Arkadaşım türkler sarı ırktandır kafatasçı filan değiliz bu bilimsel bir gerçek. Çerkesler ve diğer kafkas halkları beyaz ırktır. Bilimsel gerçektir bu da. Alman veya İngiliz kaynaklarını aç. Tercümelerini al oku. Haksızlığa karşı duramazmışsın

yahu sen özenti mahir in yazdıklarına tepki göstermeiyorsun benim yazdıklarıma tepki gösteriyorsun. annen veya baban türk olduğu için türklere sempati duyuyorsan ha o zaman başımın üstünde yerin var, ağzımı açmam,.
Çin kaynaklarında türkler için sarışın demiyor ki. Sarışınlıktan kasıt buğday tenli.
Kardeşim ne demek Çerkesler türk boyu? Ne demek adigeler çerkes değil?
Türkler tarih sahnesine çıkmadan önce Çerkesler Kuzey Kafkasya da mevcuttu. Yunanlılar Grekler ve Latin kökenliler Adigelere Kirkas diyorlardı. Daha aşağıda Gürcüler Çirkas derdi. İngilizler Adigeler için Circassian der. Caucassian/White-Kafkasyalı beyaz anlamına gelir.
İngiliz ve alman bilim adamlarının yaptığı sınıflandırma budur.
Osmanlının yaptığı çerkes tanımı bizi ilgilendirmiyor. Osmanlıya göre size göre zaten sırplar da türktür.
Ahıska Türkleri bu arada Kuzey Kafkasya da mı?
Çerkes=Adige dir. Kumuklar ahıska türkleri vs... hiç birisi çerkes değildir. Çerkesce(adıgabze) apayrı bir dildir.
Peki o zaman Almanya'da yaşayan türkler de biz almanız desinler olur mu?
Çerkeslik(adigelik) insanlıktır. Kalkıp da burada bize medeniyet dersi vermeyin. Moğolların kılış artıkları göçebe bir topluluk yerleşik hayata geçmiş yeryüzündeki köklü uygarlıklara nasıl medeniyet öğretebilir?
Bu arada türkiyedki türkler asimile olmuştur. Ve şu anda türkiyedeki türkmen sayısı o kadar az ki. Saf türkler uygur türkleri vs.. bir kendi yüzünüze bakın bir de onların yüzüne. ONların bozulmamış orta asya kültürüyle sözde türk kültürünün alakası yok. Adamlar göbek atmıyor. Türkiyedkei türk kültürü yunan arap birleşimidir. Danslar bile çalıntı.
Adigeler çerkes değil dedin ya altıma yapacaktım gülmekten. Bu kadar cahil olamazsın.
Memlük çerkeslerini ele al. Çerkesler de sultanlık hiç bir zaman babadan oğla geçmemiş, yönetim savaşlarda gösterilen başarı ve toplumda gördükleri saygı ile bu göreve değer olana geçmek biçiminde el değiştirmiştir. Ama türklerde tam tersiydi.
Mısır'da Çerkes sultanları dönemi 1390-1517 yılları arasında geçen dönemdir.
İleri görüşlü sultan diye anılan sultan Berkuk ile başlayan Çerkes Memluklar dönemi aşağıdaki sıralama ile devam etmiştir.
1) Sultan Seyfuddin Berkuk 1390
2) Berkuk'un oğlu Sultan Ferej 1398
3) El müçtehid el halife bilal 1412
4) Şeyh Mahmud 1412
5) Muayyed oğlu Sultan Ahmet 1221
6) Ebul Feth tatar 1421
7) Sultan Barasbiy 1422

Barasbiy oğlu Seyfuddin 1422
9) Barasbiy oğlu Yusuf 1438
10) Naue Çakmak 1438
11) Çakmak oğlu Osman 1453
12) Sultan İnal 1453
13) İnal oğlu Ahmet 1461
14) Sultan hoşkadem 1461
15) Sultan Balabay 1467
16) Temariğe 1467
17) Eşref Kaytbay 1467
18) Kaytbay oğlu Muhammet 1495
19) Kanşaue Eşref 1498
20) Eşref Janbulat 1499
21) Kanşaue Eşref oğlu Tumanbay 1500
22) Kanşaue Ğur 1500
23) Tumanbay 2. 1516 - 17
Çerkes sultanını bile Yavuz Selim öldürtmüştür. Kahire'deki Savaş Müzesi müdürü Abdurrahman Zeki, "Kahire'nin Bin Yılı" adlı kitabının 98.sayfasında şöyle der: "Çerkes sultanlar döneminde, özelliklede Sultan Kaytbay döneminde mimari ve kentleşme konusunda pek çok yenilikler yapılmış büyük bir ilerleme sağlanmıştır. Büyük taş binaların yapımında yeni teknikler geliştirilmiş, bu yapılar yazıtlarla süslenmiştir. Özellikle bu dönemde yapılarda süsleme ve işlemecilik bir sanat haline gelmiş taş oymacılık yaygınlaşmıştır.