|
Durulamadı,ensonunda sıkıştırılan soruyu soran cevabını aldı. Çerkez kızlarının boyu için yani.Bu soruyu soran Çerkez kızları olarak değilde, keşke Çerkezlerin diye genel bir soru sorsaydı.Madem bu soruya girildi bende bir cevap yazayım istedim.Mesela ben elli yaşımdayım.Hatırladığımdan beri mümkün oldukça ekipsel gösterileri seyretmişimdir.Ve ya şimdi rahmetli olan bir iki kuşak önceki insanlarla bu günün insanlarını tip olarak karşılaştırırım.Çerkezlere yakıştırılan ince uzun boyluluk tanımıda sanırım tarihe karışıyor gibi geliyor bana.Buna sebeb olarak verilen cevaptaki Coğrafi bölgeleştirmeler ne kadar gider bilemem ama, soya çekim ve akrabalaşmalarla gerçekleşen karma evliliklerin çok etkileyici olduğu muhakkak.Boy standarlarımız düşüyor,daha bir esmerleşiyoruz,(Çerkezler için tanım beyaz ten,açık renk göz,ince uzun genel ifade),bedenler daha kalınlaşıyor kemik yapısı olarak.Ben böyle bir boyuttan cevap vereyim dedim.Sağlıcakla kalın.
_________________ Çerkes İsimleri Çerkes Kimdir
Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet
|