Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Pzr Şub 12, 2012 3:15 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: TÜRK ÖĞRENCİ ABHAZYA'DA MAHSUR KALDI
İletiTarih: Sal Ağu 17, 2010 11:08 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Türk öğrenci Abhazya'da mahsur kaldı

Gemi mühendisliği öğrencisi genç, staj için bindiği yük gemisinde mahsur kaldı

Samsun'da gemi mühendisliği öğrencisi genç, staj için bindiği yük gemisinin Abhazya'dan çıkışına izin verilmemesi nedeniyle açıkta 1.5 aydır diğer personel gibi aç, susuz bir şekilde bekletiliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ailenin dört çocuğundan biri olan Hüsnü Ercüment Çalış (22), yaz sezonunda resmi stajını yapmak için bir deniz firmasıyla görüşerek staj dosyasını imzalatıp okuluna onaylattı. Zorunlu olarak yapılması gereken stajı için Trabzon'dan Mv Daphne isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisine binen Çalış, Samsun Yeşilyurt Limanı'ndan geminin yük almasının ardından Abhazya'ya hareket etti. Kaptanlığını Suriye asıllı Aamer
Khaddam'ın yaptığı gemi, Abhazya Sokhumi bölgesinde durduruldu. 5'i Türk, 1 Azeri, 4 Suriyeli personelin olduğu geminin yükünün boşaltılmasına ve Abhazya'dan ayrılmasına yetkililer izin vermedi. Açıkta demir attırılan geminin evraklarına el konulurken, yardımda bulunulmadı. Gemi personelinin ve gemide bulunan iki stajyerin çıkışına da izin vermeyen Abhazya yetkilileri 1,5 aydır gemi personelini mahsur bırakarak bekletiliyor.
Ailesini arayan Hüsnü Ercüment Çalış, geminin ve kendilerinin çıkışına izin verilmediğini, gemide hastalıkların başladığını, elektrik su olmadığını, çok kötü durumda oldukları yönünde bilgi vermesi üzerine Çalış ailesi, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ile irtibata geçmeye çalıştı. Günlerdir bir sonuç alamayan aile, çocuklarının ve diğer personelin durumunun her geçen gün kötüye gitmesi nedeniyle gözyaşları içerisinde çaresizce bekliyorlar. Firma yetkililerinin de olayın ardından gemiye sahip
çıkmamasıyla, ortada kalan aile üniversite öğrencisi çocuklarının ve diğer üniversite öğrencisi Metin Çalışır'ın kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Baba Faruk Çalış, çocuklarının staj için gemiye bindirdiklerini ama 1,5 aydır gemide hayati tehlike kaydıyla bekletildiğini, bir Türk öğrencisinin başka bir devlette ölümü beklediğini, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Çocuğunun gemide bulunan aşçının telefondan zaman zaman aradığını ve yardım istediğini gözyaşlarıyla anlatan anne Günsel Çalış, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan oğlumun kurtarılmasını istiyorum. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Benim oğlum daha öğrenci. Devletin zorunlu stajı
için Abhazya'ya gitti yardım bekliyoruz" dedi.

Abla Selin Çalış (25), kardeşinin yardım telefonunun ardından uyku uyuyamaz olduklarını, ne firma yetkileri ne de bakanlıktan kimsenin ilgilenmediğini, kardeşinin ve diğer personelin çaresiz bir şekilde bekletildiğini kaydetti.

İHA - haberturk

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: TÜRK ÖĞRENCİ ABHAZYA'DA MAHSUR KALDI
İletiTarih: Sal Ağu 17, 2010 5:12 pm 
Onursal Üye
Onursal Üye
axakuyt aştıbj

özel sektör işte..
çalışanına sahip çıkmıyor.gemiye sahip çıkmıyor.yetkililerin umrunda değil..nasıl olsa insan hayatı değil mi?
dünyada milyonlarca var.biri eksilse farketmez.

cerkez çerkes kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz adiga abaza kuzey müzik music mp3 wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim ad köyleri düğün mahalli video kitap savaş haber güncel yeni dil sözlük çeviri kiril dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok bkd imam şeyh şamil adigey abhazya oset çeçen karaçay rusya siteleri indir dinle tarih türk makale link sohbet chat izle uzunyayla download kimdir nedir nasıl kabardey besleney şağsığ abzeh abzex hatukoy ubıh elbruz mit

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Per Ağu 19, 2010 11:06 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Stajyer öğrenci gemide mahsur kaldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Hüsnü Ercüment Çalış'ın, Gürcistan karasularında tutulan staj yaptığı ''MV Daphne'' adlı Sierra Leone bayraklı yük gemisinde 45 gündür mahsur kaldığı bildirildi.

Çalış'ın ailesinin girişimi sonucu suları ve yiyecekleri tükenen gemideki personele Abhazya'daki Türk iş adamları tarafından yardımda bulunduğu öğrenildi.

Samsun'da yaşayan Baba Faruk Çalış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KTÜ Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki oğlunun staj yapmak için yaklaşık 2 ay önce MV Daphne adlı gemiye bindiğini ve bir süre önce oğlunun bulunduğu geminin Abhazya'ya açıklarında gemi acentası ile Abhazya'ki acente arasındaki sorun nedeniyle bu bölgede tutulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Oğluyla telefonda görüştüklerini ve oğlunun yardım beklediğini söyleyen Baba Çalış, ''Oğlumuzla dün bir telefon görüşmesi yaptık. Orada zor durumda olduklarını söyledi bize ve yardım istedi. Şu an yiyeceklerinin ve içme sularının bittiğini biliyoruz. Oğlumuzla birlikte gemide 12 öğrenci staj yapıyor. Oğlumuzla birlikte diğerlerinin de kurtarılmasını istiyoruz. Bunun için sesimizin gittiği her yere ulaşmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, gemide mahsur kalan Hüsnü Ercüment Çalış'ın ailesinin girişimi sonucu, suları ve yiyecekleri tükenen gemideki personele Abhazya'daki Türk iş adamları tarafından yardımda bulunduğu öğrenildi.

Atakum Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Recep Kemal Certel, yaptığı açıklamada, ailenin kendisine ulaştığını ve yardım istediğini belirterek, ''Abhazya'daki tanıdığımız Türk iş adamları ile görüştük. Oradaki iş adamları gemiye su ve yiyecek yardımı yapılmasını sağladılar. Gemide mahsur kalan öğrencilerin Türkiye'ye getirilmesi için yardımcı olacaklar'' diye konuştu.

KTÜ Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümü yetkilileri ise 300'ün üzerinde öğrencilerinin dünyanın çeşitli yerlerinde staj yaptığını belirterek, staj dönüşü öğrencilerin kendilerine bilgi verdiklerini, hangi öğrencilerinin nerede staj yaptığını bilmediklerini söylediler.

Yetkililer, üniversite olarak konunun kendilerinin dışında olduğunu ifade ederek, öğrencileri Hüsnü Ercüment Çalış'ın staj yaptığı ''MV Daphne'' adlı geminin Sierra Leone bayraklı olduğunu, gemi yabancı bayraklı olduğu için Türkiye açısından yapılacak hukuki bir müdahalenin olamayacağını, ilgili acentenin personel değişimi ile oradaki Türk personeli Türkiye'ye getirebileceğini söylediler.

18.08.2010 21:34:08
samanyoluhaber

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 25, 2010 10:59 am 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

DAPHNE GEMİSİ MUAMMA OLDU

Tutuldu, elkondu denen Muamma Daphne gemisi Abhazya dan bu gün kalktı bilinmeyen yöne gidiyor.

Türk öğrenciler Abhazya'da mahsur kaldı başlığı ile basın organlarında, Samsun'da gemi mühendisliği öğrencisi genç, staj için bindiği yük gemisinin Abhazya'dan çıkışına izin verilmemesi nedeniyle açıkta 1.5 aydır diğer personel gibi aç, susuz bir şekilde bekletiliyor. şeklindeki haberlerle gündeme gelen Sierra Leone bayraklı “MV Daphne” adındaki gemi tam bir muamma..

Gemide Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Hüsnü Ercüment Çalış adında bir stajyer bulunmasına karşılık yayınlanan haberlerde 12 stajyer öğrenci bulunduğu bildirilmişti.. Halbuki geminin bütün personeli 10 kişi

“MV Daphne adındaki geminin Türk Kiracısı adına konuşan firma yetkilisi Necdet Girit Deniz Ticaret Gazetesi adlı web sitesine yaptığı açıklamada biz uzun süre atıl vaziyette duran gemiyi Şubat 2010 tarihinde Goodhope Shipping & trading adındaki firmadan kiraladık. Ancak gemiyi çalıştırmaya başladıktan sonra, geminin kira kontratında belirtilmemiş oldukça yüksek hemem hemen gemi fiyatına yakın borçlarıyla karşılaştık. Öğrendiğimize göre bu gemi Türkiye'de tersaneden boyacıya kumanyacıdan eski personele kadar borçlu olduğunu hayretler içinde öğrendik. Bunu da gemiyi yükleyip ilk sefere çıkaracağımız zaman Bartın limanında borcundan icra kanalı ile tutulmasından sonra öğrendik. Yaklaşık 5 aydan buyana gemiyi her yükleyip sefere kalkacağımız zaman borcundan tutulması sonunda geminin tüm borçlarını öğrendik. Ayrıca bize klaslı denen geminin klastan düştüğünü de görüp gemiyi yeniden klas altına almak için çok çaba sarfettik. dedi.

Necdet Girit, Geçtiğimiz hafta basında çıkan daphne gemisin bazı gazetelerde Abhazya bazılarında Gürcistan da tutulduğu yolundaki haberler tamamen asılsızdır. Gemi Abhazya'ya sefer yapmıştır. Abhazya limanlarının yükleme boşaltma da yetersiz oluşunun yanı sıra limanda sıra beklemek de geminin Abhazya'da tahminlerin üstünde beklemesine yol açmaktadır. Gemideki Stajyerin aç susuz kalmasından söz eden asılsız haberler karşısında size gemideki stajyerle aramızda telefonla geçen konuşmayı getirdim. İzleyin bakın ne demiş. Bana telefonda ailem abartmıştır diyor dedi.

Geminin bize bildirilmeyen böyle kabarık borçlarını öğrendikten haliyle sonra gemi sahibi Goodhope Shipping & trading firması ile aramızda bazı sorunlar çıktı. Kiracı biz olduğumuz halde geminin kotrolunu kendi ellerine geçirmeye çalışıyorlar sorun bundan kaynaklı diyen Necdet Girit, Geminin bu gün yani 24 ağustos 2010 saat 15.50 de Goodhope Shipping & trading firması kontrolunda Abhazya'dan ayrıldığını öğrendiklerini ancak nereye gittiği hakkında herhangi bir bilgi elde edemediklerini ifade etti.

Dapne gemisinden başta kendileri olmak üzere çalışanlar ve diğer hak sahiplerinin zarar görmemesi için yasal yollara vaş vurduklarını söyledi.

Deniz Ticaret Gazetesi

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: Cum Ağu 27, 2010 4:53 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Mahsur kalan Türk gemisi Abhazya'dan ayrıldı

Sohum/Ajans Kafkas - Abhazya’da limana yanaşırken kaza yapıp hasar alan ve Türkiye’ye dönemeyen Defne adlı yük gemisi sonunda demir aldı.

Abhazya Ulaştırma ve İletişim İdaresi Başkanı Valeri Papba iki aydır Sohum limanında bekleyen Defne’nin başarılı bir şekilde Abhazya’dan ayrıldığını açıkladı.

Papba, motorundaki arızalar, burun kısmındaki yırtık ve mazotsuzluk yüzünden mahsur kalan gemiye Abhazya yönetiminin gereken yardımı yaptığını belirterek “Abhazya yönetiminin yakıt, yağlama materyalleri, su ve yiyecek göndermesiyle geminin Abhazya sularından ayrılması mümkün oldu” dedi. Gemide dördü Suriyeli, beşi Türkiyeli biri Azerbaycanlı on mürettebat vardı. Geminin en yakın Türkiye limanına varması için 10 ton yakıt ve 200 litre hidrolik yağa ihtiyacı olduğu belirtilmişti. Mürettebat gemi sahiplerini ilgisizlikle suçlarken Türkiye’de yerel basında gemiye Abhaz yönetimi tarafından el konulduğuna dair asparagas haberler yer almıştı. KU/ÖZ/FT

http://www.ajanskafkas.com/haber,24643, ... yrildi.htm

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi