Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 5:29 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 68 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ADİGE-ABHAZ EVLİLİĞİ ASİMİLASYONA NEDEN OLUR MU?
İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 7:45 am 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Sadece zamana ihtiyacımız var;vakti geldiğinde Kafkasya ,ait olduklarına,bizlere dönecektir;içimizdeki kini,nefreti ve intikamı yeter ki sıcak tutalım,asla unutmayalım geçmişi,geçmişten ders alarak geleceğe yürüyelim,kendi geleceğimize...

Önümüzde çok ama çok uzun bir yol var;daha birçok farklı ve güzel fırsatlar çıkacaktır,yeter ki bunu değerlendirmeyi bilelim...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 9:30 am 
Azimli Üye
Azimli Üye

konfederat yazdı:
Sadece zamana ihtiyacımız var;vakti geldiğinde Kafkasya ,ait olduklarına,bizlere dönecektir;içimizdeki kini,nefreti ve intikamı yeter ki sıcak tutalım,asla unutmayalım geçmişi,geçmişten ders alarak geleceğe yürüyelim,kendi geleceğimize...

Önümüzde çok ama çok uzun bir yol var;daha birçok farklı ve güzel fırsatlar çıkacaktır,yeter ki bunu değerlendirmeyi bilelim...

viewtopic.php?f=108&t=19695&hilit=&

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 9:49 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

_abhaz_ yazdı:
demekki bundan sonra sadece abhaz damatlar ve
abhaz gelinler arayacağız..
madem adigelerin coğunluğu abhazlarla ewliliğe karşıysa yapacak şey yok..
benimde bir an önce adigeceyi unutmam lazımm asimile olmamak adına Smile

Evet Feyza Abla Bir Adige olarak Abhazlara karşıyım Mr. Green Hatta bir Abzeh olarak Kabartaylara, Şapsığlara, Hatukaylara, Bjeduğlara, Mexoşlara, Cemguylara, yani bilimum kabilelere karşıyım. Hatta ve hatta bir Tıw olarak diğer tüm sülalelere de karşıyım.

Gördüğünüz gibi rakip tanımıyorum mikrobilmemnecilikte Cool

İşin kötüsü bu tartışmalarla sonumuz böyle olacak, ben ondan korkuyorum Smile

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 9:52 am 
Yönetici
Yönetici
Bramkhan

konfederat yazdı:
içimizdeki kini,nefreti ve intikamı yeter ki sıcak tutalım,asla unutmayalım geçmişi,geçmişten ders alarak geleceğe yürüyelim,kendi geleceğimize...

Emrah, sen hiç değişmeyeceksin Smile

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 12:06 pm 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

kafkas-adige yazdı:
konfederat yazdı:

viewtopic.php?f=108&t=19695&hilit=&

Devletin politikası farklı olmak zorunda,Abhazya,malesef küçük bir ülke;bir örnek vereyim size;diasporadaki Kafkasyalıların,özellikle Çeçenler'in hemen hemen tamamı Doku Umarov'u desteklerler ama ben Ankara'da görüştüğüm Çeçen-İnguş gençlerin ( kafkasyadan okumaya gelenler ,3 kişi idiler) hepsinin ondan ve mücahidlerden terörist olarak bahsettilerine bizzat şahit oldum.

Demem o ki;diasporada olmak ile anavatanda olmak çok farklı,hayata ve olaylara bakış açılarımız,yaşam tarzlarımız ve benzeri...

Benim de hoşuma gitmedi bu haber,Abhazya'nın gelecek nesilleri 21 Mayıs'ı belki de hiç hatırlamayacaklar,ama eminim birileri onlara bunu hatırlatacaktır Wink

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 12:10 pm 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

Bramkhan yazdı:
konfederat yazdı:
içimizdeki kini,nefreti ve intikamı yeter ki sıcak tutalım,asla unutmayalım geçmişi,geçmişten ders alarak geleceğe yürüyelim,kendi geleceğimize...

Emrah, sen hiç değişmeyeceksin Smile

Bunu iltifat olarak kabul ediyorum Wink

Abhazya'da propaganda bakanlığı kurulsun,başına geçeyim,sen o zaman gör beni Wink

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 4:25 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Abhazya'da propaganda bakanlığı kurulsun,başına geçeyim,sen o zaman gör beni
...............................................
konfederat eğer sen propaganda sorumlusu olursan bu yazduğın bizimde okuduğumuz mantıkla yapacaksan bu işi rusyadan başka dostunuz kalmaz. Sad

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 5:42 pm 
Usta Üye
Usta Üye
konfederat

mukakohakan yazdı:
konfederat eğer sen propaganda sorumlusu olursan bu yazduğın bizimde okuduğumuz mantıkla yapacaksan bu işi rusyadan başka dostunuz kalmaz.

