Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 1:04 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ADIĞE BAYRAĞI
İletiTarih: Cum Ekm 03, 2008 10:08 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

tekrar edeyim Smile

abazaların ve karacayların o bayrakta gosterılmelerı onların adıge boyu oldugundan dolayı değil, evet abazaların kendi bölgelerinde bayrakları uzun zamandır var ama adige bölgesinde yaşayan abazalar yok mu!

bana göre dememin nedenide bilgiler konusunda kesin bişey yok senin dediğinde doğru olabilir ben kesinlikle benim düşündüğüm doğru diyerek kimseyi yanıltmak istemediğim için başına bunu ekledim , ama siz diyorsanız bendeki bilgiler kesin o zaman bana göre eklemezsiniz

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 06, 2008 7:44 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

PauKaF yazdı:
tekrar edeyim Smile

abazaların ve karacayların o bayrakta gosterılmelerı onların adıge boyu oldugundan dolayı değil, evet abazaların kendi bölgelerinde bayrakları uzun zamandır var ama adige bölgesinde yaşayan abazalar yok mu!

bana göre dememin nedenide bilgiler konusunda kesin bişey yok senin dediğinde doğru olabilir ben kesinlikle benim düşündüğüm doğru diyerek kimseyi yanıltmak istemediğim için başına bunu ekledim , ama siz diyorsanız bendeki bilgiler kesin o zaman bana göre eklemezsiniz

Smile

Ben verdim İlyas listeyi, inanırsın inanmazsın. Dediğim gibi buraya passladığınız liste de varsayımdan ibaret. Fransız mı İngiliz mi ne bir araştırmacının sunumları..

Tabi vardır Adige bölgesinde abaza. Abazaların kendi bayrağı var başka bayrakta, temsil edilmelerine gerek yok.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 06, 2008 8:27 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

gerek yok diyerek bir kabulde bulunmakla oluyorsa haklısın:)

yahu abazaların takıntısıdır hayır biz o yıldızlardan biri değiliz diye sen abaza da değilsin niye taktın bu kadar Smile

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 06, 2008 1:55 pm 
Azimli Üye
Azimli Üye

Abazalardan ses çıkmıyo ilyas napalım, savuncas onları da:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 12, 2008 1:12 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye
GuBaTe_38

yanlış bildiğimiz konusunda haklı olabilirsiniz ama keşke kaynak belirtseniz de biz de okuyup doğruları öğrensek (bu arada hiç bilmeyen birisinin okuduğu ilk kaynaklara inanması normal bence, zaten çok kaynağın olmadığı bi konu bu)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 15, 2008 8:27 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

kaynak benim:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 04, 2008 11:04 pm 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

Nart dostum,
Edmund Spencer adige ülkesini gezdiği sırada 12 yıldızlı adige bayrağının anlamını adigelere sormuştur. Adiğelerin ona saydıkları boylar içinde Abazalar, Teberdi(Karaçay) ve Miçkişler(Çeçenler) de vardır. Besleneyler ve Kabardeyler tek yıldız ile gösterilirler.Ayrıntısını istersen Edmund Spencerin anılarını açıp okuyabilirsin.
Abhaz krallığının ewet tarih boyu ayrı bir bayrağı olmuştur ama kraliyet abhazyası dışında yaşayan en az bir okadar daha abaza vardı. Sadzlar: Pshu Ahçipsa Aybga bölgeleri; Aşuwalar Aşkharuwalar, Bağlar, Tsabalın bir kısmı, Brakiy vb. bölgeler abhaz krallığının dışındaki abhaz yerleşimleridir. Bu bahsettiğim kabilelern buyuk kısmı coğrafi sebeplerle Abhaz krallığından çok Adiğe kabileleriyle sosyo-kültürel ilişkiler içindeydi. Brakiyler Adigeceyi gayet iyi konusurlardı. İstersen adapazar kepekli köyüne gidip görebilirsin.
O donemde henuz ruslar kafkasyaya ayrımcı nifak tohumlarını sokmamışlardı. Adigeler, Abhazlar, wubıhlar, karaçaylar, çeçenler vb. birbirlerini kendilerinden goruyorlardı. Bu nedenledir ki o 12 yıldızda abazalar, karaçaylar ve çeçenler vardır.
Abhaz Krallığının 5000 yıldır ayrı bayrağı olması 12 yldızlı diğer bayrakta abazaların temsil edilmeyecekleri anlamına gelmez. Zira kuban ötesinde yaşayan adigelerin (Bjeduğ, Jane, Ğroun) de ayrı bayrakları vardı ama 12 yıldızlı bayrakta temsil edilmişlerdir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 15, 2009 12:42 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

Bjeduglar ve Janeler Adige bayrağında mevcuttur.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 8:25 am 
Çaylak Üye
Çaylak Üye

meretukocelekan yazdı:
O donemde henuz ruslar kafkasyaya ayrımcı nifak tohumlarını sokmamışlardı. Adigeler, Abhazlar, wubıhlar, karaçaylar, çeçenler vb. birbirlerini kendilerinden goruyorlardı. Bu nedenledir ki o 12 yıldızda abazalar, karaçaylar ve çeçenler vardır.

Selamlar,

Şu birbirini bir birinden gören halkların 16. ve 19 yy. arasında aynı cephede milli ve asgari olarak mücadele verdikleri tek bir kaynak bana gösterirseniz, bir kişinin anı kitabında yazanlardan daha çok inanmam için sebep olacaktır.

Teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 49 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi