Tlepsh yazdı:
Corin yazdı:
decenqua aslında bi çeşit aynı çünkü tüm hükümdar çocuklarının tahtda hakkı var ve bunun için sürekli kavga ederler bilirsin biraz okuduysan Türk tarihini. Saygı duyulan tahta çıkıyor bazen ama bazen de hilekarlar.
Ben yine yanlış anlamış olabilirim:
Kardeşler bile
taht için sürekli kavga ettikten sonra saygı nerede kalıyor
anlayamıyorum.
Kardeşler arasında saygı duyulan dediğimi hatırlayamıyorum. Millet içinde saygı duyulandan kastımdı orada ama tabii ki hilekarlarda çıkabiliyor. Dünya böyle sürekli değişen bir oyunun parçası 30 yıl önce saygı duyulan tahta çıkar 30 yıl sonra hilekar.
axakuyt aştıbj yazdı:
onlar saygıyı elden düşürmeden birbirlerinin boğazlarını sıkrak ve birbirbirlerinin sırtına çıkıp ezerek tahta çıkarlar..
tahta çıkamayanlar ,canını kurtarmaya çalışan Rodos Şovelyelerine sığınır..

Sitede bir anlaşmazlık var sanırım birileri Osmanlı padişahlarına Türk değil diyor. Birileri de Türklerin tahta çıkamayınca neler yaptığından bahsediyor bence bu kadar dönme yeter bi karar verseniz. Bu arada belirtim Türk tarihinde en az sevdiğim bölüm Osmanlı. Evet boğazlarını sıkarlar bu da saygıdır ne kadar da gözükmese de çünkü hükümdar kanı taşıdığı için kutsal sayıyorlar kanını o yüzden o kan yere akıtılmadan öldürülmelidir. Yine Osmanlı da unutulan bir adet neyse.
Flamspark yazdı:
Corin, sana tek bir sorum olacak, cevabını bulduğunda ne demek istediğimi bana sormadan kendin anlayacaksın.
Çerkes kelimesini kim, kime, ne zaman, neden demiş...
Bunu bir araştır, mümkünse objektif yazılardan araştır, hani şu dünya türk diyen kısımlara girmeden diyorum, ondan sonra gel birde bana açıkla.
Sonra tahmin ediyorum, satırlarca yazdığın yazılara bir daha bakacaksın...
Merak etme gerçekten çok araştırdım ama Kırgızlar mı Kazak mı şimdi tam hatırlayamıyorum bir boy var Çerkes isimli. Ama eminim yani Kırgız yada Kazak ikisinden biri nasıl olsa ikiside Türk. Bu arada gerçekten öyle sitelerde takılmıyorum ben nefret ediyorum dağı taşı Türk görenlerden. Etrüskler Türk falan diyorlar çok saçma geliyor. Dilleri tamam Türkçe ile benzerlik gösteriyormuş falan da Fince de gösteriyor ama adamlar Türk değil. Neyse uzatmim.
Eğer Çerkes ismini illa istiyorsanız sizin olsun ne de olsa bize Türk ismi yeter. Kırgız,Uygur,Tatar,Karaçay-Balkar,Yörük yok sadece Türk var tıpkı Ubıh,Besleney vb. olmayıp hepsinin Adige olduğu gibi.