşmuş otokton halk. Proto-Türk kavimleri de M.Ö. 1700-1200 civarlarında Kafkasya'ya yerleşmişlerdir. Yapılan araştırmalar bunu kanıtladı. Kimmerler kesinlikle Türk. İskit,Sarmat,Alanlarda İran ve Türk birlikte yaşıyorlar. Bu yüzden hem Osetlerin hemde Karaçay-Balkarların en eski ataları İskit,Sarmat,Alan ama Kimmerler kesinlikle sadece Türk. Hatta Kumuklar ve Kırım Türkleri de Karaçay-Balkarlar ile aynı halk. Sadece son 1000 yılda yaşadıkları bölgede değişiklikler oldu ama onun dışında dilleri,gelenekleri,yapıları benzer sadece Nogaylarda moğol istilası sonucu oluşan bir Mongoloid tip vardır. İnanmak ve inanmamak sana kalmıştır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 3:40 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

Corin yazdı:
Açarım istediğin başlığı ve gene o smileydeki gibi ağzın açık kalır ama yüzünde tebessüm olmaz.
Sayın PauKaF, gidin bunları dünyayı Türk gören yerlere söyleyin de içinizdeki acılar bitsin bence.

corin alabayıptohama..
way be ...demek yüzümde tebessüm olmaz.

aa sen yeşili sevmiyormusun..iyi tamam sizinki mavi surat olsun :( boynu bükük mavi..
sonuçta Türk İslam sentezine bakınca Türklerin bayraklarının lk rengi mavidir..gök tanrı inancı yüzünden

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 4:31 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

axakuyt aştıbj yazdı:
Corin yazdı:

corin alabayıptohama..
way be ...demek yüzümde tebessüm olmaz.

aa sen yeşili sevmiyormusun..iyi tamam sizinki mavi surat olsun :( boynu bükük mavi..
sonuçta Türk İslam sentezine bakınca Türklerin bayraklarının lk rengi mavidir..gök tanrı inancı yüzünden

Olabileceğini zannetmiyorum.
Ben tüm renklere severim. Boynu bükükten çok çevresindeki eziklerden dolayı homurdanan ve sıkılmış bir hâli var o smileynin.
Türk-İslam sentezi ha Eski Türkler sentezine bakınca demeliydin buradan da ne kadar bizim tarihimizi iyi bildiğin anlaşılıyor.
Neyse ağız kavgasına girmenin bir anlamı yok. Ama illa etmek istiyorsan edebilirim de seçim senin.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 30, 2010 5:09 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

ben centilmen bir bayan olarak ilk başlangıcı siz yapın diyorum
doğru haklısınız okuyalı 10 sene oldu..unuttum sizin tairihi...

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 369 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi