nart yazdı:
Cevapları okuyorum da piyasada gezen bir iki kaynağı okuyup onları doğru kabul etmek ne kadar gerçekleri ortaya çıkartıyor, onu sorayım ben de..? En azından verilen cevaplarda o gerçekleri göremedim..
Kaynağına bağlı, sevgili Nart.. Osmanlı arşivlerinde bu konuda yeterli bir belge yok..Kafkasya kökenli arşivlerde 1827 sonlarına kadar dayanıyor. '' ki maalesef Hatti'lere kadar dayanan ( yine bilinen ) bir uygarlığın geçmişinden söz ederken, her zaman yetersiz bilgilerle karşılaşıyoruz.'' ve maalesef Rus ve İngiliz tarihçilerinin vermiş olduğu bilgilerle pekiştirmek durumunda kalıyoruz.. ve bu gerçekler ( siz değil diyorsunuz ) her yerde aynı şekilde kabül görüyor.. Soru- cevap oyunlarıyla nereye gelmek istediğinizi pek anlayamadım.. Evet, tarih bilgileri başka kaynaklarla pekiştirilmeden tamamlanmış sayılmaz.. benim bildiklerim bunlar.. başka bir şey biliyorsanız açıklayın.. yada ben bu bayrağın gerçekliğini kabül etmiyorum deyin.. ben, neden olduğunu sormayacağım inanın.!
Ben bu konudan önce; neden, süregelen bir savaşın sonlarına doğru kabilelelerin aynı çatı altında birleşmeleri gerçekleşmiş.. hatta bunu neden, yabancıların istekleriyle oluşturmuşlar merak ediyorum.. verebileceğiniz en mantıklı cevabın, karşılığınıda hemen vereğim.. bir ormanda 8-10 yerde yangın çıkarsa.. hepsini birden söndürmeye çalışırsanız, elbette başarısız olursunuz..
Ama eminim ki.. ağaçların yetileri olsaydı.. ortak hareket etmeye başlar, ormanın geri kalanını kurtarmaya çalışırlardı..
Yani o 12 yıldızın neden orada olduğunu ( tabii sizce gerçekse.! ) düşünürken, arkasındaki nedenleri de araştırın..
Zira bugünde buna çok ihtiyacımız var..
Aynı çatı altında olmaya.! sevgiler..