Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Sal May 22, 2012 8:35 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Bİ BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDEBİLİR Mİ?
İletiTarih: Per Haz 18, 2009 10:36 am 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

Ben şöyle bişey duydum önceden abzehler şapsıgların bir sülalesiymiş yada sapsıglar abzehlerin bir sülalesiymiş hangisi hangisinin sülalesi o konuda muallakta olmamın sebebi bunu duyduğum kişininde böylee söylemesi neyse işte biri birini sülalesiymiş sonra kalabalık olunca birbirlerinden ayrılmışlar dorumudr bu bilgisi olan var mı?

Sayfa başı
 Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: Bİ BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDEBİLİR Mİ?
İletiTarih: Per Haz 18, 2009 4:51 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

şakalaşmalardan kaynaklanan bişey olmasın bu

Razz

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 18, 2009 7:48 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye

Böyle bir şey ola bilir de 19luadige kardeşim.Mesela ilk önce Nartlar vardı.Daha sonra nüfus genişledikçe ocaklaşmalar,kabileleşmeler olmuş ola bilir.Bir daire düşünün geniş bir coğrafya üzerinde ve merkez noktada ufak bir nüfus, her halleriyle benzeşen bir nüfus.Çoğaldıklarını ve çoğaldıkça yeni yaşam alanları için bu çoğrafyada yeni dağ etekleri,vadiler ovalar ve de yeni deniz sahilleri bulup gittiklerini düşünün.Genişleyen bir daire.Ve gidenlerin çoğrafi özelliklerden dolayı,biraz daha soğuyan ısınan iklimli bölgeler düşünün, bunun neticesinde kendi akli buluşlarıyla yaşam standartları,tanımlamaları oluşturduklarını düşünün ve kendilerini isimlendirdiklerini.

Anadoluda da Mezralarla aileler ayrıştıkça şu oğulları bu oğulları gibi çoğalarak zaman gelince nüfus fazlalığıyla kendilerini aslında bir anne babadan olmuşlukları unutulup ayrı bir aile,sülale adlandırmalarıyla kimlikleştiriyorlar.

Yahut Hz Adem ve Hz.Havva annemizden doğan çocuklarının dünyaya yayıldıkça kendilerini isimlemeleri gib.Arap,Fars,Türk,İngilizErmeni,Rum,Gürcü, İspanyol v.s. bunun gibi olabilir bu da.Hakikatten bir ayrışma olmuş olabilr fakat en önemlisi hepsine Adiğe denmesi.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 18, 2009 8:09 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

evet ayrışaları çok doğal siizn dediğiniz gibi adige olmamızda en güzeli en öenlisi ama hangimiz hangimizin sülalesi o da önemli Very Happy:D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 19, 2009 9:30 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

O bir gizem olarak kalacaktır her halde, güzel olanda bu.Her iki boyda bu arayışa girdikçe, tek bir adreste buluşacak, ikisininde ana kucağının sıcaklığını hissetmesi gibi ADİĞE'likte.....

Ve İlyas kardeşimin dediği gibi, o sıcak kucakta şakalar,şakalaşmalar eşliğin de bu mesele tartışılacaktır,halbuki cevap o an bulundukları kucak adresin ta kendisidir...........

Boş verin tartışılsın,araştırılsın kendi sorunlarımızla,kendilerimizle karışmaya araştırmaya vesile.Bizim için güzel olan bu.

Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 19, 2009 9:58 am 
Acemi Üye
Acemi Üye

şapsığların abzehlerden ziyade abhazlar ile alakası olduğunu biliyordum... yani şapsığların aslında adigeleşmiş abazalar olduklarınu duymuştum... ama nasil onu bilemiyecegim...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 19, 2009 10:16 am 
Emektar Üye
Emektar Üye

adige12 kardeşim o ihtimal benim bensup olduğum boya daha yakın, Ubıhlara.

Şöyle devam ediyor zannedersem boyların doğal tarihi arazi yayılımları.

Abhazya,Ubıhey,Abzehey,Şapsuğey ve yukarılara tırmanıyor boyların arazi yayılımı Kaberdey,Besleney,Rusya sınırına doğru Bjeduğey gibi yanılıyormuyum...

Bu mantıkla gidersek eğer Abhazlarla Şapsuğlar arasında Ubıhlar ve Abzehler var.............

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 19, 2009 2:10 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Bu teziniz doğru olabilir çünkü abzeh ve şapsığlar karakter olarak Abbazalara çok benziyorlar.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 10:01 am 
Azimli Üye
Azimli Üye
19luadige

:D vay bee aslındaa bir boy altında olsa daha yii benceama atlarımızı öylee uygun görmüş

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 21, 2009 6:52 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

uzunyaylada sülale ismi şapsiğ olan bir aile wardı.

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi