|
Ne bu ülkede ne de dünyada hiçbirşey iyi olmayacak --------------------------------------------------
Böyle yaklaşılırsa halolmaz tabi...........
zira bu dünyada kötülüğü düzenleyip yayanlar -----------------------------------------------------
Yaşadığımız Ülkemizi mecazi olarak bir dünya kabul ediyorsanız yanılıyorsunuz.Genel gerçek anlamda dünyayı kast ediyorsanız şahsım olarak söylüyorum beni ilgilendirmiyor.Bu demokratik açılımlarla gidince Ülkem için iyi olacak ben inanıyorum.Dünya genelinde her kes (Ülkeler/Halklar anlamında) kendi olduğu yerde bu demokratik açılımları (Paylaşımlar babında) ihya ederse kötülük/kötü hadiseler kalkar.
zat-ı muhteremler ve onlara muhtaç olan milyarlar olduğu sürece ,hiçbirşey ama hiçbirsey iyiye gitmeyecek. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tarih içersinde bunlar hep olmuştur.Kıstaslar yaşayan halklar, ezilmişliğin esaretiyle bu zat- muhteremlerin derin işgalcilik çıkarlarına, diğer mazlum muhteremleri stratejilerindeki çıkmazlarından dolağı derin arayışların isyankar fedaileri durumuna getirmişler, bu çıkmazlara çaresel beyin fırtınalarına mahküm etmişlerdir.Onların yanında bizler şu an onların belki tarihte yaşadıklarını yaşıyoruz.Tarih tekerürden ibaret,sadece muhterem aktörler yer değiştirdi.
hiçbirşey ama hiçbirsey iyiye gitmeyecek. ---------------------------------------------- Bu kadar karamsar olmayın,karamsarlık aczin kendisidir,dediğim gibi her kes kendi olduğu yerde kendi sorunun hallinin ihyasına çalışacak.
Atladığınız ikinci paraftaki konuya girmek istemiyorum,diasporanın sorunu olmaması lazım,şahsen o kadar ilgilendimki kendimce bu konulara kafa takarak, kendi sorunlarımızın ihyası için (diasporanın) elde var sıfır.Enerjilerimiz (Düşüncelerimiz,planları hayata geçirişlerimiz babında) ortak paydamızın merkezi kavisinden dışarı çıkmamalı.Orta paragraftaki mevzular ben bildiğim bileli 35 senedir tanık olduğum, bu ülkedede çok farkında olunan meseleler.(Halkı tarafından),sadece edebiyetı,felsefesi yapılır v.s.Ben diasporanında bu işlere kafa yoranları için 35 senelik tecrübeme dayanarak söyleyeyim, asimilasyon deryasında sadece hızla kulaç atmaya sebep oluyor sadece.Bunun için diasporaya tavsiyem kendi sorunun ihyası için her oluşuma,yapılanmaya,kendini planlamaya,projelendirmeye bütün enerjisini,fikriyat doğaçlamalarını,tavsiyelerini edinmeli.Bence Kürtler bu kazanımsallığın karşılığını buluyor.Hele sizin girdiğiniz ve çok iyi anladığım derin hadiselere giren diaspora, bir gün gelecek ''Yandı gülüm helva'' diyecek.Bu da ayrı bir tarafımız,yaşadığımız bölgelerdeki,şimdi dünyadaki genel sorunların çok ateşli neferleri olmuşuzdur, tarihe dönüp bakarsak, onun içinde diasporanın geldiği duruma ''Dertlerim bir değil,katmer katmer'' diye başlayan dizelerle ağıtlar yakmak lazım.Ben o demek istediğiniz bir sürü mevzuların derinliğini biliyorum, fakat kafayı boşalttım ve geç kaldım,sizede tavsiyem, tabi mümkün değil biliyorum ,herhal benim yanında çok gençsiniz, fakat inanıyorum bir 30 sene sonra benim düşündüklerimi düşüneceksiniz,bunun için bence bütün bu yazdıklarınızı boşaltın kafanızdan diyecektim, ama her neyse.
dünyayı artık şekillendiren ve yönlendiren siyonistlerdir ---------------------------------------------------------
İşte bunu demek istiyordum,bunu çok iyi biliyorum.Fakat bundan bana ne artık diyorum.Bir çek Çerkeslerin sorunumu bu,birde bu derin konuların neferi olalım,kırılalım,ezilelim.Yok artık öyle ''3 kuruşa 5 köfte'' ben artık böyle düşünüyorum.Ha bakın yinede bu konuda bir fikri vuruş yapmak istiyorum,isterseniz inceleyin.Bu meseleyi sizin kadar derinlemesine bilen,normal vatandaşı olan bütün Arap aleminde nispete vurun her Arap ülkesinden toplasanız 1000 tane çıkmaz.Diyeceksinizki bununla ne ilgisi var.İslam aleminin economik gücünün %70 Araplarındır.Bu güçle her oluşumu payandalaya bilirler.Hangi taraftaysalar o tarafı ecomomik ihya ederler.Şu an Siyonit taraftalar.Diaspora için bu işlerde etimiz butumuzla nefer olacağım.Kusura bakma yok öyle dava,bu işin yapılanmasında (Siyonizme karşı) önce hödük Araplar islah olmalıdır diye düşünüyorum.Hele bu işler diasporanın hiç işi olmamalıdır,eğe kendi gidişatını çok önemsiyorsa.
ben kürt açılımına karşıyım... -------------------------------
Kürt açılımına karşı olmanız (mız) veya olmamanız (mız) önemli değilki,açılım zaten Kürtler için önemliydi,adamlar bunu kazanımsallaştırdılar.
Diaspora; bizim için hangi açılımlar önemli,hayata geçirmeliyiz ve ya demokratik açılımlardan dolayı ülkemizden talep etmeliyiz bunları konuşmalı tartışmalı vesselam.....
_________________ Çerkes İsimleri Çerkes Kimdir
Çerkez Müzikleri - Kafkasya - Çerkez - Google - Çerkez İsimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Çerkes Sitesi - Circassain - Cerkes.Net - Çerkez Tavuğu - Adigece Sözlük - Sohbet
|