|
BURSA .............. Karacabey Yolağzı
.............. (Shapsugh, Abzegh, Bjedugh, Wubıh, Kabardey, Dağ, Türk) Abreg, Havur, Bırç, Berzeg, Ted, Avulh, Çeremid, Brend, Hatepsh, Çey, Lııf, Zıuv, Kınık.
.............. M.kemalpaşa Kadirçeşme
.............. (Shapsugh, Abzegh, Bjedugh, Wubıh, Kabardey, Dağ, Türk) Meges , Bzaşho , Bğane
Blanebat
Bilgi: Dzibe Osman
.............. M.kemalpaşa Söğütalan
.............. (Bjedugh) Plevujaph, Sepetkho, Bloh, Şaşekpo
.............. M.kemalpaşa Güllüce
.............. (Abzegh, Shapsugh) Besmet , Haşıg, Lepsiko, Taymez, Bastı, Şecer, Koaje, Rıjyaho, Şegaşe, Hune, Hantej, Guser, Seruj, Jade
.............. M.kemalpaşa Döllük
.............. (Abzegh) Hatko, Pşıcelh, Çemşö , Tuğuj , Xabracu, Hut
.............. M.kemalpaşa Güven Şınah'o Hable .............. (Abzegh) Nihaha, Yelyeko, Gut'e, Hak'uç, Habraçu, Hapaph, Hut, Şhaguj, Baj, Şovcen, Tsey, Ğış, Dzıbe, Awuıl
.............. M.kemalpaşa Boğazköy Eskimezarlık .............. (Shapsugh) Kaşıh, Jade, Tituv, Seyin Çüşha (Abhaz)
.............. M.kemalpaşa Soğucak
.............. (Abzegh) Huaj, Abrec, Gute, Tsey, Hatko, Çemiç, Hathi, Gis, Haneşkoj, Çetav, Goşlasko, Haymaf, Çem`i Beslam, Simaf, Cige, Nogay, Guaş, Ğoneko Hanuv, (Shapsugh)
.............. M.kemalpaşa Karaorman
.............. (Abzegh) Kar, Hut , Tuğuj, Hatko, Memhı, Tsey, Baj, Çey, Beçko, Teçko, Bolet, Tahahağ
Meshfesh'u
Bilgi: Dzibe Osman .............. M.kemalpaşa Fındıklı Dejaatle .............. (Shapsugh) Mışe, Votah, Şevmiz, Hantıy, Kofu, Yerğuj, Hatuğuj, Alaşe, Atseko
.............. M.kemalpaşa Kestanenalanı
.............. (Abhaz) Nartiya, Bırskill, Phazova, Abjara, Aşharuwa, Ahba
.............. M.kemalpaşa Güneykestane
.............. (Abzegh, Abhaz) Abadzbe, Abı't, Ayogba
.............. M.kemalpaşa Hacıkara
.............. (Shapsugh) Çemuşe, Sehute, Hatıj, Tıko, Çöpşın, Kobi, Hutş, Alaşe, Nejug, Bage, Hurme, Hantıv, Mışe, Kevh, Taymez, Şovmen, Kale, Şovmız, Lepş, Atseko, Çüşha, Yeştale, Ak'ej, Şajıko, Hağayk, Çemit, Kebj. Abid, Bağ, Hankoş Hanapş (Hatukuay)
.............. M.kemalpaşa Inegöl Mezit .............. (Karma) Abıgbe, Argun, Agırbe, Barzaniye, Mihalıya, Bıgba, Sıtçşha, Ahba
_________________ ApSuVa'OÇAMÇiRA  a 'αçgι ∂υиυяυçğσ мαçкι ∂ıνıяנαяαzιнöиü αtıρ уυиıנяσρ!..
Ben Bir Sürgünle Doğdum Kendimi Yalnız Bir Dağın Yamacında Buldum Başta Küçücüktüm Şimdi İse Kocaman Bir ABHAZYA'LI OLDUM ...
DİLİM BENİM SES BAYRAĞIM !
|