Devletler,kendilerini oluşturan toplumları zinde ve ayakta tutmak için gerçekte olmayan düşmanlıklar yaratırlar ve/veya olanı ateşlerler;Abhazların,Kafkasyalıların böyle bir sanal düşmana gereksinimi olmadı;bizleri düşmanları zaten mevcut;Rusya ve Gürcistan;tarihten gelen bir düşmanlık sözkonusu;bunu diaspora büyük oranda benimsiyor ve hatırlıyor,ancak anavatanda durum çok farklı,orada kendi insanına bile hayvan gibi davranan ve acımasız bir Rusya;katilleri savaşta seerbest bırakıp ,uşaklığı meslek edinmiş bir Gürcistan var;anlayacağın burdan atıp tutmak çok kolay,zira bunu anavatanda çok dikkatli bir şekilde,gerekirse el altından yapmalısınız;Diaspora ile Anavatan birbirinden ayrı dünyalarda yaşadığı sürece bizler asla büyük adımlar atamayacağız;Rusya'ya adeta mahkum bir Kafkasya;bir yandan halkının bir kısmının bile terörist gördüğü Doku Umarov bir yandan Rusya'ya kin sürekli kin kusan ve onu uluslararası arenada öyle ya da böyle kenara sıkıştırmaya çalışan bir Diaspora.

Bütün bunlar,ortak kararlar alındığı ve doğru aracılarla bağlantı (Diaspora-Anavatan) sağlandığı takdirde ,aslında kolayca halledilebilecek problemler;vakti geldiğinde ve dünya dengeleri değişmeye başlayıp,dünya Rusya Federasyonun parçalanmasını izlerken,bizler de herhalde şeşen oynamayacağız,gereğini yapacağız ve son sözümüzü söyleyip,defteri kapatacağız.

Ama dediğim gibi,Anavatana gidip :''defol katil rusya derseniz,kafkasyanın herhangi bir yerinde kafanıza ya OMON ya da FSB biner;o yüzden ''ortak politika'' belirlenmeli ve koordineli bir şekilde uygulanmalıdır.

Ermenistan'a bakacak olursa,herkes gıpta ile ne diasporaları var der;ancak şurası da var ki,kendi evlatarı yüzünden adeta anavatan ermenileri kan ağlıyor;sınırları kapanmış ve Azerbeycan ile gırtlak gırtlağa,tek soluk borusu Rusya,o da ancak onları hayatta tutuyor,bir fazla değil;ama bundan diasporanın umuru değil,onlar sosyal ve ekonomik açıdan güllük gülistanlık yaşamakta ve birçok önemli mevkiyi tutmaktalar.

Umarım demek istediklerim anlaşılmıştır;düşünmeliyiz ve hareket etmeliyiz;hareket etmeli ve düşünmeliyiz Wink

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 18, 2010 11:18 pm 
Emektar Üye
Emektar Üye
sara abhaz

Bramkhan yazdı:
_abhaz_ yazdı:
demekki bundan sonra sadece abhaz damatlar ve
abhaz gelinler arayacağız..
madem adigelerin coğunluğu abhazlarla ewliliğe karşıysa yapacak şey yok..
benimde bir an önce adigeceyi unutmam lazımm asimile olmamak adına Smile

İşin kötüsü bu tartışmalarla sonumuz böyle olacak, ben ondan korkuyorum Smile

olmaz inş sonuçta birbirimizi severiz..
nede olsa kardeşiz enazından ben öle biliyorum Smile

{ uzunyayla }

{San Sguı Btoup}

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 19, 2010 8:35 am 
Usta Üye
Usta Üye
kabardeyoguz

konu:::::: ADİGE-ABHAZ EVLİLİĞİ ASİMİLASYONA NEDEN OLUR MU?,
bu soru üzerine açılmıştı ama değişik yönlere kaymış arkadaşlar....... Exclamation Exclamation

cevap: ::::: asimileye neden olmaz çünkü hepimiz biriz ......

olarak verilmişti......

bu konudaki fikirler beyan edilirse konu farklı yönlere sapmaz bence.......

Allah cc a emanet olun.....

"Andolsun ki o ağacın altında sana biat ederlerken Resim, o müminlerden razı olmuştur. Kalplerinde olanı bilmiş, onlara güven duygusu vermiş ve onları pek yakın bir fetihle ödüllendirmiştir.” (Fetih, 18)
Rasûlullah (sav) buyuruyor:
"Cihad amellerin zirvesidir; kubbesidir" (Tirmizî, Fezâilu'l-cihâd 22)

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 68 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi